Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kimseyi tanimam, ama kim kendini tum engellilerin temsilcisi görüyor da herkes adına tekliflerde bulunma hakkını kendisinde görüyor, bunun seçilmiş bir zemini var mı onu bilemiyorum.
eğer tüm engelliler adına birileri kendini temsilci addedip bazı önerilerde bulunmuşsa en azından burada da ne olduğu paylaşılmalı. ha böyle öneriler
çok yollanır, kim dinler o da ayrı bir konu.

oturanboğa işe bu sitede yıllar önce bir konu sebebi ile muhatap olmuştum. ankarada uyanık bir girişimci, önce müzik kursu işine girmişti. insanlar şikayet yazsa şikayetvara gider sildirir, kendini yıllar önce kurulmuş gösterir, googleda sürekli fake yorumlar yazar, borç ödemez falan böle bi tip. sonra bunlar özel eğitim işinde de para olduğunu görünce ümitköyde bir de özel eğitm işine ses getirelim demiş, bunun sürekli uğraştığı şey de googleda üst sıralarda çıkmaktı.

insanlar böle bür yere yönelmesin diye oranın adını bile anmadan çayyolundaki diğer mekanların adlarını yazıp burayı öneriyorum demiştim, ama yanlış anlamayın öle bir iki mekan değil, yani orada faaliyet gösteren her yeri yazdım rehber gibi. sonra ne mi oldu, dedim ya çok uyanık tiplerdi. nasıl etti, ne etti biltorum ama o googleda çıkan rehber başlığı silindi, onun yerine sadece bu arkadaşın mekanı yazan yeni bir başlık geldiydi. ne oldu nasıl oldu bilmem, yönetici arkadaşa da sordum sonra sanki ben sadece oraya yer vermeyen bir rehber yazmamışım da reklam yapmışım gibi bana mekancılarla uğraşamam deyip yazılan reklam topici de silip konuyu kapatmıştı.

diyeceğim özü, kendini herkesin temsilcisi gören arkadaşlar var ise inşallah buna layık kişilerdir.

Bir düzenleme olur ve bir grup yanar bu hep böyle olmuştur, herkesi mutlu edecek olan düzenleme de illaki bir yanlışlık vardır, iş sonuçlanana kadar bence kimseye itibar etmeyiniz :cool:

ben kimseyi kırmam kırmak da istemem tek anlatmak istediğim insanlara yardımcı olan kişilere sahip çıkın,en azından herkes adına eleştirmeyin

hasanturk araç limiti 400 e çıkacak yok 500 e çıkacak diye çok da söylendi ama ortada görüldüğü bir çözüm olmadı henüz. Her yardım etmek istiyor gibi görünenin asıl yüzünü Allah bilir …:cool:

Buranındamı mafyası var :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şuan iktidardaki parti git gide batmaktadir o yuzden suan kimse limitle ugrasmaz.

Limit 1 milyon olsa ne olacak !
En dusuk ne alabilirim diye bakiyoruz bu fiyatlar ile ayağımızı yerden keselim diye. Benim icin limit degilde arac fiyatlarindaki artis daha onemli durumda malesef.

OturanBoğa

Eğer teklifle ilgili olarak sunabileceğim bir katkı olursa her zaman arayabilirsiniz. Yardımcı olmaktan memnun olurum.

Fısrsatçi karaktersiz bayiler engellileri bile nasıl yolarız derdindeler.Şimdide bazi arkadaşlardan duyduguma gore tertibatli engelli araci işlemleri zahmetli oldugu için sifir arac satislarida yuksek oldugu icin ugrasmamak icin engelliye satmamaya calisiyolarmis karaktersizler

Malesef öyle burda da engelliye ayrımcılık net şekilde belli oluyor...

Hakkın amacından saptığıda ortada ülkede araç fiyatlarının ayyuka çıktığı bir zaman diliminizdeyiz ve malesef bu durumu da istsimar eden binlerce değil onbinlerce şahıs var ekişide donanımhaberde açılan başlıklardan görüyorz ki normal vatandaşlarda illegal yollar ile engelli muafiyetli araç alımını ciddi derece istismar edip hakkımızı kötüye kullanıyorlar bu durum hak sahiplerinin araç alamamasına hem de fiyatların faiş şekilde artmasına neden olmaktadır...

Şuan tek beklentimiz makamların engelli ötv düzenlemesini yapması...

-Engellinin kırmızı çizgisi olan 1.6 cc geri verilmeli(Sınır kaldırılsın)
-Suistimal de denetlemeli geriye dönük ÖTV tahsilatlatları yapılsın
-Aynı çatı altında ikamet zorunluğu getirilmeli
-Engelli plaka geri gelsin
-Otomobil Markaları web sitelerinde engelli satış fiyatlarını zorunlu olarak açıklasın(bayilerin engelliyi sömürmsinin önüne geçilir)
-Vekaletle araç kullanımı kaldırılsın bu suistimale davettir ve yanlış uygulamadır
-Raporlu yakınlarının 2 ve 3 derece araç alımı ilçe il sosyal müdürlüklerinde onayına tabi olsun..
-Engelliden engelliye(%90 raporlu yakınları) araç satışları acil şekilde kaldırılmaldır bu suistimalin ticarete dönmesine ve ranta sebebiyet vermektedir...

Son düzenleme:
tanerbudak Pek iyi haber sayılmaz bence..

Bu durum yine sonunda engellilerin zararına olacak gibi.

Limitin üzerinde olan aracı, devlet vaktinde ve doğru şekilde denetleyemediği için, illegal yoldan araç fatura bedelini düşük göstererek ayrıca fatura ile farkın alınması yoluyla engellinin illegal olarak daha pahalı araca ÖTV ödemeden ulaşmasını sağlayan araç satıcıları, bu yaptıklarının bedelini eğer ağır cezalarla öderlerse; belki bayi yönetiminden kuralına uygun bile olsa ötv indirimli araç satışı yapmayın talimatı gelebilir. Yahut yapıyorlarsa da fiyat politikasında çok daha katı olacakları kesin :)

Bence bunun pek sevinilecek tarafı yok, devlet hemen her taraftan ÖTV indirimli araç satışını azaltmak istiyor gibi görüyorum olan biteni.

işte ülkemizde engelliye verilen değer bu, televizyonlarda engelleri kaldırdık diye boy boy reklam ile olmuyor bu işler, az bile yapıyorlar:mad:

Engelli plakası ambleminin kalkması bir kazanimdir.
Bunu tekrar isteme fikrinize katılmıyorum. Zira bu kazanım uzun uğraşlar sonucu elde edilmiştir.
Bu amblem ile engelli araçları bazı kötü niyetli kişilerin özellikle hedefi haline gelmiştir. Özellikle kapkaç, hırsızlık olayları vb.
marto1

Bu ülkede hırsızlık tepeden aşağı doğru düzenli olarak yapılan bir alışkanlıktır. Ne engellerler ne de engellemek isterler. Bu işlerden vurgunu en çok vuran kuralı koyanlardır. O yüzden boş hayallere yer yok. Oyunu vatandaşı gerçekten düşündüğüne inandığın kişiye ver. Düşünmezse oyunu vermekten vazgeç bu kadar basit. Ömrümüz boş hayallerle akıp gidiyor.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zenes

kesinlikle katiliyorum, tartismaya gerek yok zaten bu kazanimlarin arkasinda hukuki temeller var. kimse durumunu umuma ilan etmek durumunda degil, ya da
kendi parasiyla aldigi arabasini hele akrabasina kullandirtmasi yasaklanamaz. buradaki bazi arkadaslar otv limitinin kalkmasina ugrasacagina kazanimlari hedef aliyor. herkesin durumu, gereksinimleri farkli olabilir. o da yasaklansin, bu da yasaklansin anlayisi komik, insanimizin halet-i ruhiyesi ortaya cikiyor. burada tabi ekonomik sebeplerle %90 rapor ile arac alim talebi cok fazla, buna iliskin bir ayrisma disinda baska cozum yok, mulkiyet hakkinin temellerine kadar o da yasaklansin bu da geri yasaklansin anlayisi ile zaten cozum olmaz

Gözlerini engellilerin aldigi arabaya dikmisler cari açik artiyor diye kendilerinde mesolar havada ucuyor her belediye baskaninin altinda bile mercolar var hemde acil durum araci diye gosterip otv sini odemiyolar.Sacmaliktan baska bisey degil eğer sorun varsa git ilk once buyuk deligi kapat sonra önemsiz kücük delige cozum bulursun

@tanerbudak, gümbür gümbür derken …:cool:

bu yazıda engelliler faydasına olabilecek hiç bir şey yok. Araç limit bedeli değişen piyasa koşulları karşısında erimeyip doğru bir şekilde
artmış olsaydı bugün bu tür durumları konuşmayacaktık. %90 üzeri engelli olanların içinde de suistimaller olabilir, bunu devlet belirleyecek. Bir kaç haysiyetsizin yaptığı şey neden hepimizi bağlasın ki.

marto1 ikametgah kısmı olmaz herkes kolayca ikametini aldırabiliyor. Sosyal hizmetler belki devreye girerse dönemsel kontrol, tkonu komşuya sorma şeklinde ehhh belki.

%90 üzeri kaldırılsın kısmına da katılmıyorum, gerçekten ihtiyacı olanlar mağdur olurlar diye. Hasta ve engelli bir kişiye bakmak da çok kolay bir şey değil. Araç ağır engelli bir kişi için bir nimet.

Son düzenleme:
Zaten ikametgah ilçe il sosyal hzimetler denetler burda yanlış bir ifade yok selda hanım...Devletimiz nasıl 2022 aylığı bağlarken memurlar gelir eve bakar ihtiyaç varmı denetler usul bu olmaz diye bir şey söz konusu değil bal gibi olur..

Ayrıca %90 kaldırılsın diye bir ifadem yok...%90 tabikide alacak ihtiyacı olanlar var...Bu muhabbet çok sıktı artık
Kırmızı olarak ifade ettiğim nokta %90 engellinin birbirine olan satışlardır link atıyorum... Nasıl bir ticaret,Rant var Kendiniz bakın aşağıda linkte nasıl 150 ila 170 aldığı aracı 300 -400 koyuyor...

Sizin bir kaç haysiyetsiz dediğiniz kişiler.... Onlar bir kaç kişi değil onbinlerce kişiden bahsediyoruz... Sayıları çok çok fazla...

https://www.sahibinden.com/vasita?query_text_mf=engelliden+engelliye&query_text=engelliden+engelliye

Ayrıca telegram ve facebook gruplarında ticaret dönüyor insanlar uyanık olsun...Özellikle bayi çalışanları sizden 10 ila 30 bin tl arası fazla para talep ediyor araç alma durumunuz varsa bayilere yüz yüze görüşerek alın sosyal medyada paylaşılan numaralar çoğu komisyoncu ve bayi çalışnadır.

Arkadaşlar kanun teklifi taslak metni bir şekilde elimize ulaştı.

Limit ötv si brüt asgari ücretin 80 katı olan araçlar ( 2021 için 759.861 TL fiyatı olan araçlar) için izin verilecek. Ayrıca bu limitin üstü araçlar ötv farkı ödenerek alınabilecek. 5 yıl şartı 3 yıla inecek.
Ancak suistimal konusunda çok sıkı kısıtlama ve denetim geliyor.

Teklif ne zaman meclise verilecek bilmiyoruz ama tahminimce 01.01.2022 de yürürlüğe girer.

Engelli yakınlarına naçizane tavsiyem bulabildikleri aracı alsınlar. Eskisi gibi kolay olmayacak yeni düzenleme ile.

Hayırlısı olsun.

Hakkimizda hayirlisi olsun...Emegi gecenlere tesekkurler:cool:

bunu her yerde yazdım, hatta bu yüzden takıntılı telegram grupları attı.

yahu sahibindendeki 1-2 dandik ilanla nasıl insanları suçlarsınız?

bu işi bilmeyenler kar edip satıyor diyor zaten bu ilanlar yuzunden de bunu bilenler nasıl olur da bunu der???

herkesin elinde telefon, al çek istersen 90 model şahine 300 bin iste tutan mı var?

yazıyoruz yazıyoruz hala tutturulmuş bir sarı sitedeki ilanlar.

mevzuata göre engelliler arabasını satabilir mi, satabilir.

peki 5 yıldan erken satarsa ne oluyor? o adamın hakkı yanıyor mu, yanıyor. alqnın hakkı bitiyor mu, bitiyor.

1 adet ötvsiz araç 1 kişiye satılacağına 2 kişiye 5 yıl dolmadan satıldığında devletin zararı değil karı var. 2 kişinin 5 yıllık hakkı 1 araç ile doluyor.

ilanlara bakıyorum, fiyatlar akıl mantık işi değil tabi. ama bize ne? o fiyata hem ötv hakkını yakıp hem ikinci el araç alacak kişi olur mu, bence olmaz. olursa da kendi zararı. altıüstü ya tutarsa mantığıyla girilmiş bikaç dandik ilan üzerinden hadi dışardakiler bilmiyordur da mevzuatı bilenlerin konuşması trajikomik.

Hayır bu yıl ki asgari ücret e göre 759.861 TL
2022 Asgari ücrete mesela %20 zam gelirse limitte yaklaşık 911.000 TL olacak. Artık ydo endeksli değil brüt asgari ücrete endeksli artış olacak her yıl.

tanerbudak

İnşallah kendimden örnek vereyim benim ihtiyacımı SUV karşılıyor şuan malum limit yüzünden alamıyorum. Ne olursa olsun Ocak ayını yeni limiti görmeden almayacağım bekleyeceğim. Umarım her engelli kardeşim ihtiyacını karşılayacak gönlüne göre araçlarını alıp kazasız belasız binerler.

Aslında yapılacak düzenleme ile araç fiyat üst limiti diye bir olay yok artık. Devlet diyor ki ben alacağın aracın ötv sinin brüt asgari ücretin 80 katını karşılarım. Bu da 3.577,50 TLX80= 286.200 TL yapar. Üstünü sen ödersin. Benim yazdığım 759.861 tl sadece %80 lik dilimde olan bir araç için devletin karşılayacağı en üst rakama göre yaptığım hesaplamadır. İsteyen 1 milyonluk araç alır ötv farkını öder.

tanerbudak

Merhaba Taner Bey, kanun bu şekilde olursa 2019 yılında almış olduğumuz aracı 3 yıl dolunca satabilecekmiyiz yoksa 5 yılın dolması şartmı bu konuyla ilgili bilginiz varmı. Teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt