Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ötv muafiyeti kaldırılırsa bu araçlardan alabiliyormuşuz. O zaman neden kaldırılmıyor

ötv muafiyetinin kaldırılması için daha neyi bekliyoruz

organizasyon etkinlik filan yapmıyoruz

herhalde devlet bir avuç engelliye ötvsiz araç verdi diye batacak değil bu kadar suriyeliye bakıyorlar

forum olarak etlinlik yapalım twiterda filan cimere yazalım

deli olmamak elde değil otomobillere bak

neden egea alalım t roc filan almak varken

Cimer artık cevap bile vermiyor,önce ki atılan maili alıntılayıp “bunun üzerine söylenecek birşey yoktur”diyorlar..Ben daha öncede söylemiştim eğer Twitter da tt olmayı başarabilirsek o zaman sesimizi duyurmuş oluruz.

İnsanlar geçinemekten ve faturalardan dolayı artık sokağa çıktı.. Durum gerçekten kötü.

AMN-LX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar bu konu twitter üzerinden ses getirir gerçekten. Özellikle bazı TV kanallarının adı da etiketlenerek yapılırsa o zaman dikkat çeker. Mesela hem Fox TV hem de CNNTURK. Hem iki taraftan dengeleme de yapılmış olunur diye düşünüyorum. Ayrıca ilgili bakanlıklar da etiketlenmeli.

CNNTURK dün bu konuyu haber yapmıştı nedenle onlar da ilgilenmeye devam edebilir.

Lakin bu twitter etkinliği yalnızca burasıyla olacak iş değil. Bir çok dernek ve üyeleri de bilgilendirilip önceden belirlenmiş bir tarih ve saat belirlenip iyi bir organize işi lazım. Zira twitterda eş zamanlı olarak aynı etiket üzerine vurgu yapılırsa o zaman trend olur. O yüzden bunun Taner Bey ile birlikte dernek bağlantılı kişilerin önderliğinde yapılması lazım bence. Yine bazı arkadaşların fedarkarlığı gerekli. Ama eğer bu organizasyon yapılırsa bizler de yalnızca kendimiz değil, eş dostumuzu da bu sürece dahil ederek daha fazla kişinin twit paylaşmasını istememiz gerekir.

Bu konu bazı arkadaşların ve buradaki kişilerin gayretleriyle gerçekten sıcak tutulduğu ortada. Isıtmaya devam etmek lazım.

@metinunal2816

Kardeşim sen ne diyorsun millet aç faturalar gelmiş kol gibi yiyecekler ateş pahası mazot benzin doğalgaz almış başını gitmiş çok daha önemli konular varken senin arabanla kim ilgilenir ayranı yok içmeye tahteravalli ile gider sıçmaya derler millet karnını doyuramaz olmuş.Herkes iflasın eşiğinde sen araba derdindesin kullanamıyoruz zaten yatıyor arabalar caddelerde bile araçlar azaldı çok zorunda olmadıkça kimse kontak açmıyor.

Cango

Ne yani o zaman burada bu konuyu konuşanlar, takip edenler, aylardır değil 2 yıldır yüzde 50 artırım için bile başlık başlık konu açanlar boşuna mı çaba sarfediyor. Yazdığınız nezaketsiz ifadeler buradaki konuyu takip eden ve talepte bulunan insanları hedef aldığının farkında olmadığınızı varsaymak istiyorum.

Ne yani bir tarafta zamlardan şikayetçi olurken diğer yandan bazı hakların genişletilmesi talebi yapılamaz mı? Kimisinin aracı var zaten, onu satıp biraz daha ekleyip işine yarayacak bir araç almayı bekliyor. Ama sizin bakış açınıza göre zamdan bel büküldüyse araç talebinde bulunmak ayıp öyle mi? Bence bu konuyu takip etmeyin...

arkadaşlar merhaba. sağlık problemi nedeni ile bir süredir yazamadım. beyincik sarkması sebebi ile ameliyat oldum. çok şükür iyiyim.

ameliyat olmadan yaklaşık 15-20 gün önce aile bakan yardımcısı fatma öncü ile telefon ile konuştum. kendisi maliye bakanlığı ile sürekli temas halinde olduklarını limiti kaldırmak için çalıştıklarını söylüyor. geçen hafta da aile bakanı derya yanık maliye bakanı ile görüşme yaptı ama ne oldu bilmiyorum. fatma öncü hanımı tekrar arayacağım. dedikleri tek şey limiti kaldırıp suistimallerin önünü kesmek için çözüm arayışları.

tanerbudak

Taner Bey, öncelikle çok geçmiş olsun.

Ameliyattan yeni çıkmış birisi olarak, ortak sorunumuz için göstermiş olduğunuz çalışmalar ve girişimler için çok teşekkür ederim.

Normal fiyatın ne kadar düşüğüne alabiliyoruz sıfır arabamı almak zorundayız satabilme hakkımız varmı benim bilgim yok bu konularda bilen bir arkadaş bilgi verebilirmi

Aç kalırsın bunları gönderince araba alamıyorum diye yanlış oy verirsen

F.T

Kardeşim Araç Ö T V sini vermiyorsun. KDV yi de ÖTV Düştükden sonra hesaplarsan aracın fiyatı çıkar.

@tanerbudak
Geçmiş olsun taner bey allah şifa versin.

Bugün aracıma yetkili servisten bakım ücreti sordum istedikleri fiyat 8080 TL oda kampanyalı fiyatmış.
Bu bakım ücretini ödeyebilecek engelli arkadaşların alnından öpüyorum.
Bende istiyorum herkez aracını yenilesin bende yenileyeyim kimsenin problemi kalmasın herkes arabasına kazasız belasız binsin
Ama ama sı var işte.

Son düzenleme:
Engelli raporu ile alınacak araç vakıflar müdürlüğünden aldığı maaşın 170 katını geçerse maaş kesilir... Bu maddeyi vakıflar kanununa koyalım engellilerin alabileceği hiçbir araç kalmasın yada madem ÖTV'siz araç alacaklar o zaman maaşlarını keselim diyen zihniyete yazıklar olsun..bunu hangi vicdansız düşünüp hükümete önerdi ve devlet bunu engellisine reva gördü çok merak ediyorum.. Vakıflar müdürlüğüne eklenen bu madde derhal kaldırılmalıdır..

AMN-LX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zenes

yorumları okudum acayip sinirlendim, bu ucubeler resmen bizi vergi kaçakçılığı ve ucuza alıp pahalıya satmak ile suçluyor.

Taner Bey geçmiş olsun öncelikle. 2021 yılı limiti açıklandığında da bir süre limit kalkar vs gibi beklentilerimiz olmuştu maalesef olmadı. Ülkenin ekonomisi bu kadar kötü durumdayken bu limiti kaldırma ihtimalleri gerçekten varmı sizce varsa ne kadar sürede netleşir şuan bir yakın araç alma arifesin de beklemesini söyleyeceğim.

Arkadaşlar, yukarıda da yazdım ciddi bir ameliyat geçirdim. lütfen özelden mesaj yazıp önemli birşey varmış gibi numaramı isteyip sonra da arayıp araç alamıyorum var mı bir gelişme diye aramayın. ayıptır yahu. ben de önemli bir şey var sanıp numaramı veriyorum. yapmayın lütfen ya. bir gelişme olursa zaten yazıyoruz. salı günü fatma öncü ile bir arkadaşımız yüzyüze görüşmeye gidecek. sonucu yazacağım.

tanerbudak

Kardeş bir arkadaş rica etti. Ne yapabiliriz ne gibi bir katkımız olur bu arkadaşla konuşmak istiyorum dedi o sebeple size yazdım. Yani size hakaret mi etti, canınızı mı sıktı? Herkesin ortak sorunu ve bu sorun üzerine sizle konuşmak istedi. Siz de kabul ettiniz. Böyle abartacağınızı bilsem töbe billah yazmazdım. 3 dk'lik bir konuşma ömründen ne götürür insanın? Üstelik hakaret yok, küfür yok, muhalefet de etmemiş.

öncelikle tamer beye geçmiş olsun diliyorum.

diğer yandan ise soruyorum, yetmedi mi?

yanlış biliyorsam düzeltin limit çıkacaktı aa ii leştirdik diye vergili fiyat üzerinden açıklanarak psikolojik olarak yüksek gibi gösterildi, vergiler artınca limit işk planlanna halinden daha kötü oldu

sonra cumhurbaşkanı sizi çok seviyor yuzde 50 yetkisi kullanacak oldu, bakan kötüydü şu iyiydi falan derken geçen sene de olmadı, bu sene de olmadı, heraldr bu sene sonunda da gene yazacaklar bu konusa çok hassas, limit yetkisini kullanarak çözecek falan

yani elbette gayret etmek güzel de limiti getirenler zaten belli, her sene iyileşecek, kalkacak falan olayı da beni biraz sıkmaya başladı.

belki malum partiyle gönül bağı olanlar yakıştıramıyor durumu, belki çabalamak istiyor belki de bize onları olumlu göstermek istiyor bilemiyorum

belki seçim senesi son bir şans olur, belki olmaz ama zor gibi

hakaret yok, küfür yok. arkadaşınız rica etmiş ben de numaramı verdim. ama adam 3 dk da olsa araç fiyatlarından bahsediyor. çözüm için bir önerisi bir görüşmesi yok. boş boş araç alamadığından bayilerin yüksek fiyat istediğinden bahsediyor. çözüm için bir faydam olsun diye anlattığı birşey yok ki. mağdurum araç alamıyorum bir gelişme var mı diye soruyor arkadaşınız. 3 dk konuşmak sorun değil elbette ancak sağlık durumumu anlattım. her arayan ile 3 dk konuşamam ki. her arayan mağduriyetini anlatsa yandık artık. ben de mağdurum ben de araç alamadım bekliyorum. herşeyi burada zaten yazıyoruz. kimseden birşey sakladığım yok. özel arayıp mağdurum araç alamadım var mı bir gelişme diye sormak izce mantıklı mı?

sürece katkı sağlamak istiyor ise gitsin bakanlığın önünde eylem yapsın ne diyeyim.

Abimle aynı evde yaşıyoruz.yüzde 92 engelli.hastaneye ,rehabilitasyon merkezine gezmeye.Onu ben götürüyorum.Onun adına aldığım araç ile.Ben bu durumda ahlaksız mı oluyorum,suistimal mı ediyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt