1) Arkadaşlar öncelikle polemiğe girmek istemiyorum 2000 öncesi araç satış rakamlarını merak edenler listeler mevcut zaten oralardan bakabilir. şimdi kdv ötv oranı güzellemesi veya izahatı yapmayayım yani porşe fiyatını merak edenler
bakabilir
2) konu ben mümkün mertebe bu alanda siyasete girmekten kaçınıyorum insan kelam ederken önce düşünmeli
3) ben 2006 2007 yıllarında yeşil kart komusyonunda bulunmam sebebiyle ahırlarda engelli kardeşlerimi yaşlı insanları görürken şimdi buradaki bazı arkadaşların cahilce kötülemeye kalktığı iktidarın kanun değişiklikleri ile yaşlı - engelliye ben bakacağım diye kavgalara şahit olduk
4) geçmiş konuşmak veya birbirimizle hamaset vari konuşmak hele mevcut iktidar pkk gibi çok uluslu bir örgütü bitirme aşamasına getirmişken oradan vurmaya kalkmak hele birde muhalefet hdp ile kol kola giderken cevap vermeye bile değecek bir konu değil
DOĞRU OLAN İSE
son yıllarda mevcut haklarda gerileme olduğu bunu ise birbirimizi suçlayarak senin engelin benim engelim değilde birlik olarak aşabiliriz
esasında sorunlara biraz bakınca benim kanımca çözüm çok basit
1) %90 üzeri engelli arkadaşlarımın araç alımında aracın ruhsatı alan engelliye değilde engelliye bakan bireyde olmalı onada aynı ikamet şartı getirildiği taktirde bu sorun basit denetimle ortadan kalkacaktır Ruhsatta bu durum belirtilerek tabi
2) %90 altı arkadaşlarda ise taban yani ilk yüzde oranı belirlenmeli mesela %20 gibi tertibatlı araç çok olursa dı buradaki kısıtlamaya kademeli ötv ödeme şeklinde olabilir ( bu konuda meseal ben %28 engelliyim sağ ayakbileği ve kalçada sorunlar var şimdi öncelik benden ziyade tekerlekli sandalye kullanan ve ya ampute olmuş arkadaşlarımda olmalı )
3) kesinlikle limit kalkmalı çünkü galericiler engelli arkadaşların haklarını gasp etmemeli insanlar istediği arabayı almalı ekonomik durumuna göre
lütfen siyasetten ve kırıcı dilden uzak duralım. eleştirmek herzaman en kolayıdır ama anlamak emek ister