Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yani konu engellilerle ilgili değil. Engellilerin mağdur edilmesi siyasilerin tercihi. Yani benim kabahatim olmayan bir yerde benim hakkımı yiyorlar. Gerisi benim için önemsiz...

burdaki bazı kişiler “reis” diye hitap ederek bu konuda hassas, bu işi çözün dedi falan diyordu hadi fiyelim bakanlar engelledi, bürokratlar engelledi eee kendi %50 arttırma yetkisini niye kullanmadı?

Bence aracını kendi kullanabilen engellilere devlet ortalama bir aracı ücretsiz alsın. Özel tertibatını da taksın.5-10 yılda 1 yenisi ile değiştirsin.(farklı araç isteyen aradaki farkı devlete ödesin). böylece parası olmayan engelliler de araç sahibi olur, ayrıca al-satlardan kazanç sağlama olayı da biter.

Dünkü kripto paranın yasası çıkar 3-5 güne işlerine geldimi 1 haftada cikarirlar yasayı.

Kim engellicek seni beni oyalıyorlar işte.
Elektrige %127 zam, benzin mazot ucmuş. Kriptodan vergi. Youtuberdan vergi anında görüntü. Yiyip bitirmedikleri yer kalmadıgı için aldigimiz nefese vergi getircekler.

Devlet için değil tabiki. 1 liralik ihaleyi 10 liraya yaptirip 9 lirasini aralarinda hiç etcekler dertleri o.

Yap islet devretle geleceği bile ipotekledi adamlar.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir cacık yapmıyorsun sürekli şikayet et.... mızmızlan.... öyle olmalı şöyle olmalı....ne twitterda etkinlik yap.... ne cimere yaz... ne de bir dernekle konuş.... hiçbir şey yapma eleştir.... ne ala ya...

Hele hele BİR KAÇ APTAL youtube kanalı kusura bakmayın onlarda burda...Geniş topluluğun tıklamasını kasmak için, videoları yüzünden 450 bine bu araçlar alınır hangi lüks araçlar alınır diye KOCA PUNTOLARLA video yapıyor....

Bu konuyu araştıran siyasi ve bürokratlarda aptal değil aaaa bak engelliler bunları alabilir oluyor 450 BİNİ YETERLİ GÖRÜYORLAR...

Hangi biriniz kaç dernekle görüştü burda tanerle,serkan abiyle g.tümüzü yırttık eleştirirken bile delikanlı olun...

Reis sevici değilim hele hele akp li hiç değilim öleceğimi bilsemde bu adamlarla asla işim olmaz oyda vermem bizimkisi bir hak arama mücadelesiydi ve btitti olmayınca olmuyor haa burda akp ye gönül vermiş dstlarımız vardır ayrım yapmadan kimseyi hor görmeden talepleri iletmeye çalıştık olmayınca olmuyor arkadaşlar ama bazılarında delikanlı olmasını beklerdim...

Bu saatten sonra engelli yakınlardaın olurda araç bulabilirseniz karlısınzı 300-400 bin kişilik bir toplulıktan bahsediyorum...

Youtube videosu yapan arkadasa kac kere yazdim yorumda arkadasim gidip gidip manuel arabalari sayiyosun oralarda. Adam dinlemiyor bile otv indirimli arac aliminda niye mauel arabayi kiyas aliyosun kendinde ortopedik engellisin. Sonra bakiyor gerizekali M.V ler bunlar neylerine yetmiyor diyor.

Size yemin ediyorum ki o videolardan görüp polo kullan diyor tamam ben polo kullanayım gocunmam çok şükür ayağım tutuyor tutuyorda eee ulan iki ayağı olmayan adam nasıl sığsın,çocuğu özel gereksinim gerektiren anne baba napsın diyorum hareket etme şansı sıfır tekerlekli sandalyesini nasıl sokacak diyorum katlanır sandalye alsın diyor idare etsin diyor mantık yok zihniyet bozuk daha ne diyeyim ki Bizler böyle köhnelmiş kafalarla nasıl mücadele edelim yani bunlar çorapçıyı,teksitilciyi,sanayici vekil olursa olacağı bu....

Çoğunuz twitetrda görmediniz mi 450 bin,500 TL yi BALLANDIRA BALLANDIRA,BALLI GAYMAK MIŞ gibi reklam yaptılar hele hele o aile bakanı tam bir epic fail...Engelli Bakan yardımcısı engellilere ve körler federasyonu Başkanımız sayın süha beye gözlerinin içine baka baka yalan söyledi...750 bin tl yalanı ben bunları yazıyorum

Sonra iftira atmayın sakın dernekler bir iş yapmıyor demeyin...Çoğu yaptı çoğunuz hiçbir şey bilmeden atıp tutuyorsunuz...

Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu
Türkiye Sakatlar Federasyonu
Körler federasyonu (ki alakası yok ama Allah razı olsun ki adam o haliyle posta koydu)

10 dernek içinde gazilerimizden oluşan dernekler isimlerini tek tek yazmayacağım okuma gereksimi duysandınız yazdıklarımı geçmişte tek tek link paylaşımı yapmıştım...

Bu hakta zamanla toz buz olacak demedi demeyin adamların tek derdi ithalatı kısmak artık ben bunun yapıldığını düşünüyorum o kadar talebe o kadar baskıya bir şey yapılmıyorsa ki biz lütfi elvan sebebiyle diye düşünüyorduk ama hazine ve maliye bakanlığının bürokratları sanırsam istemiyor...

Bizim bu konuda Bedensel engelli ÖTV Master Planı hazırlayıp vurgulamamız gereken yerler var artık bunu zamnala kim yapar kimin enerjisi olur bilemem ama şunu biliyorum engellinin engelliden başka dostu yoktur....

1-Bedensel engelliye limit olmamalı(1 ci derece yakını dışında kimse kullanmamalı)
2-%90 engelli yakınlarının 2 ve 3 derece yakınlarına kullanım kısıtılaması getirtmek (2 yıldır serbest şekilde araç alıp satıyorlar)
3- Bedensel engelli kişilerin araç ihtiyacı yüzünden 2022 maaşları kesilmemeli

mchi

1. Çok irrite edici, toptancı makyevalist bir dil kullanmışsın.
2. Tabiki her engelli fakir olacak değil. O kadar zenginsen ötvsiz alabilirsin bak ben ilk fırsatta mevcut aracımı satıp ötv mıafiyetinden yararlanmadan ticari alacağım.
3. Kimle konuştuğunu bilmeden el bebek gül bebek sıfatlarını takma, bugün ampute olmuş uzvumda avuç büyüklüğündeki yaraya protezi giyip işime gittim. Acı eşşiğim çok yüksek ve bunu yıllardır yapıyorum.
4. Benim param maybach almaya da yeter ama ben sizin gibi arabaya bir aksesuar olarak bakmıyorum. İşime gelirse caddye de binerim dışarıdaki insanlar bindiğim arabanın fiyatına göre bana değer biçcecekse yemişim o değeri.

powerthink

Bencillik görünce bende irrite oluyorum.

Konuşma üslubum gittikçe sertleşti evet ilk mesajlarımda çok kibardım. Ama vurdumduymazlığı, sürekli aynı cümlelerin tekrarlanmasını okudukça artık naif olamıyorum kusura bakmayın.

El bebek gül bebek lafı size değildi bu arada.

Burdaki kimi arkadaşların bu denli bencil olmasının sebebi budur diye tahmin ediyorum.

Siz değilde başka arkadaşlara bende dertlerimi anlattığımda duygu sömürüsü yapmakla suçlanıyorum.

Simdi benim size duygu sömürüsü yapıyorsunuz deme hakkım varmı dersem terbiyesizlik yapmış olmazmıyım ?

Pekala durumunuzdan müzdaripsinizdir Allah yardımcınız olsun.

Son olarak maybach alcak paranız var ise niye limite kısıt istiyorsunuz ki? Siz devletin size tanıdığı hakkı kullanmamayı tercih edebilirsiniz. Neden binbir çeşit ekonomik güce ve farklı ihtiyaçlara sahip vatandaşların hakkını kısıtlıyorsunuz ki?

En baz model otomatik bi skoda kodiaq kaç para? 500bin in altındamı? Kendisi gösterişsiz güçsüz ama çoğu engelli için çok kullanışlı öyleyse niye limit 500k olmalı da devlet denetleme görevinden yırtmalı ve vatandaşlar mağdur olmalı ? Neden en baz modele muhtaç olunmalı onuda anlamıyorum ya.

Diyelim benim kodiaq alacak param var ve bu araca ihtiyacım var. Siz dediniz diye 500k da kaldı limit ne yapacağız.

Not: Kişilerin ne dediğine niye takılıyorsun diyebilirsiniz. Limiti bırak 2023 hazirana kadar memleket ile ilgili bir ümidim olmadığı için düzeltilebilme ihtimali olan şahsi bencilliklere savaş açtım kendimce.

şahsi olarak yaptıklarım cimer maliye vs hepsine yazdım sonra boş kaldıkça tbmm sayfasından mail adresi açık olan hepsine milletvekili yok danışmanı yok sekreteri kimi bulursam şikayet yazdım detaylı anlattım. ara ara yapıyorum onlar bilene ve bıkana kadar özel hobim oldu.siz de yapın .milletin vekili değiller mi? milletin vekilinin danışmanlaır değiller mi? bizim için varlar değil mi?

Merhaba, foruma yeni üye oldum. Bu konuyu görünce de yazmadan edemedim. Bu seneki üst limit gerçekten büyük haksızlık oldu. Sadece kasım ve aralıkta gelen zamlar bile yeni limiti anlamsız kılmış. Bakanın açıklaması ise sanki dalga geçer gibi. Zaten yeniden değerleme oranında bir artış her yıl oluyor ancak araç fiyatları ile orantılandığında çok komik kalıyor. Bunun onlarda farkında olduğuna ve bu konuda destek verilmek istenmediğine eminim.

Limit şimdiden kadük oldu, Ocak zamlarıyla sağlık sorunları olan birinin rahat ve güvenli olarak kullanabileceği araç kalmadı. %50 artış olmaz iki puan daha faiz indirimi gelirse Türkiye'de üretilen sedan Corolla'nın en düşük donanımlı otomatiğini bile alamayacak hale geleceğiz.

Cimere limit ilgili yapmış olduğum sorunun cevabı;

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir.

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun, 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (a) ve (c) bentlerine göre, engellilik oranı %90 veya üzerinde olan malûl veya engelliler ile bizzat kullanmak üzere taşıtta hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl veya engellilerce, 87.03 tarife pozisyonunda yer alan binek otomobili, arazi taşıtı, SUV, steyşın vagon vb. taşıtlardan motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer tüm vergiler dâhil bedeli, 200.000 TL'yi aşmayanların ilk iktisabının vergiden müstesna olduğu hüküm altına alınmıştır.
Mezkûr maddenin son fıkrasında ise söz konusu tutarın, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacağı ve Cumhurbaşkanının bu şekilde tespit edilen tutarı %50'sine kadar artırmaya yetkili olduğu hükümleri yer almaktadır.
Buna göre, söz konusu tutar, 1/1/2021 tarihinden itibaren 330.800 TL olarak uygulanmakta olup, ilave bir karar alınmaması halinde 1/1/2022 tarihinden itibaren, 2021 yılı için belirlenen yeniden değerleme oranında (%36,2) artırılmak suretiyle asgari 450.500 TL olarak uygulanacaktır.
Öte yandan, başvurunuzda yer alan öneriniz, ileride yapılacak mevzuat çalışmalarında değerlendirilmek üzere Başkanlığımız kayıtlarına alınmıştır.
Bilgilerinize sunulur.

Merhaba tüm engelli ailelerin
2022 engelli araç limitinin yükseltilmesi için CİMER e dilekçe yazması gerektiğini düşünüyorum. Sayımız ne kadar çok ve başvurumuz aynı oranda arttırırsak bizi duymalarını sağlayabiliriz. Ekte yazılmış olan örnek yazıyı kopyalama yaparak kendi engelli kişinin edevletine bilgilerini girerek gönderebilirsiniz.
Dilekçe ve gerilen cevap ektedir.

İLGİLİ MAKAMA;
31696 sayılı Resmi Gazete'de 21 Aralık 2021 tarihinde yayınlanan, engellilerin araç alımları, 2022 yılı için her türlü vergiler dahil en fazla 450.500 TL tutarındaki araçlar ile sınırlandırılmıştır. Lütfen değerlendirmeyi yaparken mevzuattaki bilgilere bakıp aynı bilgileri bizlere göndermemenizi talep ediyorum. Şu an Araç bayilerindeki fiyatlarına bakıldığında 450.500 tl limitinde alabilecek araç neredeyse yoktur. Lütfen engelliler için engel daha oluşturulmasın.
2017 yılındaki gibi 1600 cc lik araçlar sınırlaması getirilsin ve TL limiti kaldırılsın.
Ancak YDO (Yeniden Değerleme Oranı) miktarınca her yıl artırılan bu sınır karşısında, ilgili mevzuatın asıl işaret ettiği eşya olan engellinin kullanımına yönelik araçların fiyatları özellikle 2020-2021 yıllarıda fahiş miktarda artmıştır. YDO (Yeniden Değerleme Oranı) tek başına araç fiyatları baz alınarak hazırlanmadığı ve araç fiyatları açıklanan resmi YDO rakamından çok daha fazla arttığı için, yasada korunması amaçlanan sınır korunamamıştır ve mevcut araç fiyatları göz önüne alındığında engelli olarak bizler bırakın C sınıfını B sınıfı araç bile almak neredeyse imkansız hale gelmiştir.
Bu yazıya konu olan talebimiz, ilgili tarihte piyasa koşulları dikkate alınarak sınırlandırılmış olan, vergi indirimi ile alınabilecek sınırlandırılmış araç alabilme hakkının korunmasından ibarettir.
Oluşan bu mağduriyetin giderilmesi ile engelliler lüks ve prestij kaygısı ile üretilmiş E(Luxury), F(Upper Luxury) sınıfındaki araçlara vergi indirimi ile ulaşmak amacında değildir. Aksine oluşan şartlar, ulaşım ve güvenlik ihtiyaçları öncelikli üretilmiş olan C(Compact) ve D(Medium) sınıfındaki araçlara dahi, engellileri vergi indirimi ile ulaşamaz hale getirmiştir. Bu konuda oluşan mağduriyetin günümüz piyasa koşulları dikkate alınarak düzeltilmesini, Cumhurbaşkanının yüzde 50 arttırma hakkını kullanmasını veya gerekirse ÖTV muafiyet limitinin kaldırılmasını talep ediyoruz.
Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim.

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 26.12.2021 tarihinde yapmış olduğunuz 2106216937 sayılı başvurunuz 30.12.2021 tarihinde ÖTV II MÜDÜRLÜĞÜ (II-III-IV SAYILI LİSTE) (2) tarafından cevaplanmıştır:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir.

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun, 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (a) ve (c) bentlerine göre, engellilik oranı %90 veya üzerinde olan malûl veya engelliler ile bizzat kullanmak üzere taşıtta hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl veya engellilerce, 87.03 tarife pozisyonunda yer alan binek otomobili, arazi taşıtı, SUV, steyşın vagon vb. taşıtlardan motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer tüm vergiler dâhil bedeli, 200.000 TL'yi aşmayanların ilk iktisabının vergiden müstesna olduğu hüküm altına alınmıştır.

Mezkûr maddenin son fıkrasında ise söz konusu tutarın, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacağı ve Cumhurbaşkanının bu şekilde tespit edilen tutarı %50'sine kadar artırmaya yetkili olduğu hükümleri yer almaktadır.

Buna göre, söz konusu tutar, 1/1/2021 tarihinden itibaren 330.800 TL olarak uygulanmakta olup, ilave bir karar alınmaması halinde 1/1/2022 tarihinden itibaren, 2021 yılı için belirlenen yeniden değerleme oranında (%36,2) artırılmak suretiyle asgari 450.500 TL olarak uygulanacaktır.

Öte yandan, söz konusu üst sınır tutarının kaldırılması yönündeki Kanun değişikliği yapılmasını gerektiren öneriniz, mevzuat çalışmalarında değerlendirilmek üzere Başkanlığımız kayıtlarına alınmış olmakla birlikte, Anayasamıza göre yasama yetkisinin Türkiye Büyük Millet Meclisine ait olduğu tabiidir.

Bilgilerinize sunulur.

Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri sizi internet sitesine yönlendirecek “CİMER’E GİRİŞ” adresinden takip edebilir, hizmet kalitesi ve verimliliğimizi arttırmak için “CEVABI DEĞERLENDİR” butonuna tıklayarak memnuniyet anketimizi doldurabilirsiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben de aralıklarla yukarıdaki mesaja benzeri sürekli Cimere gönderiyorum ve aldığım cevap aynısı maalesef. Biraz önce yeniden , artık ehliyetteki kısıtları ve tertibat gereksinimlerini karşılayacak araç bulunmadığını anlatarak, Cimere mesaj gönderdim. Cevap aynı gelecek ama olsun yazmaya devam edeceğim.

Bugün 6 farklı markanın yetkili bayilerine gittim sadece birinde manuel vitesli bir küçük model diğerinde de pahalı bir jip modeli vardı. araç yok diyorlar. çok değişik bir memlekette yaşıyoruz.

bazi arkadaslar reis cozecek, reis talimat verdi, reis halledecek diyor bakan istemiyor falan diyordu. bu cok icerden biilgi ogrenen arkadaslardan sonra ben de %50 limit artirmanin niye olmadigini icerden duydum.
reis bizi benzin zamlarindan korumak icin son anda enerji bakanin istegiyle limiti artirmamis. biliyorsunuz pahali araba cok yakar, reis bizim butcemizi korumak istemis

Karabasanoğlu mu ne bi ışid kaçkını var ya yandaş kağıtlardan birinde, arabası olan benzinden araba fiyatından şikayet eden vatandaş değil elitler zaten yazdı geçen gün. adamların gerçek fikirleri bizim ironimizden daha (traji)komik maalesef.

Mümin Çelik
evet raporumda ticari kullanamaz yazıyor. tam bir geri zekalı bu raporu verenler, aparat takıp gazı sola aldıktan sonra araç otomatik vitesse istersem scania kullanırım.

aykara
Aslına bakarsan o şizofrenleri akp bile çok ciddiye almıyor eğer alıyorsa bunun adını paylaşılmış şizofrenidir.
Ben artık yakıt depo ediyorum. Depoyu dolduruyorum 10-20 lt de ekstradan bidona alıyorum.

nickneymi
Bu kadar basit bir iş bir kişinin lafına bakıyorsa; ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bir cumhuriyet bir kişinin köyü haline gelmiştir. Hiç bir insan her şeyi bana soracaksın diyerek bu kadar yükün altından kalkamaz. Engelli araç olayı basit

1. Suistimali engelle
2. Limiti 550-600 yap
3. Kdv yi yüzde 5'e indir ya da komple hem ötv hem de kdv muafiyeti getir.

Artık engelli için limiti geçtik, artık limit 1 milyon olsa dahi araç alınamayacak seviyeye geldi her şey. Bayon bir ay önce 200k ya felan 198 alınıyordu şimdi 230 k muafiyetli fiyat.

Anadolunun küçük bir ilinde bir reno bayisinde satış danışmanı şunu dedi

"ötv muafiyet istiyorsanız raporunuzda sorun olmasa dahi maliyeye gidip özerge alacakasınız" dedi.

Dedim bu niye böyle, dedi; "Bu sadece bu ile özel bir şey, çok fazla suistimal var".

Düşünün beyler bunu söyleyen satış danışmanı, kim nasıl araç alıyor bayiyi nasıl ayarlıyor, raporu nasıl alıyor belli değil.

mchi
Ben sana duygu sömürüsü yapıyor musun demeden önce bir mesajlarına ve üyelik tarihine baktım. 2019 yılında üye olmuşsun. Yazdığın bütün mesajlar ötv muafiyeti. Tek bir sağlık sorunun hakkında bir şey yazmamışsın, sana iki soru

1. Çok özel değilse engelin ne
2. Yine çok özel değilse engelli yakını mısın ve yakınının rahatsızlığı ne

@powerthink Doğru diyorsun bende aparat ta yok sadece otomatik ama ticari yasak ve ağır cezası var he ticari aracı hususi yapıp kullanırsan o zaman sıkıntı yok

Lan ne kazık attilar bize gecen yil C segment bu sene A segment 2023 e başıni verecekler

powerthink

Çocuğumun otizmli olduğunu ögrendikten 3-4 ay kadar sonra bilgim oldu ötv indiriminden o dönemden beri forumu takip ediyorum.

Devletin bize tanımış olduğu haktan faydalanmak istiyorum sizler gibi.

Yanlış birşey mi yapıyorum ?

Otizmle ilgili sorularınız varsa. Prof. Doktordan daha detaylı bilgi verebilirim isterseniz.

Adam bulmuş bir tane %90 raporlu. hyundai tucson liste fiyatı 584.000 TL aracın. ancak araç gümrük giriş değeri limit altında olduğu için ötv muafiyetli veririm diyor bayi. ee fiyat ne? 500.000 TL . bizim %90 raporu olan engellimizin yakını!! veriyor 500.000 TL yi alıyor tucsonu. ötv siz fiyat 500.000 TL hem de. millette bu zihniyet varken biz araç falan alamayız. uzatmanın anlamı yok artık. devlet engelliyi düşünmüyor, engelli yakınları suistimal ediyor. gerçek engelli de mal mal bakıyor. bence cimer e bu hakkın kaldırılması için başvuru yapalım daha mantıklı. resmen bayilerin kucağına bıraktılar bizi. 250.277,78 TL ödemesi gereken araca 500.000 TL verip alıyor adam yazıklar olsun.

otizm tanısı almış her bireyin ailesine ötv hakkı tanınmalı şartsız şurtsuz . ne otobüse ne toplu araca binebiliyorlar. hele bakıilara maruz kalmak çocuklar daha da strese giriyor kalabalıklaşınca daha da kötü, çığlık atma olayımız varsa zaten in arabadan diye bakışlarla taciz edidlmek ne kötü. kuzenimin oğlu var doğduğundna beri aynı çileyi çekiyoruz. toplum cahil.

mchi

Evet, otizmli öğrencileri gördüm kısmen çalışma fırsatım da oldu. Cam çerçeve indireninden daha pek çok şeye kadar. Tabi her otizmin derecesi farklıdır. Dahi otizmler de var. Allah yardımcınız olsun. Sizin özelinizde yazmıyorum daha önceki mesajlarda yazdım bazı illerde suistimal o kadar artmış ki galeriye gidiyorsun kendin engellisin galeri diyor maliyeden sizin adınıza yazılmış özerge getir. Yani burada suistimalden kasıt onun bunun adına zorlaya zorlaya rapor çıkaran yüzde 90 üzeri raporları suistimal edenler.

Allah kolaylık versin, otizmli ya da mobilitesi kısıtlı çocuk sahibi olmak çoğu ortopedik engelden daha zor. Birinci derece yakınlara kısıtlama olacak şey değil zaten, ama ölüm döşeğindeki 3. derece yakını başvuru sürecinde vefat ettiği halde hala araç alabilir miyim diye soranı gördüm.

tanerbudak

Cidden kadük hale gelen bu hakkın varmış gibi gösterilmesinden ve engellilerden ziyade engelsiz insanların hizmetinde olmasından ötürü, kaldırılmasını talep etsek, ve komik talebin detaylı izahını burada bir başlıkta paylaşsak. Çabucak talebe cevap vererek kaldırırlar mı acaba

Merhaba,

Sahibinden internet sitesinde Engelli plakalar sayfasına girdinizmi ? Millet kafayı yemiş Wolksvagen tiguan 2020 model 585 bin isteniyor. Bu adama bu aracı nasıl alıyor anlamadım böyle bir sürü örnek var..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt