Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
suistimal yüzünden gerçek hak sahibi bu haktan faydalanamıyorsa yakında göreceksiniz

500 veya 1 milyonluk araç alıcam param var, hayır alamaz 300 binlik neyine yetmiyor diyen arkadaşa cevabım SA NA NE?

valla sanane ile oluyorsa ne güzel . Ama Taner budak ın dediği gibi kanun cıkarsa gorursun sanane yi . Böyle sananeciler yüüzünden gercek hak sahipleri mağdur .

egemmm

Devletin denetim mekanizması yüzünden değil. Bu işin ticaretini yapanlar yüzünden değil. İstediği gibi at koşturan bayiler yüzünden değil. Bizim yüzümüzden gerçek hak sahipleri mağdur. Keşke aynı itirazı araç alırken limit koyulduğunda da yapsaydın bak şimdi burda limit yükselecek mi araç alabilecek miyim diye kara kara düşünüp bu platformlarda dolaşmazdın.

tanerbudak

Ben bu işin ticaretini yapmam. Verilen hakkı kötüye kullanmam. Kiraya verip gelir elde etmem. Bana verilen bir hak var bu hakkı en temiz en düzgün şekilde kullanırım. Sen diyosun ki sana verilen bu hak yüzünden ben arabamdan oluyorum. Yani kendi hakkına ulaşmak için gerçekten amaca yönelik kullanılacak bir hakkı benim elimden devlet alsın istiyosun. Böyle mi amacına ulaşıcaksın. Bu mu sence gerçek çözüm. Bu şekilde devam et o zaman. Yakında görüp göreceğim en fazla engelli bir bireyin (yeğenimin) arabasız kalması olur. Bu da tamamen sizin savunduğunuz bu sözde çözüm sayesinde olur. Bu kadar insanın vebalini alırsınız başka bişey değil.

No Kings No Masters

biz kendı üzerimize düşen itirazı yaptık yapmadıgımızı ne bılıyorsun ? ancak içimizdeki irlandalılar bu limit yeter neyınızıe yetmıyor dedi memleketin halınden bır haber oldukları için .. Sen suistimal etmem diyosun ama aynı şehirde olmam SANANE diyrsun dalga geçer gibi. Herkez kendi kapısının önünü süpürsün önce .

No Kings No Masters yeğeniniz adına araç alıp yeğeninizin hayrı için kullanıyorsanız üzerinize neden alındınız onu anlamadım. suistimal konusunda çok ciddi kısıtlama geleceğini biliyorum. siz suistimal etmiyorsanız sizi etkileyen bir durum olmaz neden tepki verdiniz bu kadar anlam veremedim. ayrıca o hak size değil engelli yeğeninize veriliyor. gerçekten hakkı olanın hakkını devlet kimsenin elinden almıyor. suistimal yüzünden genel kısıtlama konması saçmalık ötesi. suistimal edeni tespit et cezalandır. bu devletin denetim eksikliğidir. yakalamakta çok zor değil o kadar basit yöntemleri var ki. ayrıca sana verilen hak yüzünden ben araç alamıyorum demedim bunu nerden çıkardınız. suistimal edenler yüzünden araç alamıyorum evet bu doğru ama. engellinin annesi babası çocuğu kardeşi dururken 3.derece akraba mı engelli adına araç alıp engelli hayrına kullanacak kimse kimseyi kandırmasın lütfen.

ayrıca limit geldiği sene tanıdığım tanımadığım tüm vekillere, o dönemdeki maliye bakanı naci ağbal'a yalvardım resmen yapmayın etmeyin diye. kanunun ilk taslak hali vergiler hariç 70.000 tl idi. sonra nasıl vergiler dahil 200.000 tl ye çıktı sanıyorsunuz. engelli bir vekilimiz beni arayıp teşekkür etti. sizin sayenizde yükseldi biraz dedi.

tanerbudak
engellinin annesi babası çocuğu kardeşi dururken 3.derece akraba mı engelli adına araç alıp engelli hayrına kullanacak kimse kimseyi kandırmasın lütfen.

Özel diyorum açıklamıyım diyorum ama açıklama yapmaya zorluyosunuz. Evet engellinin babasını kaybettik başka kardeşi yok annesi yani ablam arabanın a sından anlamaz aldık yanımıza getirdik biz bakıyoruz. Büyük araba istedik çünkü kalabalık bi aile olduk. 3 - 5 kuruş paramız var güzel bi araba alalım dedik çocuğu otobüslerde gezdiremiyoruz ani çıkışları bağırmaları gaz çıkarmaları toplu taşımada zor oluyor bizim için. Bu arabayı ben kullanıyorum engelli de içinde denetime takıldık sıkıntı yok. Peki engelli içinde yok ben markete gittim ve polis çevirdi napıcam? Nasıl açıklıcam? 3. Derece olmasın diyorsunuz ama napalım mecburuz bu duruma nasıl olucak? 3. Dereyeceyi devlet kanunlaştırırken bu durumları da düşünerek kanunlaştırdı. Sorun 3. Derece değil sorun bu işin ticaretini yapanlar. Onların tespit edilmesi lazım bizim değil.

Son olarak umarım herkes için her şeyin hayırlısı olur. Her şey gönlünüzce olsun. Saygılar.

aynı yerde ikamet ediyorsanız zaten suistimal etme gibi bir durum olamaz ki. benim savunduğum şu. engelli başka ilde aracı alan 3.derece akraba başka ilde. bunun önüne geçilmesi gerekiyor ve bu olacak.

sarı sitede gördüm indirimli 184 190 bin tl aldığı aracı 298 bin tl istiyor 110 bin tl kar etme peşinde şimdi sizlere söylüyorum bunların yaptığı art niyetli değilmi kafir zındık 220 iste 230 iste 298 nedir allahtan korkmaz insanlarda utanmaz inşallah senin gibilerin hiç karnı doymaz suc devlette verirse bunun gibilerine bunun gibilerde böyle yapar allah ıslah etsin

asidadaş

Hocam bunları denetleyecek olan devlettir. buna ek olarak bildiğim kadarıyla araç satışını 5 yıl dolana kadar yapamaz. Aksi taktirde ötv ödemek zorunda kalır.
Yani şimdi başkasının yaptığı suistimal diğer engelliyi neden ilgilendirsin? Bir engelli düşünün kurallar çerçevesinden hiç ayrılmayan. Birde bir engelli düşünün tüm hakları suistimal etmeye çalışan.
Tüm kurallara titizlikle uyan engellilerin hakkı ne olacak? Allah aşkına söyleyin 330 bin liraya hangi araçlar kaldı arkadaşlar?
Bu hakkı suistimal edenlere ceza verileceğine bizler gibi titizlikle kurallara dikkat eden engellilerede ceza kesiliyor.

Sarı site zaten baştan aşağı dolandırıcı konumunda şu an.
Adam onlarca ev ilanı veriyor , koydugu resimlerin hiç biri o eve ait değil.
uzun uzun açıklama yazmış, en sonunada ufacık harfler resimler temsilidir diyor.

Diğer bi konuda arkadaş demiş ya, devlet böyle bi hak tanımış size ne diye.
Devlet o hakkı engellinin ihtiyaçları giderilsin diye veriliyor, sen hergün işe git gel yada hafta sonu gez diye değil.
Sen dogru dürüst olabilirsin ama veriler vede karşılaştıgımız örnekler gösteriyor ki şu an ki mevzuat çok suistimail ediliyor.

Bunu defalarca yazdım zaten, sıfırdan bir araba almak yani ilk kez birinin araba alması şu an imkansız gibi, şu an ki düzenleme aracı olanları daha çok ilgilendiriyor gibi bi şey aslında.

merhabalar,

Sözde.... engelliden engelliye(%90'dan %90'a satışlar serbesttir... )yasak falan yok normal vatandaşa satılırsa ÖTV çıkar

yani %90 engelli yakını X bir %90 engelli yakınına istediği aracı istediği rakama satar....Suistimallerde burdan fışkırıyor zaten hadi onuda geçtik ekşi sözlükte,donnaımhaberde bu konular çok konusuldu..

Her evin hastası yaşlısı yatalağı var ve oldukça geniş kitlelere hitap ediyorlar yani 3-5 kişi değil bu işi magazine kimse çevirmesin :) yüzbinlerden fazla kitleden bahsediyorum

aşağıdaki başlıkta normal vatandaşların isyanı

https://forum.donanimhaber.com/herkesin-engelli-raporuyla-araba-almasi--148587400

3 kere gündem ettirdik ekşide son olarak baya yankılandı bunu tekrar ısıtıp ısıtıp gündeme getircez

https://eksisozluk.com/engelliler-icin-otv-indirimi-adaletsizligi--6848768

Bir diğer husus ise X bir ortopedik engelli vatandaş %90 raporlu yakının aracını satın alamaz...

Aşağıdaki link %90 dan %90 engelsiz kişilerce satış yapılmakta hayırlı işler :)

https://www.sahibinden.com/vasita?q...y_text=engelliden+engelliye&sorting=date_desc

yani burdaki anlam bedensel engelli aracını tertibatlı ve projeye uygun olmak kaydı ile satın alır ama bedensel engelli sayısı araç alım sayısı o kadar az ki araç bulmak imkansız hale gelmekte bu sebeple bedensel engelli her zaman mağdurdur bunun aksini söyleyen varsa karşıma çıksın...

Raporuyla,ehliyetiyle, vergi dairesi, komisyonu,bayisiyle,tertibatçısıyla ayrı ayrı tek tek uğraşıyoruz bana hikaye anlatmayın

Ulan daha bugün forumdan bir arkadaşımız ki kendisi bedensel engelli 7 ay bekledi kan kusturdular kan o vergi dairesi araç onayı bekledi bugün alabildi bu adam ....

Bazı görülen gerçekler onlarda işte acı gerçeklerdir....

Bu iş iyi bir mücadele ile ya düzelecek ya düzelecek hakkıyla alan alacak burda iş devlette..

marto1 ayrıca %90 raporlu muafiyet onayı vergi dairesinde maksimum 1 günde yapılırken ortopedik engelli için git hastaneden yazı getir, git raporuna bilmem şu ibareyi eklettir vs sebeplerle aylarca süründürüyorlar. memurların iş bilmezliği mi yoksa sorumuluktan kaçması mı bilemiyorum. ortopedik engelli ötv muafiyetli araç satışı neredeyse %90 raporlu ötv muafiyetinin %10 u civarı. o tarafta zorluk yok. rapor oranı %90 mı tc no doğru mu tamam onayladım. ama ortopedik engelliye gelince raporda gerekli açıklama tam oalrak yazılmış mı (gereklidir yerine uygundur yazıyorsa red ver), tertibat kodları eksik git şu kodu da eklet gel vs vs. uğraş dur.

ayrıca bayiler engelli aracı deyince tamam diyorlar. sonra tertibatlı deyince araç yok diyorlar.

yazilanlar maalesef bana gerçekçi gelmiyor burada bile 2-3 keimede bir surekli istismar deniyor. evet %90 arac sayisi asiri fazla orada maddi bakimdan bir ayristirmaya gidilse ya da orada da en azindan 3. dereceye kadar aile kisiti getirilse belli bir azaltma olusturur.

bir bireyin maddi varlıklarını ailesi ile beraber kullanmasına farklı yaklaşılmasına da şaşırıyorum geraşde burdaki bazı insanların bir sürü araç alacak maddi durumu var.

burada cok yazdim ama herkes sarisite diyor, satanin da alanin da hakki yaniyor ayrica o fiyatlara satis ilanlari var da hem 5 yil hakkini kullanip 2. el arac alan hem de bunu nerdeyse piyasa fiyatina almaya razi musteri bulabildiklerini ben sanmiyorum, mantiksiz cunku. bekli araç bulunamadığı dönem acil ihtiyacı olanlar almıştır.

tertibatli arac zaten cok az, ekonomik sikinti olusturan o degil. geleim burdakilerin onerilerine, yukarda birisi yazmis 7 ay onay beklendi diye, siz sizin adiniza bir de bu onaya ikametti, aile fertlerinin saglik durumuydu vb sartlarini ekletip bir de ustune ayda 2-3 kez kontrol onerilmesini istiyor musunuz? bu uygulamada nasıl bir sonuca varır?

diger arkadas ise kendi ozel durumunu yazmis, burada belki 1. derecesi sag ya da 2 derecesi saglikli olup o yasaklansin bu yasaklansin diyenler iyi guzel de kanunlar zaten özel durumlar düşünerek çıkartılır. mesela bir bireyin örneğin kardeşiyle anlaşmazlıkta olup yeğeninden yardım istemesi ya da kardeşinin elverişsiz durumda olması olanaksız mı? ya da diyelim sağ kardeşiyle küs vefat
eden kardeşinin yeğeni ile dialogta, sizin önerinize göre barışmak mı zorunda, ya da arkadasının aracıyla yazlığa gitti, giderken başına bişey geldi ailesi nasıl gelecek, sehirlerarası yoldayken bu arkadaşların önerisine göre arac durdurulmalı, ya da aynı evde değil bir sokak ötede ikamet ediyor, bir üst katta ikamet ediyor ne olacak? ya da normal bir birey gibi ailesinden birine aracı verdi ben gelemiyorum gelirken bana memleketten bişiler getir dedi ne olacak araç uzun yoldayken el mi konacak?

bu örnekleri kanun haa ben nasılsa bu durumdayım beni etkilemez denen herşeyi kısıtlamak için değil genel bir çerçeve çizmek için oluşturulur çünkü herşeyi kısıtlayıp bir takım onaylara bağladığınızda sizin düşünmediğiniz 10 binde bir dediğiniz durum binlerce insan arasında birilerinin illa başına gelir, başına gelmeyen de bir sürü prosedür arasında güçlük yaşar.

bu olaydan çok fazla araç piyasaya çıkmasının sebebi zaten belli tertibatlı araç aile dışı için zaten uygun değil ama burda da bazı durumlara makul sınırlar dışında sürekli gündeme alan ve olaya sadece o açıdan bakan kişiler sürekli kısıtlama isterse durumun pek iyiye gideceğini sanmıyorum, hayırlısı olsun diyelim.

Arkadaşım bir şey yazarken Türkçe anlam bütünlüğü ve imla kurallarına dikkat et yazdığınız herşey bütünüyle anlam karmaşası içerisinde bir şey anlayamıyorum...

Şunu mu demek istiyorsun...Denetimden mi kastın var ? Zaten süreli raporlarımız var her yıl hastaneye gidip yeniliyoruz ayrıca bilgin yok ya da sanırım engelli değilsin il sağlık kurulu kararıyla her yıl muayene şartımız var :) 1 yıldır uygulanıyor...Hatta bazı bedensel engellilere 6 ay dar bir kontrol var hani bilgin olsun kontrole tabiyiz...

asidadaş

İyide,aracın devrini alamayacak hangi keriz verir o kadar parayı.5 Yıl dolunca istediği fiyata satar.

@kenfat10

Yanlış anlaşılma olmasın affınıza sığınarak izah etmek isterim şöyleki bu işi rant ve ticarete o kadar çevrilmiş ki facebook ve telegram gruplarından satışlar yapılmakta
X bir kişi bir akrabası ya da komşu,arkadaş ya da kaynanası,kaynatası, dedesi, emmisi, dayısının oğlu, emmisin oğlu,amcasının oğlu yani aralarında kan bağı ya da hısım olmasına gerek yok...

O keriz zaten engelli değil buluyor falanca emmisinin oğlunun raporunu araç fiyatları zaten uçmuş durumda mantıken bu kerize 50-100 bin ucuz oluyor :) Keriz de diyorki ulan 100 bin karım var bizim emminin oğlunun babasınada 3-5 sıkıştırım o aracı alırım kar olarak bakarım 2-3 sene sonra ben bu aracı aldığında fazla paraya satarım inan kafa bu ticaret bu şekilde ilerliyor...

Şuan sarı sitede 2020-2021' ler dolmaya başladı bakarsanız bir önceki paylaştığım linklerde ben filtleyerek ayırdım günde 15-20 araç koyuluyor çoğuda 2020 ve 2021 ama 2021 daha fazla

2021 ler zaten adam 4-5 bin km yapıyor araç değerlenince atıyorum şahıs 184 bine aldıysa 300 e ya da 350 bine koyuyor aradaki fark kar kalıyor bir bu şekilde ticaret var bir de size üstte bahsettiğim şekilde ticaret var.

Yani biraz satan feragat ediyor rayiç bedelden,piyasası 400 bin olan aracı 300 e veriyor (kendisi 220 ye almıştır),kendisi 80 bin,alan da 100 bin kâr elde ediyor öyle mi? Benim engelli raporu alma hakkım varsa gider sıfırı 350 bin olan aracı 190 a alırım,azıcık lüks araba almak için mi tüm bunlar?

neler var neler. telegram grubunda %90 raporu ile araç alma hakkını maddi durumum kötü ne yapayım satacağım tabi diyen de gördü bu gözler. yani araç alma hakkını satıyor yanlış anlaşılmasın.

Valla ben çok düşündüm suistimal nasıl engellenir diye.Nasıl ki suistimali engellemek için 330 bin sınırı geldi ve madur olanlarımız oldu,birilerini madur etmeden önlem alınamaz.Kendimi düşünüyorum,daha geöen hafta sıfır araç aldım il dışından buldum 800 km uzaktan,yolda bana hani engellin,neden şehir dışındasın dense ne diyeceğim? Aklıma gelen çözümlerden biri,aracı sadece 1. derece yakını il dışına çıkarabalir olabilir mesela.Memlekete binip gidiyorum çocuk evde iken ama babasıyım.Kayınçolarda bir zahmet il dışına çıkmasın.Bu önlem bile suistimali büyük oranda engeller diye düşünüyorum.Haaa o zaman limiti de yükselteceksin 500 bine mesela.

Dediğim gibi,her senaryoda maduriyetler olacaktır.Adam Malatya - Maraş sınırında Elbistanda yaşıyordur çoğu işe Malatyaya giderler üniversite hastanesine,bacanağa dese arabayı al gel bizi taburcu edecekler eve götür dese al sana maduriyet.

Yani biraz satan feragat ediyor rayiç bedelden,piyasası 400 bin olan aracı 300 e veriyor (kendisi 220 ye almıştır),kendisi 80 bin,alan da 100 bin kâr elde ediyor öyle mi? Benim engelli raporu alma hakkım varsa gider sıfırı 350 bin olan aracı 190 a alırım,azıcık lüks araba almak için mi tüm bunlar?

Hocam feragat şöyle var araç hakkını devrediyor ve 5 yıl dolma süresi dolmadan araç alamıyor kişi ama sattığı yanına kar kalıyor

sizin bahsettiğiniz örnekten yola çıkarak 2020 X kişi o dönemin limiti 303 bin tl ise kusuratları yazmıyorum engelliye 165 bin tl olmakta bu sebeple kişi örnek olarak söylüyorum mercedes GLA 200 ü 165 bin tl almış oluyor o dönemde gla200 fiyatı 298 bin tlydi bu örnekler çok daha fazla kişi bu aracı şuan 500-550 binden aşağı vermez eğer km yapmadıysa satış fiyatı engelliden engelliye(%90 dan %90 na 500-550 binden başlar ben bunun örneğini çok gördüm...

220 bine alanlar engelli olamaz bayiler engelliye araç vermiyor alanlar belli zaten bu konu belli merdiven altı satışalrda var bunları bayilerde çok kullandı aracın satış fiyatı 184.500 ken 200-210-220 hatta 250 bin tl ye çektiler bu da ayrı bir konumuz...fiyatlar inanılmaz artınca engelli olmayan kişi için 250 bin k para değil adam kar gözüyle bakıyor...

sıfır lüks almak değil adamlara ucuza geliyor kafası şuan pek bir şey alınamıyor araç bazında o sebeple sarı sitede araç fiyatları uçmuş engelliden engelliye adı altında engelsizler çok güzel rant ve ticaret edip bizim hakkımız olan araçları gasp ediyorlar

passatı 185 bine alıysa sarı siteye 350 bine pazarlıksız koyuyor ve peynir ekmek gibi alıyorlar

Bu yazdıklarım bir takım kişileri rahatsız edebilir(işine gelmeyenlere lafım) hatta ticaret haline getirdikleri facebook ve telegram gruplarında paylaşabilir ama işin aslı bu kim klavyesine bilgisine güveniyorsa sıkıyorsa gelip bana hitaben yazsın...

hakkı olan hakkıyla devletin tespitiyle alsın lafımız yok ama ranta ve ticarete bulaşmış her araç için bu sistemin değişmesi için elimden gelenin ardına koymayacağım benim gibi düşünen binlerce engelli dostum arkadaşım var yazık bu insanlar bu keneler yüzünden araç alamıyorken 3-5 kuruşluk hakkımızı gasp ediyorlar

bakınız yeni ilan doktordan :) ; https://www.hizliresim.com/fgezzz8

@marto1
[FONT=sans-serif]engelliye 165 bin tl olmakta bu sebeple kişi örnek olarak söylüyorum mercedes GLA 200 ü 165 bin tl almış oluyor o dönemde gla200 fiyatı 298 bin tlydi bu örnekler çok daha fazla kişi bu aracı şuan 500-550 binden aşağı vermez eğer km yapmadıysa satış fiyatı engelliden engelliye(%90 dan %90 na 500-550 binden başlar ben bunun örneğini çok gördüm...[/FONT]
Evet benim mercedesim var gla 200 2017 model piyasa fiyatı 2.ci el 550 bin tl ben yenisini alamıyorum limit 330 bin öyleyse neden aracımı satayımki.Beni yolda üzmeyen konforuyla mükemmel bir araba bazı özellikleri ayaklarımı kullanamadığım için çok işime yarıyor.Gaz fren aparatlı kullanıyorum %90 değil raparum %87 sürekli.Hiç kimseyede vermiyorum kullansın diye titizimdir bu konuda.Ruhsatta (3.cü derece akrabalar kullanabilir.) yazmasına rağmen.Bize böyle arabalar lazım engelli için olmazsa olmazlar ama hükümetimiz bunu lüks olarak görüyor.Ne zaman bunların bizim için gerçekten ihtiyaç olduğunu anlayan bir hükümet gelecek biz o zaman rahat edeceğiz.Bence burada suistimalin sorumlusu hükümettir başka hiçkimse değil.

Son düzenleme:
arkadaşlar benim anlamadığım bu araçlar 5 yıllını doldurmadan başka birine devredilmiyor.
Şunu anlıyorum engelli kendi adına alıyor başkasına satıyor ancak araç engelli adına kalmaya devam ediyor.
Eğer olay bu şekilde gerçekleşiyorsa, aracı satın alan normal birey için çok riskli. Çünkü aracın yasal sahibi engelli birey olarak gözükecektir.

marto1

Hocam paylaştığınız ilana baktım. Passat aynı model fiyat listesine baktım.
Zaten engelli gidip kendisine bu aracı direkt 0 alabilir. Fiyat olarak 2021'i bile kendi sitesinde daha uygun. Ancak 330 bin lira sınırlandırmadan dolayı 2021 modeli alınamıyor.
Kişinin paylaştığı ilan bir engelli için alınmayacak derecede pahalı. Acaba ilanları yanlış mı okuyoruz?

osseoboys Aracı başka bir %90 engelli adına satıyor ve ÖTV ödemiyor. bu tip ilanlardaki araçlar şuan ÖTV muafiyetli alınamıyor o yüzden bu fahiş fiyatlara satıyorlar. ama 400.000 tl ye passat alıp %90 raporunu 5 yıl kimse bağlamaz. daha düşük bir aracı 190-200 e alır mantıken. adamlar piyasayı uçurdular resmen. aklı başında ilanlar değil bunlar. adam bir de doktor. artık o %90 raporlu yakını kim ise o raporu nasıl aldı insanın aklına gelmiyor değil yani.

tanerbudak

Evet hocam birde acaba örneğin ben engelli olarak gidip bu kişiden aracı satın aldım. Aracın ötv hakkının dolmasına 3 yıl var. Bu durumda bana aracı satan kişi 3 yıl boyunca araç alamaz.
Bu satış işleri kendimi bildim bileli vardı. Ancak insanlar tercih etmiyordu çünkü gidip daha uyguna 0 araç alabiliyorlardı.
Ancak devletimiz saolsun 330 bin lira sınırlandırmayı getirdi. Bu engellilerin ne haddine A segment araç dedi.

osseoboys aracı alan kişi zaten engelli hayrına almadığı için alıp satıyor. işin ticaretini yapıyor kısaca. yok satan arabalara ötv indirimli fahiş fiyat çekiyor ve 2.el fiyatlarını da yükseltiyorlar.

bu arada A segment en düşük segmenttir )) D segment ne haddimize diyelim :)

tanerbudak

Bizlerin bile erişebildiği bu ilanlara acaba devletimiz erişemiyor mu hocam ?

Evet D segmenti hocam kusura bakmayın bir an karıştırdım :D

Taner Bey güzel özetlemiş ellerine sağlık...

Sorun burdan kaynaklanıyor devletin denetim mekanizması yok... Ruhsata 2 ve 3 ve VEKALETLE kullanım ile bu araçları kan hısım akrabalık bağı olmayan kişiler raporlu yakını adına alıp satabilir kullanabilir....Bu iş paraya baktığından ticarete döndü...Ülkemizde araç işi al-sat işi olduğundan raporlu al-satçılar türedi ve sayısı binlerce değil yüzbinlercedir.

Özellikle doğu ve güneydoğu illerinde bu tarz araç alım satım oranı %80-90'larda galericilerinde çok ciddi işin içinde olduğu su götürmez bir gerçek...

Bu oran istanbul ve ankara gibi illerde %20 lerde senelik Türkiyede Yıllık ortalama 700-800 bin araç satılsa bunun 500-600 bini binek olsa çıkan rakamlar çılgınca sayılar ve devletin zarar ettiği ÖTV miktarıda çılgınca bunu idrak edecek bir yapı yok ama son zamanlarda gerek engelli dernekleri üzerinden olsun gerekse burda taner bey ve bizim gibi engelli kişiler devlet yetkililerini uyarıp ayar verilmesini istiyoruz..

Bu verileri ODB den ve EBS, Otomotiv sektörüyle uğraşan kişilerden alıyorum çıkan rakamlar 2020 ve 2021 çılgınca aklınız hayaliniz almayacak kadar çok fazla daha 2021 yılı bitmedi ama kabaca tahminim 200 binin üzerinde çıkacak ODB ve EBS 150 bin bandında diyor tabi tahmin bunlar ama odb VE ebs yi dikkate almak lazım

Bu bizim hakkımız arkadaşlar hiç engelliyle zerre alakası yok raporu buluyor 3-5 atıyor ya da bir şekilde bir galerici üzerinden para karşılığı anlaşılıyor bunun örneği batman meşhur bir oto var bilmeyen yoktur.

Saygılar

Son düzenleme:
marto1 mardin değil batman batman :)

-bayiye gidip kayınpederim ölmek üzere acil araç almam lazım diyen gelin,
-sedye ile hastanede %90 rapor almak için hasta taşıyan galericiler,
-yüzünü bile görmediği 3.derece akrabası adına, arkadaşı adına araç almaya çalışan,

bu gözler bunları da gördü.

marto1

Hocam bu suistimallerle ilgili birim kurulsun bakın ücretsiz çalışırım. Bu hakkı suistimal edenler gerekli cezayı almaları konusunda bende hemfikirim. Ancak normal bir ülke olmadığımız için, bu olay bunu suistimal edenlere değil günahsız engellilerede yansıyacaktır.
İşler dahada kötüleştiğinde bizler neden bunun böyle olduğunu sorduğumuz zaman bizlere bu yapılan suistimalleri göstereceklerdir.
Allah aşkına bu ülkede bir tek suistimal engelli ötv araç alımındamı yapılıyor? Bir dünya suistimalin döndüğü bu ülkede hangileri engellendik ki?
Ama iş engelli olunca engelleyin hemen. Devletimiz saolsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt