Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaslar yani bisey diyorsunuz gerisi hiç yok gerçekten guvenilebilecrk birinden mi duydunuz onu söyleyin bari kim olduğunu sormuyoruz zaten devlet sırrı gibi saklamaya gerek yok

Arkadaşlar şuan panik havası yaratıldı.araclara %25 zam yapılacak dendi engelli raporu olan kişiler şuanda deli gibi polo Manuel,megane Manuel,toyota vision otomatik,toyota dream Manuel,duster Manuel gibi tutulmayan araçlar almak zorunda kaldı.Piyasadaki Manuel benzinli araçları engelli raporu olanlara satmaya calisiyorlar..Begenilmeyen honda city otomatik şuan yok satıyor.Suan piyasa çok kotu,normal ötv li almak isteyen vatandaşlar araç alamıyor.Fiyatlar sisik bayiler sıkıntılı..Şuan engelli raporu ile satış yapıyorlar..Bayiler için otv li yada otv siz satış farketmiyor.Bu limit işi yakındır.Ben ilk başta yazdığım araçları alanlara üzülüyorum panik ortamı içinde aldılar.Araclara yüzde 25 zam gelmeyecek.Devlet yüzde 80 lik otv yi yüzde 50 veya 60 a indirecek.Kulislerde Kdv 18 den 8 e inecek dedikoduları dönüyor.Otomotiv yetkili satıcıları derneği (oyder) geçen haftaki toplantısında bu konuya değindi.Alim gücü kisitlandigindan satislar dibe vurdu.mercedes,BMW,audi,volvo satışlarında sıkıntı yok.Kalburustu markalar yolunda..satışları iyi..Bekleyin kardeşlerim raporunuzu muhafaza edin ve araç almayın.

Hassanbey

İnsanlar bu tür dayanağı belirsiz dedikodulardan sıkıldı artık. Başta herkes duyduğunu paylaşıyordu sonra herkes birşey uydurmaya başladı daha sonra dedikodu uyduranlar kendi uydurdukları yalanı başka yerden duyup aynı yalana inanmaya başladı. Ortalık 5 para etmez dedikoduyu yayanlar ile doldu bence net ve tutarlı bir kaynak ve dayanak belirtmeden böyle yönlendirmeler yapmayın... Yapacaksanız "dedikodular var yada duyumlar aldım" şeklinde geçerliliği ve hiçbir güvenilirliği olmayan ifadeyle değil, daha geçerli kaynak belirterek yapın ki insanlar mağdur olmasın.

Şu süreçte herkes bu konuda tavsiye bekleyen birilerini küçük basit hesaplarla işine geldiği gibi yönlendirmeye çalışıyor, kaynak konusunda net ve açık olun ki böyle istismar eden yaklaşımlardan farkınız olsun.

Gerçek şu, engellilere ÖTV indirimli araç alırken koyulan limit konusu, bugün uygulanan 450 bin ile tamamen kadük ve neredeyse hiçbir hükmü olmayan bir mevzuat hale gelmiştir, limitin koyulduğu günkü hakların korunabilmesi için ancak bugün itibariyle minimum 1.300.000 TL ye çıkarılması ile mümkündür. Yarın bu rakamında korunabilmesi mevcut piyasa şartlarında pek kolay gözükmemektedir. Engellinin ulaşım ve hareket özgürlüğü adına ihtiyacını karşılayabilecek minimum kapasitede yeni bir araca ulaşması fevkalade zorlaşmıştır.

Kaldıki kadük hale gelen uygulamanın düzeltilmesi için bir kaç ay öncenin piyasa şartları ile değerlendirilen rakamların bugün hiçbir geçerliliği kalmamıştır. Limit konusuna makul bir izah getirseler bile limitin güncellenme metodu ve yasadan yararlanan insanların tespit metodu hususu fevkalade saçma ve komik bir biçimde mevzuatı işlevsiz ve amacına hizmet edemeyen bir hale getirmiştir.
Siyasi çıkardan ziyade, toplumsal faydayı önceleyen yasa düzenleyici akıllı insanlara ihtiyaç fevkalade artmıştır.

Ben duyduğumu ve yaşadıklarımı paylaştım,sen ne paylaştın bu konuda..saygı göstermen yerde karalama kampanyası yapıyorsun..Saygı lütfen saygı.

yaklasik 2 yildir bu forumda insanlara arac almayin duzenleme gelicek deniyor

Hassanbey

Nerden duydun diyor adam bisey demiyorki vahiymi geldi. Adam yukarda saygi çerçevesinde nerden duudugunu sormus sen asagida halen duyumlarima gore diyosun🤣🤣🤣🤣

herkes bişeyler duyabilir,
burda sürekli duydum duydum dediler bir kez çıkmadı bazı tipler nerdeyse yalvaracak yeni duyum var mı diye, o paylaşan arkadaş da elbette iyi niyetiyle paylaşıyor ama duyum şundan demekle de zaten gerçek olmuyor
bu arkadaş da bişekilde duymuş paylaşmış. yani bize bilgi vermek durumunda değil, çok önemli şahsiyetlerden duydum denilenler çıktı mı sanki? bu kadar üste gitmeye gerek yok, elbette kaynağı sölese daha sağlıklı ama kendi takdiridir, ciddi bir duyumsa sölemesi sorun da oluşturabilir belki. umarız olur demekten başka çare yok, böle paylaşımların da konuyu ve sıkıntıyı canlı tutmak için olumlu etkisi de oluyor.
şimdi youtuberlar da başlar böle olacakmış duyduk demeye :)

Bu gece Volkswagen modellerine baya bi zam gelmiş yine. Mesela Passat modellerine 50-60 bin arası zam gelmiş

Volksvagenin kendi sitesinde. Sabah en ucuz passat 716 bin idi, şu an 769.500

Bedri öyle bir rakam yok.vw kendi sitesinde 719 yazıyor.Nasil bakıyorsunuz anlamadim ki
Bedri kusura bakma çerezleri sildim evet zam gelmiş vay halimize vay ki vay

Twitterdan alıntıdır...

YORUMSUZ...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kamuya iş yapan müteahhitlerin talepleri doğrultusunda yeni fiyat farkı kararnamesi için çalıştıklarını belirtti.

Yine müteahhitlere...

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Birkaç ayda bir sürekli yüksek yüksek fiyat artışları oluyor araç piyasasında. Limit yükseltilse bile aynı sıkıntılar yaşanmaya devam eder.

Kesin çözüm Türkiye şartlarında hiç limitin olmaması. Hadi onu ak parti yapmaz deniliyor. O zaman en azından limitin bir milyonun üzerinde olup, üstününde ulaşılabilir bir sistemle kademeli vergi ödemesi olabilir.

Arkadaslar yeni bir bilgi öğrenebilen var mi duyum alanda olur tmm oda kabul kimden öğrendiğini de sormuyoruz artık yeni bir gelişme var mı

Baksanıza 1 Mayıs'ta çalışanlara müjde vereceğim diyen çalışma bakanı Bilgin'den bile haber alınamıyor şu anda, bizim iş zor.

hocam şu anda engelliler 2. planda. müteahitler zor durumdayımış, engelliler olarak birleşik kamu muteahitlerinin çocuklarına 1 er tane ferrari olmadı hiç yoktan range Rover alırsak sıra bize gelebilir. yoksa müteahitler hala 2020 model range lere binerken bizim işimiz zor.

vallahi arkadaşlar her şey şuanda çok kötü oldu. Ben uzun zamandır limit ne oldu ne bittiye bakmıyorum çünkü ülke bitti. Artık iktidar değişiminde umarım bu sorunlar düzeltilir. Bir çok arkadaşımız vardı, siyaset yapma, bunun iktidarla ne alakası var diyenler. Kendilerini şuan mevcut durumu yorumlamaları ve birazda utanmaları için bekliyorum.

Bayramda geldi geçti sagolsunlar bayramdada bi yere gidemedik şu 1 haftada geçseydi hayırlısıyla engelliler haftasında çıkmazsa bu bi daha cikmaz

Buna göre, söz konusu tutar, 1/1/2022 tarihinden itibaren 450.500 TL olarak uygulanmaktadır.

Öte yandan, 87.03 G.T.I.P. numarasında yer alan (motor silindir hacmi 2.800 cm3'ü aşanlar, bütün tekerlekleri motordan güç alan veya alabilenler, sürücü dâhil 8 kişiye kadar oturma yeri olan binek otomobilleri, yarış arabaları, arazi taşıtları hariç), yük taşımasında kullanılıp azami ağırlığı 3,5 tonu aşmayan ve yolcu taşıma kapasitesi istiap haddinin % 50'sinin altında olanlar ile sürücü dâhil 9 kişilik oturma yeri olan taşıtlardan, engellilik durumlarının araçları bizzat kullanamayacak ve sürekli olarak tekerlekli sandalye veya sedye kullanmalarını gerektirecek nitelikte olduğunu ilgili mevzuat çerçevesinde alınan engelli sağlık kurulu raporuyla tevsik eden ve engellilik derecesi % 90 veya daha fazla olup tekerlekli sandalye veya sedye ile binilmesine ve seyahat edilmesine uygun tertibat yaptıran malûl ve engelliler tarafından, herhangi bir bedelle sınırlı olmaksızın, söz konusu taşıtların istisna kapsamında ilk iktisabı mümkündür.

Ayrıca, söz konusu üst sınır tutarının kaldırılması yönündeki Kanun değişikliği yapılmasını gerektiren öneriniz, mevzuat çalışmalarında değerlendirilmek üzere Başkanlığımız kayıtlarına alınmış olmakla birlikte, Anayasamıza göre yasama yetkisinin Türkiye Büyük Millet Meclisine ait olduğu tabiidir.

Bilgilerinize sunulur OturanBoğa

hiç bir anlam veremedim. durum nedir OturanBoğa

hocaoglu21

yinede iyi yönden bakmak lazım cevabı veren memur zaman ayırmış yönetmeliin bir kısmını kopyala yapıştır yapma zahmetine bile girmiş. bu bile bizi düşündüklerini gösterir ;)

ahmedduman60
O cevabı kopyala yapıştır yaparken bile ne kadar içinden sinsice gülüyordur kimbilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt