Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Toplantı yeter sayısı bulunamadığı için yarına kaldı, buyur buradan yak.

Bu kaçıncı arkadaşlar, yine beklediğimizle kalacağız, hakeza çıksa bile şu anda araç fiyatları uçmuş durumda bir zamanlar peşimizde koşan bayiiler el altından ekstra para talep eder oldular. Hayatımız hep birşeyleri beklemekle geçiyor...

SM-C7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Diğer forumlar bugün böyle paylaşım yapılmış

Limit 650 yurt dışı 7 yaş olacak demişler varmı bilgisi olan?.

Melodi36

Motor gücü 1,6 uzeri alımın önunu acsınlar limit 650 desınler :) komık rakam bu enflasyona . 650 ye civic bile alınmıyor

Arkadaşlar evet maalesef dün toplantı yeter sayısı olmadığı için genel kurul bugüne ertelendi ve bugün görüşülse bile torba yasa yetişmiyor ve haftaya kaldı otomatik olarak. dün serkan bayram vekilimiz aradı konuştuk. açıkçası tek başına yeldeğirmeni ile savaşıyor. dağ fare doğursun diye uğraş veriyor resmen. bunların adam akıllı bir düzenleme yapacağı yok. maliye saçma sapan sebeplerle karşı çıkıyormuş. farklı anlamsız mantıksız öneriler sunuyormuş. takmışlar cari açığa. ben de dedim o zaman normal araç satışlarında da ithalatı yasaklasınlar. vekilimiz 450.500 sabit limit üstü vergili olsun diye uğraşıyor sadece. bunun için bile adam savaş veriyor resmen. anlaşılan dağ fare doğuracak. biran önce organize olup meclis önünde eylem yapalım derim.

Anlaşılan ak parti cari açığı engelliden alacağı vergi ile kapatmak istiyor. Yazık, çok yazık. Fiyatların bu kadar uçtuğu ve vergisiz halini bile ödemekte zorlandığımız bir ülkede şimdi birde vergi almak istiyorlar. Kaç engelli buna güç yetirebilir? Mesela böyle giderse seneye kalmaz Volkswagen polo bile bir milyonu bulur. Limit üstü vergisi ilede bize 700-800 e gelir heralde. Kaç engelli ödeyebilir?

tanerbudak

Serkan Bey sanırım engelli camiasına, "temsilciniz olarak sizin için uğraşıyorum" demek istiyor.

böyle giderse mevcut limitle tek bir araç alınamayacak duruma gelene kadar bekleyecekler, daha sonra bir şeyler yapacaklar sanırım.

tanerbudak
Taner Bey bilgilendirmeler için teşekkürler. Milletin vekilleri millet için seçildikleri meclise gelmeye tenezzül etmemişler. Yazıklar olsun O salonda bulunması gerekip de bulunmayan her birine...

Taner Bey'in teklifi çok yerinde. Varsa yürekli ve suya sabuna dokunmadan yan gelip yatmayı tercih etmeyen dernekler, acilen bir organizasyon yapmalı. Zira bu iş böyle çıkacaksa bir işe yaramayacağı için zaten çıkmasın. Burada haber bekleyerek olmaz bu iş arkadaşlar. Derneklerle bağlantılı olan kişiler bir girişimde bulunmalı.

Cango hocam yeni elektrikli mercedes'ler gerçekten çok güzel ben de bayılıyorum ama jaguar ipace aklınızda olsun ilk çıktığı günden beri takip ediyorum. Dış tasarım olarak bazı insanlar beğenmiyor ama içi çok geniş ve bildiğim kadarıyla range Rover konsolunu kullanıyor. Havalı süspansiyon falan efsane mutlaka bir göz atın aklınızda olsun

adamlar egea, doblo alın diyor siz jaguar mercedesten bahsediyorsunuz :)

bakanlar için bile kışlık saray yapılıyor ahlat sarayının yanına ...onlara para var bütçeden onlara gitmiyor mu ? cari açık sadece engelliler için mi sorun oluyor akıllarına geliyor? 1 birimlik iş için 5 birimlik ihale açılıyor adamın yaptığı yıkılıyor parçalanıyor düzeltsin diye yine aynı adama işi veriyor ek parayla ama bu cari açık yapmaz değil mi? boşa raporumu yeniledim 1 ay süründüm hastanede.

Taner hocam benim de neredeyse tüm ümitlerim tükendi ama arkadaş konusunu açmışken söyleyeyim dedim Bir de durumu falan iyi olabilir biraz ekindeki aracı satıp belki 2. El falan da düşünebilir 😅

tanerbudak

Aslında dile getirilemeyen tek sorun bu, cari açık falan hikaye. engelli bir insan nasıl olurda lüks araca biner.

Eğer bu konuşulan gerçekleşirse yani 450 üstü vergili. Ak partinin asıl hedefi bu değilidir diye düşünüyorum.
1. Ak parti limitsiz araç alabilen engellilere limit getirdi(çok düşük limitler)
2. Ak parti şimdide limit üzerinden vergi almak istiyor
3. Ak parti tamamen vergili sisteme dönüş yapar.

Benim bildiğim ak parti vergi olayından vaz geçmez. En azından bu zaman kadar yaşadıklarımız bunu gösteriyor.

Daha oncede soyledim ilk limit geldi sonrada 5 yil icinde limiti az yukselterek bu duruma dusurduler. Şuan icin limit uzeri diyecekler. Belli bi zaman sonrada komple kaldiracaklar diye tahmin ediyorum. Egerki 2023 e mevcut hukumet devam ederse tüm engellilere gecmiş olsun

Hocam chp nin verdiği teklifleride gördük. İki vekil aynı gün birisi limit kaksın diye diğeri limit 1 milyon olsun diye teklif sunmuş. Şimdi chp geldi diyelim biz 1 milyon demiştik o yüzden yine limite devam derse ne yapacağız.

Adam akıllı bize destek olan ve bu limitin komple kalkması konusunda destek veren hangi siyasi lider var. Eğer var ise bunu seçim beyannamesine de koymalı ki inandırıcı olsun. Yoksa hangi parti gelirse gelsin bişey değişmez

arkadaşlar ötv muafiyet indeki sorunu önce net olarak görmek gerek engelli araç satışları çok yüksek bunun büyük bir kısımda engellinin refahından ziyade çıkar elde etmek amacı ile hak kullanımı mevcut hali ile hangi parti gelirse gelsin sorun devam edecektir diye düşünüyorum
mevcut düzenlemenin önce hak sahiplerini net şekilde belirterek şekli açıdan netleştirerek sayıyı düşürmesi sonra ise limit sorununu çözmek gerekiyor

benim düşüncem
1 % 90 üzeri olan arkadaşlarımızda araç ikamet şartı ile engelli arkadaşımıza bakan şahısa verilmeli ( bu hem süre dolduktan sonra satış işlemindeki karmaşayı hem vefat halindeki karmaşayı hemde farklı ilden araç alımını engeller )

2 % 90 altı ise aparatlı araç satış sayısına binaen alt engel oranı belirlenmeli diye düşünüyorum.

limit hususu ise kesin olarak kalkmalı bizim üzerimizden haksız kazanç kimse elde etmemeli

Arkadaşlar kimse üzerine alınıp da cevap vermesin lütfen ama;
86 SAYFADIR ŞÖYLE OLMALI BÖYLE OLMALI DİYE DİYE YORUM DA YORUM YAPILIYOR.
Allah aşkına hala anlaşılmadı galiba, ortaya koyulacak şey yukarıda söylendi. Çıkacak olan madde (ki o da çıkarsa) hiç bir halta yaramayacak. Tek yol var ki bir organizasyon ile meclis önünde buluşup 1 sayfalık basın açıklaması yapmak.

Artık şu bu olmalı yerine bu organizasyonu kim başlatır, kimler katılabilir bunun yorumları yapılmalı burada.

Emin olun meseleyi farkedenler buradaki yazışmalara acı acı gülüp geçiyor. Tren kaçıyor farkında değilsiniz.

Burayı takip eden 3 tane engelli derneği olsa ve kendi nazlarının geçtiği kişileri çağırsa bile ses getirir. tv lere haber verildiğinde zaten muhabirler mecliste bekliyor.

Allah aşkına filmi başa sarıp sarıp durmasın kimse. Kusura bakmayın...

Bedri6868

en azından verdıklerı teklıflerın ıkısı de su an kınden mantıklı .ancak ortopedık ıcın sınırsız % 90 için 750 yada 1 mılyon sınırı koyabılırler.. ama nerdeee

Miting yapalım diyen arkadaşlar var. Tabiki katılabiliriz ama herşeyden önce biz her konuşmamızda herkezden limit kalksın derken bazı arkadaşlar hala %90 engellide limit olsun diyor. Kendi aramızda bile anlaşamıyoruz. Meclisete toplandığımız zaman ne söyleyeceğiz. Buradaki arkadaşların bazıları sadece ortopedikte limit kalksın diyor. O zaman en güzeli %90 da limit kalksın diyenler ayrı gitsin meclise, ortopedikte kalksın diyenler ayrı.

Şu başlıkta öyle şeyler okudum ki hiçbirinize diyecek sözüm yok psikoloji de sizlerin durumuna "" Öğrenilmiş Çaresizlik'' denir. Dezavantajlı toplum kesimleri özgürlük alanlarının yada haklarının kısıtlanmasıyla (spesifik) hak elde edebileceklerini sanar. Birbirinizi anlamanız gerekirken tersi üzerinden fikir yürütülmekte. Admin bu başlığı kitlese daha yararlı olur net bir şey olursa konuyu açan yazar.

yahu limit zaten zibil gibi satilan %90 arac yuzunden gelmis hala birileri ona limit gelsin diyor, yok engel oranina gore limit olsun falan.. durum belli, bisey olacagi da zaten yoktu. kendileri disinda kimse 1.6 mercedese bile binsin istemiyorlar

bizim ötv konusu bugün mecliste konuşuldu mu arkadaşlar ? ben izleyemedim

Eğer sürekli bu ayrımı yapıp %90 da limit kalkmasın derseniz onlarda ortopedikten kalkmasın der. Ona limit olsun buna olmasın muhabbeti boş lakırdıya döndü. Başlıklarda %90 ile ortopedik ayrı ayrı olsun bari. Herkes kendi tarafında yapsın çalışmasını. Sürekli birkaç arkadaşın %90 engelliler veya yakınları hainmiş gibi laflar söylemeleri açık bir haksızlık. Adil insan haksızlığı önlemek için çabalar. Üç beş kişi %90 engelliler üzerinden haksızlık yapıyor diye koskocaman bir tarafın hakkı elinden alınmaz. Bu haksızlığı yapanları engelleme ve cezalandırma noktasında hiç bir mantıklı çözüm önerisi söylemeden komple %90 da limit olsun demek sizin ne kadar adil !! olduğunuzu gösteriyor aslında

hayir uc bes kisi suistimal ediyor diye demiyorum ben, suistimal de umrumda degil kimin maliysa ister kendi biner ister ogluna verir ister assagisindaki bakkala verir.

%90 arac tertibatlinin 10 katindan fazla satilmiyor mu? cogu ailenin illa bi yaslisi var, cikan araclardan da 4 unden 5 inden 1 i otvsiz olmaya basladigi icin de bu olay sinirlandi. lafi dolandirip surekli uzatmanin anlami yok

Torba kanun kabul edildi. Engelliler ile ilgili bir şey yok. Kısmet artık

Gerçekten hiç akıllanmıyoruz, fiyat limitinin ne sonuç doğurduğu ortadayken yeni kısıtlamalar öneriyoruz. Bu kısıtlamalar gelirse olacak olan fiyat sınırı da kalkmayacak, üstüne yeni kısıtlama geldiğiyle kalınacak. Kendisi etkilenmeyenlerin umurunda olmaz tabii bu.

Gittikçe de yükseliyor eller, birinci derece akrabayı da geçtik, aynı evde ikamet edecekmiş bir de kullanan. Oğlumuz kızımız bizi kendi arabamızla diyalize hastaneye götürmek için evimize mi taşınacak yani maaile?

Sayının artmasına neyin neden olduğu belli, 3. derece akrabalık limiti kaldırılana kadar böyle bir durum yoktu. Sadece bu geri getirilse araç alımı da düşer, akrabası olmayanların üzerine araç alanlar da satmak zorunda kalır. Belki aynı ilde ikamet etme gibi mağduriyete yol açmayacak yeni bir sınırlama düşünülebilir.

Hak sahiplerinin yararlanmasının önüne geçilmesindense, dedesinin ninesinin üzerine ÖTV'siz araç alan birileri de oluversin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt