Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hocam ak partinin kendi teklifinden haber var mı? Torba yasaya girdi mi acaba?

Hocam torba yasa zaten komisyondan geçti. genel kurulda önerge ile eklenecek diyor vekil.

açız diyip, milyonluk araba peşinde koşan
Geçiş garantisi, hasta garantisi, kur garantisi... Günde 25 saat çalışıp vergi ödesek bile bunları karşılayacak gelir bulamıyor devlet. Para basıp ödüyor. Meyve sebze 20 tl kıyma 120 araba da 1 milyon olur.

balakgazi
konu ben mümkün mertebe bu alanda siyasete girmekten kaçınıyorum insan kelam ederken önce düşünmeli
3) ben 2006 2007 yıllarında yeşil kart komusyonunda bulunmam sebebiyle ahırlarda engelli kardeşlerimi yaşlı insanları görürken şimdi buradaki bazı arkadaşların cahilce kötülemeye kalktığı iktidarın kanun değişiklikleri ile yaşlı - engelliye ben bakacağım diye kavgalara şahit olduk

Düşünmeli... Şu an özel tertibatla kimse binemiyor. Benim gibi %90 raporu olanlar rahat inip binebileceği genişlikte araba bulamıyor. Kimler biniyor? Evinde "özürlü besleyen"lerin şehirdeki akrabaları biniyor. (Devlet para verdi Allah razı olsun ahırda bakılan özürlüler baş tacı oldu diyen zihniyet)

DOĞRU OLAN İSE
3)insanlar istediği arabayı almalı ekonomik durumuna göre

Sakatlık-yoksulluk kısır döngüsü inşa edileli beri vergi indiriminin amacı unutuldu. Niye indirilir? Şartlar gereği geniş bagajlı, rahat, özel tertibatlı arabaya ihtiyaç duyan vatandaş bunlara ihtiyaç duymayan kimselerle aynı parayı ödesin diye. Makam sınıfı hariç tutulup ne fiyat
ne motor ne de çekiş sistemi kısıtlaması olmalıdır. Engelli olmasa C200 alacak olan biri E200 station wagon alabilsin, Fiesta bana yeter diyecek olan biri C-max alabilsin. Mesela Erzurum'da yaşayan biri 4x4 Subaru Outback binemesin mi?

2 lite motorlular ötvsiz satılır, 5 yılı dolduran kişi eğer satmak isterse 1.6-2.0 arasındaki ötvyi iade edebilir. Böyle olursa kimse 2.0ın ticaretini yapamaz.

öncelikle görmedin sanırım ben limit kesin olarak kalkmalı dedim
sonrasında ise mevcut ötv konusundaki sorun sebebiyle oluşan sorun yapılan iyi icraatlara karalama yapmak kimseye bir şey kazandırmaz
ekonomi konuşacaksak burası yeri değil yanlışlıklar yapılmış olabilir ama her yapılan yanlışmış gibi ekonomiden zerre anlamayan insanların kelam etmesi hiç hoş değil
birde alıntı yaparken tamamını alarak yazılması gerekir işine geleni değil
bu usluba esasında cevap vermek bile yanlış lütfen
ılgaz20

_JoKeR_

içerik önerge verildiğinde ancak öğrenilebilir. meclis tv den izleyebileceğiz sadece. anlık bir olay bu önerge işi. biri önerge veriyor tüm parti grupları o önerge hakkında konuşma yapıyor sonra da oylanıyor. sistem böyle.

Mecliste ne zaman görüşmelere başlanacak önerge teklifi ne zaman verilir acaba, birşey olacağını sanmıyorum şahsım adıma ama bir ümit işte...

SM-C7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

birbirinden haberleri yok değil aslında var, bu teklifler kabul edilmeyecek akp ninki kabul edilecek. limit kalkarsa chp biz zaten kalksın teklifi vermiştik diycek, limit 600 olursa chp biz 1000 olsun teklifi vermiştik diycek.

Zaten zam gelmişti bu yükselişten evvel üstüne bu dolar%2.5 artsa otoya gelen zam %25 .....bu devirde gençlere üzülüyorum ne ev ne araba ne iş.... hepsi hayal oldu zor en zor döneme denk geldiler.

Bugünkü masrafım.
Trafik sigortası: 1250 TL
Kasko: 6500 TL
Aküler değişti: 4600 TL Yan sanayi büyük akü küçük akü Orjinal.
Bakım 10000 TL
Benzin ve diğer masraflar hariç.
Araç elektrikli olsaydı belkide bu kadar masrafı olmayacaktı.

Adaş sanırım sende yıldız falan var o arabaya çok çok iyi bak :)

0 Araçlarda ciddi bir zam dalgası olacakmış bugün ki kur artışısı tuz biber oldu umarım süreklilik arz etmez...

hanifeaydin

verenler kim, göz yumanlar kim, takip etmeyenler kim, hadi ola ki verildi oranları düşürenler kim, lehimize yasalar değiştirenler kim böyle olunca insanın aklına bu sahte raporları bahane edilerek yeniletmeye çalışılarak çoğumuzun hakları elimizden gidiyor ve böyle olunca korkumuzdan rapor alıp hakkımız olan araçlara yaklaşamıyoruz

@marto1
Daha 12bin KM de.:)
Limit kalkmalı yoksa yapılan limit artışı hiçbir moka yaramayacak.

@kardelenn
Yeni değil 5 yıllık araç yinede teşekkürler. Maliye bakanımızın gözlerindeki ışıltı devam edip bize limiti kaldırabilirlerse yenileyip elektrikliye geçeceğim limiti kaldırmazlarsa bununla devam.

@kardelenn
Rapor sorunum yok bundan önceki raporumu malum yerler sahtelik için iç ettiler yeni rapor çıkarttım ve notere adıma tastiklettirdim.
Raporum sürekli zaten.Devletin kendi kurumu raporumu yok ediyorsa zaten sahtekarlar onun içindedir.

@tanerbudak
Limit kalkarsa Öncelikle mercedes e bakıcam sonra bmw ye bütçeme hangisi uyarsa fiyatlar yerinde durmuyor bayiler bize ne diyecek belli değil kesin birşey söylemek imkansız.Ben mercedes hastasıyım olmazsa olmaz önceliğim odur.Tabiki SUV olacak.İkinci olarak menzilde en önemli nokta menzili yüksek olmalı.

https://www.youtube.com/watch?v=bLM4sRx2cL0
şunu yeni gördüm ama türkiyeye gelmez yada gelirse çok pahalı olur sanırım.

Cango

Muhteşem görünüyor da bu aracın ülkede satışı en az 1.5 miyon olur

Cango

Ağzınızdan bal damlıyor, keşke limit kalksa ama hiç ümidim kalmadı ne yazık ki. inş kalkar, limit kalksa da Mercedes audi bmw volvo bayilerinde araç yok, gelecek aradı da engelliye verirleri mi bilemedim. Hakkımızda hayırlısı bakalım, merakla bekliyoruz.

Bu torba yasadan bir şey çıkacağına pek ihtimal vermiyorum arkadaşlar. Eğer öyle bir durum olsaydı Cumhurbaşkanı engelliler haftasında bunu müjde diye söylemez miydi? Bu aralar tek bir oyun hesabı bile yapılırken bu şekilde sessizce torba yasa ile çıkmaz diye düşünüyorum.

eğer limit şu zaman artırılıyor die bilgi verilirse kesin bir dille, yada torba yasaya erken girerse, engelli araç satışı durur kimse almaz, çünkü kesin ne olduğu belli demek yasa çıkınca alırım der, ama şimdi insanlar alıyor çünkü büyük çoğunluk birşey olmayacağını düşünüyor. Eğer torba yasa ile çıkacaksada son anda dahil olup çıkacaktır diye düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt