Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hozgul Arkadasinda dedigi gibi üzerini odeyelim diye bir durum kabul edilemez bisey. Heleki limit 650 olacak 450 ile arasindaki 200 odenecek gibi bir sacmalik yapmazlar umarim ki bu zihniyetten bu beklenir.

Arkadaslar burada devlet max yapacağı limit 750 dogru mu limiti ekonomi bu haldeyken kaldırması imkansız e peki 750 bin üzerinde kademeli otv gelmesinin zararı ne ben onu anlamadım niye itiraz ediliyor 750 üzeri kademeli otv demek açıkçası benim butcem çok yüksek olmamasına rağmen benimde faydama ben daha kolay arac bulabileceğim parasi çok olan kademeli otv verip alsin aracını hiç olmazsa benim talip olacağım araca talip olmamış olacak bu hak eğer yine limitsiz olması için ugrasilacaksa ileride uğraşılir şu da bi gerçek eskiden çoğu kişi 5 yıl satamayacagi için ve 2015 yıllarında mesela otv bu kadar yüksekte olmadığı için çoğu kişi bu haktan yararlanmiyordu imkanı olsada ama şimdi makas çok arttı otv ile otvsiz araçta o yuzden limit kaldırılma olayını bu şartlarda imkansız olduğunu kabullenelim .limit kalkma olayı ancak araci kullanacak kişi daraltilip,engelliden engelliye satış yasaklanip kati ve denetlenebilir kurallar gelirse olabilir limit kalkmış halindede yine motor kısıtlaması mutlaka olacak .

Limitte sıkıntı ülkede enflasyonun yüksek olmasının yanısıra kamuoyunun algısı, memur zammı vs nedenlerle olandan düşük gösterilmesi. 80'leri 90'ları hatırlayanlar bilirler, enflasyon yüksekti ama gerçek enflasyon açıklanır, memur vs de ona yakın bir zam alırdı, ücretlinin alım gücü 80 sonrası hiç bu kadar hızlı düşmedi.

Arkadaslar 450 ustu kademeli ödensin diye birsey zaten imkansız milletvekili konuşmasında açık bi sekilde limitin yukseltileceginden bahsediyor açıkçası bu şartlarda 650 -750 arasi limit otv muaf olup uzeri kademeli otv en temiz yol yada vergiler hariç denilerek bir limit belirle mek en mantıklısı

Benim beklentim sene icerisinde guncelleme yapilirsa limite, sene sonunda yapilacak limit guncellemesinde o rakami düşerler diye tahmin ediyorum tam bu hukumete uugun bir davraniş

Araç alabilen alsın %25 zam yolda . Hayırlı olsun.

RMX2061 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Valla olan olacak artık ya yaya kalicaz yada iyi birsey alcaz bakalim

Yuzde 25 zam ne demek farkindamisiniz 400 bin arabada 100 bin 800 bin arabada 200 bin zam demek kim alacak bu paralara araba

zaten geçen seneden bu seneye yaklaşık %50 zam yedi daha ne zamı bekleniyormuş ? bir hükümet yetkilisi de çıkıp demiyor ki bu zamlar ney. zabıtaları bir de araba fiyatları için gönderseler.

Limitin getirildiği yılda ki hakların korunabilmesi yani limitin getirildiği dönemde aynı araçların ötv indirimiyle alınabilmesi için güncel limitin 1.250.000-1.300.000 TL bandında olması gerekiyor.

Ellerinde araç olmayan, yahut stoğunda hiç tutulmayan motor/şanzıman seçeneği olan markalar, sadece rakiplerinden ucuz fiyat listeleri yayınlayarak, pahalı değiliz algısı yaratmaya çalışıyor. Oysa listesini yayınladığı araç ellerinde yok. Stoğunda satışa hazır araç olan bayilere giderseniz bakın lüks araçlardan bahsetmiyorum, D sınıfı orta segment araçların tamamı 1 milyon civarında. D sınıfı SUV araç isterseniz 1 milyonun üzerine çıkmanız gerekiyor.

Bazı arkadaşların araç fiyatlarından pek haberi yok sanırım. Yılbaşındaki 450.000 şuan ki 650.000 den daha iyi durumda neredeyse...

Ülkemizde çok ciddi bir enflasyon var, üstelik global bazda da ciddi bir enflasyon var, araç üreticilerinin hammadde ve çip temininde yaşadığı sıkıntılar tüm bu enflasyonun üzerine tuz biber oluyor. Bu hızla giderse bu yıl 1 milyon TL ile alınabilen aracı seneye 2 milyon TL ile alabilir miyiz emin değilim.

Son düzenleme:
Arkadaslar bu yuzde 25 zam olayı bence tamamen insanları korkutup arac almaya yönlendirmek için yapılmış bir açıklama hazir bayram geliyor zaten birde insanları panikletip düşen arac satislarini arttırmaya yönelik psikolojik bir taktik bence

Bugün Ankara'da ki ,Kia,Hundai,Honda, Toyota, Renault, Citroen bayilerini tek tek aradım.

Mayıs ayında%25 zam geleceğini söylediler.

Otomatik, ÖTV muafiyeti ile alabileceğim tüm araçlar için hepsi yok yok 5 Mayis'ta arayın dedi.
Sadece Renault Tialant 1.0 95 Beygir Otomatik var dediler,o da ÖTV muafiyeti ile 238.000₺

Şuan 1.6 Otomatik Dizel Fiat Egea Lounge aracım var bunu sordum, maalesef ÖTV limitini aşıyor dediler.Ancak 1.4 Benzinli Fiat Egea Urban Manuel alabileceğimi söylediler.

Arkadaslar hiç bir gelişme yok mu nedir bu sessizlik bilgi alan varsa lütfen paylassin bizimlede

Serkan beye bugün yazdım bu zam haberini Bayramdan sonra süreç hızlanır dedi

15 marttı, nisan oldu, bayrama yetişir bi hareketime bakar pakete girmesi dedi. Şimdi bayramdan sonra hızlanır diyor , çünkü içler dışlar çarpımına göre hesap yaparsak mantık olarak bayramdan sonra hızlanması lazım, başka bi açıklaması olamaz bayramdan sonra hızlanmasının, yılbaşında hızını almış olarak artacak besbelli.Ağustosta otomobillerin ötv matrah dilimleri güncelleniyor o ara yine 450 altına gelir bir kaç araç öyle alınabilir.

bence hükümete yazalım bize ötvyi geri getirsinler fakat suriyelilere ötvsiz satılsın.

nickneymi
Aman gözünü seveyim burada yazanlari okuyolardir aninda gece yarisi yasa cikarirlar engellilere limit 450 bin suriyelilere limit yok diye

Fiyatlar %25 artarsa yapacağız dedikleri limit artışı da bir işe yaramayacak zaten. Alım gücümüz yarıya indi bundan sonra enflasyon gerçekten yüzde ona inse de dolar düşmedikçe düzelmez durum.

Bu piyasada Limit artik 600 le 700 le olacak olacak iş değil 1200 1300 anca kurtarir

Is kötüye gidiyor cidden madem yapılacak bu artış biran once yapilsada faydasını görsek yoksa şimdiye kadar hep.beklemeyi savundum zaten 3 araba kaldı limite giren oda limitten cikarsa çıksın diyodum ama şimdi düzenleme gelecek illaki de ben yine o.begenmedigim 3 modele kalacaksam 250 ye almayı fazla buldug7m aynı araca 350 vermeye mahkum edileceksem kimse kusura bakmasın kendimi salak yerine konulmuş hissederim

Arkadaslar olayın saçmalığı birde şu madem limit ustu kademeli otv olayı olabiliyordu niye ocak ayında yapılmadı bu hiç olmazsa d segment ve c suv araçları çok daha uygun alacaktık bizim fark olarak verip iyi arac alacağımız paraları bayiler bi güzel cebe indirdi bu nasıl iştir hiç birisine de ceza kesilmiyor kac tane sikayet ettim hepsinde açıklama süreç devam ediyor deniliyor

Size daha önce de net bir şekilde söyledim AKP den bir beklenti içinde olamayın sadece beklediğiniz ile kalırsınız o kadar burada yapılması gereken konu çok basit seçim geldiği zaman AKP ye sandıkta hesap sormak bu kadar basit 20 yıllık zaman içinde AKP ülke de sağlıklı çalışan tek bir dişli bırakmadı. İşte bu olay da olduğu gibi daha önce motor sınırlaması var iken engelli en azından işine nasıl yarayacak bir araç var ise onu alıyor idi. Adamlar sözde motor sınırını kaldırdı. Sonra çalışan sistem çalışmaz hale geldi. Eğer ki ülke de engelli araç alımında sahtekarlık yaşanıyor ise yakala adamı ver cezasını ama sen bunu tüm engelli insanlara fatura edemesin dünyanın hiç bir yerinde böyle bir şey söz konusu dahi olamaz açık net. Dedim bir kez daha derim AKP ülke de çalışan sağlıklı bir dişli bırakmadı.

Engelliolmak

MOtor sınırını kaldırınca bu sitede OHH be dıyenlerı hatırlıyorum .. : ) ne guzel 1,6 motora kadar her ıstedıgımızı alıyorduk . aynen dediğin gibi AKP hukumetı bu ulkede düzgün işleyen her çarkı bozdu. .Enkaz bırakıp öyle gidecek.

3. derece akraba sınırını kaldırıp sonra bundan doğan istismarı bahane ederek hakkı kullanılamaz hale getirmek de tam anlamıyla trajikomik.

Arkadaşlar aldığım duruma göre limit artışı olacak ancak araç kullanımı için sınırlama gelecek yüzde 90 ve üstü engelliler ve cozger raporu olanların 1.derece yakınları kullanacak.. (ebeynleri,cocuklari ve kardesleri)ortopedik engelliler için ayrı bir limit olacak.Belirlenen Hafif ticari araçlar da bu kapsam olacak.Bu araçlar turkiyede üretilen araçlar olacak(fiat,toyota ve ford)
Bakalım hayırlısı olsun

Hassanbey

ben ortopedık engellıyım honda alamıcam mı ? yada KİA ? turkıyede dogru duzgun araba fabrıkası yok ki zaten. Ortopedık engelli için limit ve turkıyede uretılecek sınırı falan olmamalı ..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt