Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
nickneymi

Argümanın şurada saçma, %90 engelli ötv siz araç alıyorken %89 almıyorken sıkıntı yok muydu diyorsun bunu söylerken tertibatlı ötvsiz alsın %90 lı almasın diyorsun. Burada %89 veya daha da altının almaması gerektiğini savunan tek bir kişi yok, ama sen???? Sen %90 ların bu hakka sahip olmaması gerektiğini savunuyorsun bu da ayrımcılık oluyor. Onu bunu geçtim %89 un alamamasının bizim hakkımızın kısıtlanmasıyla ne alakası var? Onlar almıyor o zaman siz de almayın diyorsun ( e bi zahmet sende alma o zaman ). Ayrıca, arada olan azıcık satılan tertibatlı araca oldu diyorsun? Sana olan bize de oluyor sen bunun farkında mısın? İnanılmaz bencil bir insansın, buraya %70 engelliler de ötv muafiyetinden yararlanıcak denilse ve biz buna karşı çıksak aynen senin yaptığını yapmış oluruz. Tertibatlı araç alımının sorunu da ayrımcılıkla çözülecek bir şey değil, zaten sizin 2 sıkıntınız var, biri ötv limitinde araç bulamamak ( bu herkesin problemi), ikincisi tertibat yaptırmak zorunda olmak ( sadece sizin limitiniz yükselince bu sorun nasıl çözülecek einstein bunu açıkla, tertibat sgk tarafından falan karşılanırsa ancak çözülür).

GreatFaith
yine ucuz bir saptırma.

mevcut hali aşırı araç satıldığı için geldi, satılan aşırı araç ne ? %90

bari tertibatlı için kalksın çünkü çok satılma problemi tertibatlıda yok.

hadi ordan bencil mencil terbiyesizlik yapma, bugüne kadar kendin alırken aa %70 alamıyor bu haksızlık mı yazdın? şimdi neymiş ben o da alsın bu da alsın diyorum. ne güzel iş, bi sen mi uyanıksın? o zaman ben de ötv saçma bir vergi %0 raporlu da ötvsiz alsın diyorum var mı ötesi?

Yukarıda bir arkadaş torba yasa genel kurulda kabul edildi ötv ile ilgili birşey yok yazmış. arkadaşlar lütfen bilmeden emin olmadan yorum yazmayın. torba yasanın ilk 5 maddesi görüşüldü ve kabul edildi. kalan 16 madde salı ve çarşamba günleri görüşülecek. serkan bayram vekilimiz çarşamba günü akşamı twetter da bir yayına katıldı. şuan 2 önemli konu var. biri ötv ve eli kulağında artık dedi. diğer konu ise engelli rapor oranı düşürülüp emekliliği iptal edilenler dedi. onunla ilgili de çalışma olacakmış. ÖTV işi için birisi sordu meclis tatile girmeden çıkar mı diye. o zamana kalmayacak dedi. yani bu torba yasaya eklenmesi çok büyük olasılık. ancak içerik hakkında net bir bilgi yok henüz. ama dediğim gibi dağ fare doğuracak çok büyük beklenti içinde olmayın derim.

Taner bey bilgiler için teşekkürler, rakam konusunda bir duyum aldınız mı?

Taner bey önceki mesajlarında limit sabit kalıp verginin 3te 1ini ödeyeceğiz demişti. Bunun hesabı da nasıl olacak bilmiyorum. Mesela araç 900 bin diyelim bizim ödeyeceğimiz miktar ne kadar olacak :confused:

Aslında bu çok sakıncalı bir durum, ilerde bir kısmını ödeyen hepsini de ödeyebilir diyebilirler.

nickneymi

Tekrar oku diye atmıştım okumadan yollamışsın tebrikler. Yazımda %70 ler alsın diye bir şey yok zaten, %70 ler neden alamıyor diye de yazmama gerek yok, senin anlayacağın şekilde sebebini söyleyim. Birinin iyiliğini düşünmek veya düşünmemek gayet normal, ama birinin kötülüğünü düşünmen normal bir şey değil. O yüzden ben burada %70 ler de alsın onlara haksızlık oluyor demek zorunda değilim, ondan ziyade uyanıklıkla ne alakası var? Senin ne kadar bencil bir insan olduğunu anlattım ki onu da anlamadın, %0 raporlu alsın demişsin, alabilir kardeşim benim için problem yok, ha onlar alırsa benim hakkım kısıtlanır, diyip bencillik yapanlar olur tabii ki sen de onlardan biri olursun ( çok küçük bir not düşeyim, bugün biri ötvli araç alsa ve yarın ötv kalksa o kişi mağdur olur.). Ha bir de bana limitin 450.500 olmasının sebebinin %90 raporluların çok araç alması olduğunun ispatını yap bu matematik matematik diyip durma. Terbiyesiz demişsin bencil dediğim için, bencil diyince terbiyesiz olmuyoruz. Nankör, cimri, açgözlü diyerek terbiyesiz olmadığımız gibi. Ancak sen yazdıklarınla kendin hakkında bunlardan hangilerini söylettiriyorsun bir düşün :)

_JoKeR_

%150 ötvlilerde %50 ötv olur onun üstüne kdv eklenir, aracın vergisiz fiyatının %175-180 i ödenir.
% 80 ötvlilerde %27 ötv olur %145-155 i ödenir.

Yani neden böyle yaptıklarını anlıyorum da, 2020 nin başında tiguan limit içindeyken, şimdi vergisini biraz azaltıp önümüze koymalarını bilemedim

GreatFaith

• [SIZE=3][FONT=arial]Yeni 3008 Fiyatı: 851.000 TL[/FONT][/SIZE]
  • [SIZE=3][FONT=arial]Aracın Vergisiz Bedeli: 411.959 TL[/FONT][/SIZE]
  • [SIZE=3][FONT=arial]ÖTV Oranı: %80,00[/FONT][/SIZE]
  • [SIZE=3][FONT=arial]ÖTV Tutarı: 329.567 TL[/FONT][/SIZE]
  • [SIZE=3][FONT=arial]KDV Oranı: %18,00[/FONT][/SIZE]
  • [SIZE=3][FONT=arial]KDV Tutarı: 133.475 TL[/FONT][/SIZE]
  • [SIZE=3][FONT=arial]Vergiler Toplamı: 463.041 TL[/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=arial]411.959 + (463.041/3) = 411.959 + 154.347 = 566.306 yapıyor ama sadece ötvnin 1/3 ödenirse yaklaşık 522 bin yapıyor.[/FONT][/SIZE]

GreatFaith

bence sen düşün, herkes işlerin aslını biliyor ama politicly correct olmak için demiyor.

yahu utanma da yok zibil gibi %90 araç satıldığı için limit gelmiş herkes biliyor hala diyor ki kanıtla, sanki ben çıkardım.

yapışmış sülük gibi insan kurtulamıyor, hakkınız varken alın kimse de bişi demedi ama burda limit yüzünden mağdur olmuş insanlar ilk önce gene %90 yakınları damlamış

hiç öle acitaston, boş boş laf uzatmanın yok bencilmiş şuymuş buymuş uzatmanın da anlamı yok

HASTA ZİYARETİNE TİGUAN İLE GİDİLECEK DİYE İNSAN HAKKI KANUNU MU VAR? hasta ziyaretine tiguanla gidemiyorum diye ağlamalı hikaye çıkmıyor

aşırı satılan %90 yüzünden limşt geldiğini MATEMATİK bilrn herkes görebiliyor.

MATEMATİK bilen herkes de 4 araçtan birinin ötvsiz olamayacağını biliyor.

MATEMATİK bilen herkes de yuzde doksanın tertibatlıdan kat kat fazla satıldığını biliyor.

ama işte daha olmayacak şeyin dedikodusuna bile tahammül edemeyen %90 yakınları hii ötv limitsiz çıkacaksa yahu hele bize çıksın bizsiz olamaz diye daha fol yok yumurta yokken koşa koşa geliyorlar.

kimse de diyemyior ki %90 raporluk durumda olup kendi ehliyeti olmayan yakını süren insanlar için diyorum, araç alman olursa hasta mı iyileşiyor?

arkadaşlar daha önce yazdığım içeriklerin hepsini unutun. ne olacağını kimse bilmiyor maalesef. vekil bazı tutar ve sistemler söylemişti ama onlar da net değil maalesef. Bir paket hazırlanmış ve torba yasaya girmesi için çalışılıyor sadece. içeriğini bilmiyoruz. salı-çarşamba günleri torba yasanın kalan maddeleri görüşülecek. biter ise çarşamba günü netleşir. yetişmez ise perşembe günü bitmiş olur. içeriğini de o zaman ancak öğrenebiliriz maalesef.

_JoKeR_

Şimdi 450.500 tl nin üstü olan araçlarda limit altında kalan ötv kısmı muafiyetli gerisi indirimli olursa da, limit - aracın vergisiz fiyatı çıkan sonucun toplam ötv den çıkarılması sonra kalan ötv nin üçe bölünüp aracın vergisiz fiyatına eklenmesi sonra da kdvnin eklenmesi şeklinde yani 450.500 - 411.959= 38.541 , 329.567 - 38.541= 291.026 , 291.026/3 = 97.008 , 411.959 + 97.008 = 508.967 , 508.967 × (118/100) = 600.582 şeklinde oluyor yani neredeyse vergisiz fiyatın bir buçuk katı 600.582 ÷ 4.119,59= 145,78683801 oluyor

Son düzenleme:
nickneymi

Arkadaşım politically correct morrect geç bunları, sen kendi kafanda kesinliği olmayan bir şeye bağlanmışsın. %90 ın tertibatlıdan katbekat satıldığı doğrudur ama limit düşüklüğünün sebebinin bu olduğu ne kadar doğru? Kime göre, neye göre? Zaten bu ötv muafiyetinin amacı engelli bireylerin hayata katılmasını sağlamak değil mi? O yüzden, yok çok engelli oldu birazının hakkını kısıtlayalım diğerlerininkini arttıralım demeleri ayrımcılık değil de ne?

2022 Mercedes EQS SUV

[FONT=arial]
[/FONT]

[FONT=arial]Demek yine bana hüsran
Bana yine hasret var
Yine bana esmer günler düştü eyvah!
Yine bana hüsran, bana yine hasret var
Yine bana sensiz günler düştü.

[/FONT]

Son düzenleme:
Valla ben beklemedim aldım arkadaşlar.Serkan bayramın müjdesini bekleyene kadar araçlar uçtu gitti.Ocak 2022 de peugeot 2008 skypack aktive 1.2 motor 500.000 di,şimdi 670.000 lerce.Citroen C4 1.2 benzin otomatik feel paket 470.000 di şimdi 700 lere merdiven dayadı.Toyota corolla 1.5 dream otomatik 395.000 di şimdi 500.000..gibi gibi...haziran 1 de yine zam gelecek en az 30 veya 40 bin bandlarinda..Malesef bekleyecek gibi ortam kalmadı.Bu limit hadi diyelim aralik sonunda 800.000 veya 1.000.000 oldu.Bu gidişle az önce yazdığım araçlar 800.000 i devirecek.Ne anladim bu işten.. Fiyatlar yerinde durmadiktan sonra limit arsa ne olur.Ben polo aldım 250.000 tl ye.polo yıl sonu 750.000 oldugunda ben 450.000 tl odeyecegim..Aradaki 200.000 i 6 ayda nasil bulacağım..benim gelirim bu zamlar kadar farklı artmiyorki...En büyük sıkıntı 0 araç kıtlığı..bayiler zaten engelli vatandaşı 2.plana atıyor.pesin satmak varken 15-20 gün engelli aracıyla uğraşmak istemiyor.. üstünede bizleri koparmaya çalışıyor.. ben daha fazla beklemedim aldım.herkes için hayırlı olmasını diliyorum..Allah herkesin yardımcısı olsun..

Hassanbey

Hayırlı olsun, güle güle kullan. Araç fiyatlarının sadece dolar kurunun etkisiyle arttığını varsayarsak, paranı peşin tutuyorsan döviz olarak saklayabilirsin veya araç kredisi çekiceksen kredi çekmek yerine kredinin aylık ödemesini ayırıp dövize yatırabilirsin. Tabi bunlar limitin artmasını bekleyenler için. Ancak tek faktör dolar değil, global çapta araçlar türlü türlü nedenlerden dolayı pahalanmış vaziyette.

%90 hasta yakınları 7/24 forumda nöbet tutuyor, inşallah limit bir an önce topluca kalkar da yakınlar hastanede nasıl hastayı ziyaret edecek, ya ziyaret edilen araç deri koltuklu olmazsa nasıl sağlıklı olunacak gibi sıkıntılar bir an önce çözülür.

nickneymi artık bu kadarı da düpedüz terbiyesizlik, münakaşa çıkarmak için sürekli provakasyon yapıyorsun, tartışılacak konu yokken birilerine laf atıp kavga çıkarmaya çalışıyorsun.

insanların bilgi almak için geldiği böyle bir forumda bu tarz provakatif davranışlar gerçekten utanç verici.

aykara
hadsizlik yapma !

lafın varsa sölersin, karşı çıkarsın, doğru dersin.

söz yok ucuz hakaret ve laf ebeliği var.

düşündüm %90 cıları haklı buldum hakkaten o halde bir hasta için en önemli şifa kaynağı ailenin aracı.

şimdi gene neyine benle terbiyesizce muhatap oluyorsun?

bilgi milgi de yok, yazış tarzın bile sinsice, şu an değişiklikle ilgili hiç bir somut bilgi zaten yok bilgi istiyorsan da burayı değil meclis tv yi takip et

her defasında etiketlendim durdum, gene muhatap dahi olmamaya çalıştım ama yeter.

%90 yakını için araç önemini anlattığım yazıya bile gene hakaret, daha ne istionuz istediğiniz gibi hasta yakını için ne kadar önemli olduğunu, esas aracın tertibatsız olanlar olması gerektiğini yazdım işte

Bu forum Gülhane parkına dönmüş...arkadaslar birbirinizi alıp veremediğiniz nedir?Çocuk gibi laf sokuyorsunuz birbirinize..daha da girmem bu foruma, saygısız insanların ortamında bulunmam..

Arkadaşlar geçen gün aracımı servise götürdüm. Ortopedik engelliler için şuanki limit 450 bin TL olan araç 290 bin TL geliyormuş bilginize.

arkadaşlar daha önce yazdığım içeriklerin hepsini unutun.
Öyle tahmin ediyorum ki; Minimum 1.300.000 e çıkması gereken limit 650 bine çıkarılacak ve bir çok geniş hacimli otomatik araç limit üzerinde kalacak. Bunu da engellileri düşünerek çok güzel iyileştirme yaptık diye reklam edicekler. :) Sürpriz şu olabilir 650 bin üzerindeki kısmı için ötv nin ayrıca ödenerek alınabilmesinin yasal yolu açılabilir. Ama her durumda bu yılın 650 binlirası fiyatların artmış olduğu geçen yılın 300 bin lirasından daha vahim bi durumda maalesef...

Umarım yanılırım, zira yapmasalar çok daha şyi olacak, çünkü özellikle geniş hacim ve otomatik vitese mecbur kalan ortapedik engelliler için bulacağı karşılık daha fazla tepkiden ibaret olur. Eğer değişiklik yapılmaz ise hiç değilse dalga geçilmiş gibi hissetmez insanlar.

Aracı öncelikle kendisi kullanan engelli yakınlarını hiç söylemiyorum, onların kahır ekseriyetinin derdi ulaşım ve hareket özgürlüğünden ziyade 3 kuruş çıkardan ibaret olduğu için limit ne olursa olsun ödemedikleri ÖTV ye sadece kâr gözüyle bakacaklardır...

Umarım yanılırım :)

nickneymi

Arkadaşım düşündüm ve sana hak vermeye karar verdim. %90 lı hastaların aksine, ortopedik engelliler tertibatlı araç kullanınca iyileşiyorlarmış... bak araştırdım buldum bunu kesinbilgi38.com da yazıyor :) :)

Siyah pelerinli hocam belki yeni limit belirleyip üstünün ÖTV'si engelliye ait olması geçen yıl yapılsa kabul edilebilir durumda idi
Şu an alım gücü inanılmaz düştü şu durumda limit üstü vergi ödemesi zaten geçen yıla göre bir araç parası ediyor neredeyse. Umarım dalga geçmezler bizlerle böyle bir uygulamaya giderek

bana terbiyesizlik yapma diyene bak, sürekli tartışma çıkarmaya çalışan benim sanki...

"%90 hasta yakınları 7/24 forumda nöbet tutuyor, inşallah limit bir an önce topluca kalkar da yakınlar hastanede nasıl hastayı ziyaret edecek, ya ziyaret edilen araç deri koltuklu olmazsa nasıl sağlıklı olunacak gibi sıkıntılar bir an önce çözülür."

bu mu %90 hasta yakınlarına hak veren yazı? aptal mı sanıyorsun insanları, burada mı %90 raporlulara hal veriyorsun? bizim hakkımızı hasta ziyaretine, deri koltuğa indirdiğini insanlar görmüyor mu sanıyorsun? bir önceki mesajında %90 raporlu yakınına laf sokmuşsum yine dururken, bunu görmüyor mu insanlar? bu insanların diyalize giden kanserli tekerlekli sandalyedeki yakınını biraz gebiş güvenlikli araçla götürme hakkı yok mu? deri koltuk nu senin tek aklına gelen gerçekten?

ben ÖTV herkes için kalkmalı diyorum, gerekirse ortopedik raporlulara daha yüksek limit olabilir diyorum, sen %90 raporların araç almasını hazmedemiyorsun, aramızdaki fark bu.

herkese laf sokup bir de hadsiz demen ise gerçekten trajikomik.

Dahada diyeceğim bir şey yok, sana iyi sataşmalar.

işte birazcık geniş araç alabilmek, hastanıza yardımcı olmak için sürekli burdasınız. ne güzel.

size sevineceğiniz bir haber vereyim inşallah işinize yarar,

• 87.04 tarife pozisyonunda yer alan, eşya taşımaya mahsus, 2800 cm³ veya altında motor silindir hacmine sahip van, panelvan, kamyonet, pick-up, vb. taşıtlar..

yani allah şifa versin hastamızın yolcu olarak en rahat kullanabileceği araçlarda vergi yok.

öteki zaten zihin gerisindeki düşüncesini yazdı, size de hadi iyi forumlar

Tek bir çare var büyük şehirlerde basın açıklaması yapmak . Ekonomı oyle kotu hale geldi ki ÖTV siz bile alamayacağız paranın alım gücü inanılmaz düştü .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt