Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yüzde yüz haklisin ulkemizdeki herkes sizin gibi dusunse suan bu konuda konusuyor olmazdik

halkın parasıyla tank gibi servet değerinde devasa mercedeslere bedava binip yiyip içip gezen ama engellinin üç kuruşluk arabasına el uzatanlar unutulmadınız unutulmayacaksınız. !!!!
bu dünyada değilse diğer dünyada hesap sorulacak sizden . umursamanız da görmeseniz de Allah görüyor yaptıklarınızı.
farkında değildim başa gelmeyince bilinmiyormuş lüks sanıyordum yanılmışım tekerlekli sandalyesi bagaja sığmayan arabaları reva gördünüz.
limit yükselmezdi beklentim nerdeyse sıfırdı ama bekleyip de mağdur olanlara üzüldüm.

tanerbudak merhabalar.Konu hakkında bilgim yok sormak istedim.Yapılması düşünülen biz engellilerle ilgili olan çalışmanın içeriği ile ilgili bilgin varmı.

passat da kapsam dışı kalmış.
90 ve ortopedik ayrılmayacak mı, çalışmalar ne durumda

arkadaşlar bir de telegram gruplarına üye olmayın hepsi %90 lıların ne idüğü belirsiz tiplerin nüfuz elde ettiği yerler

Yaa şu kanunu sadece ortopediklere sınırlayan angut anlayışa neden tek bir laf etmiyorsunuz acaba sorması ayıp? Abi devlet işe alırken, Dğer tüm hakları verirken beni, Engelli olarak görüyor, Öyle kabul ediyor, İş Araba almaya geldiğinde, SEN ENGELLİ DEĞİLSİN diyor. BU ABSÜRDLÜĞE neden kimse değinmiyor acaba?

engelliler için çok mu

zaten anamız ağlıyor

limiti yükseltin 5008 alalım

DJ_BORAN

araç kulanmak için öncelikle fiziken sağlam olman gerekıyor . KAlp hastası tansıyon hastasının araç kullanmaya mani bir durumu yok . Ortada absürd durum yok .

Absürd olan bir durum nasıl yok. Adama Sen engelli sin diyorsun ayırd etmiyorsun ama iş araç kulanmaya gelince sen engell değilsin demek ABSÜRD lüğün dik alası dır kardeşim.. Bir hak vereceksen herkese vereceksin o zaman anayasaya eşitlik maddesini de koymayalım olur mu

gozluk ihtiyactir, ama gozu gormeyene verilir. gozu gormeyene onu verdik, al sana da gunes gozlugu verelim sen de onu tak gunes gozlugu herkesin ihtiyaci gibi bir dunya yok.
buradaki olay sen engellisin al araba bedava degil, %90 lilar yuzunden is karisti. tertibatli arac bir saglik urunu gibi hale geliyor, o yuzden sadece bazi vergilerden muaf. bu hukumet zamani da o vergi %30 dan %80 e ciktigi icin de is karisti

nickneymi

İyide burada bahsedilen numaralı gözlük değil güneş gözlüğü zaten. Ötv muafiyeti kaldırılacaksa toptan kaldırılsın, herkes güneş gözlüğünü vergisiyle alsın. Devlet sadece tertibat masrafının tamamını karşılasın

DJ_BORAN

iyide kardeşim benim engelim % 24 askere almadı engellisin dedi , Engelli kadrosuna işe aldı ama yeter kadar engelli değilsin dedi vergiden muaf etmedi , engellisin dedi ötv siz araç verdi . abdürdlük nerde sence ? siz işinize geldiği gibi konuşuytorsunuz . Senin elin ayağın sağlam ise arabayı rahatça kullanırsın . Sen büyük ihtimalle erken emeklilik de hak etmıssındır ama ben edemıyorum..

egemmm, kusura bakmayın okuyunca gülümsememe mani olamadım...

Askerlik zaten başlı başına zor bir olay, sağlıklı kişiler bile ya muaf olma ya da ücreti bedelinde yapmak istiyorken hem de...

Vergi muafiyeti için asgari engel oranının %4o olması gerekir denmiş. Bu oranı kim, nasıl belirledi hiç bir fikrim yok. Ama sıkı çalışılmış sanırım bu oranı belirleyebilmek için.

Araç olayına gelirsem ortopedik engeli olanlara engel oranı %1 bile olsa engel oranına bakılmaksızın ötvsiz hak tanınmış. Vakti zamanında Arabam benim bacaklarım diye güzel bir kampanya düzenlenmişti bu sitede. Ulaşımda en çok ortopedik engeli olanlar yani yürüme engeli olan kişiler zorlanıyor ancak kolundan engeli olan kişilere de, boyu kısa olana da bu hak tanınıyor...

umarım bir gün tüm bu çelişkiler giderilir ve engele göre pozitif ayrımcılık sağlanan uygulamalar başlar. Ancak görür müyüz, görmez miyiz bilemiyorum, nasip :D

selda*

% 1 engeli olup da arac alan kişi olacagını sanmıyorum . engelı var ise oran % 10 üzeridir . bende 2 adet rapor var aynı sakatlık için bir doktor % 18 vermıs diğeri 24 .. % 1 olan engel varsa söyleyin bilelim.

egemmm, araç almak için ortopedik engeli olmak yeterli diye biliyorum, örn oran kümülatif 30 dur da %1 ortopediden gelmiştir, ben de asgari 10 diye bir şey duymadım, okumadım.

Araç almak için sadece ortopedik engelli olmak yetersizdir. ARACIN HARAKET ETTİRİCİ AKSAMLARINDAN EN AZ BİRİNİ KULLANAMAMANIZ GEREKMEKTEDİR.

Var hemde çok absürd bir durum var. Meseleye sadece tertibat gözüyle yani Fiziki durumdan bakarsan o zaman görünür bir hasarı olmayan engelli olarak kabul edilemez de diyebilirsin! Ama kazın ayağı öyle değil işte... Bir insanın "Özellikle psikolojik sorun yaşayan" bir insanın en temel ihtiyacı sosyalleşmektir, Hareket özgürlüğü dür. Sen bu adama hem "Toplumun içine katıl" diyorsun, Hem de sosyalleşmenin en temel göstergesi olan hareket özgürlüğü "mobilite" sağlamıyorsun... Efendim; Toplu taşımadan ücretsiz yararlanıyorlar" diyebilirsin ama toplumun o insanlara "hangi gözle baktığını" da göz ardı etmememn lazım. Bizler bugün hala her psikiyatri tanısına potansiyel bir "AKIL HASTASI" gözüyle bakan İNSANLIK DIŞI bir ALGI ile savaşmaya çalışıyoruz.. Bu ALGI ya sebep olanlara gidip Bilim Tarihini okuyun derseniz o hayran oldukları DEHA ların hayatlarının önemli bir bölümünde yollarının PSİKİYATRİ KLİNİKLERİ ile kesiştiğini göreceklerdir. Ama etiket hazır. Sen psikiyatri ye gidiyorsan AKIL HASTASI sın.. Medeni kanun bile bu saçmalığın hukuki nitelik halini kazanmış hükümlerle dolu.. O kadar çok absürdlük var ki..

konunun kapsami otv limiti,
ayrca o zaman herkesin gezmeye sosyallesmeye ihtiyaci var kimseye vergi olmasin.
araca aparat takildigi icin arac engelliye mahsus ozel bir hale bir anlamda bir saglik urunu, hareket edilmesini saglayan bir engelli gereksinimi haline geliyor,
dileyenler kim yararlanmali kim yararlanmami uzun uzun bu konuya iliskin acacaklari baslikta yazabilir,
bu konu otv limiti, kapsam icinde alinabilecek araclar ve limite iliskin calismalar icin

merhaba, öncelikle konu dışında paylaşılan 1-2 ifadenin burası bu konunun yeri değil diyen sayfa kullanıcılarının trafik polisliiği yapmalarına içerlediğimi belirtmek isterim. Sitenin çok iyi kullanıcıları olmamak ya da aralıkla kullanmaktan kaynaklanan nedenler dolayısıyla üyelerin görüşlerini paylaşma cesareti verilmelidir. Konu çok alakasız bir yere gidiyorsa zaten editör ya da forum yöneticileri de boş durmuyorlar.

konuya dönecek olursak ben de ilk defa yararlandığım bu ötvsiz araç limitlerini kullanarak bir araç alma imkanı buldum. Çok bozukluk çıkışmadığı için en uygun araç peşinde koştum. Satış elemanının dolduruşuyla bunlar kampanya fiyatı fena zam gelecek deyip fiat kendi ürettiği aracı satın almaya değer görmemesi(tok satıcı) nedeniyle aracı ilana verip yeni zamlanacak fiyatlarla karşılaşmamak kaygısıyla renoda piyasanın bana göre oldukça altında bir fiyatla satmak ve bir miktar kredi kullanmak durumunda kaldım. R. Clio Joy 1.0 BG. Aracın yeni liste fiyatı şimdi baktığımda 8 bin tl daha düşmüş.

Umarım 5. sene sonunda bu sıkıntılı durumları yaşamak durumunda kalmam

Yutup engelsiz bilgilendirme kanalı bi yazi paylaşmış. Telefondan kopyalayamadım.
Bu sene artis yok seneye max 400 diyorlar.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mchi

ilgili site ile ilgili bir paylaşımı daha önce bu başlık içinde görmüştüm. Daha önce bilmiyordum. Bu siteye destek anlamında oldukça doyurucu içerikler var. Abone oldum. Tanımamı sağladığın için teşekkürler.

Arkadaşlar, özellikle bazı başlıklardaki akışa şaşırıyorum doğrusu. Düzenleme belli, uygulama belli, herhangi birinin (miletvekillerini de dahil ediyorum) bu sürece zerre kadar etki edemeyeceği belli, yani aslında hiç bir şeyin değişmeyeceği çok açık, ama sizler hala bu bir hakikat değilmiş gibi spekülasyon yapıyorsunuz. Yani yapın tabii de, en azından bunları "bilgi" olarak dikkate almayın, bunlar dedikodu bile değil. Dedikodu bile bir veriye dayanır zira.

Hasılı, araç alımı kısıtlamasını bir kez kabul ettiğimizde bunların olacağı kesindi. Düzenlemeyi yapanların amacı zaten bu kısıtlama, siz şimdi bunun kendiliğinden hoop diye ortadan kalkacağını bekliyorsunuz. Ama olmaz o iş öyle. :)

Bir bilgi de ben paylaşmış olayım bu vesileyle. Birkaç arkadaşımızla birlikte hazırladığımız ÖTV'siz araç alımına dair düzenleme teklifini ilgili bakanlığa resmi başvuru ile bugünlerde teslim ediyoruz. Bu olduğunda çok kişinin canı yanacak, ama gerçek ihtiyaç sahipleri de bu tür anlamsız araç kısıtlamalarından kurtulacak. Bakanlıktan gelecek reaksiyona göre sizleri bir başlık açıp bilgilendireceğim.

Önerim: Bu yakınlarda araç alacak gerçek engelliler 3-5 ay beklesin, raporlara takla attırarak araç almaya çalışan arkadaşlarsa ellerini çabuk tutsun.

mchi

Bu iş vekille eski bakanla çözülecek iş değil... Bu youtubedeki paylaşımlara inanmayınız bunlar tıklama-izleme kasmak için uydurulan asparagas haberler...adamın derdi izleme-tıklama kasmak diğeride aynı şekil öyle ''oturanadam adlı youtube kanalı'' bilgi sıfır tamamen yalan yanlış bilgiler....Engelliye dahi sahip çıkmıyor dertleri izleme-tıklanma gelir elde etme siz değisliniz...

bence burda ona inanmayın buna tamah etmeyin diyenler sallıyorlar,hep laf salatası

oturan boğa millete inanmayın yalancı diyor kendi de aynı taktiğikullanıyor bakanlıga gerekli evrakları verdik diyor,ozaman send e sallıyorsun kardeş farkın ne ?

marto1 senin de birşeyden anladıgını sanmıyorum bizim toplumuzun klasik yapısı tanımadan etmeden salla babam klavyeden salla

ben telefonda istediğim zaman arıyorum bazen saatlerce konusuyoruz hiçbir zaman geri çevirmediler beni sağolsunlar engelsiz bilgilendirme de geri çevirmede oturan adam enver abi de,size telefon açıp birşey sorsak 2 dk da küfür edersiniz,onun için hiç millete iftira atmayın Alah bunlardan razı olsun

ben ortopedik engelliyim böyle bir hakkımın oldugu bilmiyordum bile rapor almamın yolunu engelsiz bilgilendirme dediğin kanal sağladı aracı almam da bile adam o kadar uğraştı karşılıksız şimdi sizin mi sallamalarınıza mı inanalım gerçek hayata mı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt