Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzun süredir takip ediyorum konuyu ve yaklaşımları ÖTV + ÖTV'nin KDV'si + KDV olmak üzere sayısız vergilerle karşı karşıyayız. Engellinin hayatını kolaylaştıracak bir boyut kazanması gerekirken şuan otomatik vites araç kullanma ihtiyacında bulunan engelli bireylerin otomatik vitesli araç alabilme ihtimalleri bile kalmaması çok üzücü bir durum. Üstünü ödeyerek alma mantığında bir kanun vesaire çıkması durumunda gayet anlamsız ve de hiç bir sonuca varılamayacak hatta ve hatta yıllar geçtikçe artık ÖTV indirimli engelli aracı almak mantıksız ve kazanımsız olacaktır. Şimdi arabalardan hayatı kolaylaştırıcı etkenlerden konuşuyoruz; kimi vatandaşlar lüks gözüyle bakıyorlar, engelli vatandaşa SUV, Sedan, Station Vagon aracı çok görenlere ince bir dokunuşta bulunayım. Artık protez bacak, kol kullanmak bile lüks hale geldi hali hazırda 5 yılda 1 dolan protez kullanımı ( protez lüks değildir umarım ) neredeyse 20bin TL 30bin TL ve 40Bin TL fark ödeme noktalarına kadar geldi... Bunun sebebi nedir ? SGK yıllar öncesinde döviz kuruna göre güncelleme yapıyor ve hala 2022 yılındayız Dolar, Euro almış başını gidiyor aynı birimden ödeme gerçekleşiyor. Şimdi yürüyebilmek için ayakkabıdan başkasına ihtiyaç duymayanlar mı bizi anlayacak ve de yorumlayacak? Giderek sinirlenmeye başlıyorum. Ayak değişimi için 3 yıllık bir hak süresi var onda bile 5 Bin TL yi geçen fiyat farkı ödemek canımı sıkmıyor değil. Araba konusunda ve diğer sağlıkla ilgili konularda kapsamlı bir çalışma yapılması elzemdir. Milyonları bulan bu camiamızı kimse hor ve hakir göremez. Tanınan hakları da kısıtlama limitlendirme gibi insanlık dışı davranışlarda bulunamazlar. Bu kanunlar görüşülürken neye göre kime göre ne kararlar alınıyor veyahut alınamıyor... Sonuç itibari ile ÖTV muhabbetini geçtim artık; ilaç, protez, ortez, tedavi masrafları v.b. insanın yaşaması için gerekli elzem olan şeylerin imkansızlaştırılma çabasında kimin ne kadar hatası, ihmali varsa hakkımı helal etmiyorum. Siyasal bir olgu değil bu lakin; kendi şahsımız olarak kanun çıkarma yetkisine de sahip değiliz.

@tanerbudak
Bizim yazdığım ve gönderilmesi sağladığımız dilekçeler limitin yeniden %50 arttırılması değildi zaten. Biz bu limitin 1600 cc'ye kadar olan motorlarda kaldırılmasını talep etmiştik.

Limit üstünün vergili şeklindeki düzenlemesi hata üstüne yeni hatadır kanımca. Vergiler çok yüksek! Cumhuriyet tarihinde arabalarda böyle bir vergi sistemi görülmemiştir. Sorun bu düzende... Yoksa yüzde şu kadar artsa ne artmasa ne...

hozgul dediğinize katılıyorum. ama maalesef limit kaldırma gibi bir düşünceleri yok. güncel limiti olabilecek en üst düzeye çıkarıp bu limitin üstünü de vergili almak yapılacak en mantıklı çözüm olacak. keşke eski sistem olsa ama yapmayacaklar maalesef.

Zaten mevcut koşullar ve bakış açısını göz önünde bulundurarak makul limit ve üstü için ÖTV olsun diyoruz. Yoksa kimse limit kalmasın yada mantıklı bir seviyeye getirilmesin demez diye düşünüyorum.

Karar vericiler, ÖTV muafiyeti ile araç alımını tamamen kaldırmak ile hiç bir işe yaramayan bir limit belirlemenin aynı anlama geleceğinden, toplumun tepkisinin her iki durum için de aynı olacağını hesaba katıyorlardır umarım.

Levent54
Katılıyorum...

tanerbudak
Dayatma sonucu bize kabul ettirilmek istenen öneriyi "şahsen" reddediyorum. ÖTV'yi çıkaran biz değiliz, enflasyonu, dövizi, faizi çıldırtan da biz değiliz. Sonuçlarına yönetenler katlayamayacak, bir adım lükslerinden taviz vermeyecek, şımarık züppe geçleri kokain çekip en fiyakalısından arabaya binecek, ben ise sandalyemi koymak için alacağım arabaya bir milyon ödeyeceğim... Vergi farkı çıkaran düzenleme ile araba alacaklara lafım da kalmadı...

hozgul adamlar vermiyorsa biz ne yapalım. tepkimizi oy hakkımız ile koyarız sadece. başka bir çözüm öneriniz varsa söyleyin o yoldan gidelim.

Mevcut yonetim gitmeden bu sorunun çözulecegi yok malesef. Muhalefet ve diger bagimsiz milletvekillerinden kac kere meclise önerge verildi hep reddedildi. Muhalefet suan iktidarda olsaydi boyle bi sorun olmayacakti.

muhalefet iktidarda olsaydı ne bu kadar mülteci masrafı olurdu ne de geçilmeyen yollara köprülere ödemeler yüzünden dolat kıtlığı olurdu, geçen fatih altaylı yazmış çanakkale köprüsünden geçerken bir tane başka araba yol boyu yokmuş. in cin top oynuyormuş. köprüler otobanlar ve onların borçları var. eğer fabrika yapılsa iyi kötü bişey üretir belki borcu kendi kendine öderdi. fakat şu andaki durum bu, borç yükleri çok yüksek. elden gelen anlaşmanın en iyisini yapmak lazım ama herhangi bir anlaşma da olmayacak gibi, anladığım limiti böle bırakıp parası yeten varsa üstü ödesin alsın denecek heralde

Millette kopruden gececek parami varki. Anca kendileri gecer ordan onlarda para odemiyor zaten. Bi laf vardir bugun elini veren yarin diye devam ediyor. Limitte oyke bugun uzerini odeyen yarin hepsini oder.

tanerbudak
İktidarın çözüm diye dayattığı hakkaniyete sığmayan bir öneriyi "mantıklı çözüm" şeklinde ifade etmeyerek başlayabiliriz mesela...

olmayacak duaya da amin dememek lazım diye düşünüyorum. limiti kaldırma gücü olan çıksın yapsın madem. defalarca dedim yine diyorum limiti asla kaldırmayacaklar ve yapılacak olanın en iyisini yapmaları için çabalıyorum. bunu da yapmasalar 450.500 TL ye talim edeceğiz sonuçta. sanki adamlar benim dediğimi yapıyormuş gibi konuşmaktan vazgeçin artık. düzen yanlış doğru o ayrı konu. olması gereken limit olmaması ve hakkı olanın hakkı ile istediği aracı alıp hakkı ile kullanmasını savunuyorum her zaman. keşke hakkı olmadığı halde alıp hakkı olmadığı şekilde kullanan kişiler için de yanlış düzen eleştirisi yapabilseniz. alışkanlık yapılmış ama devlet suçlu hep. bunun önünü açan da devlet, kısıtlamaya giden de devlet. noterden vekalet ile herhangi bir kişiye bu hakkı veren devlet ise haksız yere kullanan da yine bizim içimizdeki insanlar değil mi? keşke kalem elimde olsa da 1.6 sınırı değil 5.0 sınırına kadar açsam limiti. karşımızda devlet var o ne derse o oluyor maalesef. varsa yaptırım gücü olan buyursun kaldırsın limiti. eleştirmek kolay tabi. yapılacak olanın en iyisi ne ise benim için mantıklı olan o dur.

tanerbudak

hocam kelimesi kelimesine size katılıyorum ve emekleriniz için minnettarım. Limitlerin kalkmasını herkes istiyor ancak önemli olan yasa yapıcının istemesi. Limitleri olabildiğince yükseltilmesi ve limit üstündeki bölümünde parasının ödenmesiyle alınması en ulaşılabilir model gibi görünüyor şu an için ne yazık ki, ki o onun olabilmesi bile çok zor görünüyor bana.

@tanerbudak Bey Kardeşim,
Olmayacak dua derken? Daha önce limit var mıydı ki? Yani olabiliyormuş, vardı. Neyse...

Limiti kaldırma veya kaldırmama gücü sizde değil, hiç olamadı, hiç öyle olduğunu da sanmadım. Öyle bir gücünüz olsa idari başvuruları size yapardık değil mi? Yani konunun sizinle ilgisi, sizin şurada yazdıklarınız kadar.

Çabanıza gelince: Çabanızda hatalar var. Şöyle ki: Sizin "mantıklı çözüm" dediğiniz tam bir tuhaflık, en nazik ifade ile. Benim size yazdığım da bununla ilgili.

Düzen eleştirisi yapmaya biz bugün başlamadık ki? Yarın da bozuk olursa yine yapacağız.

Siz devleti esas alıyorsunuz. Ben ise bireyi. Siz "devlet baba" yaklaşımına sahipsiniz (ister verir isterse vermez). Bense devletin yetkilerinin sınırlandırıldığı, kuralların sürekli değişmediği, istikrarlı ve insan haklarını güvence altına alan bir yapıdan yanayım. Siz kısıtlamanın meşru olduğuna inanıyorsunuz bense bunu zalimlik olarak tarif ediyorum "Mantıklı çözümüz" ile siz mutlu olabilirsiniz. Sorun limit değil, sorun bu meseleye nereden baktığınız.

"Efendim, haklısınız, valla bunlar suiistimal ediyor, valla ne deseniz haklısınız ama..." diyerek kurduğunuz her cümle, "elinizden gelen yararlı çaba" olarak tarif edebilmek olanaksız.

Ez cümle, arada "küçük bir yaklaşım farkı" var. Siz derenin bu tarafındasınız biz şu tarafında. Bilmem anlatabildim mi? Peki ne yapalım o zaman. Şunu yapabiliriz: Bu kısıtlamaları koyanlara... "Biz onurlu insanlarız, dilenci değiliz. Bugün yetki sende, yarın bende. Bunun hesabını sana sorarım" demek lazım!

şu suistimal lafı da gerçekten sıkmaya başladı. ilacın bile muadilini vermek istiyorlar, protezleri bile zorlaştırıyorlar. sizce düşünceleri aman yeter ki arabayı kendisi kullansın isterse vergisiz porsche alsın mı??
ben yaklaşımlarını söyleteyim diğer hükümetler döneminde verilmiş bir hak, kendişeri dışında kimse mercedese binsin zaten istemezler a noktasından b noktasına gitmeni fiat egea da sağlamıyor mu? ister kendin bin, ister hasta dedemi kızımı götürüyorum falan filan de, bir şekilde araç hakkını geçmiş hükümetler vermiş ama bunlar a noktasından b noktasına avantajı kullanarak lüks içinde gitmeni istemiyorlar. otomatik yok bu fiyata, ya da işte eşyalar sığmıyor falan adam der ki minibüs al ticarilerin ötvsi düşük zaten kim tercih ediyor?

Özellikle bugun ki konuşmalardan sonra dayanamayıp bende uye olup yorum yapma gereği hissettim uzun süredir takipteyim .Öncelikle burada yapılan yorumlar ,arayışlar farklı mecralarda,kurulan telegram gruplarında yapılan yorumlardan yada youtube videolarından çok daha ileri seviyede .Bende nacizane fikir beyan etmek için aranıza katıldım.Öncelikle kendimizi eleştirerek başlamak istiyorum kendi adıma geç kaldığımızı dusnuyorum bu işin bu noktaya geleceği geçen senenın mart ayında sinyal vermeye başlamıştı .Ozaman güçlü bir ses getiremedik birlik olamadık bazı arkadaslar cımerden konuyu dıle getırmeye bıle üşendi veya çekindi sadece bununlada kalmadı yaptığımız hatalar engelliler konfedarasyonunu ve benzeri kuruluşlara yeterınce baskı kuramadık her aradıgımızda bıze aynı hıkayeyı anlattılar bızde ınanıp bır umut beklemeye devam ettık .Taner bey gibi bir iki arkadaşın girişimleri oldu .O konudada yaşadığımız fikir aykırılıklarını yorumlardan görüyoruz .Bana kalırsa bu saaatten sonra yapmamız gereken şey 3000- 5000 bin uyelı telegram kanallarındansa(bir işe yaradığı söylenemez) max 30-40 kişilik bu işte çaba sarfetmeye gönüüllü arkadaslardan kendıni iyi ifade edebilen kişilerden aramızda bir grup kurup bir yol harıtası cıkartıp aranacak,görüşülecek sesimizi duyurabileceğimiz yada net bilgi alabileceğimiz yollar bulmak için bir görev dağılımı yapalım .Bu süreçte kendi aramızda çekişme yerine içimizden bu konularda önderlik edecek bir kişi çıkarsa hepimiz elimizi taşın altına koyup el birliği ile bu konuda verebileceğimiz desteği sonuna kadar verelim .

Kıçımızıda yırtsak haramzadelerden bize fayda yok. 2023 haziranı beklicez el mahkum.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

20 yıldır vatandaşın kearına işleyen bir şey gördünüz mü hep devlet hep devlet hep vergi hep vergi bü ülkenin ekmeyini yemiceksen bu ülkenin balı ile azımızı tatlandırmıyacaksak neden burda doğduk neden türkiye cumhuriyeti öz evladıyız hep bizden hep bizden bir kere vayandaşa bir iyilik olsun yahu arkadaş şu kelimeden nefret eder odum neymiş efendim su istimal ediliyor muş bir gecede bir kanun cıkarhop indir tüm hakları yansın kurunun yanında yaş herşey para herşey para yahu engelliye destek olmak yerine tam tersi köstek olmak nedir birakın boş hayalleri 20 yıldır ne gördünüz de önümüzdeki 1 yılda ne göreceksiniz giden yine sizden olacak hani nerde pozitif ayrımcılık nerede sözde pozitif ayrımcılık denen bir kanun çıktı ortada yok daha toplu taşımaları engelliye uygun hale getirmediler otobüs duraklarına bakın boyun kadar kaldırım ben neler gördüm neler 3 4 saat tekerlekli sandalye ile otobüse binmeye çalışıp evime gidemedim günler oldu biz ne günler gördük ..

ben arabayı geçtim bana yürüyecek protez takamıyor devler protezzzzzzzzzzzzzzz 50 bin tl istiyorlar hergün zamlanıyor ben çalıştıkça proteze zammmm geliyor öleyimmi.

hozgul Bey, aynı şeyi söylüyoruz. tepkimizi seçimde oy hakkımız ile koymak dışında elimizden başka ne gelir. hadi gidelim meclis önünde eylem yapalım toplayın forumdan 10-15 kişi. protez yakalım eylem yapalım. kim gelecek peki. ayrıca daha önce limit mi vardı diyorsunuz ya. evet vardı. 1.600 cc motor hacmi sınırı vardı. devlet baba diyorum evet çünkü sizin mantığınıza göre hırsızın hiç suçu yok. ben hep dedim hakkı olan hakkı ile alıp hakkı ile kullanacak ise istediği ihtiyacına uygun aracı almalı. ama yok biz millet olarak aç gözlüyüz. neden ambians aydınlatma olmasın dedemin hoşuna gidiyor ondan almalıyım mantığı güden hırsızı suçlayın biraz da.
erdem129 bu forumdan böyle bir mücadeleye girecek 5 kişi çıkmaz. boşuna yormayın kendinizi.2017 den beri 1-2 kişi dışında kimse destek olmadı maalesef. ayrıca engelli konfederasyon başkanları ile de sürekli görüştüm. adamların tek derdi koltuğunu korumak. onlardan da bir fayda yok. varsa gönüllü olan meclise gidip eylem yapalım. yakalım protezleri. hodri meydan. oturduğu yerden yazmak kolay.

hozgul
Aynen benim anlatamadığım anlatmayı beceremediğimde buydu hozgul arkadaşım bana tercüman oldu çok teşekkür ederim.

Hakan Bey, yazdıklarınızı size yakıştıramadım. Taner Bey'i yakından tanıyan biriyim. Ankara'daki gerek Bakanımızla olan toplantısında, gerekse vekillerle olan yazışmalarında bizzat şahidim. Keşke bu tepkiyi 2017 de ilk limit çıktığında hükümete verseydiniz. Hükümet diyor ki; 450 bin limit var kardeşim, ister al ister alma, beni ilgilendirmez diyor. Biz de diyoruz ki; bunu yumuşatın, hiç olmazsa acil ihtiyacı olanlar aracını yenilesin. Limiti 800-1 milyon bandına getirin, bunun üstünü de kademeli olarak açın diyoruz, isteyen farkını verip istediği arabayı alsın diyoruz.

Ya hep ya hiç mantığı kimilerimiz için olmuyor malesef. Hadi gücümüz yetiyorsa değiştirelim hükümeti. Hodri Meydan. Yeni gelecek olanın ne yapacağı belli mi sanki? Ortalık fırıldaklarla dolu. Sözünün eri kalmamış bu memlekette.

Bu nedenle Taner Bey'e bu şekilde eleştiride bulunursanız karşınızda beni bulursunuz. Olayları araştırıp kendisiyle direk konuşmadan buradan bu davaya gönül vermiş bir kişi için aleyhinde konuşmanız doğru bir yaklaşım değil.

hakan beye yazılanları da ben yakıştıramadım. burası tribün değil karşında beni bulursun falan herkes bir ben ne diyorum diye sükunetle düşünmeli.
hakan bey olayın politik felsefesini ve derinliğini irdeleyen bir yazı yazmış, anadolu insanı daha develt baba yaklaşımına yakındır batı medeniyeti bireysel liberalizme yakındır devlet insanın mutluluğu içindir der, bu yüzden orada devlet adamları da halkın çok üstünde bir mevki değildir insanlar daha eşittir

Bu forumda hiç engelli derneği başkanı yada başkan tanıdıkları olan yok mu? BEnce örgütlenip istanbul , ankara , bursa , izmir ve diğer illerde engelli derneklerinin basın açıklaması yapması gerekmekte ki ses getirsin . Cimere falan yazmak ile bu olmaz. Engelli deyince avrupada akan sular duruyor , Türkiye de tam tersi elinden haklarını nasıl alabılırız derdındeler . AMa yine söylüyorum içinizdeki irlandalılar limit konusunda cok ısrarcı olanlar vardı . Bugun sesleri cıkmıyor .

Karşında beni bulursun derken, cevap veririm anlamında demek istediğimi siz anlamadınız mı? Hakan Bey ile buluşup kavga edeceğimimizi düşündünüz?

Atilgan52

üslup yakışıksız onu demek istedim. x kişisinin karşısına y kişisine yanıt gelirse ben yanıt veririm falan, yani arkadaşjnjzı çok seviyorsanız bunu burda show yapmak yerine özel iletişimle belirtebilirsiniz. yoksa elbette kimin yanıtı ya da düşüncesine olumlu ya da olumsuz bir eleştiriniz varsa bunu da belirtebilirsiniz.

diğer yandan ise twitterda bu konudaki yazılara bakarken bazen görüyorum. zaten çok az kişinin bu konularda çabası var ama mesela bir imamoğlunun zabıtası engelli dövdü haberi var, olmuştur olmamıştır bilemem ama ortada hiç bir görüntü, kanıt yok sadece bir kişi bişey anlatıyor ya da ne bileyim mesela zamanında çözüm sürecini yapanlar belli iken muhalif partinin eski milletvekili katıldığı programda işte bunu dedi falan gibi yani sürekli propagandasal şeyler paylaşacak kadar siyasi düşüncesi iktidardan yana olanlar varsa insanların da bunu değerlendirerek fikir üretmeye hakkı var, yoksa sevmek de elbette tamamen doğal, herkesin hakkı olan bir düşüncedir. ama sürekli ya işte suistimal var mecburen böle oldu falan gibi bir düşünce empoze ediliyorsa insanlar bunu da sorgulayabilir haklı olarak.

ayrıca suistimal nedir? eğer sürekli suistimal diyorsak iktidar haklı deyip konuyu kapatalım a noktadan b noktasına gitmeyi otomatik fiat egea da yapmıyor mu, hadi o ufak diyelim egea cross otomatik, dacia otomatik de yapmıyor mu? o zaman bunkarın üstüne kim ne alsa ulaşım için değil kendisine verilen hakkı zenginleşmek, lüks için kullanıyor deyip hükğmet haklı deyip konuyu kapatalım. ayrıca %90 üzeri raporda herkesin kullanabilmesi yerine aile kısıtı gelse belki ticareti de engellenebilir gayer basit ve pratik çözümler var aslında.

Arkadaşlar, bundan sonra ben bu forumda hiçbirşey yazıp, paylaşmayacağım. Herkesin yolu açık olsun. Kalın sağlıcakla.

Değerli Arkadaşlar,
Derdim hiçbir zaman hamaset olmamıştır, olmayacakta. Halen de söylediklerimi tekrarlıyorum. Devlet ana da değildir baba da... Mantıklı çözüm diye ifade edilen öneriyi de "kendimce" kabul etmiyorum.

Öte yandan %100, %220 vergi mi olur arkadaşlar? Buna vergi mi denir? Bir araba 1 milyona nasıl çıkar ve çıktı diye bunun bedelini neden ulaşımdan her daim mahrum edilmiş engelliler çekecek? Yani çaba sarf edildi diye yanlış çabaları mı desteklememiz bekleniyor. Hükumet vermiyormuş! Yahu vermiyorsa vermiyor. Biz dilenci değiliz. Onurlu bir talebi dile getiriyoruz.

Biz bu arabayı ulaşım, dolayısıyla eğitim, sağlık, istihdam ve benzeri temel hak ve hürriyetler için talep ediyoruz. Talebimiz meşru ve amaca ulaşmak için hakkaniyetlidir.

Sadece oy kullanmak elbette çare değil. Demokrasi sandıktan mı ibaret? Hayır! Mesela; "üstünü biz ödeyelim" gibi tuhaf bir öneriyi savunmayarak başlayabiliriz.

Karşına alma meselesine gelince... İsteyen istediği yerde kendini konumlandırmakta serbest değil mi ki? Yani siz bilirsiniz... Kimseye darılacak değilim. 15 yaşında ergen değiliz ya!

Bu arada 20 yıldan fazladır sivil toplumun içinde yer almışımdır. Son zamanlarda o kadar işlerin içinde olamamakla beraber şunu söyleyebilirim:

Bizim de içinde bulunduğun izleme platformunda 20'den fazla STK sadece bu konu hakkında idari başvuruda bulundu. Biz arkadaşlarla bir araya gelerek devletin birçok kademesine yazılı şekilde önerilerde bulunduk. TV'lerde programlar yaptık, haberler yaptırdık. Mayıs'ta da sokakta olacağız. Taleplerimizi oradan da dile getireceğiz. Belki halkan bazıları bizi linç edecek. (Yahu biz açız bunlar araba derdinde diye) Ama yine de sözümüzü söyleyeceğiz. Tüm bunlar kısıtlamaları kaldırır mı bilmiyorum. Ancak maksat taraf belli etmekse, bizim tarafımız hep belliydi...

Konu gene panayıra dönmüş

Arkadaşlar iyi niyetliler evvela bunu unutmamamız lazım ben bu forumda kötü niyetli düşünen biri görmedim tartışmalar olur atışmalar olur ama saygı temelini sarsmamalıyız...Ben de atıştım birbirimize kızdık ettik burda anlaşamadığımız insanlar olmuştur ama temelde iyi insanlar hepsi diyorum...

Hepimiz iyi araçlara binelim hakkımız abi elin gevuru iyi araca biniyordu bizim ülkenin engellisi neden binemiyor

Burda temel problem maliye bakanlığının gözüne batması çok fazla sayıda insanların ÖTV siz araç almaya çalışması sayısı 2020 de 200-250 bin adet 2021 de 300 bin civarı alındığı söyleniyor...

şuan tabi bu satış adetlerini yakalamak imkansız araç üretimleri kısıtlı sayıda geliyor ve raporlu araç talebide arşa çıktı...

bayilerde bu durumu galerici zihniyeti ile ayrı sömürüyor bizi

bu arada benim yazdıklarımdan da karşıymışım gibi bir anlam lütfrn çıkarılmasın. tam tersine şu andaki önerisinin eldeki koşullarda maalesef makul olduğunu düşünüyorum, sadece objektif değerlendirirken yaklaşımda kendimce yanlış gördüğüm şeyleri belirtiyorum. limit maalesef enflasyonist ülkede çok sıkıntı, örneğin bir kişi sipariş vermek zorunda ufak farktaki meblalar için öngörülemez bir durum oluşabilir. kimse ne sipariş verebilir hu şekilde ne de 1 ay sonrasını planlayabilir çünkü 1000 şira için aracın alınması tümden engellenmiş oluyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt