kenfat10
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki... Malesef bizim bu insanımızın çekememezliği, kıskançlığı çok acımasız boyutlara varıyor. Ben bu siteye engelli amcam adına nasıl araç alınır diye araştırma yapmak için katıldım fakat gördüğüm durum içler acısı. Zaten günlük hayatta zorluk çeken insanımız burada birbirine destek olup daha iyisine nasıl hep birlikte ulaşırız demekten ziyade birbirine düşme derdinde! Allah bilir ne zorluklar yaşıyorsunuz çocuklarınızla. Ben 28 yaşındayım, 6-7 yaşından beri amcam her şeyimle ilgilendi, babamdan çok babalık yaptı resmen bana. Kendisi devlet okulunda hademelik yapardı, ben çocuk aklımla bile o lise öğrencilerinin amcamla ne alay ettiklerini hala dün gibi hatırlarım... O ötv de kdv de umrumda değil. Yaşanmamış bir hayat, ezilmişliklerle dolu... O almayacağı ötv yi ben devlete peşin ödeyeyim benim amcamı normal bir fiziksel duruma getirsin getirebiliyorsa. Ben mi anlamakta güçlük çekiyorum, birisi bana açıklasın ?
Zaten almaması gereken %80 %110 gibi ütopik bir vergi, üstüne üstlük bunun da vergisi. Ha, der ki ben bu arabanın çıplak fiyatının %50 sini engelli vatandaşım için ödüyorum, kalan kısmı da piyasanın altında faiz oranıyla şu kadar yıl içinde ödesin. İşte bu zaman yardım etmiş olur ama böyle bir durum yok. Zaten araç alırken olması gereken fiyatı ödüyorsunuz, üstüne bir yardım falan yok. Ayrıca isteyen 200bin liralık araç alır isteyen 1 milyonluk, adam demiş sen 20bin alıyorsun git normal araç al. İşte yukarda yazdığım ilk birkaç cümle bu tür insanlar için geçerli, diyecek bir söz bulamıyorum. Biz yıllarca külüstür denilen araçlara bindik 80 model ve hala da biniyoruz. Yıllarca çalıştık çabaladık şuan çok şükür durumumuz iyi. Biz şimdi bir mercedese, audiye, bmw ye binmeyi hak etmiyor muyuz ? Bizim avrupada çalışan bir işçiden ne eksiğimiz var. Adam diyor 300binlik araba işini görür. Kardeşim madem o kadar akıllısın neden çıkıp demiyorsun ki makam araçları bundan sonra megane olsun, hem yerli üretim hem ülke kazanacak
Milyonlar harcamaya ne gerek var, 300bin lik araç da getir götürünü yapıyor her insanın. 2-3 çocuklu aile, tekerlikli sandalye de koyacak aracına 2şer tane. Bu vatandaşın ihtiyacı olan araç neden bu 330binlik sınır içerisinde değil ? Yani çok fazla konuşulması gereken şey var fakat buradaki engelli kardeşlerimiz birlik olmaktan çok uzak, herkes birbiri içinde didişiyor. 2-3 yıl önce insanlar lüks segmentte araçlar alıyor, şuan neden alamıyor mesela ? O vatandaşa tanınan aynı hak şuan bana da tanınıyor ama mevcut limit beni mağdur ediyor diyemiyor. Limiti aynı haktan yararlanacak seviyeye kadar yükseltsin diyemiyor, bunun için çaba göstermiyor. Varsa yoksa birbiriyle didişsin. Ben gördüm ki hiçbir şey olmaz bu insanlardan.
Başka bir örnek vereyim; geçen ay matrah düzenlendi ama bu düzenlemeyi yapanların bence araç piyasası hakkında uzaktan yakından ilgisi yok. Sadece milleti düdükleyen bayilerin ekmeğine yağ sürüldü o kadar. Millet ne yapıyor peki, birlik olup bu saçma fiyatlar ne diyeceğine koştur koştur sıraya yazılıyor. Youtube da Soner Şahin kardeşimiz açık açık anlatıyor her şeyi ama işte insanımız bir türlü birlik olamıyor mesele bu! Bakın göreceksiniz yıl sonu limitler değişecek ama yine engelli vatandaş mağdur olacak çünkü düzenlemeyi yapanlar bence piyasadan bihaber. Sadece youtube da araçlarla ilgili video çeken birkaç tanınmış kişiyi toplayıp fikir alsalar emin olun vatandaş daha mutlu olur ama yok. Umarım yanılırım yıl sonu. Konudan konuya atlamış oldum fakat umarım fikirlerimi aktarabilmişimdir. Bir değil birlik olun allah aşkına, birbirinize destek olun. Sen clioya bin bir başkası Ford Galaxy binsin, sorun yapma güzel kardeşim. Bu hayat boyu böyle gidecek çünkü...