Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mustafa-toprak

bu mantıkla sende turkuaz taksi tutabilirsin daha geniş ve konforlu hem tertibatlı kullanmana bile gerek kalmaz zaten taksi şöförü kullanıyor.

Ben bunları çok iyi biliyom aynı şeyleri tekrar tekrar yazmayın resmi satıştan bahsetmiyom zaten

Ben aynı şeyleri tekrar tekrar yazmıyorum. Araç satışıyla ilgili ilk yorumumdur diğer yorumlarıma bakarsan görürüsün.
Resmi satış olmadan araç nasıl alınır nasıl satılır? Yorum yazmışsın ama açıklayıcı olmamış.
Hani engelsiz birisine satıp 5 yıl vergisiz biner yazmışsın ya. Ruhsatta senin ismin yazmadan noter onayı olmadan hangi arabaya para verip alırsın? Resmi satış değil yazmışsın adam yok ben arabayı sana satmadım sendende para almadım derse. Kime neye güvenirsin? Amacım seninle tartışmak değil kardeşim bir yorum yazmışsın kapalı kutu neyin ne olduğu açık açık yazki bu sitedeki dostlarda görsünler okusunlar bilgileri olsun. Senin de yazdığın gibi kimse mağdur olmasın. Yok öyle yok böyle engelliler dümen yapıyor diyorsunuz limiti düşürüyorlar. Araba fiyatları uçuyor limit düşüyor gerçek ihtiyaçlarımızı karşılayacak arabayı limit yüzünden alamaz olduk. Üç beş tane dümenci azınlık yüzünden çoğunluk kitleyi neden mağdur ederler. Adam gibi yasa çıksın o zaman denetleme yapılsın eskiden olduğu gibi 1.6 motor hacim sınırlaması gelsin. Fiyata modele karışmasınlar. Her engelli ihtiyacına uygun parasına göre arabasını alsın.

Selamlar arkadaşlar, son günlerde bayilerden ötv muafiyetli araç fiyatı alan var mı,bir de oto galeriler nasıl muafiyetli araça veriyor sarı sitede ilanlar var kafamı karıştırdı

msg06

26 Şubat'ta vosmer Gaziemir e kapora yatırdım. 11 Mart ta 189.500 TL ye 2021 model Tiguan Life teslim aldım. Sarı site fiyatları biraz yüksek.

Taner bey suistimali engellemekte engellilerin işidir.
Devleti ve engelliyi koruyacak teklifleri yasa değişikliklerini raporlaştıralım
Dosya halinde tüm siyasilere iletelim.
Bitsin sömürü varsa sömürü mağduriyet varsa mağduriyet.
ilk dosyayı vergi denetim başkanına verelim.

Benim sol el ampute. Ben, eşim ve babam dısında kımse aracı kullanamaz. Ruhsatta yazıyor. Bu %90 muhabbetine el atsınlar önce.

Suistimal meselesini kanun koyucuların acil olarak çözmesi gerekir. Dedesi üzerinden araç alan torunlar olduğu gibi torunu üzerinden araç alıp şehir şehir gezen dedeler tanıyorum. Ve bu kişi engelli otopark kartını aracı alır almaz cebine koyarak engelli park alanlarında tepe tepe kullanmaktan beis duymuyor.

uzun uğraşlar sonunda antalyadaki pelin hanım sayesinde t-roc derin siyah 2021 e 178.000 fiyat aldım ödemesini yaptım başımdan geçenleri aracı altıma almadan yazmak istemiyorum çok uzun hikaye hayırlısı bakalım sonuç ne olacak.

Ww grubu alamlar olmuş liste fiyatı 450 bunnolan araçları nasıl aldınız bir aciklarmisiniz

Herkese merhaba, Bu konuda tek yapılabilecek ısrarla Cimer'e başvurmak ben 6 ayda 3 kere yazdım.
Burada tartışmak yerine sizde yazın lütfen.
Sonuçta elbette haksızlıklar / suistimaller var ama bunları yakalayıp cezalandırmak devletin görevi.
Burada adalet dağıtmak yada tartışmak karanlıkta göz kırpmaktan farksız.

Örneğin ben 2006 yılında "H" sınıfı ehliyet ile tertibatsız araç kullandığım için 1000 TL ye yakın ceza ödedim ayrıca 6 ay hapis de paraya çevrildi.

Bu yüzden istendiğinde mutlaka suistimal edenler yakalanır

CİMERE YAZDIĞIM YAZI...

ÖTV siz araç alımları artık sosyal sorumluluk sınırını aşmış devlete ve engellilere zarar verir hale gelmiştir. Geçmiş bir kaç yıl önce 45.000 ÖTV siz araç alındığını bunun sadece 4.500 adedinin fiziksel engelli diğerlerinin ise % 90 raporu olanların aldığı araç olduğu söylenmiştir. Suistimali engellemek için alınan tedbirler ise fiziksel engellilere zarar vermiştir.
% 90 engelli raporu indirimi eskiden yoktu. Aydın Menderes trafik kazası geçirdiği zaman tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Büyük hacimli bir araca ihtiyaç duyduğu için böyle bir imkan tanındı fakat zamanla çıkan yasalar resmen devleti ve engelliyi suistimal aşamasına gelmiştir.
Engelli adına alınan araçları başka illerdeki insanların kullandığı. Aynı evdeki 1 den fazla sayıdaki engelli adına araç alındığını duyuyorum.
Engelli aracını anne baba kardeş eş evlat harici kimse kesinlikle kullanmamalı. Trafik cezası eşleştirmelerinde bu duruma rastlanır ise araca el konulmalıdır.
Engelli aracı engellinin ikametinin haricinde park edilmemelidir. Engelli araçta olmadığı takdirde şehir dışına çıkmamalıdır.
Engelli araçları trafik kontrol sistemine yüklenerek çevirmelerde mutlaka kontrol edilmelidir.
Engelli vefat ettiği takdirde gün esası alınmayan ötv geri istenmelidir. Bunun nedeni şudur çok hasta veya ölüm yatağındaki yaşlılar adına apar topar araç alınmak istenmektedir.
Yaşlı ve engelliler adına alınan araçların engelliye zerre faydası yoktur. Hastaneye sürekli gittikleri falan zaten yok. Acil durumlarda ambulanslar yada belediyelerin hasta nakil araçları vardır.
Devletin sosyal amacının ticarete dönüştüğü bir sistem oluşmuştur bu konuya bakan maliye ve aile çalışma sosyal hizmetler bakanlığı geç kalmadan tedbir almalıdır.
Devletimizin hakları herşeyin üzerindedir seçim veya oy kaygısı ile göz yummak devlet adamlığına yakışmaz.
Cumhurbaşkanımız bu konuyu bilse zaten kesin emir verir onun emrini beklemeden göreve getirdiği devlet görevlilerinin acil tedbir almasını rica ediyorum.
Halkı ve devleti dolandırmak için çetelerin satın aldığı büyük bir şirket bakanlıkça incelendiği halde delil bulunamamış tarafımca sağlanan istihbarat ile mali şube ve hazine baskınla şirkete el koymuşlardır.
Hazine müsteşarlığındaki üst düzey görevlilerde konu ile ilgili yardımlarım kayıtlıdır.
Aynı hassasiyet ile ÖTV suistimallerin engellenmesi konusunda daha fazla detaylı bilgi istenirse devlet görevlilerimize YİNE yardım etmek isterim.
Saygılarımla

Kesinlikle katılıyorum,güzel bir konuya değinmişsiniz,örneklerini görüyoruz.
Gercek amacında kullananlara sözüm yok,ancak söylediğiniz gibi çok suistimal var.

Yoğun bakımda,artık bir şey yapılamaz kararı verilip, eve yollanan hastalara bile hemen ertesi gün sedye ambulans ile götürüp,ÖTV indirimi için rapor alma peşindeler, bu ne vicdana ne insanlığa sığar.

Çok kişi kızacak tahmin ediyorum,ancak umurunda bile değil,

Hak eden alsın ve engelli için kullanılsın,..

yaa iyi de arkadaşlar niye Engelli indirmiyle araç alma hakkının sadece ve sadece ortopedik engeliler ile sınırlandırılması gibi SAÇMALIK ÖTESİ bir duruma karşı kimse sesini çıkarmıyor. Sen anayasaya "Devlet vatandaşları arasında ayrım yapmaz" diye madde koyup engelliler arasında dahi ayrımcılık yapıyorsan bunun HUKUKİ AÇIDAN bir izah ı olabilir mi:?

Arkadaş yüzde 90 üzeri için ÖTV kaldırılsın dememiş, sadece sıkı denetim uygulansın ve bazı şartlar koyulsun demiş. Bende bu statüde birisi olarak yazdıklarına tamamiyle katılıyorum. Millet hastayı bırakmış üzetine araç alma derdine düşmüş. Bu yasa ilk çıktığında sadece belirli düzeyde yakınlar araç kullanabiliyorken sonradan bu kısıtlama kaldırılınca kıyamet o zaman koptu.

Bi daha okurmusun Hocam ?
Ayrım yok.
memleketteki engelli adına araç alıp büyük şehirlerde fink atanlara sözümüz.
Engelli ve engelli sömürücüyü ayırmak lazım.
sarı site ihtiyaç olmadığı halde alınıp sıfırından pahalıya satılmak istenen sömürücüler ile dolu.
Heyet sıraları sedyede yatan yaşlılar ile dolu tek tek yazmaya gerek varmı sömürücüler kendini çok iyi
biliyor. Engelli aracı engelli çekirdek ailesinin içinde olmalı net.
Biraz daha netleştirelim gerekirse dava açarız siyasiler gerekeni yapmaz ise.

Arkadaşlar millet iyice azıtmış başima gelen olayi anlatayim.Gecen beni bi çok uzaktan bi akraba ariyor belkide 5 senedir gormedim kendisini telefonda dahi konusmadim bana diyorki bi arkadasim akrabasinin uzerine arac aldi biniyor cokda ucuza geliyormus diyor BENDE BÖYLE BİRŞEY DÜŞÜNÜYORUM diyor eger senin icin sorun yoksa senin adina arac alayim ben diyor😂 benimde kendime ait tertibatili aracim var yurume engelliyim omurilik felcinden dolayi.benim adima olmuyor tertibat var bende dedim savdım gitti kendimi küfür etmemek icin zor tuttum bu ne iştir anlamadim.Acil önlem lazim

Aramızda konuya vakıf engelli avukat varmı nereye dava açmak lazım ?
İşe yarayan damat bey arkadaşımın komşusu olmadı ona bi dosyamı iletsek ?

Serkan555
Sadece genç veya ortopedik olanların mı ihtiyacı var? Geçen ay annemi 10 kereden fazla hastaneye götürdüm. Bu ayda aynı şekilde defalarca gidecek. Her defasında taksi ile götürüyorum. Ambulans demek taksi demek değildir. Kaldı ki hastane önünde taksi bulamadığım zamanlar dahi oluyor. Belediyenin hasta nakil araçlarını her zaman her yerde bulabileceğinizi sanıyorsanız o engelli arabanızdan inip hiç nakil aracı veya nakil ambulansı talep etmemişsiniz demektir. Bu sadece hastane konusu bu insanlarında gezmeye ihtiyacı vardır. Bir yerden bir yere giderken de ambulans mı talep edilmesi gerekmekte? Allahtan bir gün kendinizden başkalarını da anlayabilmenizi diliyorum.

Evet bu sömürücülere bir el atılması lazım. Takip mekanizması lazım ama nasıl işleyecek..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

o akrabaya yazıklar olsun

ben de devlete bir kez gittim heyet kısmında ile muayane olacağım yer aynı koridorda idi. 2 adam yanlarında bir engelli arkadaşı taşıyıp duruyorlar nasıl da bilgililer nasıl da her doktoru memuru tanıyorlar yani o engellinin akrabası yakını değiller bu işi yapıyorlar.komisyoncu mu galerici mi ben anlam veremedim.sorgulamaya çalıştım anlamak için lafımı sorularımı ağzıma tıktılar ...o kadar tiksindim ki memleketin haline bak.engellileri kullanıp araç alıp sonra pay vermek vs bu son zamanda hortladı .artniyetliler her yerde.yılladır aramayan akrabalar arıyormuş.şöyle diyeyim size 2014 te bana 4.evre konuldu ama ben hiç rapor peşinde koşamadım can derdine düştüm hastanelerde yatmalar bilinç kaybı koma hali ameliyatlar kemo geçmeyen 3 sene gibi enfeksiyon ağır , nörolojik prpblemeler derken metastaz aklıma dahi gelmedi ötv olayı ,devlet hastnaelerinden de çekiniyorum her gittğimde kaba ve sıra bilmez manyaklar var kavga edip sinir oluyorum .şimdi bir niyetlendim ama olaylar nerelere gelmiş....kanserli engelli ne bileyim ihtiyacı olan yakınını hastaneye getirip götürmek , dışarda gezdirmek niyetiyle alınmış iyi anlamda olana lafımız yok ...leş kargalarına lafımız var bizim.bu yzılanlardan kendine taş atıldğını sanan varsa gocunuyorsa kusura bakmasın gocunsun! HERKES YAZSIN CİMERe artniyetlileri eleyen bir sistem getirilsin yoksa ÖTV hakkımız elimizden gidecek.

cimer için örnek şikayet yazısı bir arkadaş yazıp paylaşsa ne iyi olur .copy paste ile yapalım başvuruyu

Bende 2006 yilinda is kazasi gecirdim omurilik felcliyim kanedyenle kisa mesafe yuruyebiliyorum 2006 dan 2017 ye kadar araba filan aklima gelmedi hastaneydi fizik tedaviydi filan ugrastim durdum o zamanlar bile babamin arabasi eski reno 12 ile hastaneye goturuyordu beni 2017 yilinda artik kendim kullanmak icin arac aldim o zamanlar limit yoktu ben aldiktan hemen sonra cikti limit ben alirken limit olmamasina ragmen honda civic aldim paramin yettigince 101 di sifiri 67 ye almistim.raporda o zaman almistim simdi yeniden rapor cikarmislar ugras dur artik.5 sene dolunca aracimi yeniliycem cunki artik 5 sene sonunda agir bakimlar yaklasiyor ugrasamiyorum bu halimle mecbur yeniliycem aracimi ama limite takiliyorum.artik limit ne kurtarirsa ona bakicaz.

%88 ortapedik engele de sahip biri olarak söylüyorum. Araç alımından sadece ortapedik engelliler faydalansın diye yazanlar olmuş. Üzülerek okudum. Engelliler adına böyle bir ayrım yapmak anayasaya aykırıdır arkadaşlar. Araçlarda ÖTV muafiyeti sadece ortapedik engellilerle sınırlı tutulamaz. Lakin %90 üzeri olanlarda da 1. derece yakınları hariç başkalarına kullanma yasağı gibi bir sınırlandırma getirilmesi de taraftarıyım.

Arkadaşlar bilmediğimden soruyorum . Limit 330 bin . Bu limitin üzerinde bir aracı engelli birey alamaz mi ? Devlet 330 bin kadarına ÖTV indirimi veriyorsa 400 binlik bir aracın geri kalanı buna göre hesaplananaz mi ? Teşekkürler

zenes

İşin tadı kaçtı çünkü. Köyde bucakta, kuytu köşede engelilerin bu haklarını satan insanlar var. Çok fazla arttı sayısı.

Tokatın köyünde 80 yaşında ki nenenin arabası İstanbul da gününü gün ediyor. Buna dur denilmesi gerek. Fiziksel engelli benim gibi sürücüler çok ciddi mağduriyet yaşıyor.

Kılıçdaroğlu cıkıp engelli arac aliminda limiti kaldiracaz dese bunlarda limiti kaldiramayiz ama 500 e cikarriz der kesin ahahhahahahah🤣🤣🤣

" BAYİYE GİDİP ENGELLİ RAPORUYLA ALINABİLEN BİR ARAÇ DEĞİLDİR.BİZE DERS VERMEK ADINA YAZMAYIN."

"önce bayiden fiyatı öğrenip öyle yazın"

"bayide sıfırı şu kadar diye yazmayın"

bunlar malum sitede engelli plakalı diye satılan araçlar.

bak raporla araçları alıp nasıl iş yapıyorlar..

istedikleri fiyatlar da piyasa fiyatı haa.. 170-185 e aldıkları araçları 350-360 tan satıyorlar..

bize her şey müstehak

Daha önce bu konuda sizleri rahatsız etmiştim. Engellilerin ÖTV siz araç alımında ki mevzuat gereği engellinin dıdısının da dıdısı bu imkanlardan faydalanıyor. Bu arada araç fiyatlarındaki artış ile getirilen limit Gerçek ihtiyaç sahibi engellileri mağdur ediyor. Lütfen şu mevzuat değişikliğini değiştirin de allah rızası için gerçek engelliler ihtiyacı olan aracı limitsiz ama sız fakat sız engelsiz alabilsin. Umarım tüm engellileri mutlu edecek bu mevzuat değişir. Saygilarımla

Nacizane

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt