Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
selda*

telegram gruplarının pek faydası yok çoğu kendi görüşünü dayatıyor, beğenmedikleri bir yorumu silip atıyorlar.

blr tanesinde ortepedik ayrım açıklaması yapan derneğe bir sürü laf ediyorlardı, ben makul bulduğumu söylediğimde yönlendirme mi yapıyorsun deyip attılar

nickneymi

beni de gruptan engellediler, çoğulculuk istiyorlar ama farklı ses de duymak istemiyorlar...:cool:

@selda*
Selda hanım benim açtığım tüm gruplar suistimallerin azması sebebiyle aynı zamanda edilen küfürler hakaretler, engelsizlerin engelli vatandaşı sömürmesi,aşağılaması kanunları çiğnemesi vsvs sebeplerden ötürü kapattım Bilginiz olsun...

Geçmişte hatalarımız oldu kabul ediyorum bunun için üzgünüm... Engellinin halinden engelli anlar..

Engelli yakınıda genelleme yapmak istemiyorum ama aşırı derecede suistimal ediliyor.

Şuan çok fazla grup var içlerinde bayi çalışanları galericiler,modifiyeci garajcılar,seramik folyo kaplamacılar,kaportacılar,komisyoncu, al satçı türlü türlü bit gibi türediler ne yazıkki...
Burdaki engelli arkadaşlar dikkatli ve uyanık olsun engelliye ağır hakaret eden şahıslarda var ben de bunların ekran görüntüleride var ilgili kurum ve kuruluşlara gönderdik.

Facebook gruplarında daha çok rapor ticareti yapan örgütler var, 20 bin tl ile 100 bin tl arası rapor satıyor... Facebook grublarında KOMİSYONCU KAYNIYOR 184 bin tl ye satılması gereken araç 200 ila 220 bin tl den işlem görüyor.. Özellikle oto galericiler sıfır km araç satışı yapıyor sadece %90 rapor yakını diye...(AÇIN SARI SİTEYE ENGELLİDEN ENGELLİYE YAZIN BİNLERCE İLAN VAR %99.9 %90 RAPOR SAHİBİ YAKIN,GALERİCİ) Yine bunların görsel kanıtlarıda var ilgili makamlarada ilettik..

Bundan sonrası top mecliste düzeltmek ve suistimali kaldırmak yüce devletimizin görevidir..
Bizler artık çıkabilecek kanun da ESKİDEN OLDUĞU GİBİ %90 hasta yakınları ile aynı katagoride olmamamız gerekiyor...

Bizim rekabet etme şansımız mümkün değil... Bugün gidin bayiye tertibatlı araç duyunca yok sana araç diyor git diyor yazı al gel diyor...
HER GİTTİĞİM BAYİDE ARAÇ OLSADA VERİLMİYOR...

Gerçekler acıdır üzülmenin espirisi yok ortada bir halt yeniliyor ve bunun ceremesini engelli çekiyor ORTOPEDİKLERİN ayrılması zaruridir..Her platformda bunun mücadelesini ayrıca ben ve özel arkadaşlarım mücadele ediyoruz edeceğizde yıllardır engelli diye diye bizi de suistimal ettiler Bunlar engelli yakını değil arkadaşlar kronik hasta yakınları...Gerçek engelli yakını Anne,baba,kardeş,eş 1 ci derece ile ilgili sorunumuz yok sorun 2 ve 3 derece yakın ve vekalet verilerek herkesin bu araçları alması sorunudur.
Umarım yüce meclis bu konuyu çözer bizler engelliler olarak mağduriyetimiz giderilir.

Son düzenleme:
@Esatbey

O nasıl bi bakış açısıdır öyle.
Kanunu Taner bey mi çıkarıyor ?
O bildiklerini yada duyduklarını aktarıyor.
Araba ihtiyacınız varsa gider alırsınız, buna Taner bey mi engel oluyor ?
Zaten bu telegram grubuna girmedim, ama duyduklarımdan sonra iyiki bulaşmamışım diyorum.

Aşk olsun Taner bey 😊
Biz istiyoruz ki sistem değişmesin. Köydeki akraba adına araba alınsın İstanbul’da fink atsın.
Engelli aileye 10-15 bin verip raporu satın alıp 150 bin indirimli araç alalım.
Yoğun bakımda can çekişen anneanne adına araba almak için bayiye koşup yoğun bakımda diyerek adına araba
Almak ölse bile 5 sene kullanmak istiyoruz.
Hem bu hakkı devlet vermiş tanıyan tanımayan dış kapının dış mandalı bile kullanabilir denmiş
Devleti uyandırmak isteyen vatansever dernek başkanlarını protesto ediyoruz onları destekleyen vatanseverleri
ise Allah’a Havale ediyoruz :)
Verilen hak geri alınamaz zaten alınırsa dağa çıkarız köprüyü trafiğe kapatırız olmadı engelliyi esir alırız olmadı köprüden aşağı atarız :)
ÖTV siz araç hakkımız Söke Söke alırız :)
Limiti arttırın ayrıca ambiyans aydınlatma Ceylan derisi koltuk büyük cant saanruuuff olmaz ise dedesini taşıyamıyor millet :)
Hem biz olmasak 185 eden arabaya aman zaten ucuza alıyoruz diyerek açıktan vergi kaçırarak elden bayiye kim 20-50 bin verecek :)
Biz yüzbinleriz hakkımızı yedirmeyiz :)

ÖSSD (ÖTV sömürü sevenler derneği)

Son düzenleme:
Yorumları üzülerek okuyorum.

Sorunun çözümü çok basit 3. Derece akraba yerine 1. Derece akraba ve özel durumlar için ek denetim ile limitin kaldırılması ya da arttırılması.

Engellilerin arasında ayrım yapacak kadar sizi bencilliğe iten nedir hiç düşündünüz mü ?

%90 ağır engelliden sizi daha ayrıcalıklı yapan nedir?

Evet haklı olduğunuz çok konu var. Bunu sektör haline getiren çakallar var. Yaşlı uzak akrabaları üzerinden faydalananlar var. Köyde sahte raporla engelli gösterilenlerin üzerine alınanlar var. Var oğlu var. Ülkede haysiyetsiz mi bitmiş?

Benim işim çözülsün de diğer engellilere ne olursa olsun diyip sırıtanları görünce insan üzülüyor.

Kanun çıkarmı çıkarsa nasil çıkar henüz belli değil velev ki arzuladığınız gibi oldu. En azından bir kısım engellinin derdi çözüldü der seviniriz.

Kaç zamandır yazıp yazıp siliyorum belki birinizin kalbini kırarım boşver diyorum. Yapmayın arkadaşlar adalet hepimize lazım.
tanerbudak

Üstad senden de Allah razı olsun elinden geleni yapıyorsun bizimle paylaşıyorsun.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

çözüm çok basitmiş, 3. derece akrabaymış.
yahu %90 ı akrava değil herkes kullanabiliyor, her engellinin çoluğu çocuğu mu var?
yasal mercilere gidilmiş benim malım, kimin sürebileceğine kim karışır diye denmiş ki akraba sürebilir. şimdi çözüm basit deyip hangi hadle alınan hakka laf ediliyor?
satılan araçların %90 ı zaten %90 hasta raporluların, ortopedik engelliden kaynaklı bir durum yok, evet çözüm basit rakamlar ortada

Özel durumdan kastım 1. derece akrabası olmayanlar için denetimli bir şekilde hak verilebilir. Suistimal edilen kısım orası çünkü. Ya da 3. derece devam eder ve adam akıllı denetleme yaparlar. Ceza suçluya verilir genele değil.

mchi

%90 engelli aracına herkes binebiliyor o sorun değil mi? hani şunu soruyorsun ya: %90 ağır engelliden sizi daha ayrıcalıklı yapan nedir? ee şimdi ortopedik engellininkini akrabasınınn kullanması sana sorun oldu diğerini napcaz?

bidefa kanunun ruhu bunun arabasını kimse sürmesin buna kimse binmesin diye çıkmaz. %90 lığın arabası tertibatsız olduğu için herkes sürebilecek niteliktedir, tertibatlıda da normal kişi sürüşüne uygunsa raporla en azından akrabaları sürebilir izni verilmiştir. çünkğ bu aracı zaten devlet hediye etmiyor, mülkiyet hakkı taaa magna cartaya dayanır öle kafanıza göre şunu engellesin bunu engellesinle olmaz, kişilerin iradesini gelişigüzel sınırlamak hukuka uygun değil

Arkadaşlar telegram grubunda mesajları okuyunca insan çok geriliyor, bi sinirle anlık olarak yazdım.Yok araba bitti , yok şu oldu yani insani karamsarlığa ittiren yazilardan dolayı biraz etkilendim.Buraya da yazdiktan sonra Taner beye hitaben
gerçekten çok pişman oldum ve üzüldüm.Artik bu siteye bakmayacaktim ancak öylesine istemsiz girdiğimde Taner beyin yazdigima karşılık olumsuz bir şey yazmamasi ve yapılan yorumlardan yanlış yaptığımı anladım ve utandim.
Basta Taner bey olmak üzere ,çalışma yapan arkadaşlardan özür diliyorum hakkınızı helal edin...

Bu arada Taner abi ve Murat abinin bana özelden güzelce anlatması ayrıca beni bir kez daha utandırdı.

nickneymi, yoksa Sofuoğlu’da mı engelli ninesinin, dedesinin üzerinden araç aldı diye düşünürken, bu da enteresanmış neyi, nasıl, ne şekilde yapacaklar bilmiyorum ama suistimaller için bir doğru yol bulunması şart...

nickneymi

Beni yanlış anlamışsınız ortopediklerin akrabaları kaldırılsın %90 lılarinki kalsın demedimki.

Ortopedik arkadaşlar suçu 3. Derecede buluyorlar. Ortopedikler arabalarını kendi sürüyor bu yüzden ayrıcalık bekliyorlar benim sitemim buna her engelli eşit olmalı sorun denetimsizlikte.

O tarafa ayrı bu tarafa ayrı kısıtlamayla çözüm beklemek yanlış onu anlatmaya çalışıyorum.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

slm forum umarım sorumu doğru yere açmışımdır hata olursa affola sıfır araç ötv indirimli almak istiyorum otomatik vites şu anki fiyatı 181,500 tl bunun ötv indirimli fiyatı ne kadar her bayi başka bir fiyat veriyor tam olarak hesabı ne dir %45+50+80 oranları var tam olarak ne ödememiz gerekir ortalama

181 500 TL / 1,8 = 100 830 TL ödemen gereken tutar, ama bayiler bu tutara kar paylarını da ekliyorlar joker66

deco53 bir çok sitede ÖTV hesaplamada 120.000 gibi meblağ çıkıyor bayilerde buna yakın bir fiyat istiyorlar.karışık bir durum

joker66
1. Öncelikle anahtar teslim fiyatından 6 aylık MTV tutarını çıkarırsınız. Bu rakam her zaman anahtar teslim normal satış fiyatına dahil edilir. Bahsettiğiniz aracın 1300cc altında olduğunu varsayıyorum.

181500-577,50= 180922.50 TL

2. Sonra elde ettiğiniz rakamdan %18 KDV yi çıkarırsınız.

180922,50 / 1,18 = 153324,15 TL

3. Bahsettiğiniz araç %45 ÖTV dilimine girer, bu yüzden elde ettiğiniz KDV çıkarılmış son rakamdan %45 ötv yi de çıkarırsınız.

153324,15 / 1,45 = 105740,79 TL

4. Son olarak elde ettiğiniz aracın tamamen vergisiz fiyatına %18 KDV yi ilave edersiniz.

105740,79 x 1,18 = 124774,13 TL

Yani eğer bayi 1 kuruş bile indirim yapmadan aracı size satarsa 124774,13 TL ödemeniz gerekir. Bunun üstünde bir rakam talep ediliyorsa bilinki bayi size normal herkese yaptığı satış fiyatından daha fazla bir paraya satmaya çalışıyor ve devletin size yaptığı ÖTV indirimine ortak olmaya çalışıyordur. Naçizane tavsiyem biraz şartlarınızı zorlayarak ÖTV dilimi %80 olan araçlara yönelirseniz daha iyi standartlarda bir aracı daha ciddi bir indirimle alırsınız.

Örneğin

181.500 TL fiyata satılan bir aracı 125.000 TL ye almak yerine

330.000 TL fiyata satılan bir aracı 183.000 TL ye almak gibi

Son düzenleme:
Yasa ile ilgili bir gelişme var mı acaba? Taner Bey başta olmak üzere bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Raporun süresine az kaldı ondan

Bende merak ediyorum bayramdan sonra yasa degisecek diye soylemler vardi.tahminimce 2022 ocak limiti aciklanacakken degisiklik olabilir

yani normalde bu bi anda olmaz görüşenler falan varsa hükümet ciddi gibi mi, olmayacak bişi mi olursa ne zamana olur iyi kötü hissetmişlerdir ama bişi denmiyor pek

bu Ocak ayında olmazsa, takip eden yılın Ocak'ı ya da daha sonraki yıla nasip, Ocak'lar biter mi hiç, kısmet ...:eek:

Şuan engelliden daha önemli sorunlar var mafya devlet laf atişmalari ve ifşalar var bi yandan pudra karbonat savaşlari engelliyi kim ipler o yuzden sıranızı bekleyin acele etmeyin sabredin.

sene sonunda limit artacak tabi, ama herseye zam gelecek yine aynı şey olacak. yapısal bi değişikliğin sene sonu ile ilgisi yok, aylardır bu sorun var olacağı varsa olması lazım 1-2 aya bence

Seçim zamanı geldiğinde oy almak için güncelleme yapabilirler.

Son düzenleme:
emre_nx

bana zor zamanımda yardımcı olmayan sırf oy için göz boyama için işimi gören zihniyet ile asla işim olmaz. (kendı adıma )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt