Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bir bayii söyledi ve youtuber bi araç incelemesi yapan bir arkadaşta dile getirdi. ama tam zamanı belirli değil

Wolsvagenin yaptığı indirim hakkında ne düşünüyorsunuz ?

RMX2061 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

devran23

cari açığı kendi saltanat ve lükslerinden feragat ederek kapatacak değillerle ya, tabi ki bizden çıkartacaklar, çünkü biz buna layığız.

"ER TOPLUM, LAYIK OLDUĞU ŞEKİLDE YÖNETİLİR"

whoknown79

Troller yandaşlar çok memnun ne eleştiri kabul ediyorlar nede yönetimi şikayet ediyorlar
nede cimere yazıyorlar.
Telegram grubu onlarla dolu. Hele hele sayfa yöneticileri komple trol.

Aileden bi yaşlı bulup rapor almışlar araba Peşinde koşuyorlar onlar ne anlar
engellinin halinden.
Aparatsız araç harici ÖTV alın diye yazacağım tanıdığım vekillere ricada edeceğim.
Çocuğu engelli ise anne baba kardeş kullanabilir kalanın çoğu suistimal.
1 taneside anam babam kardeşim dedem binemez demiyor duymadım.
Bu siteye maddi menfaat haricide girmezler zaten.

Audi için hangi bayiden fiyat bilgisi aldınız tdi motor seçeneği resmi audi türkiye sayfasında yok

gerçekten suistimale açık oldu . engelli yakınları değil de başkaları da araba peşinde koşuyor gibi. bu hakkı eğer böyle kötü niyetle kullanacaklarsa olan bize olacak. iki kanserli yakınımın akrabası aldı son günlerine kadar arabayla hastaları taşı getir götür acile yetiştir kemoterapiye taşı et hele de korona zamanı bağışıklığı düşük hastalar için m
ümkün değildi taksi otobüs minibüs her belediue hesapta engelli taşıyor ama randevu ile sıra ile vs kemo seansları test çekim vs derken özel araç şart oldu , aileleri aldı en azından hastalıklarının son dönemlerinde ulaşım çilesi çekilmedi.Bir diğer şahit olduğum olay çocuk ağır otizmli hep çığlık atıyor ve büyüdü kucakta da zapt edilmiyor 14 yaşında erkek çocuk boy uzun çocuk çığlık atıyor , salyasını tutamıyor , akıntı hep var , önlükle dolaşıyor ve dokunma huyu var .taksi için para yok zaten çocuğu araca da almak istemiyorlar .konu komşu akraba arabaları bir yere kadar .özel eğitim günleri var epilepsi krizleri geçiriyor onun için devamlı hastanedeler. otobüste bakışlardan rahatsız oluyorlar çocuk da az çok anlıyor .halkımız acımasız .bunlar da araç aldılar çocuk üzerinden bir nebze bu yolculuklar eziyetsiz hale getirildi.bunlar şahit olduğum 3 örnek .şimdi gelen geçen halbuki aileden bile değilse , aynı çatı altında değilse ve hasta olan kişi için kullanılmaycaksa bu şekilde satın alımlar artarsa DEVLET TABİ Kİ EL KOYAR DURUMA.NE OLACAK OLAN BİZİM GİBİ hakeden engelli birey ve ailelerine olacak .tek tek haklar gidiyor zaten .2019 değişen engellilik ölçütlerinden dolayı insanların engel dereceleri düşürüldü şimdi de bu ...

63% puan ÖTV alabılır mıyız?

50 tane başlık var konu ile ilgili

Ötv zammı konusunda bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen. Bugün alınabilinenleri kaçırmayalım hiç değilse

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Akp ye oy vermeye devam edin engelliler. Ben de engelliyim ancak B sınıfı ehliyetin olduğundan 3 yıl önce vergisiz 66 bin tl görünen aracı 124 bin tl ye almak zorunda kaldım. Araç alamayan ancak akp ye devam diyenler için üzülmüyorum bile. Kendileri bu durumdan memnunsa diyecek bir şey yok.

ODD'nin açıklamalarına göre geçen sene ülke genelinde rekor araç satışına ulaşılmış. Bu şartlarda bu fiyatlarla rekor satış oluyorsa arz talep meselesi tekrar ÖTV artışı veya düzenlemesi yapılması doğal. (Şahsi fikrim rekor satış gerçekten yapıldı mı yapılmadı mı bilmem.) Durum böyle olunca devletimizde nasıl olsa halkımız fiyatı ne olursa olsun araç alımını yapıyor diyordur. Seçim zamanı yaklaşınca belki bir ihtimal oy almak için tekrar düzenleme yaparlar. Allahtan aldığımız nefes bedava. Engelli raporuyla araç alım limitine ne oldu? Yalan oldu. Engellilere ne yazık ki bir engelde devletimiz oldu. Engelli ihtiyacını karşılayacak kendisine uygun aracı alamaz oldu. Hiçbir bayi SUV araç vermiyor. Şimdi bazı kesim yazacak sende SUV'a binme. Bende o kesime şunu yazıyorum kına yak kardeşim zaten binemiyoruz.

Her gün aklıma geldikçe sinirleniyorum 330 nasıl bir rakamdır anlamadım.Ailedeki engelli adına alanlara kısıtlama getirilmesi gerekiyor.Örneğin Anne Baba Kardeş Eş dışında kullanım kısıtlaması gerekiyor.Yoksa başkasının üzerine herkes araç alıyor engelliyle aracın hiçbir alakası yok keyfe keder geziyorlar.Araca gerçekten ihtiyacı olan magdur oluyor.Birsürü arkadaş var sandalyesini bagaja koyması gerekiyor.330 civarlarına egea clio ediyor nasıl bagajı kullanacak anlamıyorum.Bunun yanında engelli park yerleri adam gezmeye çıkmış başkası adına alınan araçla engelli yerine park ediyor.Her yönden sorun.Bunların dışında devletimizin kısıtlama koyması ENGELLİ adı üstünde bir engelde onlar koyuyor limit adı altında.Bundan sonra isminide engelli ötv limiti yerine engelli ötv engeli diye değiştirsinler.Aramızda bu konuyu twitter da gündeme getirecek trend olacak bi konu açabilecek kimse yokmu aceba trendlerin en başına çıkaracak

Malasef çözüm üretmek yerine, akan suyu kıstılar o kadar.
Yine başkalarının adına araba alınmaya devam ediyor.
Bunu defalarca yazdım, şahsi kanatım birinci derece yakınlar hariç araçların başkaları tarafından kullanılmaması.
Tabi çok detaylı çalışma yapılması gerekiyor, bir sürü istisna olabilir ama adam akıllı bi düzenleme yapılmazsa bu sorun hep engellileri vuracak.

Mami Junior

bi rapor yazalım.
Topluca imzalayıp vergi denetim başkanına sunalım.
100 imza ile mesela.
Ayrıca BBP başkanına iletir MKYK üyes Recep Tufan beyfendi.
1.6 ve 5 yıl sınırı parayla çürük raporu alan birinin şikayeti ile geldi.

aynen katılıyorum , suistimalle kullananların günahını biz çekiyoruz.

Merhabalar ,
Şimdi ben ayda 1 engelli dayımı kontrollere kendi aracımla götürüyorum . Hyundai i20 , araba küçük ve alçak olduğu için zorla binip iniyor dayım . Kendisi bekar ve yine bekar olan erkek kardeşi ile bazende annemler ile yaşıyor . Karısı , çocuğu yok . Annem araba kullanmıyor . Kardeşide kendi çocuğu ve problemleriyle ilgileniyor . Burada yeğen olarak görevi ben üstlenmişim kendi arabamı satıp eğer kısmet olursa dayımın engelli raporu ile yenileyeceğim . Bu suistimal mi oluyor ? O yüzden lütfen illa 1. derece yakınlar kullansın gibi yaptırımlar istemeyin . Herkesin durumu bir değil . Elbetteki suistimal eden vardır ama bunun önüne geçmek için kısıtlama yerine denetim lazım .

arkadaşlar rica ediyorum sizden lütfen konuyu sadece yazıpda geçmeyin.. bence cocugu adına araç alan anne baba dışında 90 ve üzeri raporla araç alma kalkmalı 80 yaşıda dedenin nenenin üzerine araç almak ne yahu.. bayramda bile nenesini görmeyen adam araç almış. ulan bu çağda hangi insan şu yaşlı nenemi götürüp gezdiyeyim diyor.. adam gitmiş teyzesinin oğlunun adına raç almış biniyor yolda görse kuzenini tanımaz oysa.. sonrada kabak benim gibi elinde b sınıfı kodlu ehliyeti olana patlıyor . ehliyetimde 32.01 kodu var elden tertibatlı araç kullanabilir kodu. birde 2018 yılında almış oldugum rapor.. ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANMASI UYGUNDUR. ve bunlarla araç 2020 mayıs ayında ARAÇ ALIDIM. 9 ay sonra raporuma itiraz ettiler. gidip bize e-rapor getireceksin diye. ve bana ceza çıkardılar.. kurula girmiyorum diye.. bazı arkadaşlarda hakkınsa neden girmiyon diye tepki gösterdi hatta.. girmek bişey değil zaten girdim e-raporumu aldım. ama vergi dairesine teslim etmedim acaba neye dayanarak ceza kesecekler diye. ve kestiler üstelik ben alırken arabanın ötvsi %60 dı. şimdi %80 diliminde diye 80 üzerinden ceza kestiler. yani 31 000 fazla ötv geçirmişler. birde 31 in kdv si. bizde burda sessizce oturak.. burda hak nerde hukuk nerde. ben 3 çocuklu bir babayım tekerlekli sandelye kulannıyorum b segmenti bir araca cilo yaya i20 ye sandelyem sığmıyor. birde bebek arabası çocuk çantası.. nasıl etsin bu SAKAT buldum çaresini biz arabayla gideriz benim tekerlekli sandalyem bebek arabası eşyalarda taksi tutarım taksiyle gelir.. sesiz kalmayın kimse sizin canınızı aalamaz hapisede atamaz sesiniz çıkıyor eylem yapıyorsunuz diye.
SEN NE YAPACAKSIN DERSENİZ BEN BİR GÜZEL KÜFÜR ETTİM GÖZLERİNE BAKA BAKA KADIN MEMURLARDA DAHİİ.. GÜVENLİĞİ ÇAĞIRIN DEMEKLE YETİNDİLER YEDİKLERİ KÜFÜR KAR KALDI..

Ewt @Çağdaş_A

Yaw bir yürü gitt dayısnın adına araç alacakmışş varsa imkann büyük araç al götür imkanın yoksada. Kes sesini otur evinde dayını allah kayırsınn.. Dayın okadar engelli ise zaten evde bakım parası alıyor artı 2022 maşı alıyordur 2500 tl helal hoş olsun o onun kakkı. O padan 100 tl si ile taksi tutup gitsin sende yardımcı ol inip binmesine.. Sen araç alma. Sizin yüzünüzden biz hakkımızı alamıyoruz. Dayın araba sürebiliyorsa alsın.

İşte bir halt bilmeden cevap veriyorsun . Aldığı maaş sadece babadan kalma o da 3 aylık 2400 gibi bir para , aylık 800 liraya geliyor . Her ay kontrollere götürüyorum . Her hastalığında hastaneye annemle birlikte götürüyoruz . Her türlü ihtiyacını karşılıyoruz . Merak etme gezmesinide sağlıyorum ben . Hatta şu an benim evimde Beşiktaş maçını izledik sana selamı var . Size diyorum durum değerlendirmesi yapmadan herkesi suçlu ilan etmeyin . Senin hakkım dediklerini ben değil hükümet/iktidar engelliyor git onlara çemkir , terbiyesizliğin lüzumu yok .

Yasanın tamamen baştan duzenlenmesi gerekir.Yoksa engeli olup tertibatli arac kullanan kişiler magdur oluyor.

Kimse madur olmasın ama yasanın bu hali suistimaline çok açık bazı engellilerde haklarını satar olmuş bazılarıda aracı alıp direk satıyor alan içinde karlı 5 yıl vergi vermiyor eğer birde limiti serbet bırakırlarsa işin içinden hiç çıkılmaz bir hal alacak herkez engelli aracı koşturuyor böle olunca hem rapor almamız zorlaşıyor hemde araç almamız

akın16

Arabayı 5 yıl içerisinde başkasına satamaz. ÖTV indirimli alınan araç 5 yıl dolmadan engelsiz birine satılırsa
bu sefer araçı satarken ödenmeyen ÖTV yi ödemek zorunda kalırsınız. Arabayı sattığınız kişide engelli raporu olmadığı için vergisini ödeyecek. Durum böyle olunca satan ve alan için bunun neresi karlı?

Son düzenleme:
2017 yılında engelli araç alımı esansında yapılan bir hata sonucu işlemlerimiz askıya alındı. Satıcı arkadaşın bana söylediğini aynen aktarıyorum: "Bu hatanın sizin işleminizde olmasına ve sürecin uzamasına gerçekten çok üzüldüm, çünkü sizin araca gerçekten ihtiyacınız var. Biz burada o kadar çok ÖTVsiz araç satışı yapıyoruz ki!! Neredeyse hepsi de arabaya bir kez dahi binmeyecek 80-90 yaşındaki dedeleri, büyük anneleri vs üzerinden satın alınıyor!!"
Bu şekilde yapılan ÖTVsiz araç satışlarının bayileri de rahatsız ettiğini anladım o gün. Aynı dönemde Emre Özpeynirci'nin gazetede bu konu ile ilgili bir yazısı çıktı. Eşime çok yakında bir düzenleme gelecek görürsün demiştim.. Aradan çok kısa bir süre geçti ve ÖTVsiz araç alımında fiyat sınırlaması getirildi.
Yapılması gereken usulsüzlükleri önlemek için gerekli tedbirler almak iken, olayın faturası yine bizlere, gerçek ihtiyaç sahiplerine kesildi.

Tertibatlı araç kullanıyorum ve rolatör (tekerlekli yürüteç) ile yürüyorum. Yürüteci koymak için büyük bagajlı araca ihtiyacım var ama seçenekler artık yok denecek kadar.

Canımı sıkan diğer nokta ise park meselesi; hastaneye gidiyorum mesela, tek bir engelli araç yeri kalmış - önümde de böyle araçta engelli olmayan ama ruhsatında engelli aracı yazan kişi o son kalan yeri de kapıyor.. ben de ne yapacağımı bilemez halde bakakalıyorum...

herkes kendine göre dertli. herkes kendine göre haklı. yasalar yanlış limitler yetersiz insanlar arsız, kişiler riyakar. vs vs vs
hiçkimse başkasının yerinde ve durumunda olmadan ne olduğunu bilemez.

rahmetli sabancının bir röportajını izlemiştim. o sırada oğluna soruyolar babandan ne istersin. diyorki benim babam çok zengin herşeyi var istediğine sahip bende öyleyim ama diyor, benim kendi bacakalarım üzerinde durmam gerekirken böyle durumdayım, babamın arabaları yatları katları olabilir fakat ben böyleyken hiçbiri gözümde değil diyor. ben süremedikyen sonra napayım en lüks arabayı diyor.

bence herkes kendini başkasının yerine bir dk koysun .
çevremize bir bakalım. güzel bir bayan sorsan keşke şudamda böyle olsaydı der
yakışıklı bir genç keşke şöyle olsaydıda der.
peki gözünüz görmeseydi, kulağız duymasaydı, eliniz olmasaydı kaşık tutamasaydınız.
ben çok şükür bir engelliyim artık alıştım basit bir engel ya ölmüş olsaydım....

Ben bunları çok iyi biliyom aynı şeyleri tekrar tekrar yazmayın resmi satıştan bahsetmiyom zaten

Genç Kadın kocasını takmış koluna Kia bayisine gelmiş soluk soluğa
anneannem çok hasta arabayı hemen almamız lazım diyor.
Bununmu arabaya ihtiyacı var ?
Engelli sömürmek bu işte.
Engelli park yeri yok avm de. Engelliler için değil engelli arabası için sanki park yeri.
Dede Memlekette araba İstanbul’da bide engelli park yerine çekiyor sapasağlam adam.
Engelli ölünce ÖTV gün esası kalan kısım devlete geri ödenmeli.
Yeter be engellileride devletide sömürdüğünüz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt