2017 yılında engelli araç alımı esansında yapılan bir hata sonucu işlemlerimiz askıya alındı. Satıcı arkadaşın bana söylediğini aynen aktarıyorum: "Bu hatanın sizin işleminizde olmasına ve sürecin uzamasına gerçekten çok üzüldüm, çünkü sizin araca gerçekten ihtiyacınız var. Biz burada o kadar çok ÖTVsiz araç satışı yapıyoruz ki!! Neredeyse hepsi de arabaya bir kez dahi binmeyecek 80-90 yaşındaki dedeleri, büyük anneleri vs üzerinden satın alınıyor!!"
Bu şekilde yapılan ÖTVsiz araç satışlarının bayileri de rahatsız ettiğini anladım o gün. Aynı dönemde Emre Özpeynirci'nin gazetede bu konu ile ilgili bir yazısı çıktı. Eşime çok yakında bir düzenleme gelecek görürsün demiştim.. Aradan çok kısa bir süre geçti ve ÖTVsiz araç alımında fiyat sınırlaması getirildi.
Yapılması gereken usulsüzlükleri önlemek için gerekli tedbirler almak iken, olayın faturası yine bizlere, gerçek ihtiyaç sahiplerine kesildi.
Tertibatlı araç kullanıyorum ve rolatör (tekerlekli yürüteç) ile yürüyorum. Yürüteci koymak için büyük bagajlı araca ihtiyacım var ama seçenekler artık yok denecek kadar.
Canımı sıkan diğer nokta ise park meselesi; hastaneye gidiyorum mesela, tek bir engelli araç yeri kalmış - önümde de böyle araçta engelli olmayan ama ruhsatında engelli aracı yazan kişi o son kalan yeri de kapıyor.. ben de ne yapacağımı bilemez halde bakakalıyorum...