Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nicsizz

Bende özel tertibatlı araç alır. Salt otomatik vitesli yazıyor. Raporum eski bayi vergi dairesine sordurdu alabilir denildi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu hukumet ne vermıs engellılere ? bu hukumet zmaanında geldi engellılerın raporlarının bu kadar düşürülmesi . 1995 yılında . boş konuşmussun

Nankörsün..

öncelikle bunu belirteyim, Ak Parti hükümetlerinin engellilere sunduğu hizmetleri yok saymak nankörlüktür.

Cahilsin..

1995 yılında Ak Parti kurulmamıştı bile..

İçi boş birisin..

Ak Partiyi sevmiyor olabilirsin, politikaları seni tatmin etmiyor olabilir lakin Engelliler için yaptıklarını görmemezlikten gelmek ya cahilliktir yada ahmaklıktır.

Araç alan veya Fiyat soran kardeşlerimiz abilerimiz bilgileri bizimle paylabilirler mi ? Bayiiler arası fiyat birliği yok hadi 3 5 fazla vereyim desek her bayiide araç yok ben Siirtte yaşıyorum burada da zaten vw skoda toyota kia gibi araçların bayiisi yok ;) Bu yüzden en azından yakın bi şehirden araç bulmam için haberdar ederseniz seviniriz

vuralh

senın bıldıgın kadar benım unutmuslugum vardır . Sen yalakasın ben değilim fark bu .. neyse muhattap alıp cevap vermeye bıle degmez senın gıbı koyunlara.

Dün skoda bayisi ile görüştüm en azından mart ayı için araçlara zam beklemediklerini belirtti. Sizce mart ayı için kampanyalar devam eder mi arkadaşlar ya da yeni araçları ötv muafiyetli duruma çekebilirler mi ?

msg06

Faiz oranları yüksek oldugu için araç kampanyanları devam eder.
Arabaların liste fiyatlarına takılma, bayileri tek tek arayıp fiyat al.

mantıklı söylüyorsunuz hocam. genel faizler düşene kadar daha fazla zam yapmaları zor gibi octavia1,5 premium bi kaç opsiyonla 400bin olmuş.500e satamazlar sanırım

Styric
passat 424binden superb 410 binden tiguanı 422den limite alabiliyorlar. fiyat listesinde Ateca kampanyalı fiyat 338 olarak görünüyor.bence satış politikası olabilir tiguanları eritince biraz belki gelecek ay atecayı limite alırlar.sadece kişisel görüşüm

vuralh

Neymiş engelliler için yapılanlar? 2001 yılından bu yana engellilerin otomobil alımı ile bir tane olumlu adım atılmadı hepsi aleyhe. Önce motor hacmi sınırlaması geldi. Daha sonra gümrükte 3 yaş sınırı geldi. Sonra gümrükte 5 yıl satma sınırı 10 yıla çıktı. Şimdi de fiyat sınırı geldi. Ben 1997 yılında yurt dışından 11 yaşında 2000 cc araç getirdim. Şimdiki koşullar bunun çok uzağında.

Şu anda hem maaşlar hem de raporlar konusunda engellilere yönelik inanılmaz bir baskı var. Engellilerin üç kuruş maaşı ve vergi avantajı ile uğraşılıyor.

Tüm bu işler yapılırken her aşamada mecliste ilgili kişilere ulaşılıp mağduriyetler anlatıldı ama kimse dinlemedi engellileri. üç beş tane maliye bürokratının insafına bırakıldık.

Kime oy vereceksin beni ilgilendirmez ama engellilere hizmetler sunuldu diyene de hadi oradan derler kusura bakma.

gerçekten Uganda da yaşıyorsun galiba .
Almanya da yaşayıp Türkiye süper yönetiliyor diyenler gibisin :)

egemmm

Öncelikle engellilere ÖTV muafiyetli araç alım hakkı 2002 yılında AB uyum süreci düzenlemelerinde getirilmiş bir olay, ideolojik gözlükle bakıp beyaza siyah demenin manası yok. Ayrıca biraz araştırırsanız bu limitlerle Volkswagen ve Opel dahil birçok üst düzey markanın SUV araçlarını alabildiğinizi de görürdünüz. Daha önce de dediğim gibi Mercedes veya Audi de almayıverin, eğer maksat üzüm yemekse...
Son olarak; engelliler için ne yapılmış ki demek, (eğer 15-20 yaşında falan değilseniz ya da bunama belirtileriniz falan yoksa) en hafif tabiriyle vicdansızlıktır. Yahu yaşlısına engellisine bakana bile maaş bağladı bu devlet, bırakın indirimli araç almayı...

Down Kızlı Baba

otomatik arıyorum hb olması önemli değil. fakat farkettimki iki katı fiyatına satılan üst modeller 150-160 a geliyor. zorlayıp onları almak daha mantıklı.

Alp_er_Tunga
Hocam kaç senedir bu ülkede yaşıyorsunuz ?

vuralh
Engelli kardeşlerimizin sitesinde hep böyle seviyesiz mesajlar görmek çok üzücü.
Aynı dilde cevap vermişliğimizde var ahlak yoksunu bazılarına.

Verdiği çoktur evet ama aldığı haklarda çok.
% 42 engellisin diyor devlet bana
aynı heyete doktora emeklilik için ne çıkar diyorum % 20 diyor bu ne peki ?

Erdoğanı severim engelliler komisyonunda görevde yapmış sayısız toplantıya katılmış araçlar
konusunda 1 adet ciddi sorunu çözmüş biri olarak söylüyorum.
Eskiden Unakıtan ile konuştuk anlattım çözdü şimdi sorunu çözecek 1 kişi var oda ulaşabilirsen.

Alp_er_Tunga

Yahu konuşmayayım diyorum ama öyle şeyler söylüyorsunuz ki cevap vermeden duramıyorum. Hangi araçlarmış bakayım o üst düzey SUV araçlar? Ayrıca ben tekerlekli sandalye kullanıyorum anneannemin üzerine SUV alıp keyif yapacak birisi değilim nasıl inip bineceğim SUV araca?

Bazı c segmenti araçlar bile sınırın üzerinde. Kaldı ki benim sandalyemin bagaja eşyalarla olması için d segmenti bir araç gerekiyor. hadi onu da geçtim, ileride araçlara gelecek zamlarla en fazla fiat egea alabileceğimiz zamanlar da gelecek. sınır ilk geldiği zaman passat superb vs rahatlıkla alınıyordu bunu o zaman da söyledik fiyat sınırı ileride çok araç kısıtlar dedik ama kimseye dinletemedik.

her şeyden önce almış bir mercedes audi muhabbeti gidiyor. engelli mercedes audiye binince sıkıntı mı oluyor? bundan 20 sene önce çok daha fazla araç seçeneğim ve avantajım vardı. bunlar elimden alınınca yaptığım itiraz bağcı dövmek mi oluyor?

ötv konusu bir tarafa engellilik raporları, maaşları, ehliyet vs. konularında engellilerin başına gelen şeyleri yazsam üç sayfa yazı yazarım burada.

hala engellilerin durumu iyi demek ayıptır ayıp.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 29.12.2020 tarihinde, 31349 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği'ne göre, 1.1.2021 tarihi itibariyle Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)’den muaf şekilde satın alınabilecek olan otomobillerin motor silindir hacmine bakılmaksızın, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve diğer her türlü vergiler dahil bedellerinin ₺330.800’nin altında olması gerekmektedir. ÖTV muafiyetli tavsiye edilen anahtar teslim fiyat listelerimizi ÖTV Muafiyetli Fiyat Listesi sayfamızda inceleyebilirsiniz.
[FONT=vw-text]
[/FONT]

[FONT=vw-text][FONT=var(--font-family-text][FONT=var(--font-family-text]ÖTV Muafiyetli Fiyat Listesini İnceleyin[/FONT]https://binekarac.vw.com.tr/app/local/fiyatlar/otvsiz-fiyat-listesi.html[/FONT]
[FONT=var(--font-family-text][FONT=var(--font-family-text]Detaylı Bilgi Alın[/FONT][/FONT]
[FONT=var(--font-family-text][FONT=var(--font-family-text]En Yakın Yetkili Satıcıyı Bulun [/FONT]
[/FONT]
[/FONT]

Komisyonlarda tanıdığı olan, milletvekili yada bürokratlarla yada parti meclisindeki kişilerle iletişimi olan arkadaşlar neden sessiz ?
Eskiden bir yorum yaparlar, bilgilendirmede bulunurlardı.
Yani umut yok mu ?
Artık yazmayalım soruşturmayalım mı ?

Bu konuda yapılacak tek şey Cimer'e yazmak. Ben 3 kere yazdım sizde yazın.
Çünkü mevcut mevzuat ile verilen haklar geri alınmış oluyor. limit artışı %9 araç fiyat artışı ortalama %64
Kibar bir dille durumunuzu izah edip. Düzeltilmesini arz edin.
Aşağıda fiyat farkları mevcuttur. isterseniz siz de farklı modelleri araştırın

Marka/ModelVersiyon2020 Ocak2021 OcakDeğişim
RENAULT MEGANIcon 1.5 Blue dCi EDC 115 bg198.618357.00079,7%
HYUNDAİ TUCSON1.6 CRDI 7 İleri Otomatik DCT Elite Plus302.900468.40054,6%
SKODA YENİ SUPERB1.6 TDI SCR 120 PS DSG Prestige275.400428.10055,4%
TOYOTA COROLLAHybrid Passion X-Pack e-CVT218.350378.90073,5%
TOYOTA RAV42.5 Hybrid 4×4 Flame e-CVT336.500607.85080,6%
VW PASSAT1.6 TDI SCR 120 PS DSG /Business285.700470.60064,7%
Opel Grandland X1.5 Dizel AT-8 130 HP/Ultimate295.000470.60059,5%
A3 Sedan3.0 TDI 116 Beygir Design S tronic PI284.254438.70554,3%
Egellli araç alım limiti303.000330.8009,2%

bu saatten sonra limiti güncellemeri artık çok zor ben seçim aşamasındayım . Allah hepimizin yardımcısı olsun

whoknown79

tayyip öksürmeyin dese ses çıkmasın diye nefessizlikten ölürler. sen kalkmış vekil diyorsun .
adam istemiyor bizzat bilgisi var bu işten . cari açık gökdelen oldu sancısı sana bana çıkıyor işte.
bu gidişle iki seneye kalmaz corolla da hayal olur .

Ben en cok bu grupta gorustuk, yaptık, ettik şöyle olacak, böyle olacak diyerek insanları yönlendiren arkadaşlardan bilgi bekliyorum. Daha ne kadar beklemeliyiz ?

Arkadaşlar, hükümetin planı bu OTV indirimini kaldırmak. Birden yapınca tepki cekecekleri için boyle yavas yavas, suyu bulandirmadan yapiyorlar. Her sene yeniden degerlendirme oranı, araba fiyat artisindan dusuk olacak. Alabilecegimiz modeller yavas yavas azalacak. Bir on sene sonra mobilet bile alamayacagiz.

Arkadaşlar bence şuan yüzde 80 ötv dilimindeki araclar alinabiliyor.İleriki senelerde yüzde 80 dilimdeki araclari aldirmayacaklar.Şuan örnek verecek olursam dizel otomatik full bi focus alamazsin.Yakin zamanda B segment ustune cikamayacagiz.Bence kafalarindaki dusunce yanlış anlaşilmasin araci kötülemiyorum herkesin butcesi farkli.Amaç ihtiyaçlarini görmekse alsin bi egea binsinler mantigindalar.Diyecek bisey bulamiyorum en azindan limit kalkmasin ama mantikli olan bi limit olabilir.Bana göre 550 bin limiti uygun olurdu.C suv kullanacaklar icin.

Arkadaşlar duyduğuma göre bayi limitlerindeki ÖTV lerde değişim olacakmış %50 olan ötv %65 e %80 olan ötv %95 e yükselecekmiş varmı bilgisi olan

2008 de alınmış rapor otv indiriminde gecerli olurmu .

"Engelliler Bmw, mercedes'e binmeyiversin" diyenler var. 2 sene sonra, wolkswagen, pejo, opel'e binmesin derler, 5 yıl sonra, reno clio neyinize yetmiyor olur mevzu. 10 yıl sonra diyecek birşey kalmaz zaten. Limitler sonucu seçme sansımız azaldı. Belli araçlar ve belli baz versiyonlar sadece. En çok zoruma giden kısmı, gerek yüz yüze gerekse telefonla görüştüğüm araç bayilerinin engellileri umursamaması. Pandemi dolayısıyla talebe göre az sayıda araç geliyor. "Nasıl olsa ben bu aracı satarım, ne uğraşacam engellinin raporuydu, tadilatıydı, araç muayenesiydi" diye düşünüp ya yok çekiyorlar yada işi yokuşa koşuyorlar. Bunu hissediyorsunuz konuşurken. Bunun sorumlusu da bu limitler. Göğsümüzü gere gere şu model olsun, şu renk olsun, şu özellik olsun diyemiyoruz bile. Renk değişirse ötv limitini aşıyor çünki, mat beyaz arabaya bineceksin! Yüce devletimiz öyle buyurdu çünki.

Merhaba arkadaşlar bir şey sormak istiyorum sizlere. %90 engelli sağlık raporum var 2012’de süresiz olarak verildi her neyse ben ÖTV indirimli araç almak istiyorum gözüm yükseklerde değil Mercedes BMW Audi istemiyorumakülü arabamla birlikte beni götürecek bir araba istiyorum bunlarda ÖTV oranı nedir ticari araçlar da uygulanıyor mu bunu merak ediyorum örnek olarak volkswagen caddy 2021 opel combo 2021 Fiat Doblo 2021 peugeot partner rifter 2020 bu araçlarda engelli indirimi ÖTV oluyor mu bir türlü bulamadım

Olur kardeşim bu yazdığın araç bayilerine gidersen sana fiyat verirler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt