Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
onur19

428+3=431000tl
Henüz taslak ve motor kisitlamasi yok. Sonu ne olur bilinmez.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cimer den araçlarsaki limitin kaldırılması ve bu yıl daha erken bir artış yapılmasını sordum talep ettim aşağıdaki şekilde dönüş oldu..

[FONT=Cuprum]Cevap: GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI > ÖTV II MÜDÜRLÜĞÜ (II-III-IV SAYILI LİSTE) (2) (26.06.2021 12:04)[FONT=FontAwesome][/FONT][/FONT]
[FONT=Cuprum] Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir.
4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun, 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (a) ve (c) bentlerine göre, engellilik oranı %90 veya üzerinde olan malûl veya engelliler ile bizzat kullanmak üzere taşıtta hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl veya engellilerce, 87.03 tarife pozisyonunda yer alan binek otomobili, arazi taşıtı, SUV, steyşın vagon vb. taşıtlardan motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer tüm vergiler dâhil bedeli, 200.000 TL'yi aşmayanların ilk iktisabının vergiden müstesna olduğu hüküm altına alınmıştır.
Mezkûr maddenin son fıkrasında ise söz konusu tutarın, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacağı ve Cumhurbaşkanının bu şekilde tespit edilen tutarı %50'sine kadar artırmaya yetkili olduğu hükümleri yer almaktadır.
Buna göre, söz konusu tutar, 1/1/2021 tarihinden itibaren 330.800 TL olarak uygulanmaktadır.
Öte yandan, başvurunuzda yer alan öneriniz, ileride yapılacak mevzuat çalışmalarında değerlendirilmek üzere Başkanlığımız kayıtlarına alınmıştır.
Bilgilerinize sunulur.

[/FONT]

Karmasik bi hesaplama fazla indirim olmuyor gibi

hesap aslında basit, eskiden araç fiyatının limiti vardı şimdi ötv indirimine limit getirmişler.
bu değişiklikler eğer hızlı yapmak isterlerse çok kısa, yok oyalanırlarsa çok çok uzun sürebilir. durum ne aşamada acaba? meclise giden bişi yok heralde?

Anladıgım kadarıyla, parası olan istediğini alsın olmayan da, zaten alamaz bu şartlarda :)

Eğer bu şekilde geçecekse kanun taslagı, maksimum indirim seviyesinde alınacabilecek araçlara yönelmek mantıklı gibi.
Parası olanda 286 bin TL civarı ucuza almış olacak.

Arkadas bizim ulkemizde neden hersey boyle karmasik problemli ordan onu böl burdan bunu carp yok olmadi otv si sukadar kdv si sukadar ondan bunu cikar bisey yapmaya calisiliyor her alanda ellerine yuzlerine bulastiriyolar kardesim otv engelliye var yada yoktur bukadar basit

Mami Junior, doğru diyorsun Mami, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, winter is coming…:cool:

bence bir an önce çikmasi icin ugrasalim, usadikca dallanip budaklanir hem de su an zaten bisi alinamiyor ne olacaksa onumuzu goruruz

şimdi 330 bin tllik arabayı ötv siz alabiliyoruz. 350 bin tl lik arabayı tam ötv li mi alıyoruz yoksa aradaki farkı ödemek yeterli mi. aşırı bilgi kirliliği var. kimileri aradaki fark derken kimileri de 330 üstü olursa tümünü ödersin diyor

karışık bir şey yok, tabi arkqdaşların dediği gibi bu taslak henüz.

şu an araç fiyatının limiti vardı 330, 330 luk 185 e geldiğine göre istisna edilen 150 gibi bir rakam var, yeni taslakta araç fiyatı yerine istisna edilen tutar üzerinden yazılmış, 150 yerine 80 asgari ücret diye.

herkes hesaplamaya çok yetenekli olmayabiliyor ama bilenlere sorun lütfen, avantajlı ya da dezavantajlıysa hesaplayan arkadaslar yazar. anlamadan karışık diye ses çıkartılırsa aleyhe oluyor, çünkü eski taslakta ilk limit vergisiz fiyattı millet anlamadığı için düşük gibi göründü diye olay oldu, sonra vergili fiyatı limit yaptılar fakat öyle olunca ötv yükselince hiçbirşey alınamaz hale geldi.

Meclis bu cuma tatile girecek büyük ihtimalle. ötv muafiyeti taslak metni hazır ancak suistimal konusu ile ilgili çok köklü ve derin çalışmalar yapılmakta. o yüzden bu konu uzadı. 1 ekimde meclis açılacak artık. o yüzden ben yılbaşı diye tahmin ediyorum.

Çöpe Taşınan Mesaj(lar)

https://superengelli.com/

arkadaşlar merhaba, yukarıdaki site engellilerin organize olup hak talepleri için kurulmuş ortak bir platformdur. girip kayıt olmanızı rica ediyorum. bazı engelli milletvekilleri ve engelli konfederasyon başkanları da üye oluyor.

konu gündemden düştü gibi
şu an otomatik golf bile anca en boşunu veriyorlar

son bir ay da sıfır araçlara 10 ila 30 bin tl arasında zam geldi .

Bu konuyu seviyorum. Arada yalandan da olsa ümitleniyoruz hoş oluyor :) bu son umut sebebi 2022 şubata kadar idare eder beni.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aslında en kötüyü düşünmemiz gerekir.Devlette para yok artık engellilere ötv siz araç veremiyeceğiz derlerse o zaman yandık işte.

Ya Allah aşkına şu "devlette para yok" muhabbetini bi bırakın! Devletin bizim ÖTV mizden gelecek kıytırık birkaç milyon liraya ihtiyacı yok. Sadece 12 milyon emekliye bile yılda 25 milyar TL ikramiye veriyor hatta onu da vaktinden önce ödüyor.. Evet son birkaç yılda bazı sıkıntılar var ama onların da kaynağı ekonomik değil tamamen siyasi. Yani jeopolitik durumumuz ve dış siyasette Batı nın bize dayattığı senaryoyu kabul etmememiz.. Ne zaman ki devlet sosyal yardım ödemelerini askıya alır, işte o zaman para yok muhabbeti yapılabilir.. Bu bahsettiğim rakam da yılda 80 milyar TL ye tekabül ediyor. 20 sene önce bütçede buna ayrılan para 2 milyar TL idi, rakamları açıp kontrol edebilirsiniz.. Ayrıca kasa boşsa en basitinden mesela devlet akaryakıttaki eşel mobil sistemini kaldırır, eskisi gibi petrol ve dolar kuruna göre her fiyat değişikliği bize yansır. Dikkat ettiyseniz akaryakıt zamları ÖTV den karşılanıyor ve buradaki ÖTV neredeyse yok pozisyonuna geldi devletin burada da ciddi bir gelir kaybı var. Geçen sene 25$ seviyelerinde olan brent petrol 3 kat artarak 75$ seviyelerine geldi ama bu fiyat farkı bize aynı oranda yansımadı.
Yani başta dediğim gibi devletin bizden gelecek komik rakamlara ihtiyacı yok ;)

Opel mokka elegance 1.2 130 bg aracımı satın aldım. Baya bir araştırdım ne alınır ne alınmaz en mantıklısı mokka geldi. Araç full dolu paket değil ancak yinede dolu. yeni araç alacak arkadaşlara tavsiye ederim. Elinizi çabuk tutarsanız bayilerde bulunabiliyor.

limit ilk çıktığında boş bmw 3 alınıyordu, şimdi o 750 olmuş nasıl enflasyon hesaplıyor bunlar düşünün

t-roc bu ay için tekrardan kampanyaya girmiş (T-Roc 1.5 TSI ACT 150 PS DSG Highline ₺184,482.00)

Ben de yeni nissan juke 1.0 platinium perso modelini aldım araç oldukça dolu ve konforlu. 188 bin tl ödedim.

Alp_er_Tunga

devletin bizden gelecek kıytırık dediğiniz ÖTV geliri geçen sene satılan araçların % 14,4 buda ortalama 120 bin araç yapar varın hesabınızı siz yapın.

%90 olayı olmasa bizden ötv almamasının bi masrafı yok çünkü teşvik vermiyor cebinden bişi çıkmıyor ama %90 çok yayılınca normal alımlar kaydı.

orman genel müdürlüğü kaç tane land cruiser makam otosu almış ama uçak yok. bizim aldığımız da milli servete giriyor hem de devletten para çıkmıyor

tanerbudak

Taner bey öncelikle bu konu hakkındaki biz engellier için yapmış olduğunuz gayretten dolayı size teşekkür ediyorum temennimiz yasanın işallah taslak metindeki çıkması tabi suistimallerinde bir şekilde önüne geçilmesi sizden ricam konu hakkındaki gelişmeleri her zamanki bizimle paylaşmanız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt