Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SiyahPelerinliAdam
Hocam sizin 2007 li yıllarda sanırım ford fusion amt şanzımanlı bir araç vardı demi siyah ya da bordo galiba ya da metalik gıri

Sahibinden internet sitesinde Engelli plakalar sayfasına girdinizmi

Ben biraz yabancıyım konuya tam anlamadım yani adam raporla almış ötv muafiyeti bitmeden satmaya mı çalışıyor? Ya da bunun ticareti

Bu yüzde 90 olayına kafayı taktınız,abimle beraber yaşıyoruz.adına aldım arabayı geceleri sık sık hastaneye gidiyoruz.Gündüzleri sıkıldığı zaman gezdiriyorum..el dost yardımıyla 2017 de 70 bine focus almıştık.şimdi ki limit yüzünden O da hayal oldu.Benden daha çok üzülüyor.Yani diyeceğim herkesi dahil etmeyin bu %90 olayına

powerthink aykara hanifeaydin

iyi dileklerinize teşekkürler.

Tabiki suistimal var ve devlet bunun önüne geçmeli.

Ben her engelli yakınını aynı kefeye koyanlara tepki gösteriyorum sadece

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yok bende öyle bir araç olmadı hiç.. Bende Honda vardı 5 yılı dolunca sattım yerine bir şey alamadım henüz..
Bahsettiğim konu.. daha doğrusu iki konu ;

Birincisi : adam 2020 yılında 400-500 bin olan VW Tiguan almış ( ki 2020 yılında 330 bin di limit ) engelliden engelliye 580 bin'e satışa çıkarmış. Bu aracı nasıl almış ?

İkincisi : Bugün 450 bin limit ile alınacak aracın biz engellilere maliyeti 250- 285 bin arası.. Ama Engelliden engelliye satış ilanlarında insanlar 400 - 600 bin arası fiyat koyuyor. Engelliden engelliye satışda ÖTV muafiyeti devam eder ve en fazla araç içine takılacak tertibatın proje masrafı olur. Böyle aptalca fiyatları neden koyarlar veya böyle aptalca fiyatlara araç alan oluyor mu ?

otis71

Anladım, malesef ülkede çevren oldu mu her türlü kanunu aşabiliyorsun. Tiguan alanlar oldu bir ara çok kısa bir dönem muafiyet sınırına girdi o dönem. Denk getirip alanlar haybeden zenginleşti. Şu an satanlar onlar işte

otis71 kesinlikle doğru bu işte bir alicengiz olayı var. Limiti yükseltmeleri lazım. Anladığım kadarıyla bizleri gözden çıkardılar

Geçen yıl tiguan alanların olayı şu. tanıdık ile kanun aşma diye birşey yok. o araçların gümrük giriş değeri limitin altındaydı . bayilerde limit kadar fatura kesip aradaki farkı elden aldılar. alan memmun satan memmun hesabı oldu. şimdi de uçuk fiyatlara satıyorlar ve emin olun alanda var o fiyatlara. bayiler vergi kaçırıyor, engelli yakınlarının (çoğu yakın değil tabi) büyük bir kısmı işi ticarete döktü.devlet uyuyor maalesef

biz birbirimizi yemeğe çalışıyorsak , başkasının sırtımızdan kazanması gayet normal değil mi. Biri siyaset der biri muhalefet der. Biri engelli yakını der . Arkadaşlar hepimiz bir den kaybediyoruz. ben 2018 yılında 61 bin tl ye aldığım aracı bir daha alamayacam bu hepimiz için geçerli . birlik olmak gerekirsen sürekli neden boş sohbet dönüyor.

Sizce bu saatten sonra limitin yükselme şansı varmı?

düne kadar reis çok hassas deniyordu, şimdi konu yine suistimal olmuş.
ihalelerden zenginleşmiş bi baba oğluna ferrari verirse suistimal değil, ama engeli yüzünden pek çok maddi manevi dezavantajla ailesiyle yaşayan insanların ailesi o arabaya binerse suistimal mi?
bu kadar sıkıntıysa aile kısıtlamasını %90 a da getirebilirler.
ya da sahibindende satan, hem alanın hem satanın 5 yıllık hakkı yanacak. normal ikinci el araba fiyatına gidip hakkını yakan çıkarsa serbest piyasa alır. ama satana da bişi diyemem çünkü satan da bir daha onu alamayacak görünüyor o yüzden ben kaça aldım diye koymaz fiyatı.
yani neyse, en son reis çok hassastı kanun değişmedi ama %50 yetkisi olacaktı, ama o da ne olmamış ve burada yine sarı siteyöiş, aileymiş, şuymuş, şu kadarlık arava binilmesinmiş falan. konu her nasılsa bi şekilde hep dağılıyor ama durum net, yıllardır olan bir vergi istisnası yönetim tarafından kaldırılma boyutundakı kısıtlarla kullanılamaz hale getirilmiştir. yasanın kendi içindeki yaşadığımız dönem gibi farklı dönemler için getirilmiş %50 artış gibi esneklik yolları da yönetimce kullanılmak istenmemiştir, kullanılmamıştır

2022 yılında sıfır araç alımında uygulanacak matrah limitleri değiştirildi. 1600 silindire kadar olan araçlarda vergi dilimi 3'ten 5'e çıkarıldı. Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

İndirim gelir mi ?

mecburen gelmesi gerek ama limit çok düşük. 200 bin tl olan bir araç için en az %30 indirim uygulanması gerekiyor.. bakalım ne olacak

ötv ara oranlarının geleceğini aylar önce söylemiştim. ancak matrahlar çok çok düşük. bizim limit altında olan araçlar biraz daha ucuzlayacak sadece. yani devlet kısaca diyor ki engelli İ20,Bayon,pplo kullansın suv araca binmesin. bu saatten sonra limit ile ilgili bir güncelleme olmaz. belki 2023 te yaparlar seçim var diye. chp yine kanun teklifi verdi limit 1 milyon olsun diye ama yine plan bütçe komisyonundan geçmeyecek.

cumhurbaşkanının bu konuda hassas olduğunu ben yazmıştım bana laf çarpıyorsunuz farkındayım. lakin bunu görüştüğümüz vekiller bakan danışmanları söyledi. ben onların yalancısıyım. bu konu bir yerde tıkanıyor maalesef. cari açık muhabbetinden dolayı yapmadıklarına eminim. engelliyi düşünmüyorlar maalesef.

tanerbudak

Cumhurbaşkanına biri gelip demiştir tamam değişiklik yapın demiştir başkası gelip farklı bir şey demiştir bu sefer de tamam o zaman yapmayın demiştir. Ben 2 yıldır limit artışı bekliyorum, cupra formentor almayı düşünüyordum 350-400 bin arasında fiyatı vardı şimdi 825bin tl olmuş :) Aralık ayında civic 440bin tl idi bari onu alayım dedim şimdi 614bin tl olmuş. Böyle giderse B segmenti suv yada sedan bile almak hayal olacak.

Yüzlerce yıllık bürokratik geleneği, kurumların hafızasını, liyakati, denetlenebilirliği, güçler ayrılığını çöpe atıp sadece adam kayırmayı ve tek adamlığı getirirseniz, işte o tek adamın tüm hatalarının bedelini koca bir ülke çeker. Kimse bir şey düzeltemez, gaz sorunu için bile o adama bakar herkes. Girildiğinde çıkışı da belli olan, başka türlü olması mümkün olmayan bir yolun sonundayız. Umarım sonrasında hatalardan ders çıkartır ve doğru bir sistem kurabiliriz. O zamana kadar bu yaşadıklarımızı yaşamaya devam edeceğiz...

Bugün kuaförde bir galerici ile konuştum. Araba satıcıların toplantısından bahsetti, engelli yakınlarının alacağı arabalar ile ilgili çalışma var dedi(zaten bunu duymuştuk), şuan sıfır araç alanların büyük bir çoğunluğunun engelli arabası alanlar olduğunu söyledi. Hükümet togg araçlarının satılması için ithal arabaların satılmasını istemiyer o yüzden ötv oranlarında bir değişiklik yapmadı diyor %80'lik kısım için. Sanki togg çok ucuz olacakta millet alacak :)

2021 Yılı Aracın Vergisiz Fiyatı
155.000 ₺ / 9 (€ / ₺) = 17.200 €

ÖTV = 124.000 ₺
KDV & Diğer Vergiler = 51.000 ₺
Toplam = 330.000 ₺
———————————————
2022 Yılı Aracın Vergisiz Fiyatı
211.000 ₺ / 15 (€ / ₺) = 14.000 €

ÖTV = 168.800 ₺
KDV & Diğer Vergiler = 70.200₺
Toplam = 450.000 ₺
———————————————
Yani Devlet diyor ki;

“Siz engellilere,
yaptığım limit arttırımının asıl anlamı;
2022 yılında geçen seneye göre 3.200 € daha ucuz bir otomobil bulabilirseniz ancak o zaman ÖTV muafiyetinden faydalanabilirsiniz.
Bunun için segment düşürün ve ucuz otomobillere yönelin.
Ayrıca bunun yanında bize de
19.200 ₺ daha fazla vergi vereceksiniz.”

Biz engellilere verilen değer işte bu..

(Tabii ki herkesin bildiği gibi
14.000 € ya D - E yada SUV segmenti otomobil olmadığıda zaten aşikar…)

ergunnn

Hem Bakanlar hem de milletvekilleri bu meseleyi CB'na sormaya bile korkuyorlar. Bu nedenle CB'nın haberi bile olmadığından emin olabilirsiniz. Çünkü dikkat ederseniz resmi limitin değiştirilmesi ya da değiştirilmemesi ile ilgili hiç kimse resmi bir açıklama yapamıyor.

merhaba formda net bilgige ulaşamadım veya ben bulamadım .

arkadaşlar hali hazırda aracı olan %40 üzeri engelli olan biri mtv ödemesinden nasıl muaf oluyor yöntemi nedir acaba aşağıdaki gibi bir yazı buldum ama net anlayamadım.

"" ÖTV ve MTV istisnası
Yurt içinden alınan taşıtlarda da özel tüketim vergisi (ÖTV) avantajı sağlanıyor. Engellilik derecesi yüzde 90 veya üzerinde olanların taşıt alımlarında, beş yılda bir olmak üzere ilk alımı ÖTV'den istisna tutuluyor. Engellilik derecesi yüzde 90'ın altında olanlar da bizzat kullanma amacıyla engelliliklerine uygun olarak aldıkları araçlarda bu muafiyetten yararlanacak.

Engellilik dereceleri yüzde 90 ve daha fazla olan malul ve engellilerin adlarına kayıtlı taşıtlar motorlu taşıtlar vergisinden (MTV) istisna tutuluyor. Derecesi yüzde 90'dan az olanlar ise durumlarını sağlık raporuyla belgelemeleri halinde kendi adlarına kayıtlı ve tescilli taşıtlarında bu istisnadan yararlanacak. ""

450 bin Tl olan araç ÖTV indirimli ne kadar, sorduğum bayi 280 hesapladı ben bu kadar olmadığını söylesem de işine gelirse gibi bir durum oldu. Bu durumu açıklayabilecek var mı alıcı olarak bayiye yok hayır bu böyle diyebileceğimiz tablo vs birşey var mı?

450 bin Tl olan araç ÖTV indirimli ne kadar, sorduğum bayi 280 hesapladı ben bu kadar olmadığını söylesem de işine gelirse gibi bir durum oldu. Bu durumu açıklayabilecek var mı alıcı olarak bayiye yok hayır bu böyle diyebileceğimiz tablo vs birşey var mı?

Tutturabildiklerine bayiler fiyat veriyor, hafta sonu gezdim.
Polo falan hak getire yok çekiolar,
Honda City 225Bin TL,
Hyundai Bayon en full 272Bin TL,
1.2 Citroen C3 Aircross 320Bin TL,
en şaşırtıcı olan Opel Mokka 390Bin TL şaka mı dedim direk 1 tane var elimizde başka yok dedi limit 450Bin TL dedim en fazla yaklaşım 230-240Bin çıkması lazım diye evet kalanı aksesuar dedi :eek: şok ..

mansion

Bayiler nasıl yapıyor bu olayı mokka ile limit arasında fark var. Ben bayilerle konuştuğumda 20 bin tl bile geçse size gelmez yapıyor ve kesiyor direk

mansion

Bu fiyata inanın ÖTV indirimi ile almaya değmez. Otomotiv bayileri ve devlet suistimalin feriştahını yapmaya başladılar. Allah yollarını açık etsin.

Bizi hakkımızdan feragat ettiren bu hükümet ve gözünü para bürümüş bayiler de, Allah da ihtiyaçları olduğu herhangi birşeyden onları feragat ettirir inşallah.

ben bugün engelli ötv muafiyetinin tamamen kaldırılması için cimer den başvuru yaptım. bana hayrı olmayan kilisenin papazını.....

tanerbudak

Ben de biraz önce gönderdim. Olmayan birşeyi lütuf gibi gösterip, medyada reklam yapmalarına izin vermeyelim. Madem soğan ekmek (!), Hülya Avşar'in dediği gibi "simit" yenecek (!), bu lütfu devletimize geri iade edelim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt