Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
taner bey .bu formu ve sizlerın çabalarını takip edıuyorum .dediğiniz gibi çıksın.emeğinizden ötürü de allah razı olsun .çok çabaladınız .

tanerbudak Kardeşim senin 2016 dan beri bu iş için kafa yorduğunu karlı yollarda Ankaraya gittiğini Naci Ağbal zamanından beri uğraştığını bilşyorum Allah razı olsun Kelkitli

Bu çok güzel bir gelişme olur ama ortopedik engellilerimizde limiti kaldırıp diğer engellilerde limit olmasıda yine büyük bir haksızlık olur. Umarım bu limit tamamen kalkar ve engellilerin önünede engel olmaya devam etmez.

Emeklerinizin maddi karşılığı ödenmez, Allah razı olsun, sonsuz teşekkürler, Bu hafta inş açıklanır da bu kadar süredir beklediğimize değer. Hele bir de limiti kaldırsalar mükemmel olur.

Durun bakalım dereyi görmeden paçaları sıvamayın hele bir çıksında görelim.

yani evet 10 kere de boş çıksa 11.de erkenden tebrik faslına geçildi, hayırlısı bakalım

nickneymi

tebrik ve teşekkür edenlerdenim hocam. Yoğurdu üfleyerek yiyoruz artık ancak Taner hocamın çabası, limit konusundan bağımsız olarak takdiri hak ediyor. Her türlü fedakarlık yaparak işin peşinden koşuyor bizim yaptığımız şey ise girip forumu takip etmek. Bu vesileyle tanerbudak hocama tekrar teşekkür etmek isterim.

Ortopedik engelliler tamam limit yok ama yanında bazı şartlar olabilir onun için hemen sevinmeyelim.İstediğimiz araçları yine alamayacağız gibi geliyor bana.

Son düzenleme:
100/100 engelli çocuğu olana müjde yok ama 100 /08 veya 100/15 ortopedik engelli ye var Bravo adalet olmadığı bir yerde başka bir şey beklemiyorum zaten şaşırmıyorum artık

bence yalan olur, taner bey de bikaç mesaj önce limitsiz olayı yok demiş, sonra öle de duydum demiş yani neyse olur olamz belli olmaz ama öle olacak diye %90 rapor sahipleri hemen üzülmesin.

fakat adaletsiz ne var, zibil gibi %90 raporlu araç olduğundan olay sürdürülemez hale geldi. bikaç tane satılan ortopedikte limit olmasa kimin ne zararı var? ayrıca ortopedikte otomartik çoğunlukla zorunlu olduğundan kimse hiçbişey alamaz hale gelmişti. bunun değişme ihtimali mi adaletsiz? oran yarıştırılıyorsa %90 raporlu aracı 0 oranlı insanlar kullanıyor. ayrıca ben o rapora sahip bir yaşlının ya da çocuğun da araba niye deri koltuk değil falan diye üzüldüğünü zannetyorum.

Ben anlamadım, ortopedik engellilere deri koltuklu araç alabilsinler diye mi daha fazla limit verilmeli yani?

Eğer dediğiniz gibi oluyor ise o zaman %90 üzeri engelliye o hakkı hiç vermesinler. O kişiler araç kullanamadığı için birinci dereceden akrabaları onlara işlerinde güçlerinde yardımcı oluyor. Bir yakınınız bu şekilde engel sahibi olsa öyle konuşmazdınız. Ortopedik engellilerimiz nasıl sonuna kadar limitsizi hak ediyorsa %90 üzeri olan engellilerimizde hak ediyor. Burada bir suistimal var ise ki olabilir ama suistimal yapanları engelleyecek bir düzenleme yapılıp sağlamda denetlenirse bunlar olmaz. Suistimal yapanlar yüzünden %90 üzeri engellilere limiti kaldırmamak diğer binlerce suistimal yapmayan engellilere haksızlık olur

suistimal lafı boş bir laf.
%90 binlerce raporlu insan var, şimdi yaşlı diye doğuda diye raporu mu iptal edilsin? o alınan araçların özelliği zaten kişinin kendisinin değil ailesinin kullanması. tertibatlı araçta ise kişi için olan araç, aile kullanabiliyor fakat araç zaten tertibatlı olduğu için normal araç gibi kimse kullanamıyor. kendi dığası gereği suistimale imkan vermiyor

satılan araçların %95 i zaten bu kolay kullanımı sebebiyle %90 raporlu araç. hangi ölçütle hangi davranışa suistimal diyorsunuz ben anlamıyorum, aile kullanımı bir hak hatta %90 araç için kişinin kendisinin kullanmaması bir zorunluluk hali. ama kastettiğiniz özel durumlu büyük araca ihtiyaç duyan %90 ise gümrükte bir kodu var onlarda limit yok. ama diyorsanız ki satılan çok az sayıda tertibatlı araç da zibil gibi %90 raporlu araç satıldığı için satılmasın,
ee o zaman eşitlik ise
-tertibatlı aracı alırken bir ton prosedür var,
-tertibatlı aracı prosedürler yüzünden bayi bile satmak istemiyor
-tertibatlı aracın geri satımında çok fazla prosedür var
-yıllardır tertibatsız %90 lı aracı herkes kullanabilirken tertibatlıuı sadece aile kullanıyordu.

yani bu kadar olumsuz fark var iken herşey eşitti, aşırı fazla %90 araç satıldığı için tertibatlı da kısıtlanırken herşey eşitti de tertibatlı araca olumlu bir farklılık olunca mı birdrn eşitsiz oldu?

elbette çok istisna haller vardır, ama bu benim nasıl konuştuğumla ilgili birşey değil. %90 zaten mantıken ağır bir hasta demek. ben o durumda olup burada araba limiti merak eden doğrudan bir hasta da pek görmedim. şimdi 10 yaşında bir hastayı da 70 yaşında bir hastayı da her araç getirip götürebilir mi, elbette götürebilir. son durumda bayiler artık tertibatlıya araç vermiyordu ama biraz yükseltilse alınabilecek araçlar tertibatlı kullanan kişileri de getirip götürebilir mi, elbette götürür. bu olayı illa ki biraz da herkes mutluluğu ve ekonomik refahını temin etmek için istiyor, şu andaki ekonomik imkanlar da yuzbinlerce engellinin kendi kullanamadığı sadece yakınlarının kullanabildiği araç için bunu sağlamaktan uzak. bu durumun eşitlik ile ilgisi yok, tertibatlı araç yuzbinlerce satılıp tertibatsız tek tük insanı engellese bu sefer de bari onlar alabilsin derdim

bu durum elbette yıllardır uygulanan ekonomi politikalarının sonucu. yoksa dünyada hiçbir ülkede böle yüksek bir vergi yok. yuzde doksan rapora tanınan hak kaldırılsın gibi öneri de yok, ama en azından az sayıdaki tertibatlının mağduriyetinin giderilmesi olumlu bir adım olur

Reis her konuşmasında halkımızı fahiş fiyatlara ezdirmeyeceğiz diyor ama diğer taraftan dünyada arabalarda en çok vergiyi Türkiye uyguluyor. Diğer ülkelerde asgari ücertlilerin bile 2-3 senede aldıkları lüks araçlar bizde asgari ücret ile 50-60 senede bile alınamaz. Yüzde 60-80-110-220 vergi nedir arkadaş. Ben bunu haksızlık olarak görüyorum. Diğer taraftan bu ortamda herkes için araç alımı zorluk ilken birde %90 engellileri limit ile kısıtlamak o insanlara daha büyük eziyet olur. Eğer bazı arkadaşların dediği gibi ak parti %90 engellilerde limiti asla kaldırmaz deniyorsa bende 6 kişilik ailem ve tüm tanıdıklarım sevdiklerim ile beraber asla seçimde oy vermeyiz

Hiçbişey cıkmaz ..

Bedri6868
pardon da yaşanan bunca olumsuzluğa ragmen bu hayat pagalılığı bunca adaletsızlığe ragmen engellilere arac verecek dıye buna mı oy vereceksınız ?? zaten engellilerinb elınden hakkını alan bunlar .. nasıl bır mantık sızınkısı ?

Ne kadar saçma sapan cevap yazan arkadaşımız var üzülüyorum biri yazmış deri koltuk alsın diyemi ortapediklere limit kalkıyor.konuşmak kolay toplu taşımaya binemeyen araçsız evden çıkamayan işe gidemeyen bizlere yakıştırmalar çok ayıp buna laf edeceğinize haksızlık olduğu kesin bunun üzerine gidin ayrıca kim ne derse desin Taner kardeşime çok teşekkür ediyorum emeği çok bilen bilir.

Ben seni ve senin düşüncelerinde olanları anlamıyorum ortopedik engelli araçları otomatik vites tertibat olarak geçiyor ben okadar ortopedik engelli aracı biliyorum ki sadece otomatik vites olduğundan bütün sülalesi kullanıyor aracı. Suistimal diyorsan araç satış yapan sitelere gir %75 satıcılar ortopedik engelli aracıları. Bir insanda art niyet varsa herşeyi yapar. Şimdi burada yazılanlara bakıyorum elektrikli merco felan yazan arkadaşlar var budamı tertibat elektrikli merco olmayınca ortopedik engelli kullanamıyormu. Yada bunda deri koltuk yok benim tertibatım eksik mi diyorsunuz, cam tavan olmadan binmem. Otomatik vites bayon işinize gelmiyor hep lüks peşindesiniz bu hırsınızda gözünüzü karartmış %90 engellilere verilen hakları siz enlinden alınması için sabah akşam dua eder olmuşsunuz. Onlardan kesip size versinler mutlu olacaksınız. En nihayetinde hyundai bayonla tekerlekli sandalyenizde sığar sizde sıgarsınız ama niyetiniz hep daha lüks bu yüzden çok saygısızca yazılar yazıyorunuz.

Cahit bey yazıyı okusanız onu yazan arkadaş deri koltuğu zihinsel engelliler için kullanmış saygısızca ortopedik engelliler için kullanmamış.

Bana göre sağlık kurulu raporu verilirken ilk önce engelli bireyler ile yaşlıları birbirinden ayırmaları gerekiyor. Yaşlılığa bağlı hareket kısıtlılığı farkı şey, doğuştan veya sonradan meydana gelen hareket kısıtlığı yani engellilik farklı şey.

Bir ayrım yapılmasını bende dogru bulmuyorum suistimal ise konu ortopedik engelli olarak suistimal eden de var 90 raporlu olarak edende var devletin görevi suistimali önleyecek yasal düzenleme yapıp denetimini sağlamak

Hiç bişey çıkmayacak arkadaşlar bakın Cumhurbaşkanı twit bile atmamış engelliler haftası için tamamen oyalama taktiği

efemera464

Öncelikle burada da yine ayrım yapıyorsunuz. Yaşlı ve hareket etmekte zorlu çeken araç kullanamayacak yaş insanlarımız içinde engelli olmuyorlar mı?

Kendi görüşüm olarak, Engelli vatandaşları bile kendi içinde ayırt ediyorsunuz. ortapedik yada yaşlı yada vs. Tüm bu insalardaki durum adı üzerinde "ENGELLİ" sizler buarada bile ayrıma düşüyorsunuz, ne kadar yazık. bazı arkadaşlarında bahsettiği gibi hiç bir ayrım yapılmadan tüm engelli vatandaşlar için limit kalkmalı yada üst limit çok yüksek olmalı.

uzun zamandır yazmadan bu konuyu takip ediyorum. Ancak artık yazma gereksini mi hissettim. Yazılanlar gerçekten üzüntü verici. Çabalayan insanları taktir yerine taşa tutmak, kendi içimizde ayrımcılık yapmak. Birlik olunacak yerde gemisini kurtaran kaptan modunda bazı insanlar.

Son söz olarak tekraramak isterim. ENGELLİ olmak tüm bu sıkıntıları yaşayanlar için net bir şekilde haktır.

Berat BABA

aykara isimli arkadaşın mesajı aynen bu [FONT=sans-serif]Ben anlamadım, ortopedik engellilere deri koltuklu araç alabilsinler diye mi daha fazla limit verilmeli yani?[/FONT]

Berat BABA

aykara isimli arkadaşın mesajı aynen bu [FONT=sans-serif]Ben anlamadım, ortopedik engellilere deri koltuklu araç alabilsinler diye mi daha fazla limit verilmeli yani?[/FONT]

nickneymi az yukarıda böyle bir açıklma yazmış aykarada ona cevaben yazmış bende ona cevap olarak yazdım
cahit gönen
nickneymi açıklaması (ayrıca ben o rapora sahip bir yaşlının ya da çocuğun da araba niye deri koltuk değil falan diye üzüldüğünü zannetyorum.) yazarak zihinsel engeli olan kişileri ve yaşlıları ötekileştirmiş. Ben bu yazdığına karşılık olarak yazdım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt