Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaslar bayiler ile ilgili sorunda var kimse bu konuya deginmiyor otv indirimli deyince arac var diyorlar sonra tertibatli diyince arac yok deyip satmak istemiyorlar. Ugrasmamak için. Durum boyle giderse kimse arac alamiycak

onur19

onur kardeşim 1-2 başlık altında dile getirdim bu konuyu biraz uzun uzun yazıyorum ki engelliler okusun anlasın olayı algılasın durum vahim... olan sana bana bize oluyor hakkımızı gasp ediyorlar...

Kanunda satılması yasak gibi gözüksede bu araçların alışı ve satışı marketten 2 ekmek almak kadar kolay ve basit sadece %90 rapor olsun yeter...Bakın hakkıyla alan alsın lafımız yok ama bu kadar basit olmasın ya bizlerede yazık hak gaspı oluyor işte

Bayisi ayrı dert,suistimalcisi,raporu,ehliyeti,komisyonu,vergidairesi....Konu uzadıkça uzuyor bedensel engellinin mağduriyeti

Ben de bayiye gittiğimde evet bana araç yok dediler..Kendimizin oluşturduğu bedensel engelli grubumuzda çok kez bu durumla karşılaştı Ortopedik engelliler Bu konuda sadece doğuş grubu iyi bir ara o da vergi dairesinden uygundur kağıdı isterim diye tutturmuştu yaptığımız şikayetlerde bunlardan vazgeçtiler....Diğer bayilerde örnek olur umarım..

Üstte yazdım.Telefonu klanlanan adamı tek numaraya mahkum edip cezalandırıyorlar ama klonlayan herifin telefon numarası ve kim olduğu bilindiği halde sen ne ayaksın diye sıran yok,herif başka bir imei klonlayıp yoluna devam ediyor.

Tanerbudak ve marto1 inş yakin zamanda düzelir apartli arac kullananlara artik cok zorluk cikariyorlar. Aslinda en az sayiya sahip aparatli kullananlar.

Valla arkadaslar yanlış anlamasin ama ben yaşlılıkla engelliligi ayirmalari gerekiyor. örnek 90 yaşina gelmiş kişi 90 üzeri rapor alabiliyor buda cok fazla kişi demek. Zaten zaafiyetin çoguda buradan cikiyor.

sonra tertibatlı deyince araç yok diyorlar.
Üstelik o tertibatın montaj ve demontajında pratikte hiçbir işe yaramayan sadece formalitenin tamamlandığı proje, tse onayı, muayene v.s. gibi masraflı ve külfetli işlemler yaptırılıyor. Tertibat engellinin tahat kullanması için değil tam aksine indirim alma aracıymış gibi zorlaşmış bir prosedür haline geliyor. Dünyada demonte tertibatını çantasında taşıyıp hemen her aracı yasal olarak kullanabilen engelliler varken bizde durum ortaçağ mantığında yürüyor maalesef.

Birinin cesurca çıkıp şunu söylemesi gerekiyor.

DEVLET SIFIR ARAÇLARDAKİ ÖTV İNDİRİMİNİ ENGELLİNİN AİLESİNE, YAKININA DEĞİL BİZZAT KENDİSİNE YAPMAYA BAŞLAR İSE SORUN ÇÖZÜLÜR.

Bu yonetim ne gence ne calisana ne emekliye ne engelliye tüm her kolda çalisana çalismayana kim varsa gram deger vermiyor varsa yoksa para para para gosteris gosteris gosteris evler makam arabalari saraylar şatolar ne varsa havada ucuyor. Ama iş gariban engelliye gelince hassas teraziyle iş yaparlar iş asgari ucretliye gelince kuruş hesabi yaparlar.

Engelli ucuza araba alacagim diye ugrasiyor bi dunya prosudur var. Aslinda ne ucuzu pahali bile aliyor ÖTV nin KDV sini aliyorlar yine diger ulkelerden pahaliya aliyoz

evet herkes böyle alıyor yaşlı akrabasını alan geliyor ...4.evre hastaları bekliyor sıra için ...ve doktorlar yılmış bıkmış usanmış doğru bakmıyolrar süre yetersiz

Yine kendinize yontuyorsunuz.Benin Eniştem mesela bir bacağı hafif kısaldı ÖTV siz araba aldı.Otobüse uçağa tek başına binebilir,normal debriyajlı araba dahi kullanabilir ama benim çocuğum otobüs ile yolculuk yapamaz necip Türk millet rahatsız olur bize verilmeli ortopedik engelliye verilmemeli...Nasıl yaklaşım ama??

Suistimal yok demiyoruz arkadaşlar.Ama o kadar değişik seneryolar var ki engellemek için koyulan kurallar ile illa bir gerçek engelliyi madur edecek.

ÖTV muafiyetli araç alımına engelli yakınları daha sonradan eklendi, o zamana kadar suistimal olayı yoktu, ne zaman ki engelli yakınlarına ÖTV muafiyetli araç alımı hakkı tanındı parası olan kurnazlar 4. 5. derece yakınlarına veya hiç tanımadıkları birinin eline üç beş kuruş verip 0 lüks araçlar aldılar, olay bu şekilde patlak verdi. daha sonraki yıllarda sınırlama getirildi limitlerle kısıtlandı. Şimdi bizler ortopedik engellilerin ayrıştırma istemesi suç mu ? biz niye aynı kefeye koyulduk hakkımız gasp edilmedi mi ? Tabi ki sakat çocuğu olan vardır, araca ihtiyacı vardır onlarında hakkıdır, yaşlı hastaneye gidemeyecek yatalak hastalar vardır onların yakınlarının da hakkıdır fakat onlara kısıtlama olmalı, engellinin bizzat hayrına kullanılmalı. Engelli Mardin de üzerine alınan araç İstanbul da ne işi var, şehir dışına çıkarken Valilikten izin alınmalı uygun görülürse izin verilmeli. İnşallah bu durumlar ile ilgili bir çalışma da yaparlar, SA-NA-NE ci yi o zaman görürüm. Bütün ortopedik engelli kardeşlerimin istedikleri araca kavuşması dileğiyle...

Bildiğimiz şeyler ekstrem bir bilgi yok askine 4-5 madde de bilgi yanlışlığı var...

uyanık yazar başlıkta oynamış vatandaş tıklasın işte biz buna tıklama kasma diyoruz;)

Yani sözün özü başlık palavra içerikte yanlış bilgiler var

Ama ÖTV Düzenlemesi gelecek çalışıyor bakanlık sabırlı olun

Valla ben IVECO'nun minibüsünü alıp moto-karavan yapmayı düşünüyorum.

Engellilerin araç alımıyla ilgili şartları Iveco'nun araçları karşılıyor.

Taner Bey hükümet vergi kanunu getiriyor acaba engelli ötv yasasıda bunun içinde mi olacak. Haber Sitelerinde detaylara baktım birşey yazmıyor

Merhaba epilepsi hastaları için 5 yıldan az süre nöbet geçirenler ÖTV den faydalanıyor mu bilen var mı ?

her geçen yıl alabileceğimiz modeller limit yüzünden düşmeye devam ediyor. yakında öyle bir hal alacak ki utanmasalar bu durum belki otomatik vites araba alınamayacak rakam açıklayacaklar.

Ulkedeki yoneticiler okadar bilgisiz dusuncesizki verdikleri limite otomatik vites etmez belkide hazirlanin herkese pat pat ve tırpıratör geliyor yakinda 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Bence %90 raporlu yakını üzerinden araç alımında limit devam etsin ama kendi kullanımı için araç alacak ortebedik engelli için limit kaldırılsın.

Mevcut üfe oranlarına göre 2022 için yeniden değerleme oranı %35-40 arası bi oran çıkacak, 330.800tl lik sınır 440.000,-460.000 tl arasında olacak. Ama yine de özellikle ortopedik özürlüler için (benim gibi) ihtiyacı karşılamaktan çok uzakta.

Mevcut Bakanların ve ilgili bürokratların bu sorunu çözmek istediğine inancım çok zayıf. Kalıcı ve suistimali önleyeci çözümler varken, durumu karmakarışık ve çözümsüz göstermelerini de anlamak mümkün değil. Devletteki araç saltanatına bakarsanız cari açık sebebiyle, engelli araç satışına kısıtlama getirmek istemeleri de çözümden ne kadar uzak olduklarını gösteriyor.

CİMER üzerinden sayısız alternatiflerde ve önerilerde bulundum, bir tanesine bile geri dönüş yapılmadı. Sayısı küçüksenmeyecek kadar büyük bir topluluk olduk. Yapılan çalışmalardan hangimizin haberi oldu? Aile Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasındaki çalışmaları şurada kaç kişi biliyor? Hangimize soru sordular, görüş istediler?

Varın gerisini siz hayal edin, eğer hayale sığar ise...

Son düzenleme:
kitikapa

Evet hocam haklısınız. Ama Türkiye'de ki engellilerin en büyük problemi bir türlü birlik olamıyorlar.

3 ay kaldi limitin belirlenmesine hiç duyum öngörü ipucu bilgi belge yokmu arkadaşlarim.

Arkadaşlar marto1 arkadaşımın son edindiği bilgiye göre ve yaptığımız görüşmelere göre 750.000 TL üzerinde uzlaşı sağlamış ve meclis açılır açılmaz gündeme gelecekmiş. Yılsonu beklenmeden bu sorun çözülecek ve suistimal konusunda gereken adımlar da atılacakmış. Bu 750.000 tl olayı daha önce bahsettiğim ötv si brüt asgari ücretin 80 katı şeklinde hesap yapılıyor. Ekim ayında meclise verilecek olan ekonomik paket içinde olacağını düşünüyorum. Aile bakan yardımcısı fatma öncü hanım, İstanbul mv serkan bayram bey tutarı teyit etmişler.

tanerbudak

Hocam bende bu haberi okudum ancak bir anda 330 binliralık ücretin 750 bin lira olacağını düşünmüyorum. Ancak bu olursa benim gibi bir çok engelli için çok iyi olur. Çünkü otomatik vites ve dizel araçlar 330 binliradan uzakta kalıyorlar.

750 üzeri tutari biz odeyerek alabiliyormuyuz?

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ne saçma sapan bir talep niye öyle bişey olsun ki asıl onların çok ihtiyacı var sen deyince kesin yaparlar zaten böyle şöyle olsuncular yüzünden limit denen şey koyuldu zaten bunu takip edecek devlet

@onur19
Ya ne alaka biz kendi aramızda bir olamazken başkaları.neler yapar senin mağduriyetinin sqorumlusu 90engelliler değil bende 90 engelliyim ve hicde kolay değil yerimde olmadan basit gibi yorum yapmayin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt