Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Evet o yüzden 0 hava aracıyla teslim alınan OGM ye 39 tane modern helikopter ve 3 adet amfibik uçak alınmış değil mi?

230100 tl ile 276122 tl arası liste fiyatı* olan arabalarda ötv oranı yüzde kaç ?

Merhaba arkadaşlar,

Bugün yaptığım görüşme neticesinde bahsettiğimiz taslak metin üzerinde maliye bakanlığı ile aile bakanlığı arasında maalesef uzlaşma sağlanamamış. maliye bakan yardımcısı yeni bir çalışma yapıyormuş. cumhurbaşkanımız konunun takipçisi ve hızlanması için sıkıştırıyormuş. bakalım ne çıkacak yeni çalışmadan.

Maliye bakanlığının taslakta rahatsız olduğu bölüm neresi veya önerileri neymiş öğrenebildiniz acaba.

Yasarpasa maalesef detay bilmiyorum. maliye bakanlığının nasıl bir çalışma yaptığını öğrenmeye çalışıyorum. öğrenirsem yazacağım.

Vay arkadas aldigimiz arabayi limitleyince sanki ulke batacak ilk once itfaye gorunumlu audilerle ugrasin

Mayıs ayından bu tarafa Wolkswagen Golf 8 Life modeli için bekledim. Araçlar az geldiğinden dolayı bize sıra gelmedi bir türlü. Şuan Ağustos ayındayız ve listeden çıktı ne yazık ki. Tutarı 360 bin TL'yi geçti. Geçtiğimiz aylarda ise T-ROC markası listeden çıkmıştı zaten. Şimdi ise tekrar T-ROC'u listeye eklediler. Yani ÖTV dilimine girdi, Golf ise çıktı. :)

Satılmayan ya da stok fazlası olan araçların bir miktar fiyatını düşürüp limite sokarak Engellilere satılabilmesini sağlıyorlar sanırım.

Öyle oluyor zaten. Bi de şunu diyorlar. Başka illere de sorun. :)

Yılın ortasına geldik, araba fiyatları kurun etkisiyle artıyor malasef ve limite takılan araba sayısı her geçen gün artıyor.
Sizin yerinizde olsa , yeni yılı bekler , olacaksa yeni bir düzenlemeyi beklerim yada yeni limiti beklerim.
Bu sene üfe oranı yüksek çıkacak, en azından yeni limit ile çok daha fazla araç seçme olasılıgınız olur..
Benim ki, bir fikir, bir öneri. Son karar sizin tabi...

Raporlar artık 1 senelik çıkıyor ve son 6 aya girince araç alınamıyor diye biliyorum.

önce aile bakanlığından bi hayal meydana sürdüler, 2 yıla düşürülmesi falan yapılmayacağı beli şeyler vardı şimdi de maliye mi el atmış? maliye el attıysa eskisinden de kötüsü olmazsa iyi

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre binek otomobillerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahlarında değişikliğe gidildi.
Karara göre, 1600 cm3 silindir hacmine kadar, yüzde 45'lik ÖTV diliminde yer alan araçların matrah limiti 85 bin liradan 92 bin liraya çıkarken, yüzde 50'lik ÖTV dilimindeki araçlarda matrah limiti 130 bin TL'den 150 bin TL'ye yükseldi.
Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçen, 2000 cm3'ü geçmeyen binek otomobillerde ise vergi matrahı 85 bin-135 bin TL aralığından 114 bin-170 bin TL aralığına yükseltildi.

Söz konusu araçlarda uygulanan yüzde 45, yüzde 50 ve yüzde 80'lik ÖTV dilimleri korundu.
Kararda elektrikli otomobillerin ÖTV diliminde de değişiklik yapıldı. Elektrikli araçlarda yüzde 45'lik ÖTV diliminin üst sınırı 114 bin lira olarak belirlendi. 114 bin lira ile 170 bin lira arasında değere sahip olan araçlar için ise yüzde 50 ÖTV uygulanacak.

@egemmm

Hayırlı olsun, bize etkisi oluyor mu acaba emin olamadım ?
Sanırım olmuyor ?

Pahali arac dusunenlere faydasi olmaz b ve c giris seviyesi arac dusunenlere fayda eder

Ufacik b segmenti araca sandalye sigmazki.c sedan belki aktif sandalye yok ise zor.

Zaten arac yok diye engellilere arac satmak istemiyorlar simdi fiyatlar dustu ve herkes yuklenecek sifir araclara gene darbeyi biz yedik

sıfır araba almak isteyen engelli arkadaşlar bence yeni düzenlemeyi beklesinler umalımki yapılan ötv düzenlemesi gibi engelliler için alınabilen limit sınırı gibi problemlerde düzeltilsin merakla bekliyoruz bakalım maliyenin engelliler için yapılan çalışmasını ne çıkacak

B ve C giriş seviyesi araçlar nasıl oluyor

Arkadaşlar giriş seviyesinden kastettikleri segment sanırım. Segment araçların boyutlarına göre bulunduğu kategoriyi ifade eder. Aşağıda bununla ilgili küçük bir açıklama yaptım anlaşılması açısından.
A Segmenti:Fiat 500, Panda, Hyundai i10
B Segmenti: Hyundai i20,Renault Clio, Ford Fiesta, Peugeot 208, Opel Corsa
C Segmenti: Hyundai i30, VW Golf, Ford Focus, Seat Leon, Suvlar ve Sedan Kasa araçlar

egemmm bey ,Süreli %40 psikiyatri %50 nöroloji ikisinin toplamı %90 engeli olan birisi ötv indiriminden faydalanabilir mi .

Saba1

ONa bölüm doktoru ve il sağlık öüdürlüğü kurulu karar verir Bişey diyemem niyetin varsa git raporunu al şansını dene .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt