Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Buradaki bazı arkadaşlara inanamıyorum acayip kötü niyetliler sanki tertibatlı araç alımında zorlukları çıkaranlar %90 engelliler gibi davranıyorlar. Siz zannediyorsunuz sadece küçük çocuklar ya da yaşlı insanlar 90 üzeri rapora sahip. 32 yaşındayım 90 üzeri raporum var aracı kendim kullanamıyorum ama bir yerden bir yere giderken sürekli bu aracı kullanıyorum ve benim gibi onlarca tanıdığım var bu şekilde. Yazık gerçekten birlik olup hak aramak yerine neler söyleniyor

nickneymi

Mesela diyalizden çıkıp aracımla giderken bacağıma kramp girip bacağım anlık olarak kitlendiğinde olur da istemsizce gaz pedalına yüklenirsem aracın acil durum fren destek sistemleri bunu durdursa ve ya bu sistemlerin kazayı engelleyemediği durumda hayatımın geri kalanını ortopedik engelli olarak geçirmemem ve ya hayatımın geri kalanı olması için kaza anında sürücüyü ve yolcuyu iyi koruyan bir araç olsa güzel olmaz mıydı? Fiat egea nın ne güvenlik sistemine ne de sürücü ve yolcu korumasına güvenim var. Senin ne gibi ihtiyaçların var? Ayağın yerine pedala elle mi basıyosun?

% 90 görme engelliyim araç kullanamıyorum, her daim refakatçi birine ihtiyaç duyuyorum. sana mı kalmış benim hangi araca binebileceğimi seçmek !

Kanunda, tüzükte açık var; art niyetli insanlar suistimal ediyor diye herkesi aynı kefeye koymayın. Bu devletin verdiği bir hak,1. dereceden akraba dışında kullandırmazsın, araç plakasına engelli sembolunu geri koydurursun, şehir dışına çıkışlarda bu sembolden denetimi arttırsın uymayana ciddi para cezası 3. de araça el koyarsın... cezaların caydırıcı olması şart

ortopedi engelli bireylerin ne kadar hakkıysa bu ötv muafiyeti, diğer engellilerinde o kadar hakkı... engel çeşidine göre mi sınıflandıracağız insanları ? umarım tüm engellilerin yararlanabileceği ( yüzde, engel nedeni gözetmeksizin) bir kanun çıkar ve bu tartışmalar son bulur. ama benim hiç umudum yok

aykara

Kusura bakmayın saçmaladıkları için sinirlendim önceki yorum gözümden kaçmış sizi yanlış anlamışım bu yazdıklarınızla aynı durumdayım.sadece şunu söylebilirim suistimal olacak diye hakların kısıtlanmasına karşıyım olursada devlet ne işe yarar denetimini yapsın.

Arkadaşlar lütfen bu tartışmaya bir son verelim. kimseyi ikna etmek zorunda değilsiniz. hakkı olan herkesin ihtiyacına göre araç alıp ve bu aracı amacı doğrultusunda kullanması gerekir deyip konuyu kapatalım lütfen. %90 raporlu araç alımlarında arkadaşlar sadece engelli yararına kullanılmayıp başka illerde kullanan engelli yakınlarından bahsediyorlar. %90 raporlu engelli çocuğu,kardeşi,annesi,babası vs olup gerçekten engelli yararına aracı kullanan kişilere kimsenin lafı yok. lütfen uzatmayalım.

Bu arkadaşlar gerçekten duygularını kaybetmiş heralde. Biz hiç ortopedik engellilerimizde limit kalkmasın demedik ve demiyoruz. Onlardan limit kalkarken %90 üzerine kalkmamasının ise adaletsizlik olacağını söylüyoruz.

Taner bey son görüşmenizle alakalı olarak bi bilgi vermeniz mümkün mü

%89 raporlu hasta çok mu iyi durumda, %90 rapor ile araç alınırken fakat %89 raporlu alamazken herşey adaletli miydi? onu yazdınız mı?

merak ediyorum buradaki kaç adalet ve eşitlik düşkünü, ya da refaketçisinin illa lüks araç sürmesini isteyen kişi %85 li insan da ağır hasta neden alamıyorlar dedi mi?

bayiler tertibat ile uğraşmamak için limit gelince tertibatlı araç bile satmadılar. bu adaletli miydi?

aşırı fazla %90 raporlu araç satıldığından tüm araçlara limit geldi, ama o da haksızlık değildi tabi.

herkes bir kendince suistimal diye şeytanlaştırdığı bir yel değirmeni ile savaşıyor. evet bu raporun ticaretini yapan vardır, doğuda falan duyuluyor. ama herkesin ailesi yakını elbette kullanır, kimse aileye 5 araç alacak kadar zengin değil. farklı şehirde olup süren de var ama sahibin rızasıyla akrabasına, çocuğuna verdiği aracın çetelesini tutmak da bizim haddimiz değil. sırf benim çevremde 3-4 tane %90 raporlu araç var. mesele suistimal değil, pek çok kişinin hastalık vb yakını oluyor, hastalıkların ileri süreçlerinde de maalesef çok kişi zaten yuksek engellilik haline dönüşüyor ister istemez. bu kadar yaygın bir ötvsiz araç durumunun da olması, sürmesi iki iki daha dört mümkün değil. bunun sebebi de elbette ne ortopedik engelliler ne de %90 rapor ve yakınları. insanların refahı için kullanılabilecek milli servet ile yanında yol varken yeni yollar yapıldı ama kimsede bu vergilerle araç alabilecek hal kalmadı

tanerbudak
Bunun adı suistimal zaten engelli Elazığ'da olup hala oğlu dayı oğlu uzeni İstanbul'da araç ile takılıyorsa net olarak suistimal bu durum tüm engelliler olarak bunun denetlenmesini istiyoruz zaten ama abuk subuk 90 üstü yüzünden bunlar bunlar oluyor diyenler buradaki herkese ayıp ediyor. Ayrıca burada ve birçok yerde gördüm 89 ya da 41 Orhan ne olursa olsun bu durumu eleştiren birçok kişi var üstelik araç alabiliyor olmasına rağmen eleştiren kişiler var. Onlara hak verilirse buradaki hiç kimse ses etmez ama elinizdeki Hakkı birisi gasp ederse tabii ki sesinizi çıkartırsınız çok doğal bir olay bu. 41 olup ortopedik olmayanlara 90 üzeri olanlar araç vermiyor sanki. Çok ayıp ediyor bunu diyenler

Yasemin hanım, yarın akşam bir açıklama bekliyoruz. torba yasa ertelendi haftaya.

bir de şunu belirteyim tertibatlı araç ile %90 raporlu araç ister istemez farklı.

bu ben söylemiyorum gidin bayiye sorun size ilk bunu sorar, bunu sormayan da sizin zaten %90 rapor ile alacağınızı düşünmüştür.

alımından tututun tse sine, kullanım kısıtına her durumda bunlar farklı nitelikte. bunu herkes biliyor. bu farklılığın da tamamı tertibatlı araçlar aleyhine ve güçleştirici. fakat %90 rapor ile çok araç satıldığı için bu türe de kısıt gelince eskaza bu türün kısıtı farklılaşacak olsa herkes o zaman ama ayrım diyor. diğer hususlardaki bu kadar dezavantajı varken ve bu yüzden çok az satılıyorken eşitti ama bir konuda avantajlımolursa o zaman ayrım olmuş oluyor, ben buna katılmıyorum

bu forumda bile kendi yükselmek için başkasının kafasına basmaya hevesli insanların olması trajik gerçekten, azıcık güvenlikli bir araba almak istiyoruz diye forumu istila eden engelli yakını da olduk, Egea yetermiş bize... daha da bir şey yazmıyorum, bir gelişme olursa haberlerde öğreniriz, olmazsa da emeği geçen gerçekten uğraşanların eline sağlık.

Burada asıl yanlışlık bu kadar fahiş bir vergi sisteminin olması. Birde şunu anlamıyorum devlet bu engelli indiriminde bir zarara mı uğruyor? Engellilerden almadığı bu vergileri kendisi mi ödüyor? Öyle yapmıyor ise nedir bu limit olayı? Bazıları cari açık oluyor diyor. Basit bir düzenlenme ile o almadığı vergiyi cari açık olmaktan çıkarabilir.

Burada son günlerde yapılan yorumları okuduktan sonra tiksindim gerçekten insanlarda demekki bu benim olsunda başkasının olmasın düşüncesi, bu hırs duygusu çok hakim adam tutmuş forumda yazan 3 5 kişiyle genelleme yapıyor yok biz otomatik arac alamiyorken sesiniz çıkmıyordu tmm yasal düzenleme cikar 90 rapora limit olur sana limitsiz olur sende sesin çıkmadan oturursun o zaman, milletin zihinsel engelli çocuğunun yatalak hastasının üzerinden niye saldırıyorsun senin hayatin ne kadar kısıtlanıyorsa onlarında hayatı kısıtlanıyor devlet 5 yılda 1 kez alacagi araçtan otv almıyor bu mu gözünüze batıyor ,sunuda soylim 90 ustu rapora laf atılıyor da ortopedik engelli rapor alıp suistimal eden yokmu var ordada var suistimal eden bende artık birsey yazmicam ne haliniz varsa görün her konuda fesat insanlardan nefret etmişimdir. Allah herkesin kalbine göre versin kendi kendinize çalın oynayın . Limitin yükselmesi noktasında girişimde bulunan emek harcayan başta Taner bey olmak üzere herkesin eline saglik .

bakın bu forumda bile %90 luk raporun araç sahipliğine oranı ortopedikin 10 katı heralde.

yazıyoruz yazıyoruz hala aynı kötü durum edebiyatıyla saldırı, hala aynı laflar. yatalak hastayı yakınına lüks ötvsiz araç verilmesi mi düzeltecek?

neymiş milletin üstüne basılmasıymış, yahu zibil gibi %90 raporlu araç satıldığı için kısıtlama geldi kaç senedir doğru düzgün ortopedik araç satılmadı,satılık ilanlarına bakın 100 tane %90 rapor varsa 3 tane tertibatlı araç oluyor. ortopedik aracın 50 tane handikapı varken kimse bişey demedi

bu tartışmada aaa onlar yuzunden çok araç satılıyor diye hiç bir ortopedik araç kullanan %90 lılar bu hakka sahip olmasın demedi ama ortopedik araca bir avantaj verilmesinin dedikodusunda dahi hemen bu araç sahipleri haksızlık eşitsizlik dedi. bu duyarlılığı ne %89 niye araç alamıyor diye ne ortopedik araç alımı imkansız diye göremedik.

fesatmış, hadi ordan. laf çarpıtmanın bile bir sınırı olur. hem gelin %90 araçlar yüzünden mağdur olan ortopedik araca bir hak verilmesinün daha dedikodusunda bile itirazlar edin sonra da ee ama işin bu boyutunu da biz biliriz denince hemen hakaretler. ne güzel zeytinyağı

bizde yazıyoruz yazıyoruz hala aynı kötü durum edebiyatı, aynı saldırı...
Alabileceğim ötv indiriminin niye daha azına razı olacağım siz istediniz diyemi? görme engelli olduğum için refakatçiye ihtiyaç duyduğum için öylemi ?
% 90 lılar yüzünden ortopedi engelliler mağdur oluyormuş; ben evde TV Dinliyorum... ben bir şey yapmadım !

nickneymi

%90 alıyor niye 89 almıyor? 89 larda alsın. 89 alıyor niye 88 almıyor? 88 de alsın. 88 alıyor niye 87 almıyor? 87 de alsın... %2 alıyor niye %1 almıyor? Olur arı sokmasına muafiyet verelim.

Anlatabildiysem şunu da ekliyim, 40 ile 89 arası engelliler araç alımında ötv indirimi alıyorlar zaten. Bence onlar da muaf olsun banane ki? Burada gelmiş siz rahatken biz zorlanıyoduk, şimdi siz zorlanın biz rahatlayalım diyorsun var mı böyle birşey? Senin ve %89 ve altı engellilerin yaşadığı zorluklardan burada hiç kimse sorumlu değil, ki sen gelmiş burada şöyleyken neredeydiniz böyleyken neredeydiniz lafını tekrarlayıp duruyorsun. Ben şahsen konuşayım hayatımda hiç bir yerde internette ve ya gerçekte 40 ila 89 engelli olup vay ben niye muafiyet hakkına sahip değilim diyen birini görmedim. Görsem hak veririm ancak benim bu konuda yapabileceğim tek şey haklısın demek zaten, sen ne anlatıyosun yani?

ne oldu %90 hasta da %89 80 hasta değil mi denince arı sokmasına da muafiyet verilsin mi oldu?

burda kimse %90’ın hakkı geriletilsin alamasın demiyor, ama on binlerce satılan, alım-satım koşulları, kullanım koşulları tertibatsız araçlardan çok daha dezavantajlı olan, tertibatsız araçlardan farklı yapıdaki tertibatlı araca bir avantaj verilmesi halinde hemen ayrımcılık vb diyor.

kimsenin de hakkını kısıtlayın, azaltın ben demedim. hükümet bakmış çok ötvsiz araç satılıyor demiş öle takdir etmiş, ee çok ötvsiz araç satılıyor ama alım satımı kullanımı zor olan tertibatlı değil çok satılan. madem öle o zaman tertibatlıdaki eşitsizliğin giderilmesine neden hemen %90 yakınları karşı çıktı?

engelli bireylerde ayrım yapılmasın diye ve hasta ve yaşlı yakınları tertibatlı araçların sorunun çözülmesine karşı çıkıyor ise ve araç verilmesi hastaların sorunlara çözüm ise o zaman %89, %80 neden alamıyor diye soruyorum. onlar ortopedik değilse alamıyor ortopedikse zaten dediğim kapsamda alabiliyorlar. mesele adalet, ya da zor durumdaki hastalıklar ise %70 %80 %85 durumdaki rapor sahipleri hiç alamadı, neden hani tertibatlı araçta limit farklılaşması haksızlık olduğundan, ayrıştırma olduğundan yazılıyor ya neden %89 niye alamıyor neden %89 raporlu ile %90 raporlu ayrıştırılıyor diye kimse yazmadı.

her neyse konu gereksiz uzuyor. son olarak sadece şunu yazacağım, çünkü sürekli saptırıyorlar

BEN %90 RAPORLA ARAÇ ALINMASIN DEMEDİM, DEZAVANTAJLI TERTİBATLI ARACA BİR TANE OLSUN AVANTAJ VERİLMESİNE HEMEN HAKSIZLIK diyenlere toummda
devlet de isin diger boyutunu goruyor dedim. yoksa bana kalirsa bu kadar gereksiz yol kopru yerine otv yi dusursuer herkes, tum insanlar rapor falan da gerek olmadan arac surebilsin

fantastik
nickneymi

Tertibatlı araçlarda adaletin sağlanabilmesi için tertibatın masraflarının sgk ve ya sigorta tarafından karşılanması gerekir, sizin limitiniz yüksek olursa araç tedarik kıtlığından dolayı bizim almadığımız araçları siz alabilirsiniz burası böyle, ancak bu tedarik sıkıntısıyla tertibatlı araç almaya çalışan kadar %90 muafiyetli de sıkıntı yaşıyor. Size böyle bir ayrıcalık verilirse bize haksızlık edilmiş olur. Sanki muaf olanların girdiği bir sıra varmışta sizin en öne kaynamanız gibi oluyor. Ayrıca bayiiler tertibatlı araçla uğraşmak istemiyor demişsiniz, bu sadece sizin limitiniz artınca çözülecek bir sorun değil, eğer ayrımcılığa uğradığınızı düşünüyorsanız kanıtlayabilirseniz dava açın. Bunun çözümü bu olmamalı tabii ki ama bunun önüne geçilmesi çok zor, şöyle ki bayiilerin stok takibi devlet tarafından yapılır ve halka açık bir şekilde sunulursa kimin ortopedik engelliye araç satıp satmadığı anlaşılır, stokta olupta satılmayan araçlar için yaptırım uygulanır. Bu iş böyle çözülür ama bunda da çakallık yapan bayiiler olucaktır.

Siz böyle söyledikçe binlerce engellinin hakkına giriyorsunuz. Her mesajımızda aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz ama o söylediklerinizin hiçbirinin sorumlusu %90 engelliler değil. Siz ne kadar tüm imkanları hak ediyorsanız onlarda ediyor. Gerçi sizin gibi art niyetli ve sürekli şikayet edip hep birilerini suçlayan insanlara birşey anlatılmaz ama Allahtan azınlıktasınız. inşallah tüm engellilerden limit kalkar. Tüm engelliler istediği araçlara binebilir.

Bedri6868

ne hakki ne haksizligi, bugun 10 tane bana mesaj attin ya bu kadar adalet hassasiyeti varsa %80-%85 raporu olanin hakki yok muydu, %90 alan hasta da inlar hasta degil mi? bu topicte bir kere madem yuzde doksan bu kadar hak ediyor ee yuzde 89 a haksizlik oluyor diye mesaj attiniz mi?
bakin baska bir arkadas baslik acmisti kendisi yanindayken araci arkadasina vermis kaza olmus, sigortaci tum parayi siz odersiniz ailen degil cunku demis. yuzde 90 lik aracta oyle bir durum yok bu ne haksizlik dediniz mi?
yuzde doksanlik asiri fazla satildigi icin kisitliliari sebebiyle çok az satilan ortopedik araclar da dahil hepsi yasaklandi, kimse yuzde doksan kalksin demedi. ama bir suru olumsuz dezavantaji varken kimsenin yazmadigi ortopedik tasitlara bir konuda avantaj verilecek dedikodusu var diye sabahtan beri mesajlar atıyorsunuz. olacağından değil ama velev ki olsa ortopedik araç limit artışı olsa size ne zararı var da sabahtan beri haksızlık diyorsunuz sürekli yazıyorsunuz?

Bence seçim yaklaşmasa veya kritik bir seçim olmasa bu limit söylentileri asla olmazdı. Ak parti seçime güçlü girdiği dönemlerde hiç imtiyazlar veya kolaylıklar tanımazdı. Son dönemde olan şeyler bunlar. Eğer bu limit kalkacaksa en azından öncelikle ortopedik kardeşlerimizden kalksın. Bunu canı gönülden isteriz. Diğer taraftan seçimlere kadar ak parti %90 engellilerimizede aynı hakları tanımazsa bence çok büyük oy kaybeder. Onbinlerce %90 engelli ve aileleri var sonuçta. Yıllardır kullanılan bir hakkı önce kısıtla-limitlendir sonra limiti bir taraftan kaldırıp diğer taraftan kaldırma. Bu haksızlığa bakalım Reis ne zaman dur diyecek.

2022 de yeniden değerleme oranı ile limit 1 milyon olacaktır. Ama o zaman da golf life otomatik 1 milyon olur gibi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt