Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zaten bir düzenleme falan olmaz bugün de geçti kaldı 1, 9-10-11 mi denmişti.
şimdi %90 ile satılan araç çok, dolayısıyla burada yazacaklar, kuru bir gürültü olacak. oysa herkes de biliyor, zibil gibi %90 araç satılıyor. yakınları yaşlananı hastaneye götürüyor rapor almak için.
ayrım diyenlere soruyorum, %90 raporlu aracı herkes kullanırken oysa tertibatlıda aile kısıtı yokken ayrım değil miydi?
tertibatlı araç için 50 tane prosedür varken ayrım değil miydi,
tertibatlı araçların çoğunda otomatik zorunlu olduğundan çoğu araç çok daha hızlı limit kidışı kalırken de ayrım değildi,
aşırı fazla %90 lı satılıp bu yüzden tertibatlıya da arada limit gelirken ayrım değildi, tertibatlı araç için yapılan ekstra masraflar da ayrım değil, kimite giren üç beş araç kalınca bayilerin %90 deilse satmayız uğraşmayız demesi de ayrım değil ama ya bari tertibatlıda limit olmasın denince şimdi rapor sahibi yakınları akın etmiş ayrım da ayrım var diye.

tertibat %90 lılara da takılsa onların çoğu kötü görünüyor, masraf falan kim uğraşacak diye zaten kullanmaz bile bu durumu.

şu anki durumda tertibatlı araç hiç alınamaz, ama limit biraz artsa alınabilir mi alınır. bunu herkes biraz da kendi ve tüm ailesinin refahı ve mutluluğu için istiyor diye yazdım zaten. ama kusura bakmasınlar yıllarca tertibatlıya göre bi sürü avantajı olan %90 raporlu araç alanlar, aşırı derecede %90 raporlu araç satıldığı için tertibatlı araç alımı da imkansız hale gelince hiçbişey demezken daha değişeceğinin muhtemelen boş olan, onlarca boş çıkan dedikodusu gibi çıkacak haber geldi modundayken bile yaa yuzde 8 olan limitsiz olacak %100 olan limitli mi diyorsa kusura bakmasınlar herkesin bildiği gerçekler de yazılır artık.

ben çok yüksek oranı olan onripnraporların önemli kısmını olulturan yaşlı bir hastanın ya da burada yazılan akıl sağlığından problemi olan bir bireyin araba x olsun y olsun deri olsun dediğini düşünmüyorum, bu ailenin isteği. oysa tertibatlı araçta büyük oranda rapor sahibinin iradesi söz konusudur.

bu arada herkese de acil şifalar dilerim en önemlisi sağlık, gerisi boş. bu belirttiklerim daha dedikodusu bile olmadan %90 araçlarda şimdiki durumdan herhangi bir kötüleşme olmamasına karşın tertibatlı araçların dezavantajlarının olumlu bir avantajlı dengelenmesine hemen kötü şeyler yazanlar için, çünkü kusura bakmasınlar olayın diğer boyutlarını herkes görebiliyor. zaten mesele istismar şu bu falan da değil, aile kullanımı en doğal haktır. mesele yönetim şeklimiz yüzünden aşırı yüksek vergili araç fiyatları var geçilmeyen bomboş yollar ve köprüler var ama yuzbinlerce raporlu yakınına ötvsiz araç ithali koşulu sağlayabilecek bir ekonomi şu an yok.
Berat BABA

ben yazdığımın arkasındayım. tertibatlı araçları kişiler kendi iradesi ile alıyor, kullanımı kendi insiyatiflerinde. %90 raporluların önemli bir kısmında ise eğer amaç hastaneye gidip gelmek ise her araba yeter eğriye eğri doğruys doğru. araç şöle lüks olsun böle olsun falan rapor sahibinin değil çoğunlukla yakının talebi. daha böle bir şey bile çıkmadan yıllarca tertibatlı araçlaron bisürü ek olumsuzluğu varken daha dedikodusu varken %8 raporluya limit yok %100 raporlu yakınına limit mi olacak nasıl iş yazılıyorsa %100 raporlu için hastane gidiş gelişini ya da rutin ulaşımı tüm araçların sağlayabildiği, lüks isteğinin yakınlardan geldiği de yazılacak.

Yine ayrımcı konuşmalar gibi geliyor bana.

Bir önceki yazımdada belirttiğim gibi engelli demek "Hayatta engel yaşamak demek" değilmidir. ortapedite olsa yaşlıda olsa aynı şey.
Yaşlı bir kişini annenizi yada babanızı yada genç yaşlı bir kanser hastasınında rahat geniş ferah bir araba ile hastaneye gitmesi hakkı değil midir.

Yine yanlış düşünüyorsunuz ayırmak ötekileştirmek yada ayırt etmek çok yanlış bir yaklaşım.

Babam Kanser hastası metastaslı, tansiyon, şeker, alzaymır, Parkinson var. Çok rahat hareket edemiyor. Ha siz diyeceksiniz ki önrü az kalmış, çocukları faydalanmak istiyor durumdan. Öncelikle kimin ne kadar yaşayacağını sadece Allah bilir. Bende evladı olarak onu az yada çok ne kadar ömrü kaldıysa rahat ve huzurlu yaşatmak istiyorum. Ve her engellinin olduğu gibi bir hak verilmişsse yaralanmakta Babamın hakkıdır.

Son söz olarakta Babam gibi insalar ortapedik yada engelli bir hayatı var hepsinin adı "ENGELLİ BİREYDİR"

onu %90 raporlukar deri koltuk derdinde mi diyen arkadaşa söyleyeceksiniz. %90 raporlular için araba yürüse yetermiş :)

ben %90 raporlu olarak baştan beri tepki çekmek pahasına gerekirse ortopedik raporlulara daha yüksek limit olsun dedim. Benim şahsen yek derdim, yerden yüksek olup rahat inip binebileceğim, kendim kullanırken zorlanmamak için şerit takip, park yardımcısı gibi her engelliye gerekli özellikleri olan bir araç. Öyle Mercedes Tiguan filan gözüm yok, Kamiq ayarı b suv olsa razıyım, zaten fazlasına ÖTV siz de param yetmez.

lakin burada %90 raporlu kendi ya da çocuğu tekerlekli sandalye kullanan, büyük araca ihtiyacı olan arkadaşlar var, onların ihtiyaçlarını deri koltuk olmayıversin diye küçümsemek doğru mu sizce?

Bu istismar dedikleri olay 3. derece akrabalık sınırının kalkması ile başladı. Bir hakki kendi verip de niye kullanıyorsun diyene de ne denir bilmiyorum.

Berat BABA

Kimse kusura bakmasın %90raporlar sınırlandırılmalı adam haklı zibil gibi %90rapor var yaşlılığa bağlı engellilik hakları sınırlandırılmalı çocuğu olanlara lafım yok dedesinin nenesinin dıdısının dıdısının raporuyla araç alanlar yüzünden biz ortapedik engelliler araç alamıyor

bizim bir ailemiz de hastaydı hastanedeyken o bu durumdayken rapor peşimde mi koşulur diye kimse tenezzül etmedi. tabi bu %90 rapor sahibi yakınları bazıları zeki arkadaşlar ve kalabalıklar, ne desek biri bi yere çekiyor öbürü öbür yere.. heralde uçak düşmesinden ölen çok kişi yok, yaş ilerleyince allah gecinden versin ama herkes bir şekilde bazı hastalıklara maruz kalabilir. ee hepsininnde hastaneye gitmeye ihtiyacı var, 80 raporlu çok mu sağlam onun ailesi otobüsle mi gitsin o zaman, ajitasyonun sınırı yok.
biri diyor ki %10 raporu olana limitsiz olsun da %100 rağorluya limitli bu nasıl adalet, ee o zaman %100 raporlu kimse kusura bakmayın da araba markası derdine düşecek halde değildir diyoruz bu sefer geliyorlar ama tekerlikli sandalye vb başka sebeplerden. evet yaşlı biri 90 rapor alabiliyor ama sadece tek bacağı sakat çocuğa 35-45 arası veriliyor. %90-100 raporluların çoğunlukla kendi mi dert ediyor araba modelini yoksa rapor sahibi mi?
düşük model dahi olsa devlet iyi kötü bi hak vermiş eğer sorun hastaneye gidip gelmenin kolaylaşması ise, ama tertibatlı araç bayiler satmazken zerre umursamayanlar eşitlik nerde demeyenler şimdi eskaza ortopedik engelliye avantaj verilme dedikodusu çıkınca hemen koşmuş eşitlik diye. tabi eşitliği isteyen de rapor sahibi değil, yakını.

Berat BABA

Kimse kusura bakmasın %90raporlar sınırlandırılmalı adam haklı zibil gibi %90rapor var yaşlılığa bağlı engellilik hakları sınırlandırılmalı çocuğu olanlara lafım yok dedesinin nenesinin dıdısının dıdısının raporuyla araç alanlar yüzünden biz ortapedik engelliler araç alamıyor

Ha yasa çıkar mı diye sorarsanız hiç birşeyin çıkacağı yok inanmayın bence oyalanıyoruz sadece

Ceylin44

çocuğu olana da yasaklansın diyen yok ki, eğer amaç sadece çocuğu hastaneye getirip götürmek gezdirmek vb ise zaten araç alabiliyorlar, manuel de alabildikleri için seçenek var. ortopedik ise benim kullanımım için iyi bir
araca ihtiyacım var, ben iyi araç sirmek istiyorum diyor çünkü zaten kendi kullanacak.

Siz hala at gözlüğü ile bakmaya devam edin. Gerçekten raporu hakkı ile olan varsa hakkını kullansın.

Ben buraya 100 sayfa yazsam da yine aynı mantıkla düşüneceksiniz. Adalet herkeze adalet olmalı.

Zaten yazdığımda pişman oldum. Kime neyi anlatacaksın ki bu ülkede.........

Benci kafalar devam.

Saygılarımla.

Sadece benim tanıdığım %90 üzeri 6-7 kişi var etrafımda arkadaşlar. Yarın bir gün Allah göstermesin hepimizin o durumlara düşme ihtimali var veya her an ortopedik durumundada kalabiliriz. Böyle yok ortapedik yok %90 ayırımı yakışmıyor. Kimseye haksızlık yapılmasın. Ne ortapedik de nede %90 engellilerde bir limit olmasın. İstismarcılar her yerde var. Devlet istismar yapan var ise alsın arabayı kendi zimmetine geçirsin ama onların yüzünden kimse kimsenin önüne daha fazla engel koymasın

%90 rapor ile alan yakınlar çok oldığu için burada birbirlerini alıntılayacaklar, birbirleri ile sürekli ne büyük ayrımcılık olduğunu söyleyecekler.
bakın çok açık bişey soruyorum, ortopedik araçların pek çoğu araç alamıyordu, bayiler uğraşmamak için satmıyordu. o zaman niye kimse ayrımcılık demiyordu diyorum ama tık yok, şimdi birden düğmeye basılmıl gibi ayrımcılık deyip duruyorlar.

bir de sürekli bir istismar lafı istismar eğer bu işin ticareti yapmaksa kaç kişi hiç bir bağlantısı olmayan biri üstüne araba alır? ya da
tertibatlı araçlı biri arkadaşına verirse istismar, uzak akrabasına verirse istismar ama %90 raporlu araç o kişiler tarafından kullanılınca hak mı olacak?

ölüm her canlının sonu, ileri hastalık durumundayken de tıbbi açıdan kişinin pek çok fonjsiyonu işlevsizleşeceğinden rapor alımı daha rahat, o zaman aile büyüğü o durumdayken rapor düşünmeyenin, bunla mı uğraşılır bu durumda diyenin suçu ne? o raporları almak ne kadar meşakatli, o raporlar alınırken pek çoğu o meşaketler ile uğraşan hastaneye gidip gelen kişiler sonra ucuz arabayla mı gelip gidince büyük güçlüğe ve ayrımcılığa uğramış olacak?

%90 değil de %88 rapor da engel değil mi, %40 da engel değil mi, o zaman daha önce niye aaa %41 raporlular araç alamıyor ama biz alabiliyoruz diye yazmadınız? şimdi ortopedik araç eskaza biraz daha lüks olursa bunun ihtimali belirince mi birden ayrımcılık bu kadar akla geldi?

yanlış anlaışmasın yasa neye imkan veriyorsa yararlanmak herkesin hakkı. ama son dönemde bayilerin ortopedik araç satmakla bile uğraşmadığı, ortopedik araç alımının imkansız olduğu ortadayken, %45 engelli araç alamazken %90 yakınları alırken eşitsizlik, ENGELLi BİREY dmeyenlerin birden mağdur kesiöin hak edimine karşı çıkmasına karşı yazıyorum

Yav ortada açıklanan birşey yok siz birbirinizi yiyiyorsunuz.

Engelliler haftasının ilk günü 10 nisan da boş geçti. Bakalım pazara kadar Şafak sayacağız

nickneymi

Size çok söylerdim ama, anlatmak istediniz karşınızdaki kişinin anlayabildiği kadardır. Bir trk siz hak edin tek engelli siz olun diğer kişiler engel yaşamazlar.yaslidir gerek yoktur. Arabayaysa gerek yok taksi ile gideriz. Bu son sözümdür. Yine ajitasyon yaptık kusura bakmayın.

Tüm engelli arkadaşların engelliler gününü kutluyorum. Umarım hayatınızdan engeller kalkar.

Saygı ile selâmlarım.....

Tugsatefeker

yok olur mu, %41 engelli alamasin, %89 engelli alamasin, cok az sayida satilan ortopedik araclar sinirlansin yeter ki onbinlerce satilan, hepimizin cevresinde onlarca gordugumuz %90 yakinlarinin araci sinirlanmasin. yoksa allah korusun %41 raporla arac verilmezken, ortopediklere mevcut limit ile bayiler bile satisla ugrasmazken %90 raporlu araclarin kisitlamasi genisletilmezse buyuk ayrimcilik olacaktir.

Kardeşim, kimse %40-%80 veya ortapedik engellilerimiz araç alamasın demiyor ki niye hep aynı şeyleri konuşuyoruz. Size yapılan bazı haksızlıklar olduğunu söylüyorsunuz. Onların hepsinde haklısınız kimse itiraz etmiyor ki. Birkaç kötü niyetli olup söz söyleyen insan var ise onlarada bakmamız lazım. Genele bakmak lazım. İnşallah en azından sizdeki limiti kaldırırlarda bir nebze olsun adaletsizlik son bulur. Son olarak diyorumki limit tamamen kalksın. Hiç kimsede limit olmasın. Yüzdesi ne olursa olsun engellinin önünde engel olmasın. Suistimal yapanları veya yapacak olanları devlet çok kolay önleyebilir. Bir düzenleme ile tıpkı bankalar gibi nasıl küçük bir kredide bile bir sürü kağıt imzalıyorsak, suistimal olacak tüm konuları belirleyip engelli ve yakınlarına imzatalsın eğer en ufak bir suistimal bulursalar aracı alıp devletin zimmetine geçirsinler. Aslında kuralı koyup takip etmek ve gereğini yapmak gerekiyor sadece. En azından o şekilde olunca gerçek engelli ve ihtiyacı olanlar faydalansın haktan.

Suistimal yapanlar var diye limit koymak veya limiti kaldırmamak suistimal yapmayanlara haksızlık değil mi?

nickneymi

Boşverin kendinizi hiç yormayın %90raporlu yakınları tamamen keyfi olarak alıyor. Şu süreçte bir tek onlar araç alabildi bende ortapedik engelliyim 1yıldır bekliyorum onlar çatır çatır manuel araçları 2008leri aldılar

Arkadaşlar kavga, çatışma, engel yarıştırma niyetinde olanlar lütfen başka bir başlık açıp anlamsız ve saçma savaşlarını orada versinler. Bu başlığı takip edenlerin hiç de ilgilenmediği gereksiz mesajlarınızla doldurmayın.

Eğer şuan limit ile ilgili bir sorun olmasaydı, herkes birbirine şefkat nazarıyla bakacaktı. Lakin sanki ortada bir çıkar çatışması varmış gibi birbirine düşen taraflar var. Merak ediyorum dünyanın neresinde var ortopedik engelli/zihinsel engelli/görme engelli çatışması. Bu kavgayı yapanlar limit problemlerinin olmadığı zamanlardaki diğer engellilere bakış tarzlarını bir hatırlarına getirsinler. İnanıyorum ki herkes istisnasız kalbinde bir şefkat fark edecek.

Ola ki bir gün bu limit kalkar da; herkes karşısındaki diğer engelli için bu ÖTV muafiyetinin aslında ne kadar da lazım olduğuna kanaat getirecek bir çok nokta bulur. O zaman bugün edilen laflardan utanır da utanırsınız.

Lütfen biraz şefkat...

Burayı bizler kavga mesajları için takip etmiyoruz...

nickneymi

Şimdi senin isteğin ne? %90 engelli ile % bilmem kaç engelli farketmez, o nedenle ya hepsi alsın ya hiçbiri almasın mı? Yoksa ortopedik engellilerin limiti artsın %90 ların limiti artmasın mı? Yoksa direk %90 ların muafiyet hakkı alınıp sadece ortopediklere yönelik bir uygulama mı olsun istiyorsun? Sen bunun farkında mısın bilmiyorum ama ortopedik engeli olmayıp başka engelinden ötürü trafikte zorluk yaşayan insanlar mevcut. Senin nasıl koltuk asansörlü, tekerlekli sandalyeni ve ya deyneğini koyabileceğin geniş bir araca ihtiyacın varsa haklarına göz diktiğin bu insanların da güvenlik donanımlı, olası kaza anında güvenebilecekleri bir araca ihtiyaçları var

Ne hikmetse limitin olmadığı ve herkesin lüks araç alabildiği zamanlarda yaşanmayan "sorunlar" şimdi gün yüzüne çıkmış. İstediği araci alamamasının sebebi, hayatını bir kenara koyup engelli akrabasının yanında yasamak zorunda kalan kişilerin aldığı %90 araçlarmis, ekonominin ve politik ahlaksızlığın geldiği nokta değil yani. Engelliler forumunda nasıl 'yaşlılar için engelli hakları sınırlandırılmalı' denilebiliyor onu da anlamış değilim. Allah umarım engelli yakınlarınızı sizlere muhtaç bırakmaz.

Bu kadar art niyetli olmayın. Siz diyorsunuzki %90 engelliler zaten araç kullanamıyor ve yakınları tamamen keyifleri için kullanıyor o yüzden araç almasınlar. O zaman sizin mantıkla gidecek olursak Devlet sadece ortapedik olan engellilere veriyor araç alım hakkını. Devlet bir kanun çıkarsın ve onaların yakınlarıda aynı şekilde engelli aracına binmesin. Eğer buna tamam diyebiliyorsanız ben size tekrar birşey söylemeyeceğim. Sizin düşüncenizi yanlış bulsam bile. Adam haklı. Herkes için adalet istiyor diyeceğim

%90 yakınlarıburayi da işgal etmiş kendileri ola ki ortopedigin hakki ya fazladan artarsa diye daha dedikodusu varken aa bu nasil is, ayrimcilik yazmadi mi madem ayrimcilik o zaman hadi herkesin gayet bildigi seylerin bir acigini dogrusunu yazalim da ayrimcilik mi degil mi gorelim dedim

burada ne yazıldı, belki o da çok düşük ihtimal ortopedik ile zibil gibi satılan %90 araçlar arasında limit kısımı bakımından ayrışmaya gidilebilir. %90 yakini olan kisiler geldi hemen çünkü, rapor sahiplerinin pek cogunun arac marka modeli ile pek ilgisi yok hemen geldi ayrimcilik, haksizlik.

ee hadi o zaman bi şunu söyleyin, %89 engeli olan hasta değil mi, hastaneye gitmiyor mu? %70 olan, %60 olan. o zaman hatta devlet şöle bir sistem yapsın hastası olup da bu işlerle uğraşmayan ailelere de haksızlık olmasın hastanede yatar durumda olan ağır hasta vatandaşlar için rapor otomatik çıksın.

mesele hastaneye götürüp getiriyoruz ise fiat egea da bal gibi götürür herkes bal gibi biliyor, beni alıntılayıp durup daha uzatmayın.

otomobil Üretimin taleplere yetişemediği ve üst limitte sınırlı sayıda araç olduğu şu dönemde % 90 üzeri engelli yakını arkadaşlar : bizler manuel vitesli araç alıp işimizi görsek te bayiler otomatik vites ve tertibatlı araç kullanmak zorunda olan ortopedik engellileri görmezden gelemese diye empati kurabilse hiç sorun olmayacak.

Ortopedik engellilerin limit sınırlaması olmadan yurt dışından belirli koşullara sahip araçları getirebilme imkanı var. Yurt içi piyasa koşulları bu şekildeyken bu uygun bir alternatif olabilir.

Bizim halkımız neden her işi sulandirmakta ve konunun özünden uzaklaşmakta bu denli usta acaba?

Kimisi empati kurulsun diyor (sanki empati ile bu sorun çözülecek. Kaldi ki ortopedik engelli istediği araci limitsiz alsın hakkıdır) kimisi de %90 yakınları forumu işgal etmiş (çünkü engelli yakınları insan değil hayat güllük gülistanlık onlara) diyor. %90 yakınları manuel egea alacakmış yetermiş. Sen bunu dersen öteki kötü niyetli de der ki ortopedik engelli de otomatik egea alsın neyine yetmiyor. Aynen bu şekilde devam edin arkadaşlar. Tam bir arzu edilen seçmen profili.

Yoruma ufak bir güncelleme yaparak not ekleyeyim,
%90 araçlar adında surekli suistimallerden bahsediliyor burada. Aynı şekilde tertibatı sokturup veya tertibatı şekilde araci kullanan ve satan ortopedik engelli yakinlari da var. Buradan yola çıkarak ortopedik engellinin haklarında kısıtlama yapmak doğru olur mu bunu kendinize sorun.

nickneymi

%91 engelliyim arabamı ablama bile kullandırmıyorum, engelli yakını falan filan yok burada. %90 altı %40 üstü engelliler araç alımında vergi indirimi almıyor mu zaten? %90 engellilere ise muafiyet var, daha üst gereksinimleri olduğu için belki de. Fiat egea demişsin, senin işini en iyi görecek araçlar ticari değil mi? O zaman sende sadece ticarilerde hak sahibi ol?

nickneymi
Ayrımdı, değildi, sana bu ayrımı %90 engeli olanlarmı yaptı onlara karşı bir antipatin var anlamış değilim sana bu ayrımı kim yaptıysa onlara karşı sitemin olmalı. Benim zihinsel engelli oğlum keşke senin gibi basit bir fiziksel engeli olsa ama aklı başında olsa. Keşke sende benim oğlum gibi olsaydın sanada bir i10 alsalar nede olsa üzülmeyeceksin. Biz özellikle özel çocukları olan insanlar sen ve senin gibi bu tür özel çocukları ötekileştirmenizden bıktık her nereye gitsek hep irdeleniyoruz. Bu ayrımı biz yapıyoruz engeli olan bir insan başka insana yapabiliyor. Ben normal şartlarda da araç alabilirim ötv peşinde koşan bir insan değilim çocuğuma nasıl rahat edebiliyorsa o aracı alabilecek durumum var çok şükür ama bende söylediğim her şeyin arkasındayım bir mağduriyetiniz varsa bu başka engelliler değil bu sana bu sınırı getirenlerle olan sorunun, benim oğlumun engelinden dolayı üzülüp üzülmemesi değil. Bunu anlamanı beklemiyorum anlasan zaten bu şekilde konuşmazsın engel bizde değil engel bizim kalbimizde umarım kalbindeki engelleri kaldırırsın.

Ceylin44
Bu konuda adam da haksız sende kısmen haksızsın benim zihinsel engelli oğlum var. Ömrü boyunca öyle kalacak yaşı 16 epilepsi nöbetleri var 1 yaşından bu yana bu hastalıkla uğraşıyoruz. Şimdi biryere tatile giderisn otel kabul etmez, düğüne derneğe gidersin oralarda yapamazsın toplumdan soyutlanmış durumdayız. Bu foruma gelirsin burada dışlanırsın neymiş çocuğu üzülmezmiş bende zibil gibi haklıyım ortopedik engeli olan ne hakka sahipse ben daha fazla hakka sahip olmalıyım, ortopedik engeli olan çoğu insan tek başına hayatını idame ettirebilir ama ben olmazsam benim çocuğumda olmaz ben ölürsem benim çocuğumda ölsün, yaşayamaz ben olmazsam tamamen bana bağımlı. Alamanızı beklemiyorum ama sadece bir anlık bir empati yapın çocuğunuz benim çocuğum gibi olsa ne yapardınız. Ha bu arada bir mağduriyet var sizin tertibar sorununuz var ama bu sorununuz benim gibi engelli babalarına haksızlık yapmanız anlamına gelmiyor.

nickneymi
İsteyen istediği aracı alsın benim derdimde değil ama senin çocuk üzülmez demene ben takıldım benim çocuğumun zihinsen engeli senin için sadece aracın lüks olmasımı. ben araç peşinde değilim ötv umrumda değil ama insanların engeli için aşağılayıcı kelimler kullanmayın ne demek benim oğlum zihinsel engelli yani ne anlayacak anlamazki üzülsün öylemi neyse daha söyleyecek çok şey var

daimon

Sıfır araç getirtemiyorsun aparatı orada taktırman gerekiyor artı otomatik araçta özel tertibat sayılmıyor nasıl getirtsin bilmiyorsunuz söylemesi kolay

Berat BABA

Ben zaten çocuğu olana laf söylemedim bakın iyi okuyun

mask

👏 👏 👏 👏 👏 👏 👏 Kesinlikle

Hann ehliyetimin arakasında kod olarak sadece 10.02 yazması sizin için birşey ifade eder mi ?

otomobil Üretimin taleplere yetişemediği ve üst limitte sınırlı sayıda araç olduğu şu dönemde % 90 üzeri engelli yakını arkadaşlar : bizler manuel vitesli araç alıp işimizi görsek te bayiler otomatik vites ve tertibatlı araç kullanmak zorunda olan ortopedik engellileri görmezden gelemese diye empati kurabilse hiç sorun olmayacak.

zibil fibi %90 rapoelu araç satılıyor.
bakın bunlar bazı şeyleri diline dolamış, ben ne soruyorum bu ne diyor? ayrica kimse kusura bakmasın zihinsel engelli çocuk mu diyor ben egeayla gidersem bu çok büyük ayrılma diye, ne ötekileşitirmesi neyin ötekileştirmesi mi? bör tedavi kısıtlanır başka bişey kısıtlanır böyle kalbe dönük paylaşımları anlarım da daha ortopedik için bir hak artırımı dahi olmadan, daha dedikodusu dahi varken hemen itiraz edip bu haksızlık diyen raporlu yakınları değil mi ? devket bir imkan veriyor mu, vermiş. durumu olmayan için araç alımında ötv indirimi sunmuş mu sunmuş, şimdi limit bakımından farklılaşma olursa ötekileştirme, kalpler vb böle duyguya hitap eden şeyler alışlanlık olmuş. başka ağır hastası olan %88 olan alamıyorken yazıdnız mı aa bu ayrımcılık biz %90 olanlar alabiliyorken onkar niye alamıyor yazıyor muydunuz?

KONULARI SAPTIRMAYIN

burada yuzde 90 yakınları ortopedikin hak artırımı dedikodusu olduğunda hemen tepki gösterdi. hemen bizim daha çok hakkımız dedi. eğer öleyse bu araçların bahsedilen ve alınmasına dayanak olan temel niteliğini limitteki araçların da gerçekleştirebileceğini belirtmek neden birden bire yok kalp, yok anlamazsınız falan bu kadar duygusal oldu. herkese acil şifalar diliyorum herkes için herşeyin en güzeli olsun ama araba güzel diye de rapor sahiplerinin iyileşmeyeceği, hatta çoğu o orandaki rapor sahibi için de aracın niteliğinin pek de farkında olmayacağı, o kişinin hayatını etkilemeyeceği bir realite.

isterse herkes ferrariye binsin beni rahatsız etmez. ama ekonomik realiteler var nerdeyse 5-6 ailden birinin ileri rahatsızlık yaşayan yaşlısıyla genciyle hastası var. bu miktarda ötvsiz araç çıkışı mümkün değil. bu araçları elbette aileler de kullanacak bunu yanlış bulmak saçmalık olur.

ayrıca burada kimse %90 HAKKI KISITLANSIN %90 ALMASIN DEMEDİ

bazı %99 ihtimal boş çıkacak iddialara göre ortopedik hakkı artabilir diye dedikodu çıktı, ama daha dedikodusu varken %90 rapor yakınları bu nasıl olur, haksızlık niye ortopedikinki artıyor oranı yüksek olanın artmalı dedi. şimdi sanki %90 ın hakkına burdan bir olumsuzluk yazılmış gibi konuları saptırmayalım ama ortopedik aracın bir sürü handikaplı yönü varken hiç bişey demeyenler limit konusunda bşr avantaj gelmesi dedikodusuna dahi aynı anda haksızlık, ayrımcılık demişti. şimdi %90 lehine olan durumları yazınca %90 aracı alan pek çok kişinin aracı kullanan kişi olmadığından araç donanım doluluğunundan istifade edemeyeceğini yazınca kalbimiz engelli mi oldu? keşke %90 cı arkadaşlar bu kadar iyi niyetli ise yıkkaearca atıyorum %80 raporlu insan da ,%89 raporlu hasta da çok hasta o da alsın haksızlık diye yazsalardı

şunu da tekrar ekleyeyim kimse kimsenin durumu kolay demiyor, her zor durumun başka bir yansıması var.

örneğin çocuk hasta ise devlet bunun özel eğitimini, bakımını vb sağlamalı. ömür boyu geçimini temin edecek maaşı da vermeli. ortopedik için ise araç hareket ettirici aksam, bir sağlık ürünü haline geliyor. ortopedik olan eğitim yapılmasın eğitim parası kısılsın bize verilsin vb demiyor. yani ben gerçekten anlamıyorum x marka araç ya da y marka araç olması %90 rapor sahibi bir hastanın hayatında ne gibi bir farklılık oluşturacak?

yani gerçekten devlet ayşık iyi yardımlarda bulunsun, en iyi eğitimi sağlasın, çocukların geleceğini sağlamak için en güvenki ve sıkıntı çıkartmayacak ortamları sunsun vb ben hepsini desteklerim ama tertibatlı araçlarda ola ki limit artırılsa fakat tertibatsız niteliklerde sabit tutulsa bu o kişinin hayatını hangi açılardan olumsuz etkiler buna bir yanıt bilmiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt