Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Serkan555

Aslında "Beklenen boş bomboş mesaj geldi" yazmış birine cevap vermemek ve muhatap almamak gerek

Çünkü böyle bir cümle yazan birinin herkesin ihtiyacının farklı olduğunun farkında oLMadığı aşikar.

FaCia teşekkür ederim. Ben MTV borcunu,internetten gib.dilekce ile sildirdim.O bahsedilen evrakların hiç biri elimde yok.selamlar

Engellinin kullandığı araca değil engelliyi kullananın alacağı araca limit konulsun.

Hergün ailece iş için ve saatlerce binlerce km yaptığımız
araçlar için limit yetersiz ihtiyacı karşılamıyor. Bizde suistimal olmaz (aparatlı yada engelli direk kullanıyor ise)
Engellinin Ayda yılda 1 belkide hiç binmediği adına alınan başka şehirde başkasının bindiği suistimal edildiği
araçlara limit sınır konulsun.
Başka şehirde kullanılmasın.
Herkes değil sadece engellinin yakın akrabası kullansın.

Sömürü suistimal ve mağduriyet bitsin.

Arabada engelli yoksa engelli yerinede park edemesinler
ayıp avm de yer yok.

Bazı sömürücüler şimdi ama ben dedeme bakıyorum hastaneye götürüyorum diyebilir.
Devlet ÖTV siz araç versede vermesede bakacaksın zaten.

onur19

kısa zaman dediği 8 ay yılbaşında 360-370 bin civarı olur limitimiz. Hb araç alırız artık.

Serkan555

Bu nasıl bir mesajdır Allah aşkına?
Biz gerçek engellileriz biz aracı her gün kullanıyoruz, biz %90 ve üzeri engeli bulunanlar ile aynı kefeye konuluyoruz falan...

Bu ne ötekileştirici bu ne ayrıştırıcı ne kadar aşağılayıcı bir mesaj?

%90 ve üzeri engelliler, araçlarını kendileri kullanamayanlara ÖTV Muafiyetli araç verilmesin demek yani.

İnternette onlarca taslak metin var ÖTV Muafiyeti sorunumuzla ilgili.
Yahu çok mu zor böyle ayrıştırıcı ve incitici bir yazı yerine suistimal edenlere gerekli tedbirler alınmalıdır, gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır yazmak.

Benim yüzdem az onun yüzdesi çok, bedensel engelliler gerçek engelli yok o on günde bir kere biniyor ben her gün biniyorum... Ne kadar üzücü cümleler.

Ben %96 engelliyim. Kendim araba kullanamıyorum. Babam kullanıyor. Bu mesaj sayesinde kendimi eksik, yarım hissettim. Teşekkür ederim.

Benim babam 58 yaşında çocuk felci geçirmiş küçükken sol ayağı polio sekeli ve 2 cm kısa ama değneksiz yürüyor ötv muafiyeti için özel tertibat lı araç kullanabilir raporu verir lermi alan varmı 2 cm le

@aslan2695

Siz benim ne demek istediğimi çok iyi anladınız.
Telegram grubunda İbrahlm var TRoc grubunu yönetiyor.
Doğuda 1 ailede 3 engelli var 3 araç alınmış İstanbul'da fink atıyor araçlar.
Devlet suistimali engelleyecek yada engelleyemiyorum diyorsa sınır getirecek.
Engellinin eşi çocuğu annesi babası kardeşi haricinde kimse aracı kullanmamalı.
Araç ve engelli aynı ikamette olmalı.
40.000 suistimale açık araç 4.500 aparatlı araç.
Çok serbest oldu olmaz böyle.
Bu sınırlar gelmeli ve çocuğu engelli herkese oran aranmadan
ötv siz araç hakkı verilmeli. Down sendromlu bile alamıyor.
Sorduk devlete 45.000 e 4.500 dedi sebep bu.
Yani sizin 96 ya sizin 25 bile olsa anne baba kardeş eş çocuk kullanacak ise sorun yok.
Dayınızın oğlu alacak sizinle aynı semtte şehirde değilse kullanamayacak.

Bu işin kaçarı yok ciddi sınırlama gelmeli kullanıcı ve kullanılacağı yer hakkında.

Suistimal var diye sınır geldi ? Siz değil o değil bu değil kim yahu Allah aşkına suistimal eden ? Çeksinler ipini.
Sonuç : Sizin adınıza olan araca hergün sağlam babanız biniyor her araç ona uyar.
Siz çok sık ailenizle ve mesela tekerlekli sandalye ile biniyor ise sizde mağdursunuz bu yasadan ve sınırdan.
Sınırlamaya sebep olan suistimalcilerden ve abuk subuk herkes kullanır diyen uyduruk yasadan.
Ama bizler bedensel engelliyiz bindiğimiz araç çoğumuzun büyük suv olmalı.
Kodiaq X-trail CRV Terraco Tiguan Allspace vs ama a-la-mı-yo-ruuuuzzzz 1 senedir.
Ben vergisi ödenmiş büyük hacimli böyle bir Araç kullanıyorum. Yenisi çok para alamıyorum
vicdansız devlet görevlileride sağolsun 3 maymun misali kör sağır dilsiz. Bahaneleri hazır çok alan var.
Üstelik bu sadece benim fikrim değil artık isyan eden pek çok engellinin düşüncesi tabi buralarda yani
otomobil bölümlerinde rastlamanız zor. Engelliden çok engelli sömürücüler takip ediyor zaten buraları.

Ayrıca yaşlılık ve getirdiği hastalıklar engelli olmakmı ?

Hakan sizinle sahibinden.com'da incelediği arama sonuç listesini paylaştı.

https://sahi.io/s/xkoQn5d4

işte sorsan yaşlıya hastaya biz bakıyoruz ben hastaneye götürüyorum diyenlerin
sattığı araçlar...

Bir kaç gündür araba fiyatlarına bakıyorum böyle saçmalıkta ilk defa görüyorum. Kime satiyorlar bu arabaları bu fiyatla maddiyatim olsa dahi ben bu paraları vermeye kıyamıyorum arkadaş. Saçma sapan araçlar bile 330 sınırı üstünde. Yakın zamanda dolar kurunun etkisi ile alinacak bir araba kalmayacak. Peugeot 2008 en boş kasası en ucuzu bile ÖTV muafiyeti sınırında. Böyle giderse araba vermemek için elinden geleni yapicaklar. Alma aldirma mantığı ile gitmezsek binecek hiç bir araba kalmayacak. Fiyatlar düşene kadar raporu bekletip araba almicam. Kışa doğru araba fiyatları düşer diye umut ediyorum ama zor gibi.

Bayinin bir tanesini aradım elinde bir tane araba var ama dolar kurunu ve yeni fiyatları bekliyormuş yani bir fiyat artışı daha söz konusu sanırım 😂😂

2022 ocakta zam gelcek ama olacagi 370 bin zaten o zamana kadar iki kati zam gelir arabalara şuan alinabilecek araclar bile otv muafiyetinden cikar bakalim bu işin sonu nereye varacak

onur19

2023 geliyo az kaldı kendi kalelerine golmü atcaklar d

Valla açikcasi pek bi umidim yok fark cok açildi.

arkadaşlar merhaba,daha önce forumda söylendimi bilemiyorum ama twitterdan bir gündem oluşturup araç alım limiti ile alakalı mağduriyetimizi yazarsak bence çok faydası olur..

Serkan555 aynen valla. bir dayak yemediğimiz kaldı. Allah razı olsun diyeceklerine laf ediyor suistimalciler.

Varmi limitle ilgili yasayla ilgili gelişme görüşme🤣🤣

Teşekkürler Taner Bey güzel bir gelişme bu , umarım hakkaniyetli bir düzenleme gelir ve istismarcıların kullanımı kısıtlanır .

Fakat açıklamada anlamadığım tutarsız gelen bir kısım var , yaşlı kronik hasta üzerinden istismar edenlerden bahsederken ,
aynı grup için alt satırlarda fiyat sınırı kalkarsa motor hacminin 2.5 olmasından bahsediyor . Bu olmamalı .
Tüm engellilere 1.6 verilip denetim ve kullanım sınırlandırması getirilmesi daha doğru olur .
Yoksa ben mi yanlış anlıyorum açıklamayı ?

Neneme dedeme aliyom isi bitsin artik.

Avmlerin engelli yerleri full bunlarin çoğu kronik hasta yakini ve yaşlı üzerinden alinan araçlar.

Bence yaşlılar üzerine araç alımına ciddi engeller konulacak. Kendi veya çocuğu adına alanlar serbest yaşlılığa bağlı hastalıklardan araç alanlar ise bir şekilde kısıtlanacak ben öyle anladım açıklamadan

Taner bey merhabalar, ortepedik engelliler ve ağır engelliler ibaresi geçiyor yazıda.bunlarla ilgili nasıl çalışma olabilir içerik olarak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt