Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ÖTV değişikliğinden sonra Honda Civic soran varmi

musty35
Ankara efe 1.6 eco elegansa190 istiyor. 174 fatura kesiyomus gerisi aksesuar yani avanta para istiyor arac kisitli ve talep cok oldugu icin. Acaba bunun sikayet mercisi yok mu yaptiklari yasal mi?
kenfat10
Bir cok sehri aradim kimsede yok antep te buldum ama oda eskiden elimde kalan arac veremem zarar ederim diyor zaten kimse 184 e vermez arac olsa bile enaz 195 isterler

Nicsizz

Elegance liste fiyatı 260.%50 otvli ise 173 xxx
E.ECO liste fiyatı 265%50 otvli ise 176 xxx

15 bin avanta istiyor.

Otv %80 ise 45 bin avanta istiyor resmen soygun.

musty35

Olmasi gereken soylediginiz rakamlar ancak arac kisitli , talep cok oldugundan kimse uymuyor yeni otv duzenlemeside bizim aleyhimize isleyecek malesef

Bu aksesuar işinin tadi kaçti buna birilerinin dur demesi lazim. Resmen soyuyolar milleti. Ama yeni civic cıktığında gorecem onlari lpg de yok kime satacaklar. inş bir araba satişina muhtaç kalirlar

Ordudaki bayinin ve verdi dairesindeki iş bilmezler yüzünden Honda markasından tamamen soğudum bedava verseler almam okadar yani

Yeni Mokka giriyor mu dilime?

Evet kırmızı varmış arkadaş söyledi

Son düzenleme:
ya arkadaşlar ne kirli oyunu, ne saçmalığı? her youtuber de kirli oyun deşifrecisi oldu.
bakın o eski türkiyeye, mesela gelir vergisi der ki işte atıyorum 15 bine kadar %15 vergi 15-40 arası için %30 40 i geçen rakam için %50, bunu bir vergi dilimi belirlenirken aklen mantıken düşünülür, fakat bu devrik ötv vergisinde öyle birşey yok, araba fiyatı yine atıyorum 250 den 300 e pat diye ayıyor çünkü dilim dilim bölmeyi akıl edememişler, bu yüzden de herkes şaşkın nasıl kurtarılır, nasıl halledilir diye. manuel golf 240 otomatik 340 yahu 100 bine vites mi olur, vergi yukarı attığı için oluyor bu. ha öle olunca bn otomatik alan adam olsam gene vazgeçerim bi vites için verilir mi diye.
engelli indirmi gibi normal ötv sistemini de bozdular. ecevit zamanı porscheun ötvsi %50 idi şimdi egeanınki 50 porsche un %220 oldu.

ŞANLIURFA HONDA BAYİİ
ELEGANCE:190
EXECUTİVE:210 aslında hesap çok basit çıplak fiyatı bulup kdv eklersiniz ötv oranı da belli ama malesef bayiler bizim üzerimizden para kazanma peşindeler olması gereken fiyatlar elegance:176,.. executive:188,...

zeynep47

eski aracım honda memnundum yine honda alacaktım ancak ıvır zıvır aksesuarlar için istedikleri 15-20 bin TL arasındaki avantadan dolayı honda dan vazgeçtim. Şu durumda fiyat istikrarının oturması için araç üretiminin rayına oturması lazım. şuan alternatif markalar olması gereken ücretleri talep ediyorlar almak isteyenlerin bilgisine

aynen öyle toyata 348 lık araca 190 dedi hondaya göre gayet insaflı bir rakam

BEnim merka ettiğim engelliler için limit kondu . Taksıcıler de ötv vermıyor bildiğim kadarıyla onlarda da bizim gibi limit varmı ?

Limit konusunda güncel bir gelişme yok sanirim 3 aya fiyat ne olacak çikmaya başlar

ulan ne var birde egelliye MTV indirimi gelse beeee...

taksicide limit yoktu heralde, mercedes taksiler çıkmıştı.
bir gelişme yok oyalama galiba, yeni haber var mı? zaten öle uyuz bi düzenleme ki limit için de yeniyılı beklemek mecbur

Liste Fiyatı 307 olan C3 aircross shine,hadi koltuk ısıtma park asistanı kablosuz şarz opsiyonel ekle 315 olsun. 194 Lira fiyat aldım nasıl? 206 isteyen de oldu geçen hafta

Engelli araç satış süresi 8-10 yıla çıkacak diyorlar ne derece doğru?

tanerbudak

Taner Bey merhaba. Sunulan taslakta kredi faizleriyle ilgili bir kolaylık var mı ? Mesela skoda superb için en boş paket alınabiliyordu fakat skoda engelli muaf satılıyor diye kredi kampanyasında 'comfort plus paket harici' ibaresini koydu. Sene sonu limit dediğiniz oranlarda artsa bile bu faiz oranlarıyla almak çok zor. Devlet engellilere özel araç alımında bir kredi kolaylığı düşünüyor mu ? Şuan esnaflar için yıllık %8 kredi veriliyor kamu bankaları aracılığıyla. Benzer bir düzenleme taslak olarak sunuldu mu merak ettim. Saygılarımla...

Ahmett1 öyle bir konu gündemde değil. zaten %8 ile kredi kullanan esnaf ta işyeri için harcamıyor ki parayı. ev araba alıyor.

Çok uzun zamandır elimizde olan (taşıt alım vergisinden bu yana uygulanan) engellilik istisnası hakkımız gözlerimizin önünde yavaş yavaş elimizden alındı ve biz de bunu engelleyemedik ya, bu ayıp bize yeter. Başka da söylenecek bir şey yok.

Hüseyin bey,araç vergileri haliyle fiyatları fahiş artınca ahlak timsali necip Türk milletinin bazı fertleri köydeki dayısının baldızının kayınbabası üstüne araba alıp engelliye arabanın yüzünü göstermeden 700 km uzaktaki şehrinde binince bu maliyenin gözünden kaçmadı. İlk sene makul buldum 203 bin rakamını.Keza o sene orta paket 2.0 dizel Forester bile alınıyor idi ama artık eşşeğinkine su kaçtı clio ya kaldı engelli. Benim oğlum otizmli hadi,ortopedik engelli tekerlekli dandelyesini koyacak araba alamıyor.

2.el sitede dolu engelli aracı var hepside faiş fiyatlı bir tane bile belkide terdibatlı yok hepsi yüzde 90 üzeri açık gözler yüzünden gerçekten ihtiyac sahibi engelli madur beni bile sürekli arıyorlar kaynanamın üzerine hanımının teyzesinin üzerine gibi gibi.... Buna birinin dır demesi lazım

Çok uzun zamandır elimizde olan (taşıt alım vergisinden bu yana uygulanan) engellilik istisnası hakkımız gözlerimizin önünde yavaş yavaş elimizden alındı ve biz de bunu engelleyemedik ya, bu ayıp bize yeter. Başka da söylenecek bir şey yok.

Ben TL limiti ve yeniden değerlemenin geldiği gün söyledim; bu ülkede bir meblağa TL limiti gelip yeniden değerlemeye bağlandıysa o artık öldü demektir diye. Zira yeninden değerleme ne gerçek enflasyonu ne de döviz artışını karşılar. Limit ilk geldiğinde passat rahat alınıyordu, ileride sadece fiat egea ya kalacağız dedim ama kimse inanmadı. Şimdi full egea 300 bin TL ye aklaştı.

İkinci olarak bu istisna yıllardır aracı tertibatla (veya otomatik vitesle) kendisi kullanan engelliye uygulanıyordu. Önce bunu değiştirdiler, %90 engelli adına araç alabilir oldu, yetmedi yakınının kullanması şartını kaldırdılar, herkes engelli adına araç alıp kullanabilir oldu. Doğal olarak suistimal edilince de istisnayı tamamen kaldırdılar. Yani önde suistimalin önünü açtılar, sonra da suistimal var diye herkesin hakkını elinden aldılar. Bunun istisnayı ortadan kaldırmak için tamamen bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Bunu göremeyecek kadar aptal olamazlar çünkü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt