Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bende Allahtan annenize şifalar sizede okuduğunuzu anlamanızı yada okumanızı diliyorum :)
Anneniz ise tabiki araba alın kullanın en doğal hakkınız sizden başka kim ilgilenir bakar kimse.
ama sizin memlektteki uzaktan akrabanız alıp başka şehirde fink atmasın suistimal bu işte.
Sonra bide engelli kartı alır engelli yerine park eder avm de hemen engelli yerini kapar.
Engelli nerde başka şehirde ayıp ayıp.

Siz ve suistimal etmeyen herkes yazmalı Cimere engelli aracını HERKES HERYERDE KULLANAMAZ KULLANMAMALI...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158535209317763&id=658732762

Hayret hiç tanımadığım biride aynı şeyi yazmış.

Serkan555 bey kendinizi nasıl ifade ettiğiniz önemli. yazdığınızı aynen yazıyorum siz ne anlarsınız bundan?
"Yaşlı ve engelliler adına alınan araçların engelliye zerre faydası yoktur. Hastaneye sürekli gittikleri falan zaten yok. Acil durumlarda ambulanslar yada belediyelerin hasta nakil araçları vardır."
Yaşlı ve engelli diyince illa yürüyemiyor mu anlaşılıyor gayette yakınları sayesinde sosyalleşen insanlar mevcut. Bir hakkınız gasp ediliyorsa genellemeden mücadele edin. Hepimiz genç ölüm harici kaçınılmaz son olan yaşlılığı tadacağız ve yaşlıyız diye eve hapis olmak gerekmiyor. Ben bu forumda %90 üzeri ticari alsın pikap kasası var diyeni de gördüm. Engellileri ayrıştırmak yerine bir bütün olarak düşünebilirseniz daha çok destek bulursunuz. Ayrıca içinde bulunan sıkıntının asıl sebebinin %90 üzeri 3. derece akrabası adına araç alanlar olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Eğer çözüm üretmek istense bir gecede resmi gazetede çözümü görürüz inanın.

Sorun ne peki sizce ?

Evet yaşlılar engelli çocuklar gibi sürekli hergün doktora gitmiyorlar.
Allah korusun fenalaştıkları zaman Ambulans harici çare yok kim kaldıracak yerinden vs.
Engellilik başka şey yaşlılık dolayısı ile elden ayaktan düşmek bir sürü hastalıkla mücadele etmek başka şey.
Hepsini aynı kefeye devlet koymuyor zaten. Fiziksel engelli yurtdışından araç getirebilir 2. El araç alıp bandrolünden muaf olabilir.
Ama 90 raporlu bunları yapamaz.
Fiziksel engelli araç alır 5 sene biner 150.000 km yapar hergün kullanır ailesinide taşır.
Haliyle istediği araç özellikli olmalı büyük olmalı vs.
Ama 90 olanların çoğu o araca senede kaç gün biniyor?
Bu araçları anne baba kardeş evlat eş harici kimse kullanamamalı ama kimsesi yoktur
olabilir işte o zaman belki Torun Kuzen vs kullanabilir.
1 gecede yasa çıkaracak Cumhurbaşkanı harici hiiiiiiççççç kimse yok.
Bakanlar vekiller bilmem ne karın ağrıları lüks makam araçları ile başka iş takip ediyorlar.
Vatanın milletin genel ihtiyaç yasalarını bilmezler zaten bilselerde çalışmazlar.
Cimer desen Yalova kaymakamı bilmeyen okusun hikayesini.

art niyetli çok , akraba içinde arayıp sormaz şimdi fellik fellik otizmli çocuk peşinde rapor alıp araba alacak ya. böyle artniyetliler elenmeli.içinde engelli yoksa engelli alanına parkedilmemeli.hane dışından da öz akraba dışında kullandırılmamalı.kendi gözümle 2 adamın engelliyi rehber gibi sağa sola taşıdıklarını daha ne yazayım kim bilir neler oluyor? bu kişilerin engelliye yabancı olduğu da belli idi.ÇOK FAZLA SUİSTİMAL VAR .ÇOK FAZLA KÖTÜYE KULLANIM VAR .OLAN BİİZM GİBİ GERÇEK İHTİYACI OLAN ENGELLİLERE OLACAK BU HAKKI DA ELİMİZDEN ALACAKLAR.

Engelli bireyin, trafik ve asayiş denetimlerinde, farklı günlerde 3 kez "ÜST ÜSTE" araçta olmadığı tespit edilirse, başta alınmayan Ötv sorgusuz sualsiz tahsil edilecek. Bu altyapı hazırlanır hazırlanmaz, bütün kolluk kuvvetleri her gördüğü engelli aracında ehliyetten önce aracın sahibi engelli araçtamı diye sormaya başlasın, görün bakın 1 yıla kadar, engellinin bizzat istifade etmediği, asıl indirime konu edilen engelliden başkasının yararlandığı araç kalıyor mu piyasa da... İstismarların önüne geçmek için koyulmuş diğer bütün kısıtlamalar, engellinin doğrudan kendisine sıkıntı veren, amacına hizmet edemeyen kurallar halini almış durumda... Aklını kullanarak konuya cidden konsantre olup, öncelikle "engellileri mağdur etmeden" çözüm bulacak hiç kimse yok maalesef ülkede, asıl sorun bu!

Arkadaslar limitle ilgili herhangi bir duyum veya çalışma varmi bilgisi olan varmi

Her yil ocakta guncelleniyor onu biliyorum.arac fiyatlari cok yukseldi belki cumhurbaskani ara bi guncelleme yaparmi diye mrk ettim.çünku artik o fiyata duzgun bisey kalmadi

Bu limitle alınacak en iyi araba peugeot 3008 allure modeli idi 1 ay önce falan bide woswos passat veya tiguan life. şimdi ne durum bayilerle yüz yüze görüşmek lazım

Keremxx

Şuan passat ın en boş paketini veriyorlar ( onada özel vw bayileri 200 bin fiyat çekiyor ) . Benim aracımın 5 senesi Nisan da doldu, yarın satışını vereceğim kısmetse, Şubatta passat business i Mart da Tiguan Life paketini kaçırdık, Parayı dolara çevirip yılbaşını bekleyeceğim :(

Bende kafama yani ww hiç bakmadım limit yetmez diye meğerse engelli fiyatı varmış neyse gittim kına en dolu paketini aldım araç güzel yağ gibi akıyor kedi gibi ama ww daha karlı olurdu neyse 2025i bekleyecem

Fiziksel Bedensel engelli için limit çok ayıp.
Aracımı sadece ben kullanacağım diyene limit olmamalı.
Araçta engelli yoksa işlem mantıklı.

Bu sene enflasyon yüksekten gidiyor, eğer aciliyetiniz yoksa araba almak için önümüzdeki seneyi bekleyin.
En azından seçenekleriniz artar.

2022 de limit en fazla olsa 390-400 aralığında birşey olur ki, oralara çıkmaması ihtimali bence daha yüksek...

Bence 370 yaparlar bu gidişle B segment aracdan fazlasini aldirmayacaklar

365 gün arabaya binen engelli ile arada bir belki binen hatta hiç binmeyini aynı kefeye
koyuyorlar. Doğruyu söyleyince Troller 9 köyden kovuyorlar :)

Nasıl bir araba almayı düşündüğünüzü merak ettim..

Ferrari, Porsche, Lamborghini filan mı almayı düşünüyorsunuz?

Ben bir engelli olarak devlete en az motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ödemek için 1300 cc almayı tercih ederim..

Hatta 1000cc olan Mercedes'in ürettiği SMART marka otomobil bile işimi görür.

Hatta Fiat 500 bile işimi görür.

Ben devletten daha zengin değilim.

Facia merhaba, arabanız hayırlı olsun. Allah kaza bela göstermesin. Sevgili dostum, size APARAT PROJE,TSE ONAY BELGESİ VE ARAÇ TEKNİK UYGUNLUK BELGESİ verildimi. Bana hiç belge verilmedi.sevgi ve saygılar

Serdarski, herkesin bütçesi kendine göre, tabiki kimse devletten zengin değil ama herkes de aynı sınıf arabaya binmek durumunda değil, ayrıca ÖTV muaf araçlar raporun süresiyle bağlantılı olarak MTV ödemiyor, fazla aklını kendine sakla, bilmediğin konularda ahkam kesme

Serdarski tekerlekli sandalyesi olan var çocugunun bebek arabasi olan var ailesi kalabalik olan var büyük bagaja ihtiyaci olan var.Poloyu fiestayi clioyu napsin adam.Ayrica makam arabasina sağlikli ve tek kişi biniyor.Niye hepsi Merco E , Volvo ,Audi hicbir ihtiyac yokken alsinlar sandero binsinler o zaman.

Yeni çıkan Suziki Vitara hibrit alan varmı veya bilgisi olan varmı

serdarski
Beklenen boş bomboş mesaj geldi :)

Kardeş senin kaç çocuğun var ?

Uzun yolun yazlık vs varmı ?
Bagaj lazım oluyor mu ?

Bisiklete binin sizde araba neden aldınız ?

Yeni çıkan Suziki Vitara hibrit alan varmı veya bilgisi olan varmı

Adı hibrit sadece. 4x4 harici hiç bir esprisi yok.
4x4 ama çayır Çimen ve karda başarılı olabilir arazide ağır vitesi yok ve alçak 200-2005 Vitara gibi
araziye giremez.
GLX limite girerse alınabilir.

GLX hangisidir teşekkürler

serdarski SUV olarak tavsiyeniz nedir

[FONT=-apple-system]eyhgm@ailevecalisma.gov.tr
Orhan Bey Merhaba.
[/FONT]

[FONT=-apple-system]Ötv siz araç alma limiti 330 Bin. 2021 için % 9 arttı fakat araç fiyatları % 100 arttı.
Biz gerçek engellileriz yani bedensel engelliler ve araçlarımızı bizzat her gün kullanıyoruz.

% 90 Raporlu araçları ise yaşlı ve hastaların yakınları kullanıyor ama aynı kefeye konuluyoruz.
Bedensel engelliler ötv siz alınan araçların sadece % 10 luk kısmını satın almıştır.
Bizlerin bagajı büyük yüksek araçlara ihtiyacı var lüks araç arayışımız yok.
Ama mevcut limitle bu imkansız. Madem çok araç alınıyor tedbir alınsın suistimal edilmesin engelliler.
Mesela ailesi dışında kimse kullanamasın. Araç başka şehirde engelli araçta yoksa kullanılamasın.
Yada bedensel engelli alacağı aracın 330 bini aşan kısmının ötv sini kendi ödesin.

İstenirse çözüm kolay tedbir kolay.
Konuyu Cumhurbaşkanımıza ilettik kendisi konuyu bakanlığınıza ilettiğini belirtti. Fakat eski bakanımız ne konu ile ilgilendi
nede ilgilendiğine dair açıklama yaptı. Bu konuda kendisine kırgınız. Devletin işleyişindeki aksaklıkları çözmeye saha istekli olmasını beklerdik.
Yeni Bakanımız Derya Yanık Hanımefendiden konuyu çözmesini rica ediyoruz.
Sizden ricam konuyu Derya Hanıma iletmeniz ve Cumhurbaşkanımızın çözmenizi talep ettiği sorunun çözümünü takip etmenizdir.
[/FONT]

kısa zaman içinde bir kanuni düzenleme için çalışılıyor. içeriğini söylemiyorlar.

@Muttalip Mutlucan
Merhaba Muttalip bey,
Bahse konu ettiğiniz belgeler bana verildi. O belgeleri ise MTV den aracın muaf olabilmesi için vergi dairesine vermem söylendi. Bende vergi dairesine verdim.

tanerbudak

Komple kaldırırlar ise şaşmamak lazım :)
Biz beceremedik düzenlemeye yapmayı komple kaldırdık demesinler :)

Şurda yazacaksanız düzgün şeyler yazın,akla mantığa uysun biraz...boşboş sırf konuşmuş olmak için konuşmayın...sana kanun hak vermişse vermiştir..şu engelliye şu araba verilsin,şu engelliye şu verilmesin ne saçmalıyosunuz aptalca..sanki doğmamış bebeğe don biçiyosunuz önünüzü görmeden bilmeden

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt