Uzun süredir takip ediyorum konuyu ve yaklaşımları ÖTV + ÖTV'nin KDV'si + KDV olmak üzere sayısız vergilerle karşı karşıyayız. Engellinin hayatını kolaylaştıracak bir boyut kazanması gerekirken şuan otomatik vites araç kullanma ihtiyacında bulunan engelli bireylerin otomatik vitesli araç alabilme ihtimalleri bile kalmaması çok üzücü bir durum. Üstünü ödeyerek alma mantığında bir kanun vesaire çıkması durumunda gayet anlamsız ve de hiç bir sonuca varılamayacak hatta ve hatta yıllar geçtikçe artık ÖTV indirimli engelli aracı almak mantıksız ve kazanımsız olacaktır. Şimdi arabalardan hayatı kolaylaştırıcı etkenlerden konuşuyoruz; kimi vatandaşlar lüks gözüyle bakıyorlar, engelli vatandaşa SUV, Sedan, Station Vagon aracı çok görenlere ince bir dokunuşta bulunayım. Artık protez bacak, kol kullanmak bile lüks hale geldi hali hazırda 5 yılda 1 dolan protez kullanımı ( protez lüks değildir umarım ) neredeyse 20bin TL 30bin TL ve 40Bin TL fark ödeme noktalarına kadar geldi... Bunun sebebi nedir ? SGK yıllar öncesinde döviz kuruna göre güncelleme yapıyor ve hala 2022 yılındayız Dolar, Euro almış başını gidiyor aynı birimden ödeme gerçekleşiyor. Şimdi yürüyebilmek için ayakkabıdan başkasına ihtiyaç duymayanlar mı bizi anlayacak ve de yorumlayacak? Giderek sinirlenmeye başlıyorum. Ayak değişimi için 3 yıllık bir hak süresi var onda bile 5 Bin TL yi geçen fiyat farkı ödemek canımı sıkmıyor değil. Araba konusunda ve diğer sağlıkla ilgili konularda kapsamlı bir çalışma yapılması elzemdir. Milyonları bulan bu camiamızı kimse hor ve hakir göremez. Tanınan hakları da kısıtlama limitlendirme gibi insanlık dışı davranışlarda bulunamazlar. Bu kanunlar görüşülürken neye göre kime göre ne kararlar alınıyor veyahut alınamıyor... Sonuç itibari ile ÖTV muhabbetini geçtim artık; ilaç, protez, ortez, tedavi masrafları v.b. insanın yaşaması için gerekli elzem olan şeylerin imkansızlaştırılma çabasında kimin ne kadar hatası, ihmali varsa hakkımı helal etmiyorum. Siyasal bir olgu değil bu lakin; kendi şahsımız olarak kanun çıkarma yetkisine de sahip değiliz.