Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben de engelli birisi olarak yapılan bu suistimallerden çok rahatsızım, ötv muafiyetli araç alımında uygulanan 5 yıl şartı bir an önce 10 yıl gibi bir zamana çıkarılmalı en azında bunu rant veya ucuz yollu araç alma sevdalılarının önü kesilmeli, gerçekten bu haktan yararlanmaya ihtiyacı olanlar da 10 yıl şartı ile hem kdv hem de ötv muafiyetli yararlanabilmeli. Diğer bir sorunda ehliyet kodunda belirtilen kısıtlama kodları bu ötv indiriminden yararlanmaya yeterli olmalı ayrıca bir rapor işkencesi yapılmamalı, çünkü zırt pırt engellilik ölçütü oranlarını değiştirdikleri için sürekli %40 üzeri raporu olanlar tekrar rapor almaktan korkuyor benim gibi bu sefer sgk kaynaklı emekli maaşında sıkıntı oluyor.( sahtekarların aldığı indirim raporlarını belirlemek için dürüst ve gerçek oranlılar heba edilmemeli) Saygı ve Selamlarımla...

Suzuki Vitara hibrit alan varmı veya hibrit tavsiyesi olan var mı

Benim fikrim yüzde 90 altı olupta arabayı kendisi kullanan engellilere fiyat limiti kaldırılıp sadece 1.6 motor sınırı tekrar gelmeli 5 yıl satamama devam etmeli. En çok istimarın yaşandığı yüzde 90 üzerinde ise 10 yıl satamama+ fiyat limiti+ 1.derece yakınının kullanımı vb. sınırlamalar getirilmeli. Yüzde 90 ve üstü yüzünden bizler mağdur oluyoruz. Kaç kişi gördüm arabayı alıyorlar arabayı bile görmüyor engelli.

Engel engeldir güzel kardeşim. Otizmli bir çocukla otobüsle seyehat edemezsin.

savior44

Yine loopa düştük.

Dürüst %90 üzerilerin suçu ne ?

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hakkı olan zaten alsın, ailesine istediği gibi alır esas istismar %80 vergi olması
ama şöle bir gerçek var ki satılan araçların çoğu %90 rapor ile, ayrıca %90 raporun bir sürü araç alımında artısı da var, aracın tertibatsız olması herkesin kullanabilmesi çok daha kolay satılması vs. şimdi bu kadar kullanım kolaylığı varsa ve ayrıca bu satılan araç sayısı %90 rapor yüzünden aşırı derecede arttıysa burada bir ayrıma gidilmesi makuldur.

yüzde 90 altı ve üzeri gibi bir ayrım yapılması banada çok mantıklı gelmiyor bu konuda sü istimallarin yapıldığı doğru bunu devlette çok iyi biliyor istese bu gibi suistimallerin önüne geçilmeside bence çok zorda değil asıl burda engellilerie verilen hakların dolaylı yollardan bir şekilde kısılması bence onun önüne geçilmesi gerekiyor bu sebeplerden dolayı gerçekten ihtiyaç sahipleri çok mağdur oluyor asıl odaklanması gereken konular ve yapılması gerekenler bu olmalı

merhaba,

%72 ortapedik engelliyim .3 yıldir arac almak için rapor ehliyet vb işlerle uğraşıyorum.Hala alamadım suistimale uğrayan biziz.Honda jaza lansmanda yazıldim kaporo ödedim.3 aydır ilk sıradayım bekliyorum.toyata corolla hibrit arıyorum 3 aydır hibrit araç yok diyorlar.Dacia duster lansmana girdi yeni otamatik vites bayiyi arıyorum 2 tane geldi yok 2 a sonra gelmesini bekliyoruz diyor. beni sıraya alın diyorum almıyorlar.3 aydır wowwagn t rok için arıyorum yok diyorlar.istediğim aracı alamıyorum.

Son düzenleme:
Maddi durumum kötü değil. Çocuğum bakım parası almıyor,annesi de çalışıyor bakıcı parası almıyor hatta çocuğunu bırakıp işe gittiği için üstüne bakıcı parası veriyor. Eee, devletin benim çocuğuma jesti ne olacak? Dacia Logan mı? Bordrolu çalışıp vergi kaçırma ihtimalim yok benim vergim ile diğer engellilere devlet maaş veriyor bakıcı parası veriyor. Geriye bir tek araç alma lüksüm (teselli) kalıyordu o da mundar oldu.Engelli plakası gelsin sıkı denetim gelsin önemli değil ben çocuğumu gururla taşırım o araçta ama ben hayalimdeki Ford Smax ı alabileyim. 1 milyona araç mı olur yaw eve giren para ayıptır söylemesi 20 bin civarı 5-6 bin otizm eğitim masrafım var vallahi ve billahi,devletin verdiği eğitim yetersiz, 3 Çocuk var 2 si otizmli. Ne yapayım Dacia Lodgy mi alayım. Bana da Jest yapsın alayım Ford Galaxy,yaşamadığım şu hayata ufak da olsa bir renk gelsin.Kimse demesin ki Lody neyine yetmiyor. Mesela net biliyorum serveti beni 10 a katlar vatandaş askerde kaza ile bir uzvunu kaybediyor dehşet maaş veriyor devlet,versin helal olsun ama senin paran var pahalı araba alamazsın denmesi ahlaki değil. Hem pahalılık kriteri nedir? Almancı işcilerin rahatlıkla aldığı Smax ı ülkemizde pahalı yapan ben miyim? Vali A8 Long a niye biniyor o zaman Passat taşımıyor mu?

Engelli aparatli oldugu işin işlemleri zahmetli kimse ugrasmak istemiyor normal satişa bakiyorlar daha once kac kere yazdim engelliye bayiler araba satmamak icin ugrasiyir islemleri zahmetli diye inş araba satamaz duruma gelirler aşagilik pislikler

kenfat10

kardeş bu nasıl konuşma uslubu yok benim vergimle engelli aylığı falan sen önce nasıl konuşulacak onu öğren durumun iyise 20 bin tl cebine giriyorsa git normal araba al kim olursan ol devlet herkeze 330 bin tl sınır koymuş 330 binlik arabayı al gitsin milyonluk araba alacak kişide art niyet ararım işi ticarete döküp 100%100 kar etme peşindedir

Son düzenleme:
kardeşim sen ya diğer arkadaşın demek istediğini anlamamışsın yada kusura bakma ama anlamak istemiyorsun ben burda kimseyide savunmuyorum yalnış anlama kendini o arkadaşın yerine koy ve 330 binliraya nasıl bir araç alıcak ikitane otizimli evladım var diyor adamın durumu varsa isterse milyonluk araba alsın kime ney engelli veya yakını olana devlet bir ayrıcalık yapıyorsa bu limit sınırı ney devletimizin bunda zaten bir kaybı yok cebinen para çıkmıyor kendim yüzde 61 engelliyim babam 15 yıldır yüzde 95 engelli ben şuana kadar hiç ötv indirimli araç almadım belki ilerleyen dönemlerde durumum olursa almak isterim ama durumu olan kişiler isterse milyonluk araç alsın zerre kadar gözüm olmaz isterse 5 yıl sonra 100%100 kar etsin gerçek manada ihtiyaç sahibi olan kişiler karda etsin siz neden bundan rahatsız oluyorsunuz engelli bireylerin veya yakınlarının yaşadığı sıkıntıları maddi ve manevi ölçüde bir sınıra tabi tutabilirmisiniz o yüzden bu şekilde art niyetli düşünceleri millet olarak biz bi kenara bırakmalıyız ne oldum deyil ne olucam demeliyiz hep birlikte

aliozdemir_57

kardeş devlet iyi yaptı sınırlama getirdi kimse kimseden üstün değil sana bişe diyim ikimiz engelliyiz ben 1 milyonluk arabaya binecem sen gidip 250 bin tl arabaya binecen allaha revamı

kardeşim çok yalnış düşünüyoryorsun kimse kimseden ALLAH katında tabiki üstün değil üstünlük sanece takvadandıır ama şunuda unutma RABBİM her insanı farkli şekilde yaratmiş kimini engeliyle sınıyor kimini varlıkla kiminide yoklukla imtihan ediyor hepimiz bir sınavdayız sen diyorsunki benim gücüm buna yetiyor herkez bundan fazlasını almasın böyle bir anlayış olabilirmi nasıl bir zihniyet bu o zaman sen misal biryerde çalışıyorsun 200 binliralık araban var benim patronumda milyonluk arabaya binemez binerse bu ALLAHA revamı demek nekadar doğru bir yaklaşım herkez bütçesi neyse ona göre hareket etmesi kadar doğal bir şey yok

Ben sabahlara kadar eşşek gibi ders çalışırken,-20 derecede otobüs duraklarında boş otobüs beklerken,eğitim için yüzbinlerce lira para harcarken,ramazanda ben sahurda ne yiyeceğimi şaşırırken evinde sıcak anne çorbası içen adamdan da az farkımız olsun.Bana niye isyan ediyorsun kardeşim Allaha isyan et. Oldu o zaman niye benim yok diye gidip Ali Ağaoğlu'nun Bentleyini yağmalayayım.
Düşmez kalkmaz bir Allah,keşke ben sakatlansaydım ama ne yaparsam yapayım çocuğumun geleceği için endişe ediyorum. MTV siz araba alıp ordan gelen 1000 lirayı bile çocuğumun geleceği için yatırım yapmak istiyorum. Beş kuruş devlet desteği almıyorum,üstüne para harcıyorum. 10 Senedir otel tatili nedir bilmem,yaşı 15 oldu birinin,akrabaya da gidemez oldum. BANA DEVLETİN JESTİ,ARKANDAYIM HİSSİYATI vereceği şey nedir. La KDV de veriyorum cebinden bir şey de çıkmayacak sadece ÖTV den muaf tutacak.
Ama yook,tipik Türk kafası,şu cehennem fıkrası gibi. Ben binemiyorsam kimse binmesin,ben yiyemiyorsam kimse yemesin.

Evde 2 engelli çocuk,bordroda 3-4 milyar vergi.Bana ne var,Renault Clio. Başlarım böyle işe.Kuyumcu olsam eşim çalışmasa o bakım parasını annesine verirler çocuğa da maaş bağlarlar çünkü herifin muhasebeci her sene zarar gösterir.Bana da versin biriktireyim çocuğuma, yarın trafikte bir otobüse çarpsan 10 ölü olsa götümden donumu alırlar. Çok mu kötü bir seneryo kurdum? Lan 2 engelli evlat veren hayat daha ne yapmaz adama!!!

Vergilerimiz ile engellilere maaş verdiğimiz bir gerçek. Ama ben bUndan rahatsız olduğumu söyledim mi?
Tek bir cümle halinde bunu söylesem gel kız bana ama konunun bütününü kavranması için söylenmiş cümle.Sosyal devlet için vergi ödüyorum ama bana şinanay.

kenfat10

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki... Malesef bizim bu insanımızın çekememezliği, kıskançlığı çok acımasız boyutlara varıyor. Ben bu siteye engelli amcam adına nasıl araç alınır diye araştırma yapmak için katıldım fakat gördüğüm durum içler acısı. Zaten günlük hayatta zorluk çeken insanımız burada birbirine destek olup daha iyisine nasıl hep birlikte ulaşırız demekten ziyade birbirine düşme derdinde! Allah bilir ne zorluklar yaşıyorsunuz çocuklarınızla. Ben 28 yaşındayım, 6-7 yaşından beri amcam her şeyimle ilgilendi, babamdan çok babalık yaptı resmen bana. Kendisi devlet okulunda hademelik yapardı, ben çocuk aklımla bile o lise öğrencilerinin amcamla ne alay ettiklerini hala dün gibi hatırlarım... O ötv de kdv de umrumda değil. Yaşanmamış bir hayat, ezilmişliklerle dolu... O almayacağı ötv yi ben devlete peşin ödeyeyim benim amcamı normal bir fiziksel duruma getirsin getirebiliyorsa. Ben mi anlamakta güçlük çekiyorum, birisi bana açıklasın ?

Zaten almaması gereken %80 %110 gibi ütopik bir vergi, üstüne üstlük bunun da vergisi. Ha, der ki ben bu arabanın çıplak fiyatının %50 sini engelli vatandaşım için ödüyorum, kalan kısmı da piyasanın altında faiz oranıyla şu kadar yıl içinde ödesin. İşte bu zaman yardım etmiş olur ama böyle bir durum yok. Zaten araç alırken olması gereken fiyatı ödüyorsunuz, üstüne bir yardım falan yok. Ayrıca isteyen 200bin liralık araç alır isteyen 1 milyonluk, adam demiş sen 20bin alıyorsun git normal araç al. İşte yukarda yazdığım ilk birkaç cümle bu tür insanlar için geçerli, diyecek bir söz bulamıyorum. Biz yıllarca külüstür denilen araçlara bindik 80 model ve hala da biniyoruz. Yıllarca çalıştık çabaladık şuan çok şükür durumumuz iyi. Biz şimdi bir mercedese, audiye, bmw ye binmeyi hak etmiyor muyuz ? Bizim avrupada çalışan bir işçiden ne eksiğimiz var. Adam diyor 300binlik araba işini görür. Kardeşim madem o kadar akıllısın neden çıkıp demiyorsun ki makam araçları bundan sonra megane olsun, hem yerli üretim hem ülke kazanacak :) Milyonlar harcamaya ne gerek var, 300bin lik araç da getir götürünü yapıyor her insanın. 2-3 çocuklu aile, tekerlikli sandalye de koyacak aracına 2şer tane. Bu vatandaşın ihtiyacı olan araç neden bu 330binlik sınır içerisinde değil ? Yani çok fazla konuşulması gereken şey var fakat buradaki engelli kardeşlerimiz birlik olmaktan çok uzak, herkes birbiri içinde didişiyor. 2-3 yıl önce insanlar lüks segmentte araçlar alıyor, şuan neden alamıyor mesela ? O vatandaşa tanınan aynı hak şuan bana da tanınıyor ama mevcut limit beni mağdur ediyor diyemiyor. Limiti aynı haktan yararlanacak seviyeye kadar yükseltsin diyemiyor, bunun için çaba göstermiyor. Varsa yoksa birbiriyle didişsin. Ben gördüm ki hiçbir şey olmaz bu insanlardan.

Başka bir örnek vereyim; geçen ay matrah düzenlendi ama bu düzenlemeyi yapanların bence araç piyasası hakkında uzaktan yakından ilgisi yok. Sadece milleti düdükleyen bayilerin ekmeğine yağ sürüldü o kadar. Millet ne yapıyor peki, birlik olup bu saçma fiyatlar ne diyeceğine koştur koştur sıraya yazılıyor. Youtube da Soner Şahin kardeşimiz açık açık anlatıyor her şeyi ama işte insanımız bir türlü birlik olamıyor mesele bu! Bakın göreceksiniz yıl sonu limitler değişecek ama yine engelli vatandaş mağdur olacak çünkü düzenlemeyi yapanlar bence piyasadan bihaber. Sadece youtube da araçlarla ilgili video çeken birkaç tanınmış kişiyi toplayıp fikir alsalar emin olun vatandaş daha mutlu olur ama yok. Umarım yanılırım yıl sonu. Konudan konuya atlamış oldum fakat umarım fikirlerimi aktarabilmişimdir. Bir değil birlik olun allah aşkına, birbirinize destek olun. Sen clioya bin bir başkası Ford Galaxy binsin, sorun yapma güzel kardeşim. Bu hayat boyu böyle gidecek çünkü...

Son düzenleme:
kenfat10

allah cocuklarına şifa versin sabrın sonu selamet hep böyle isyankar olursan bugünleri arar olursun şükret kardeş yardım aylığınında bir şartı sınırı var boşver kuyumcu olmanı kücük bir büfen olsa bile muhtac sınırını gectin mi iğne vermezler

Ahmett1

kardeş 5 parmağın beşi bir değil herkezin hayatı kendine doğru iyi olan insanlar lafım yok 1 milyon değil 10 milyonluk araca alsın binsin gözümüz yok cok şükür benim lafım art niyetli kişilere sahibinden engelliler araba satan sitesine gir ne demek istediğimi anlarsın o gibi insanların yüzünden engeliliğimden utandım gecen sene aracını indirimli 170 bine almış bu sene ilana atmış acıklamadada peşin yazmış son fiyat gereksiz yere arayanın kalbini kırarım yok vs vs neymiş gecen sene aldığı araba bu sene ötv limitini gectiği için sıfırı olan aracın bayiide ki fiyatı 360 bin tl dediğim şahıs 170 bine aldığı aracı ötv hariç 260 bin tl istiyor gelde konuşma onun gibi onlarcası var

asidadaş
Aynısını gelir vergisi istisnası için su faturası indirimi için MTV istisnası için vs. vs. de söyleyebilirsin. Ama bu avantajlar sosyal bakımdan dezavantajlı olan engellilere tüm dünyada uygulanan avantajlardır ve bunların elimizden alınması bizim sessiz kalacağımız bir şey değildir. Sen engelliye avantaja gerek yok diye düşünüyor olabilirsin ama onu dile getireceğin yer burası değil. Burası engelli forumu tabii ki haklarımızı koruyacağız. Kısacası "paran varsa al" şeklindeki tavsiyene ihtiyacımız yok. Bunu başka yerlerde dile getir burada biraz ayıp oluyor.

Neyse arkadaşlar mimik ve Jestlerin olmadığı sanal tartışmalar hep yanlış anlaşılmalara gebe olur. Buraya hiç görmeyeceği engelliler adına araba almak için yol yordam öğrenmek için üye olanlar da var.Ben ne örnek verdim Lodgy dedim SMax dedim. Hoş,sanki Ford Galaxy hayalimdi 1.100.000 lira,vergisiz de alamayız kimse de bu aracı hava atmak için almaz lakin fabrika fiyatı ile verseler de hayal artık.Suistimali engellemek için beni komisyona aldalar 100 tane çözüm bulurum onlara. Mesela 7 koltuklu ama 4X4 olmayan araçlardan vergi alma. Hiç bir sahtekar gidip 10bin lira para vererek gariban engelliden aldığı araç satınalma hakkını Seat Alhambra gibi 5 sene sonra istese de müşteri bulamayacağı ve hava atamayacağı bir araç için kullanmaz.
Bu kadar teferruatlı,yok 1,6 dan büyük motor yok 330 bine kadar elli çeşit kriterin olduğu vergilendirme sisteminde engelli araçlarını da sınıflandırmak komik olmaz. 3000 cc motora izin verip 330.000 limitini zaten bir japona almana anlatsan mabadı ile güler

Arkadaşlar makam araçlarına bakın ve lütfen bizlere 50 yıldır verilen bu haktan rahatsız olmayın.yok şöyle olsun yok böyle olsun.devlet sahtekarlık yapanı zaten yakalamak zorunda.namusuyla alanı cezalandırır gibi sınırlamalar getirmekte ne demek?mali yönden de.bir.savunma gelirse önce altlarındaki makam araçlarını bıraksınlar.

Sahte raporlarla kendi cemaatlerinden olanlara verdikleri sahte raporluları yakalamak yerine gerçek hak sahiplerini mağdur ediyorlar

Aracın öncelikle doğrudan engelliye mi? Engellinin yakınına mı? Hizmet ettiğinin ayrımı adaletli bir şekilde yapılamadığı sürece, hak kısıtlamaları sürecek. Mevcut araç alma, satma ve kullanma prosedürü de araca asıl ihtiyacı olan engellilerin hayatını zorlaştırmaya devam edecek. Herkes kendi şartlarını düşünerek kendine göre yorum getiriyor. Genel olarak konuya adaletli bir yaklaşımı umursayan pek yok.

Sorarsan herkes kendine göre haklı. Hatta birçoğuna göre bütün sağlıklı insanların bile araç alırken bu kadar vergi vermesi saçma. Ama konular birbirine karışıyor ve herkes kendince adalet üretmeye çalışıyor.⅗

SiyahPelerinliAdam

bu limit geldiğinde savunanların basında sen vardın . Hatta kucuk bır munakasa yapmıstık limit konusunda . O sıra jeep tarzı bır araba almıstın sanırım yanlıs hatırlamıyorsam . BUnlardan alın neyınıze yetmıyor gibi konusmustun . İşte gelınen nokta . araç alamayacak vazıyete geldık

egemmm
Bir çok şeyi yanlış hatırlıyorsun, ya da karıştırıyorsun. Ama evet ben de bu işin bir sınırı, kuralı olmalı demiştim. Hala da diyorum...

Ekonomisi kısıtlı insanlara daha fazla indirim gibi avantajlar sağlanmalı. Ekonomik özgürlüğü olan engelli ulaşım konusunda ki dezavantajını zaten aşabilme gücüne sahipken engellilerin ulaşım özgürlüğü konusunda asıl problem araca ulaşamayan, yahut mevzuat ve fiziksel koşullar gereği aracı kullanamayan engellilerden kaynaklanıyor. Bu çözülmeli.

Bu kolaylığın maksadı bana daha fazla indirim yaptan öte gidemedikçe, bu kavga ne bitecek ne de işe yarar bir çözüme yaklaşıcak.

arkadaşlar hazine ve maliye bakanlığı ile Aile bakanlığı bir taslak üzerinde anlaşmış. suistimallerin de önüne geçecek bir çalışma yapılmış. ancak içeriği konusunda bir bilgi alamadım henüz. meclis açılınca ilk ekonomik paket ile kanun teklifi verilecekmiş. artık öyle dedesinin uzak akrabasının adına araç alıp başka şehirde gezme olayı olmayacak. daha önce aile bakanlığının hazırladığı taslak vardı ama maliye bakanlığı kabul etmemişti. nasıl bir ortak paydada buluştular bilmiyorum. bekleyip göreceğiz.

benm adlı arkadaş demiş ki;
muafiyetli araç alımında uygulanan 5 yıl şartı bir an önce 10 yıl gibi bir zamana çıkarılmalı

Arkadaşım bir engelli olarak böyle düşündüğün için, çok kınıyorum. Çok üzülüyorum.

Yahu biz engelliyiz ezik değil! Bizlere yapılan istisnalar sizler yüzünden hep kolayca elimizden alınıyor. Zaten pek bi istisnada kalmadı artık
Bu ötv araç indirimi suiistimalini denetleyecek olan devlettir. Başkalarının yaptığı suiistimaller neden bunca engelliye yükleniyor?
Arkadaşlar biz engelliyiz ya bize mercedes bmw audi gereksizdir öyle görüyorlar.
Artık yok öyle kardeşim. Engelli adam istediğine biner isterse durumu varsa prestijinide düşünür.
Ülkede onlarca sorunun döndüğü milyar dolarların çöpe atıldığı bir yerde kalkıp araç alımını 330 bin liraya sınırlandırmak tam bir acizliktir.
Ek olarak değerli arkadaşlar kimse bize ötv yi nakit olarak vermiyor. Suni bir vergi yani devlet sizden almayınca zarar etmiyor. Kendinden bir şey ödemiyor. Sadece ve sadece almıyor. Allah aşkına engelliye ülkemizde ne hak var ya ?
En ufak bir para girişince maaşlar hemen kesiliyor. Maaşı alabilmek için açlık sınırında durmak gerekiyor.

Ahmett1
kardeşim yorumlarına sağlık durumu çok güzel özetlemişsin.
Forumda bir çok engellinin hayatını değiştirebilecek bir ameliyatı tekniği paylaştım. Ve bunun için imza toplayıp sgk ödemesine katılmasını istedim.
İnanır mısın 1 yılda 2 yorum geldi.

Engelliler ile ilgili hak kısıtlaması isteyenin engelli olması hakikaten çok üzüyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt