Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Taner beyin gayretlerini takdir ediyoruz. Bu işleri düzeltecek kişi o değil. Sadece duyduklarını bizimle paylaşıyor sonuçta

Ak parti seçime kadar bu işi düzeltip limiti koyduğu gibi tüm engellilerden tamamen kaldırır inşallah.

egemmm metinunal2816 metinunal2816
Beğenmeyen gitsin diye bir şey yok, burası herkesin forumu. Konu dışına çıkmamaya çalışarak üyelerle tartıştım, bu süreçte birine hakaret vari bişey dediysem özür diliyorum, ancak burada konuştuğumuz konu limitle alakalıydı ve limit konusunda ayrımcılık yapılmasını istemediğimizi belirttik. Ve bu forumu kullanmak hepimizin hakkı bunu tekrar söyleyim yorumlarımızı okumak zorunda değilsin diye de tekrar ekliyim, ismimi gördüğün yerde gözünü bir aşağı kaçırabilirsin mesela

Bunu da burada kapatalım forumu amacına uygunsuz kullandın/kullanmadın konusu konuşmayı herşeyden çok saptırır

12 Mayıs da boş geçti. Yılbaşına YDO ya kaldık artık

OturanBoğa
Ver yetkiyi gör etkiyi diyorsun yani 😀

Ceylin44
Serkan Bayram Bey bireysel olarak uğraşıyorsa boşa ümitlenmişiz demektir. Bundan sonra o kanaldan gelen haberleri hiç paylaşmazsak daha iyi olur.

Herkes taner beyden Bi haber bekliyor adam uğraşıyor duyduklarını bizimle paylaşıyor daha neyapsın ... Ak partinin en büyük hatası engelli plakalarını bizi düşünerek kaldırması oldu önceden millet kibirden engelli plakalı olacak die araba almazdı şimdi en son kaçyıl önce gördüğünü unuttuğu akrabası üzerine araç alıyorlar. Eminim bu eleştirenlerin çoğuda onlardandır.. eleştirmede üzerimize yok ama kimse parmağını bile sallamadan rahat peşinde ....

Bence de tekrar gelmeli engelli plakası ki en güzel çözümlerden biridir

tanerbudak Taner bey bu forumdaki insanların bu konuda yapabilecekleri bir şey var mı? Burada dil döküyoruz ama nafile. Bizim de bu konuya eylemlerimizle katkıda bulunmamızın bir yolu var mı?

Fatih4153

yani rahmwtli ecevit zamanibda porsun ferrarinin otvsi %65 iken simdi amaç hastaneye git gel ulasimiysa neden is gormesin diye yazilinca bile milletin hakaret edilmis gibi yazip durdugu egeanin bile otvsinin %70-80 olmasinin mileetin otvsiz araca ususmesinde hic mi sebebi yok?

akp o kadar iyilik yapti ama tuh sanssizlik oldu. neyseki suriyelilwr araba alirsa otv odemek zorunda degil yabanci cunku

Son düzenleme:
Suriyeliler ötv siz araçmı alıyor yalanında böylesi

Reis 20 yıldır yerli oto diyor sürekli sonunda 1 tane yapılıyor neden illada yerli oto diyor hiç düşündünüzmü enfazla cari açık otomobilde var zamanında devrim arabaları gibi yerli uçak sanayii gibi projeler sizin zihniyetinizde olanlar tarafından toprağa gömülmeseydi şimdi kimsenin ötv sorunu yoktu engelliler şuan KDV bile ödemiyor olurduk... iha siha yerli savaş uçağı gemiler yapılıyor sizin zihniyet onlarıda eleştiriyor .. eleştirmeden önce biraz araştırın... ecdvitin zamanında Ferrari nin ötvs 65 di diyorsun ecevitin imf kapılarında yalvardığını unutuyorsun....

Fatih4153

Zihniyet derken iyi misiniz? Yerli alınmasın mı dedik engelli plakaları geri gelsin dedik niye bu kadar gücünüze gidiyor. En azından gerçek engelliler araçlarını alır cari açıkta olmaz. Suistimaller de son bulur

Ceylin44

o plakanın bir sürü olumsuz ve güvenlik sorunu yaratabilecek yönü de var.
İmam Gazali “Cahillerle tartışmaya girmeyin, çünkü ben denedim hiç başarılı olamadım” der. Cahili kazanırım diye emek harcamak zamanınızı öldürmekten öteye gitmez. Onun için uzak durmak en doğrusu.

Ceylin44

Siz yolda yürürken üzerinize "Ben engelliyim" yazılı bir tişört giyiyor musunuz.? Peki kullandığımız araçlarda böyle bir işaretin olması gerektiği kanısına nasıl bu kadar çabuk vardınız.

Plakalardan o işaretin kaldırılması için bu formumda ve ve başka mecralarda büyük mücadeleler verildi. Siz ise onca çabayı bir çırpıda ortadan kaldırmanın bir çözüm olacağını iddia ediyorsunuz.

İdari otorite denetim yapmak istiyor da elini mi tutuyoruz? 200 km hızla giden aracın plakasını saniyeler içinde okuyan sistemler kurulmuş ve bu sistemle aracılığıyla her gün binlerce kişiye trafik cezası kesiliyor. Kural koyup denetlemeyen ve suistimale kapı açan idare mi daha çok sorumlu yoksa bu kapıdan kafalarını uzatıp uzatıp bu zeminden faydalanmanın yolunu bulanlar mı?

Araç ruhsatlarından "Engelli aracını 3. dereceye kadar akrabalık derecesi olanlar kullanabilir" ibaresini kaldıranlar mı yoksa bu kısıtlamayı kaldırdıktan sonra türeyen suistimaciler mi?

%27'ler seviyesinde ÖTV oranın %80'ler %100'ler seviyesine çıkartanlar mı yoksa akıllara zarar ÖTV oranı farkı nedeniyle iştahı kabaranlar mı? (100 TL fabrika çıkış fiyatı olan araçların satış fiyatı 150 iken engellilere 118 e satılıyorken bugün 100 TL fabrika çıkışı olan araç normal satışı 212,5 iken engellere satış fiyatı 118 oluyor. Daha önceden fark %21 iken şimdi %45 ler seviyesinde. engelliler avantajı 2 katına çıkmış tabi limit nedeniyle araç bulabilirlerse)

Fatih4153

siz nasıl bır zıhnıyetsınız bırader ? Gelmıs burda AKP yandaslıgı yapıyorsun ? İMF kapılarında yalvarıyordu şimdi ne yapıyorsun ?? sen ulkenın dıs borcunu bılıyon mu ?? O Reis dediğin ilahlaştırdıgın yerlı otomobıl fabrıkası kuarana kadar neleri sattı haberın var mı? bu ulkenın ne degerlerı gıttı 3 kuruşa.. Reısın o kadar iyi şu ekonomının halıne bak.. gelmıs yerli oto cari açık dıyor yerlı oto olunca o cari açık kapanacak mlllet karnını dogru duzgun doyuramazken herkez TOGG alacak oylemı ? Ben 46 yasındayım boyle enflasyon boyle pahalılık boyle rezıllık gormedım. 20 li yaslarda romanyaya rusyaya giderdik biz TL değerliydi şimdi AVrupanın en fakir ulkesı bulgar bıle bıze tatıle gelıyor. Hala gelmıs Reis diyor..

arkadaşlar kusura bakmayın formda öyle bir güruh var siyaset yapmak için elinden geleni yapıyor evet ben reis yandaşıyım buradaki zevatın coğu ak parti öncesinde ülkenin halini ya bilmiyor ak parti hükümetinin getirdiği nimetleri alırken bu yapmaları gereken işlerine gelmeyen kelam ise hükümet lozan maddesi sebebiyle gibi gereksiz kelam edebiliyor yazık şimdi bir sorun var sorunu konuşmak varken iyi niyeti ile uğraşan arkadaşları kırmaktan haz alan arkadaşlar lütfen bi susun bilik msj vermeyecekseniz çözüme katkı sunmaktan uzaksanız yazmayın
ilk 4 ayda yapılan araç satışlarının yaklaşık %40 üzeri engelli satışı olarak yapılmış bunu görmeden isterük isterük deyip sorun bile bilmeden kelam ediyorlar akp öncesi bu oran emin olun % 1 veya bilemedin % 2 şimdi geriye kalana sorsan önceki hükümette hepsi araç almış
lütfen siyasi kelamlar yapmayın yeter şurada sorun belli çözüme katkı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekürler

amma sedat pekerci varmış

el insaf veçmişte araba vergisi %27 yken %80 e çıktı normal insanlar araba alamamz hale geldi, insanların cebinden yol yapıldı kimse kullanamaz hale geldi özal istanbul ankara otobanı yapınca kullanamayan yoktu şimdi vergi böle uçunca insanlar doğal olarak normalde öle yapmazken ailedeki raporlu kişi için alıyorlar, o kişi kullansın ya da kullanmasın onun da rızası ile o aracı sürüyorlar. bu da hakları buna suistimal demek yel değirmeni ile savaşmaktır. ticareti yapan da vardır. fakat %27 den %80 e çıkınca engelli aracına yoğun talebi başarı gibi yansıtmak hakkaten düşük bir algı sonucu oluşan muhakeme mi yoksa çok yüksek bir algı ile yapılan bir sinsi yönlendirme mi çözemedim

akp öncesi bakıyorsunuz videolar bile ışıl ışıl insanlar mutlu, özgür, sokaklar neşeli. şimdi aynı videolarda arap sığınmacı ile dolu gri bir şehir var sadece

egemmm ben de aynı şeyi söylüyorum zaten ülkede 10 milyon civarı engelli olduğu söyleniyor sen ben sadece çevremize bakıp hangisinin daha çok olduğuna karar veremeyiz ama seninle aynı görüşteyim öyle insanlar da var ve biz o insanları suistimalci olarak görüyoruz. Bir sekilde denetim mekanizması oluşturulup bu hakkı Fuzuli ya da engellinin yararına olmayacak şekilde kullananlardan geri almak lazım eminim buradaki hemen hemen herkes bu şekilde düşünüyor

Son umut Torba yasa kaldı artık. yoksa bu konu uzar gider. Serkan bey ile dün görüştük. kendisi hem mecliste hem de TV100 kanalında bu konuda açıklama yaptı. Bu sorun ile bireysel olarak uğraşmıyor vekil. aile bakanlığı, maliye bakanlığı, gelir idaresi başkanlığı ve akp grubu olarak çalışmalarda bir noktaya geldik önümüzdeki günlerde yasal düzenlemeyi yapacağız dedi. ancak benim anladığım kadarı ile konunun geçici bir düzenleme yapılacak ve dağ fare doğuracak. torba yasa bayram öncesi genel kurulda görüşülecekti ancak bayram sonrasına ertelendi. bu hafta da görüşülmedi ve haftaya ertelendi. önümüzdeki hafta görüşülecek olan 327 sıra sayılı torba yasa bu iş için artık son umut. biliyorum bana kızıyorsunuz lakin ben de duyduğumu öğrendiğimi söylüyorum. bu duyduklarım da bayilerden duyulan şeyler değil. direk vekiller, grup başkanvekilleri ve bakan yardımcısından bilgi alarak yazıyorum. onların yalancısıyım sonuçta benim elimde olan birşey olsa keşke. daha önce de dedim ben sıradan bir vatandaşım. sadece 2016 dan beri bu konu için uğraşıyorum ve adamlarla biraz içli dışlı oldum. torba yasa da bu iş çözülmez ise gidelim meclis önünde eylem yapalım artık başka yolu yok bunun. adamlar resmen dalga geçiyor bizimle. 3-5 günlük işi 3-5 yıldır çözmüyorlar. yazıklar olsun. ama şunu bilmenizi isterim ki serkan bayram ve fatma öncü bu iş için çok uğraştılar. ancak sistem öyle bir sistem ki maalesef ellerinden birşey gelmiyor. adam açıklama yaparken bile maliye bakanından onay alıyor düşünün yani. sizden son kez rica ediyorum. şu torba yasa genel kurulda görüşülene kadar lütfen sabredin. yine de olmaz ise gidelim meclise.

https://www.youtube.com/watch?v=rkglx-bpPNs

Maalesef konunun temsilcisi ve düzeltilmesi için çaba sarfeden vekiller, bu konuda tecrübesiz ve nasıl yol alınacağını bilmiyorlar. İfade ettikleri sorun ve önerilerin, muhatapları nezdinde maalesef, neredeyse hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Daha dramatik olanı bu durumun farkında bile değiller. Yapılması gereken teknik düzenlemenin nihai makamı konusunda yanlış adresten çözüm arıyorlar.

Ne mi olacak, maalesef söylediğim gibi dağ fare doğuracak ve komik bir iyileştirme yapılacak.

Sözde %90 üzeri engellilerin hizmeti için alınan araçların öncelikle ve daha çok engellinin hizmetinde değil, "ÖNCELİKLE" engelli olmayan yakınlarının hizmetinde kullanılması konusundaki problem çözülmeden bu konuda tatminkar bir çözümün gelmesi imkansıza yakın gözüküyor. Çünkü bu durumun ortaya çıkardığı rakam ve tablodan rahatsız çok fazla kişi var. Engelli yakınları, ÖTV indirim hakkını, engelli bireyin kendisinden ziyade, kendi hakkı olarak algılıyor ve öncelikle bu hakkı kendi hizmetinde kullanmakta hiç bir mahsur görmüyor. Bu konuda bir çok yetkili, indirimli alınan aracın ağırlıkla ve öncelikle engelli olmayan kişilerin hizmetinde kullanıldığının farkında ve ortaya çıkan tablodan rahatsız.

arkadaşım senin yaşın kaç merak ediyorum ben ak parti öncesinde biliyorum en lüks araçlar kuş grubu idi yollar :) ışıl ışıl mutlu insanlar Allah ım yarabbim ne içiyorsunuz lütfen küçük bir sıkıntıda nankörlük etmek yerine gerçekleri görün. şimdi sorun belli lütfen gereksiz kelamlarla konuyu dağıtmayın
Taner bey emekleriniz için çok teşekür ediyorum yapabileceğim birşey olursa yapmaya hazırım

SiyahPelerinliAdam

'Engelli yakınları, ÖTV indirim hakkını, engelli bireyin kendisinden ziyade, kendi hakkı olarak algılıyor ve öncelikle bu hakkı kendi hizmetinde kullanmakta hiç bir mahsur görmüyor.'

sözünüze katılıyorum ve şapka çıkarıyorum.

tanerbudak

zaten bu yasada olmazsa sonra olması yalan olmaz mı, yani yine hükümetin son dakika oyalamasına, aa olmadı demesine karşı çıkmadan gitmek, çıkmadan ses çıkarmak daha mantıklı değil mi iş işten geçince ne olacak. bunlar atı alıp üsküdarı geçmeyi iyi bilirler en son limit gelirken öle oldu iş işten geçtikten sonra bişey yapmak çok daha zor.

diyelim ki ötv istediğimiz şekilde oldu limitler kalktı engel oranından da bağımsız . eeee bayilerde araç yok ki el altından toplu olarak satıldığı ortaya çıktı 2. el cilere. ötv siz bagajı büyük arabalara en az 400-500bin verilmesi lazım araç bulsak da. üstüne bir de el altından fatırasız 30-40bin istiyorlar ki burda örnek olarak çoğu kişi yazdı önceden. çakal çok memlekette.bizi döviz de vurdu.sadece ötv değil. eşimle mevcut arabayı satarız üstüne az para koyarız diyorduk 2.5 -3 sene evvel şimdi az para olayaı arabamızı saattığımız tutar kadar ekleme yapmamız lazım ötv siz araç için.engelli kişi engelliden anlıyor. dün oğlum odasını toplarken okuldan kazandığı madalyaları aldı geldi yanıma . bir madalyonu taktı boynuma dünyanın en çok ameliyat olan annesi ödülü diye ....boğazım düğüm düğüm. engelli annenin evladı daha minicik çocuk kafasında nasılım.engelliyi ancaka biz biliriz eşimiz çocuğumuz görüyor anamız babamız kardeşimiz bilir.beni eşimle abim nöbetleşe götürüyor çnkü abim boylu poslu beni taşıyabiliyor indiiryor kaldırıyor. hani engelli aracını kim kullanabilir diyorlar ya . kardeş biirnci mi ikinci mi ???? benim hasta yatağımda altımdan ablam temizledi çoğu zamanda öz ablam kaçıncı derece? ya da onlar olmasa halamın gelini hep yanımda ....düşünüyorum hani akraba diyoruz onlara da sınır konulsun diyoruz ya buna kesin cevap ya d çözüm bulamıyorum. ötv hallolsa da zaten para yok. döviz daha da çıkacak her ay +50 bin zam .....aslında moral bozmak için yazmıyorum da pek ümitli değilim

balakgazi

sen medeniyete nankörsün,
okulun ne mezuniyetin ne de ne biliyorsun millete bilmezsin ne içtin diyorsun?
git millete nankör, bilmezsin diyene kadar kutül amarede arapların vurduğu şehitlere bi dua oku

tanerbudak

hocam emekleriniz için tekrar teşekkürler, sizin aktardığınız bilgiler olmasa zaten hiçbir süreçten haberimiz olmayacak. Geçen gün bahsettiğiniz ortopedik engelliler için limitin kaldırılması konusu halen geçerli mi yoksa o da mı boş çıktı acaba, onu merak ettim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt