Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cango Komiksin dedim komikliğe devam ediyorsun. Senin oy verdiğin partilere bak bakalım Atatürk'çü miliyetci, vatan sever insan kalmışmı! Lafı çok uzatmaycam afiyet olsun demogaji kasıp, açız diyip, milyonluk araba peşinde koşan aç Arkadaş sana selam olsun.

Konuyu rayından çıkmasın, limit artışında güzel haberlerin gelmesini bekliyoruz. İnşallah kısa zamanda bu düzenleme çıkar.

allah kimseyi ecevit zamanı porştan alınan vergiyi şimdi garibab, memur arabalarından alıyorlar cümlesini ecevit zamanı her engelli porş alıyordu diye çarpıtmaya çabalayacak kadar sinsi ve edepsiz duruma düşürmesin.

allah kimseyi kendi komplekslerini bastırmak için hep güçlüden yana olmaya çabalayacak kadar zavallı yapmasın

Bin alimi ikna ettim bir delil ile, bir cahili ikna edemedim bin delil ile… İmam-ı Şafii
Alimle sohbet et alırsın mertebe, cahille sohbet etme dönersin merkebe. - Mevlana
Cahille tartışmayın, çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahile verilecek en güzel cevap sükuttur - Anonim

Neyse…

Ortam çok gergin. Biraz da gülelim (!!!) Not: Nerenizle güleceğiniz tamamen kişisel zevkinize bırakılmıştır.

Bakan Yanık'ın engelliler açıklaması gündem oldu
https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bakan-yanikin-engelliler-aciklamasi-gundem-oldu-7135675/

nickneymi arkadaş anlama yeteneğin yok, okuma yeteneğin hiç yok. Edepsizlik yapıp edep istemeye yeteneğin çok.

Basit bir soru soruyorum. Tek tek soruyorum tane tane soruyorum. İstersen gece hecede sorabilirim

Ecevit zamanında porshenin vergisi düşüktü, limitde yoktu! Kaç tane engelli porshe alabildi. Soru bukadar.

Bu sorunun cevabını vermemek için kıvranıyorsun. Kıvraksın belli. Şekilden şekile girip cevap veremiyorsun.

Hatırlatayım ozamanlar Millet açtı, bırak milleti devlet açtı, kapı kapı ülke ülke gezip Ecevit para istiyordu, emeklilik yaşı Ecevit zamanında artırıldı. Kaynak lazımdı para lazımdı devlete, IMF anlaşmaları Ecevit zamanında yapıldı. Özelleştirmeye Ecevit zamanında başlandı.

@yükcells tebrik ediyorum, Mevlana'yı yanlış anlamışsın, son cümlende cehaletini, Mevlana ile örtmek istiyen biri olduğunu kanıtlıyorsun.

Bir an için düşünse mevlanayla seni yanyana , cehaletini gösterdiğin için teşekkürler. Mevlana'yı anlamak ağzı başka yerde olan arkadaş sanamı kaldı. Ben ağzımla güldüm cehaletine, sen başka yerinle gül.

Ağzı başka yerde olan arkadaş sanada selam olsun

sen kıvranıyorsun, kıvırma derken dansöz iması yapıyorsan dansözler senin gibi yalaklardan bin kat onurlu.

istersen her gün sor, hatta her gün sor da ne kadar zavalı olduğunuz iyice ortaya çıksın ecevit zamanı engeler porş almış mı diye şimdi polo bile alınamamasını savunuyor, sanki adam porş dağıtmak zorunda, sanki çetelesini tuttuk

diğer cahil şeylerine yanıt bile fazla ama videolarda bile belli 25 sene sönce sokaklarda insanların yüzünde bile ışıltı varmış, şimdi arap dolu taksim o zamanlar rengarenkmiş senin gibiler yüzünden herkes mutluluğunu kaybetti

TR123

Hocam utanın utanın. Herşey bitmiş gitmiş. Halen yazdığınız şeylere bakın. 90 lı yıllarda tüm dünyada sıkıntılar vardı. Sene oldu 2022 artık üretim, hizmetler almak çok daha kolay.

osseoboys

Arkadaş 2022 deyiz üretim diyorsun bayilerde araç yok farkındamısın. Tüm dünyada korona yüzünden sıkıntı var! Çip kriziydi, hammade sıkıtısı derken araç üretimleri aksadı farkında mısın. Boş laf, çok tıkırtı yapıyorsun. biraz utanmayı öğren.

Benim mesajlarıma cevap yazmayın
nickneymi

Birşey iddia ediyorsan onu kanıtlayacaksın, kanıtlamadığın şeylerin altında kalırsın. İlk mesajından buyana Üslübun bozuk, yalakalık ve dansözlük mesleğin olmuş. Zira kendi yazdığın mesajlara bakarsan görürsün. Kendinle tezat düşüyorsun.

Konuyu ben kapatayorum cevap yazma bana

sen kimsi de konu kapatacan?

ecevit zamanı porşun ötvsi yuzde 65
şimdi paralsr müteahitlerin geçilmeyen yoluna, yanında havalimanı varken yapılan havalimanına gittiği için fiat egea ın ötvsi %70-80

üretim aksaması ile 1.6 limitin değişmesinin ne alakası var?

tanerbudak Taner hocam, ÖTV muafiyeti düzenlemesi, bu hafta görüşülecek olan torba yasaya eklendi mi? Yeni bir duyum bilgi var mı acaba?

Ya nekadar tuhaf insanlar var herseydan memnunmus gibi davranıyorlar eminim değiller hemen Tayyip Erdoğan i indirecekler dış güçler dünyada ekonomi kötü saçmalığına giriyorlar dünyada ekonomi kötü evet ama en fazla%8 bizde 100%100 fazla bunu bilmiyorlar mı acaba? Tayyip Erdoğan i indirmek istiyorlar tabiki isteyecekler Tayyip Erdoğan da başkasını indiripte gelmedimi bende oy verdim ama artık yonetemiyor başkanlık sistemi çok kötü bir sistem herşey e bir kişi karar veremiyor olmuyor ve yaşlandı artık engelilere ve işçilere bir şey vermiyor onlar için uğraşmıyor.sadece Suriyeliler.patronlar ve müteahhitler artık ne yaptığını bilmiyor

Çoook acayip Bi ülke olduk sorsan yüzde 98 Müslüman ülkeyiz 20 senedir ülkeyi Erdoğan yönetiyor ülke ekonomide altın çağını yaşadığı dönem gezi olaylarıyla ülkeyi yakmaya başladılar içerden dışarıdan her türlü hainliği gördü bu ülke vallahi yazıktır ayağında çarık olmadan ülkesi için canını çanakkalede ve birçok cephede veren dedelerin torunlarına bak patates soğana büyük şehirleri verdiniz şimdide ülkeyi vermeye göze aldınız kimse diyemez Erdoğan ülkeye hizmet etmedi bugüne kadar hiç duymadım Erdoğan hizmet etmedide oy vermiyorum diyeni .... verin arkadaş chp ye hdpy oyları seçim gecesi kazanırsınız kandil dağındakilerle beraber halay çekersiniz İsrail sevinçten 3 5 roket fazladan atar Filistine beraber eğlenirsiniz...

Fatih4153

kim müslüman kim değil sana ne, hangi kitapta şuna oy verecen şuna vermicen şunu mercedes s te sarayda yaşatcan diye yazıyor?
evet şehirler bedavaya araplara kaldı hepsi de en az 5 tane doğuruyor ,kemikleri sızlıyordur.
yanlnız bunlarda bi düğme var galiba basınca otomatik israil filistin diyor :)))

@TR123
Oğlum sen hastasın hasta "ama ben trolcüydüm o kadarda para alıyordum akp paramı neden kesti ya şimdi ne yapıcam ben" diyeceksin bağırmaya başlayacaksın aç kaldım diye.Ben aç değilim limit kalksın Merco EQS SUV alacam lan aç olan adam alabilirmi bunu.Gelmişsin burda trolcülük yapıyorsun ama biz yemeyiz oğlum hadi yürü git.

Son düzenleme:
nickneymi

Seni kendime denk alıp cevap vermek kendime saygısızlık olur senin zeka seviyenle bir tutmuş olurum kendimi . Yeminle gerizekalılıkla açıklanabilecek Bi durum değil....

Fatih4153

yahu madem bu kadar ileri zekasınız 20 yıldır uçursaydınız yahu, 20 yıl önce porşun vergisi %65 miş şimdi %225 polonun vergisi %27 miş şimdi %80 madem bu kadar zeka var, neden uçamadık yahu, 20 yılda bi vergiler uçmuş. hadi gidip fethetseydiniz balkanları, filistini :) biz mi tuttuk? bırak fethetmeyi süleyman şah türbesi toplanıp geri getirildi, kuruluştan beri ilk toprak kaybı. sosyoekonomik seviyen bile yazı yapından belli.

Fatih4153

Hdp ile kim kol kola gezdi, kim megi megri diye ağladı, kim oslada teröristler ile pazarlık masasına oturdu, kim özel yetkili savcılara yetki vererek sınır kapısından davul ve zurna ile terösistleri ülkeye aldı çok iyi biliyoruz. Trollüğü bırak.

nickneymi
_JoKeR_
Ben söyleyeceğimi söyledim kardeş kim hangi partiye oy verir bilmem tek bildiğim seçim gecesi olmazda olurya hdp nin desteklediği aday kazanırsa kandilde halaylar çekilmeye başlanırsa o bebek katillerinin kim yüzünün gülmesine bilerek sebep olursa ALLAH belasını versin....

Fatih4153

hakkaten merak ettim çözüm süreci zamanı akpye düşman mıydın? yoksa o zaman da çözümü mü desteklediydin?

bak internette ne buldum çok zeki insan,

Hakkari’de AKP eski milletvekili Mustafa Zeydan'ın oğlu Rüstem Zeydan AKP’den, diğer oğlu Abdullah Zeydan HDP'den milletvekili adayı oldu.

yahu bak ayıp değil mi sevdiğin partinin oy verdiğinin milletvekilinin oğluna niye kötü sözler sölüosun. cıss yaparlar çok ayıp valla, bak sen oy verdin babanın yüzü güldü, belki seçildiyse kardeşi de gülmüştür senin oylarla, ee öbür kardeşe oy veren mi kötü oldu şimdi 😂😂

1) Arkadaşlar öncelikle polemiğe girmek istemiyorum 2000 öncesi araç satış rakamlarını merak edenler listeler mevcut zaten oralardan bakabilir. şimdi kdv ötv oranı güzellemesi veya izahatı yapmayayım yani porşe fiyatını merak edenler :) bakabilir
2) konu ben mümkün mertebe bu alanda siyasete girmekten kaçınıyorum insan kelam ederken önce düşünmeli
3) ben 2006 2007 yıllarında yeşil kart komusyonunda bulunmam sebebiyle ahırlarda engelli kardeşlerimi yaşlı insanları görürken şimdi buradaki bazı arkadaşların cahilce kötülemeye kalktığı iktidarın kanun değişiklikleri ile yaşlı - engelliye ben bakacağım diye kavgalara şahit olduk
4) geçmiş konuşmak veya birbirimizle hamaset vari konuşmak hele mevcut iktidar pkk gibi çok uluslu bir örgütü bitirme aşamasına getirmişken oradan vurmaya kalkmak hele birde muhalefet hdp ile kol kola giderken cevap vermeye bile değecek bir konu değil

DOĞRU OLAN İSE

son yıllarda mevcut haklarda gerileme olduğu bunu ise birbirimizi suçlayarak senin engelin benim engelim değilde birlik olarak aşabiliriz

esasında sorunlara biraz bakınca benim kanımca çözüm çok basit

1) %90 üzeri engelli arkadaşlarımın araç alımında aracın ruhsatı alan engelliye değilde engelliye bakan bireyde olmalı onada aynı ikamet şartı getirildiği taktirde bu sorun basit denetimle ortadan kalkacaktır Ruhsatta bu durum belirtilerek tabi

2) %90 altı arkadaşlarda ise taban yani ilk yüzde oranı belirlenmeli mesela %20 gibi tertibatlı araç çok olursa dı buradaki kısıtlamaya kademeli ötv ödeme şeklinde olabilir ( bu konuda meseal ben %28 engelliyim sağ ayakbileği ve kalçada sorunlar var şimdi öncelik benden ziyade tekerlekli sandalye kullanan ve ya ampute olmuş arkadaşlarımda olmalı )

3) kesinlikle limit kalkmalı çünkü galericiler engelli arkadaşların haklarını gasp etmemeli insanlar istediği arabayı almalı ekonomik durumuna göre

lütfen siyasetten ve kırıcı dilden uzak duralım. eleştirmek herzaman en kolayıdır ama anlamak emek ister

Yazmayacaktım takip bile etmiyordum yanlışlıkla tıklayınca okuduklarımdan dumura uğradım.

Bu kadar ucuz propaganda yapılır, bir de utanmadan İsrail diyorsunuz.

israil doğal gazı avrupa'ya taşınabilsin diye Ameika ile ortak olup Suriye' yi bugünkü haline getiren chp hükümeti mi?

Filistin'de olanları dünyaya duyuran Türk gazeteci Şirin Ebru Akile'yi geçenlerde İsrailli askerler vurdu öldürdü, hükümetten bir kişi kınadı mı?

Para bulacağız diye darbeci dedikleri suudilerden sonra İsrail ile de yakınlaşmak için taklalar atıyor hükümet, önümüzdeki günlerde yapılacakları da cehape yaptı dersiniz artık.

25 yıl önce akıllı telefon, iphone yoktu hükümete teşekkur edin nankörler 😂

Arkadaşlar konudan iyice uzaklaştık. Burada keselim ne olur. Kendi durumundan, ülkenin durumundan, engelli haklarından memnun olan AKP'ye oy vermeye devam etin. Şikayeti olansa karşı tarafa oy versin.

Aynen ya, anlamsız bir şekilde büyüdükçe büyüdü, Siyasi tartışma için bir bölüm açılsa arkadaşlar orda devam etseler ne güzel olurdu. Bu başlıkta siyasetten bağımsız limitle ilgili gelişmeler paylaşılsa ne güzel olur.

balakgazi Sen nerde yaşıyon arkadaş megri megrilerle pkklıları dağdan kim indirdi TRT de Öcalan'ın mektubunu kim okudu ne için okudu bu kadar cahilce konuşma ilk önce geçmişine bak sonra muhalefeti suçla Akp hükümeti ABD nin talimatı ile iktira gelmiştir bu kadar net sallayıp duruyorsun

Mümin Çelik siyasette dil başka icraat başka fiiller sonuçları ile değerlendirilir söylemleri ile değil dün kendi ülkemdeki karakola 30 saatte gidemezken bugün sınır ötesinde üstlerimiz var ama lütfen siyasete girmeyelim buradaki problem ötv düzenlemesi onun dışında ki polemikler hoş olmuyor insanlar bilgi almak amacı ile forma bakıyor bizlerin atışması için değil

balakgazi valla bende bayadır takipteyim ama senin kadar iktidarı öven muhalafete giydiren yazılar okumadım ve dayanamadım yapan sensin zaten

burası yıllardır olan bir hakkın iktidar tarafından yapılan değişkilkiler sonrası kullanılamaz hale getirilmesinin başlığı,
burası otomobil alım başlığı, araç fiyatları da malum.
iktidarı çok sevenler konuyla alakasız yok israilmiş, yok şuymuş, yolmuş vb gibi konuları başka başlıklara yazabilir. sanki her aileye 10 araba alınabilirmiş gibi sürekli arabanın normal aile aracı gibi kullanımına suistimal diyerek insanları sürekli hak daraltma talebi iletir hale getirme yetmedi şimdi artık tümden alakasız yazılıyor

torba yasa ise,
kimsenin şu olacak bu olacak demesinün pek ehemmiyeti yok. görünen 3 ihtimal var,
-hiç bişey olmaması, torbada da bu konu eklenmemesi
-çok ufak önemsiz bir değişiklik örneğin limit üstünün vergilendirilerek alınabilmesi, böyle çıkarsa bir daha limit hiç artmaz
-genel ya da türlere göre, az ya da fazla bir hak artırımı, burada da iimdi artarsa sonra ydo ile de artacak mı hariç mi kalır gibi her mevzuat karmaşıklaştığı için yemç sorular oluşabilir

Cango

Usluba bak hele yürek yemişsin! oğlummmmm Uslubununda seninde trollerininde .... adamlık olsa sende edepli olurdun. Edepsizliğinle trolsün zaten,

Trol olduğunu kabul ediyorsun demek ne güzel, ondanmı kuduruyorsun. Herkesi kendin gibi trol sanıyorsun meydan boş atıp tutuyorsun. Maaşın kesilirse Merso alamasın!

Cevap yazma hakkımı kullandım saygılar.

Son düzenleme:
Araç fiyatları çok arttı dolayısıyla toplanan ÖTV miktarı da epeyce fazla oldu.
Şöyle bir baktım, 2022 yılı için hükümetin beklediği ÖTV geliri henüz yıl ortası bile olmadan bütün yıldan beklentiyi fazlasıyla karşılamış.

Teorik olarak bu yıl daha fazla ÖTV gelirine ihtiyacım yok, engelliler için limit arttırabiliriz veya limiti kaldırabiliriz filan diyebilir. Tabi bu çok düşük bir ihtimal.

Bütün bütçeyi yiyip bitiren KKM gibi bir çok faktör de var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt