Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@tanerbudak
Tabi önce kanunu bekleyelim bunların sağı solu belli olmaz arabayı boşa satarız.Sen beni eklesene yav madem izmirdesin ara sıra buluşalım konuşalım.

Son düzenleme:
yeter bence fazla bile bu ooran 300bin e düşsün reno fiat dacia neyine yetmiyo... paran varsa mersedes audi vs.. vergini ver al

atildertli

Niye hocam ? Bakın ağzımıda bozmak istemiyorum ama çok ağır konuşuyorsunuz. Eminim ki bir çok haksızlık hukuksuzlukta bile yorum yapmamışsınızdır. Kalkıp burada, (sizleride engelli olarak varsayıyorum) sizlerle aynı zorluğu yaşayan bir topluluğa yaptığınız yoruma bakın. 300 Bin liraya kalan araçları yazarmısınız ? Otomatik olmalı sonuçta engelliyiz, ee birde Türkiye şartları benzinli mümkün mü ? Dizelide ekleyince araç mı kalıyor?
Arabaları markalarıyla değil segmentleriyle değerlendirirler. Yani sizin bilinç altınızda ki o çok pahalı arabalar, avrupada 20 bin euro civarında. Hatta bütçeniz yoksa 2000 bin euroya bile çok güzel arabalar var.
D segmenti bir aracı engelliyi layık görmeyen sizin gibi bir insanı kınıyorum hocam.

Arkadaşlar boş tartışmalar yapıyorsunuz yine çözemeyeceğiniz anlamadığınız konularda yorum yapmayı bırakın artık bu iş artık bitti çözüldü sabırlı olup bekleyin....

biz detayları öğrenmeye çalısıyoruz orda tıkanıyorz bakanlık çalışanları haklı olarak bazı şeyleri söylemiyor ama rakamda uzlaşı sağlandı

tabi son ana kadar bu işi lütfi bey bloklayabilirde ama meclise gelsin hele sizde sıkı takip edin

Bırakın artık boş dialogları adamm merecdeste alır volvoda bunları bu kadar abartmaya gerek yok bu hak bizim hakkımız suistimalcilerin ve sömürgecilerind değil...
Suv mu istiyorsun alacaksınız ALlahın izni ile isteyen suv alır isteyen sedan ya da hatcback parası olan alacak tıpkı eskiden olduğu gibi 2019a kadar araç alım oranı %85lerdeydi şuan % 0 bedensel eneglliye şuan %0 araç alıyor git bayiye sana araç vermeyecek ama işin içine mercedes volvo bmw girdiğinde diğer istismarcı markaları ağlamalarını göreceğiz eskiden olduğu gibi

Malum konu Bir diğer husus raporlu yakınlarının sürekli hastasnı yatalak dede ananesini istismar eden sözde akraba ve komşular bunlarada sıra gelecek winter is coming .....:p

marto1 kardeşim lütfi bey artık istese de engel olamaz. Cumhurbaşkanının talimatı vardı biliyorsun bu işi çözün diye. ağanın sözünün üstüne söz olur mu daha.dediğin çok doğru bedensel engelliye araç vermiyorlar maalesef. batman daki meşhur galeriye zarf attım. bin bahane uydurdu. ilanlarında bayide olmayan araçların her rengi mevcut. söyleyince de arkadaş ilanı kaldırmayı unutmuş deyip çıkıyor işin içinden. bir kere galerilerin sıfır araç satışı da engellenmeli.dün o firmayı mehmet muş a şikayet ettim.
atildertli bu yorumunuz hiç yakışık almıyor maalesef. bedensel engelli mecbur otomatik vites kullanmak zorunda. güvenlik paketleri ve ekstra donanımlar da bedensel engellinin sürüşünü kolaylaştırmaktadır. bizim aracımızı uzaktan akrabamız kullanmıyor kendimiz kullanıyoruz ve tertibat olması zorunlu. 300.000 tl ye böyle bir araç bul bir tane kendime bir tane de sana alacağım.

Son düzenleme:
tanerbudak

Taner Bey peki ortopedik engelliler için motor silindir hacmi hala aynı mı ? Yeni taslakta 1.6 üzeri motor araç alabilecek miyiz ? Eğer limitler dediğiniz gibi olursa ötv siz olarak Volvo Mercedesden çok daha uygun. Şuan E serisi ötv siz nerdeyse 500bin lira, fakat ötvsiz S90 bile 370 bine alınabiliyor. Eğer motor hacminde de değişiklik olacaksa şuan fahiş fiyata engelliye araba satmaya çalışan bazı markaların yüzüne bile bakan olmaz.

Ahmett1 hayır motor hacmi sınırlaması yok. ötv tutarında sınırlama olacak. S90 da ötv tutarı çok yüksek. o fiyata mümkün değil. 750.000 üstü zaten vergileri ödemeniz gerekiyor. ve araç 757.389 TL ye gelir.en mantıklısı XC40. Yani kısaca şuan ki asgari ücret tutarına göre alınacak araçta olacak ötv+ötv nin kdv si topam indirim tutarı 337.716 TL oluyor.

Ahmett1

Hesaplama aşağıdaki gibi olması gerekiyor mu?

S90'ın en ucuzu vergisiz fiyatı 357000TL. ÖTV si (%150) 535500 TL. Bunun 286 000TL sini devlet almıyor geri kalan 249500 TL yi ödememiz gerekiyor. KDV si ise (357000 + 249500) x 18/100 = 109170 TL

Aracın bize fiyarı: 357000 (vergisiz çıplak fiyat) + 249500 (ÖTV muafiyet dışında kalan farkı) + 109170 (KDV) = 715670 TL

Bu da bizler için ulaşılamaz bir rakam. Kanun bu şekilde geçerse, bizler için en uygun araç ÖTV si 286000 ile 300000 TL arasında değişen araçlar olacak.

kitikapa 1.600 cc altı araçlarda çok daha uygun olacak. 2.000 CC de ötv çok yüksek. herkesin bütçesi farklı tabi.

tanerbudak

Cevabınız için teşekkür ederim Taner Bey. Bu forum ile çok ilgileniyorsunuz, sağolun. Ben bu brüt asgari ücret üzerinden hesabı nasıl yapılıyor tam anlamadım fakat 2022 yılı brüt asgari ücret bu seneki ekonomik duruma göre minimum 4000 lira olması gerekir. Yani 2020den 2021 e oransal ne kadar artmış diye bakarsak ve bu oranı 2022 yılına uyarlarsak 4 bin lirayı fazlasıyla geçiyor. Kabaca 4bin olursa en fazla kaç TL ye kadar araçlara bakabiliriz bunun hesaplamasını paylaşabilir misiniz ? Ayrıca motor hacmi yok demişsiniz, yani 2 litrelik araçlar da alabileceğiz, bu iyi bir haber.

Ahmett1

Hesaplama aşağıdaki gibi olması gerekiyor mu?

S90'ın en ucuzu vergisiz fiyatı 357000TL. ÖTV si (%150) 535500 TL. Bunun 286 000TL sini devlet almıyor geri kalan 249500 TL yi ödememiz gerekiyor. KDV si ise (357000 + 249500) x 18/100 = 109170 TL

Aracın bize fiyarı: 357000 (vergisiz çıplak fiyat) + 249500 (ÖTV muafiyet dışında kalan farkı) + 109170 (KDV) = 715670 TL

Bu da bizler için ulaşılamaz bir rakam. Kanun bu şekilde geçerse, bizler için en uygun araç ÖTV si 286000 ile 300000 TL arasında değişen araçlar olacak.

Hesaplamayı şimdi anladım, yani %80 lik dilimden araç bakarsak bizim için daha uygun olacak. Yani Volvo'da tek seçenek XC40 gibi.

Ahmett1 şuan ki tutarda da 1.600 cc sınırı yok zaten. ama o tutara alınacak araç yok zaten :) 2022 ylı asgari ücrete en az %20 zam geleceğini düşünüyorum. enflasyon %17 civarı olacağını tahmin ettiğim için. asgari ücret %20 artar ise alınacak araçta olacak toplam indirim maksimum 405,250 tl civarı oluyor.

benim tercihim XC40 yönünde olur açıkçası

Ahmett1 şuan ki tutarda da 1.600 cc sınırı yok zaten. ama o tutara alınacak araç yok zaten :) 2022 ylı asgari ücrete en az %20 zam geleceğini düşünüyorum. enflasyon %17 civarı olacağını tahmin ettiğim için. asgari ücret %20 artar ise alınacak araçta olacak toplam indirim maksimum 405,250 tl civarı oluyor.

benim tercihim XC40 yönünde olur açıkçası

405.000 x 1.80 ( %80 ötv) x 1.18 (Kdv) = 860.000 bin lira maximum tutar oluyor o zaman, doğru mu anladım.

Ahmett1 yok öyle değil. 405.000 içinde kdv de var. asgari ücret %20 artar ise muaf ötv tutarı 343.440 tl olur. bu da %80 ötv dilimdeki araç için üst tutarın 911.800 TL olması anlamına gelir.

Eğer hata yapmadıysam hazırladığım birkaç örnek çalışmayı sizlerle paylaşıyorum:

Tiguan 1.5 TSI R Line 312000
Tiguan 1.5 TSI Elegance 292000
Tiguan Allspace Higline 1.5 TSI 345000
Tiguan 2.0 TDİ 4 Motion Elegance 442000
Tiguan 2.0 TDİ 4 Motion R Line 502000
Hyundai Tucson 4x4 Elite Plus 315000
Subaru Forester e-Xclusive 449000
E 200 D Exclusive 693000
GLB 200 4 Matic 397000
90 Cross Country B5 AWD Pro 682925
90 Cross Country B6 AWD Pro 684990
XC40 Recharge T5 FWD R-Design 495900

Ahmett1 yok öyle değil. 405.000 içinde kdv de var. asgari ücret %20 artar ise muaf ötv tutarı 343.440 tl olur. bu da %80 ötv dilimdeki araç için üst tutarın 911.800 TL olması anlamına gelir.

Taner Bey, örnek bir hesaplama yapabilir misiniz?

Duyum almış arkadaşlar tanıdıklarından.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

asgari ücrete endekslenecek deniyordu, 750 ise aracın motor hacmine göre değişir ötv oranı

Cikinca gorcez hep beraber ins

Duyum falan yok yok aylardır yazıyoruz burda tanerbudak ile çalışma olduğunu nihai olarak 2 başlıkta anlaşılmış bilgisi alındı rakam belli oldu teyitlidir. belli aralıklarda sayın oturanboga Bülent beyi ben ve taner bey bilgilerdirdik
Diğer Başlık suistimal konusu onuda açıklanmıyor... Bu konuda onlar için hayırlı şeyler olmayacak...

Artık abuk subuk yorumlar yapmayın güzel rakam bu inşallah bir an evvel meclise gelir ıvır zıvır detayı öğreniriz..

Ve sizi istismar eden sömüren bir güruh kitle var ve bunun sayısı bir hayli fazla kendinizi ve yakınınızı ÖTV için sömürtmeyin

Premium markalarda 750 bandini 20-30-50k tl geçen araçlar var pazarlıkla limite sokulma durumu olurmu sizce

Artık limit diye bir durum olmayacak anladığım kadarıyla. Devletin karşılayacağı maksimum ötv miktarı olacak. Yani o miktarı geçiyorsa ötv si , geçen miktarı ödeyip alabileceksiniz.

O kısmı maliye b. kabul etmemiş sanırım

reno clio otomatik 1,2 benzin ötvsiz 150bintl hundai i20 otomatik 1,2 benzin 150bintl mitsubişi space 1,2 benzin 150bintl kia picanto benzin 150bintl daha sayayımmı

atildertli

neyin peşindesiniz hocam onu anlamadım? Hayır yani nedir sizi bu kadar rahatsız eden? Başka bir konuyla alakalı tepki bildirseniz? Çıkmışsınız resmen kısıtlansın diye propaganda yapıyorsunuz.
Bu kadarda engelli düşmanı bir engelli görmedim ya. Özel mesajda atmışsınız lütfen bana yazmayın hocam.

@osseoboys
Bazı ta****t yanlıları engelliler yada artık alamadıkları içinmi bilmiyorum neden ,engellinin aldığı lüks araçlara düşmanlık yapıyor ve lüks araç almalarını istemiyorlar bugüne kadar gördüğüm anladığım bu.Bundan şöyle bahsedeyim birgün forum bornavada engelliye ayrılmış bir böüme aracımı park ettim yine yanımada engelli park yerine park etmiş bir doblo vardı ben yukarda yemek yerken arabanın sahipleri geldiler birde tekerlekli sandalyede birini getirdiler engelliyi araca taşıdılar sandalyeyide katlayıp araçlarına koydular o arada benim arabamın farına adam saatini vurdu ve araçlarına binip gittiler aşağıya inip aracıma baktığımda farımda kırık olduğunu gördüm bunlar böyle düşman insanlar.Ayrıca bu insanlar suistimalin kendisini oluşturan insanlar.

Son düzenleme:
arkadaşlar selamun aleyküm bu limitteki 750 bin kriteri asgari ücretin 80 katı olarak söyleniyor bu hesaplama nasıl yapıldığı konusunda bilgisi olan varmı acaba basit olarak 750000/80 dediğimiz zaman 9.375 tl gibi bir rakam çıkıyor nasıl oluyorda asgari ücretin 80 katı oluyor bilgisi olan varsa hesaplamanın nasıl yapıldığını paylaşabilirmi şimdiden teşekkür ederim

Merso alacaz Audi alacaz Volvo alacaz BMW alacaz catlaaaaa bize patron diyecekler hahahafghhjdrpnxia

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt