Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
GreatFaith

% 40 ve % 90 arası dıye bısey yok yanlıs bılıyorsun . ortopedi engelın var ıse ve bu durum arac kullanmaya mani ise engel oranın % 10 olsun alırsın . . iç hastalıgın var ıse kalp tansıyon görme bozukluguı vs ÖTV indirtimi alman ıcın % 90 ve uzerı agır engelli olman gerekıyor . çünkü arabayı kullanacagun el ayak gibi uzuvların sağlam.. % 90 üzeri yakınlarına mantık olarak bakdıugında donanımlı arac gerek yok gibi görünüyor . ANcak ortopedık engellının otomatık vıtes olmalı , tekerleklık sandelyesı ıcın bagaj genıs olmalı , belkı kör nokta uyarı sıstemı olmalı bunlar da donanıma giriyor ve arabanın fiyatı şişiyor . Bİz burda bosuna bırbımırımız yıyoruz .. hıcbırsey cıkmaz bu hukumetten . hakkımızı elımızden alanlar bunlar .

Bu ÖTV limiti konusunda şahsen beklentim benim engelli haftası içinde bir açıklama yapılır diye bekledim. Tabi her zaman olduğu gibi AKP den bir şey beklememek gerektiğini bir kez daha öğrenmiş oldum. AKP beklediğim şey faiz kredi borçlanma onun haricinde bir gram beklenti içinde olmamak gerek. Gelelim engelli araç alımı konusuna burada bir sıkıntı var o sıkıntı da her rapor alan kişinin engelli sayılmasıdır. Evet her rapor alan engelli değildir. Bu konuya gereken önem verildiği zaman bir çok sorun ortadan kalkacak... Bir çok hastalık sonrasında %90 rapor verilen bir kişi engelli değil hastadır. Bu kadar basit sen şimdi bu kişinin raporu var diye engelli saymaya devam eder ise işte işler böyle içinden çıkılmaz duruma gelir. Sonrada vay efendim yasa su istimal ediliyor falan filan diye açıklama yaparsın. Bu açıklamayı yapan kişilerin amacı açıklama yapmak değil bu sorunu çözmektir. Eğer sorunu çözemiyor iseniz zahmet olacak ama o koltuklardan bir kalkın da sorun çözecek kişiler gelsin.

Saat 14:00da spor engel tanımaz toplantısı olacak Engelliler için açıklanırsa orada açıklanacak galiba tanerbudak

90 üzeri omurilik felçlisiyim tekerlekli sandalye kullanıyorum kendim gibi onlarca insan tanıyorum şimdi benim sandalyemi koymak için büyük bagajlı araca ihtiyacım yok mu egemmm ve son olarak at gözlüğünü ne zaman çıkari olaylara etraflıca bakmayı öğreneceksiniz?

tetraplejikc5

kardesım sen fiziken engellıısın .. kendın soylemıssın tekerlıklı sandalye kullanıyorum dıye..% 90 olmak ıcın ıllakı iç hastalık olmak gerekmıyor . benım soyledıgım ıle senınkı aynı sey deıl . ben iç hastalıklarından bahsettım .

Neden kimsede minnet yok anlamadım ve üzülerek okuyorum takip ediyorum olanları :(:(:(

şu an geçici süre ile tekerlekli sandalye kiraladım.evde bile kapıdan holden geçmiyor kullanması zor . daha sokağa çıkamadım zaten çıkamam heryer merdiven heryer yamuk kaldırım mümkün değil bir engelli araçsız bir yerden bir yere , hastane kontrollerine gidip gelsin ayrıca refakatçi için de zor eşimin beli tutuldu , elleri kitleniyor vs . bu ameliyatlar öncesi de zaten %96 engelliydim ama dışarı kendim çıkabiliyordum.bu ülke her açıdan engelli için cehennem. istiyorlarki evde kalalım kimseler biiz görmesin .görülmediğimizde sorun da görülmüyor.ben yaklaşık 20 günüdr hastane dışında evden çıkmadım ruhum da hastalandı . tekerlikli sandalye ya da ortopedik engellilere araba şart geniş bagaj şart , medeni bir ülke olsaydık arabaları da devlet versin diyeceğim de o çoooook ütopik olacak. istiyorlar ki ölelim bitelim sorun oluşturmayalım masraf çıkartmayalım asıl masraf kalemi biz değiliz. geçiş garantili yollar köprüler havaalanları , değerinin 3-4 katına yapılan millet bahçeleri , yandaşların silinen milyar dolarlık vergi borçları .....benim ötv im mi batırıyor bu ülkeyi.şahsen ben tekerlikli sandalye ve uzunca zamn koltuk değneği de kullandım . olmuyor yani taksiler durmuyor araba şarttttttttt. ayrıca kuzenimin oğlu otistik . raporlu .çocuk küçükken kucağına zorla oturtup otobüse binebiliyordu.hep bağrıyor çığlık atıyor herkes tip tip bakıyor çocuk anlıyor daha da strese giriyor daha çok çığlık atıyor. şimdi çocuk 12 yaşında annesinin boyunu geçti. zaptettmek mümkün değil. çığlıklar devam , el çırpma devam ...toplumun cahilliği arttı bakışlar daha da rahatısz edici ....bu kişiye de şart araba . en azından çocuk bu salak topluma katlanmak zorunda kalmaz.bu kişilere direk araba verilmeli.yaşlısı var hastaneye gidecek araba lazım eeeeeee????? yine araba lazım....belediyeler yetersiz ...araç lazım . ben 10 milyonluk zırhlı araç istemiyorum ki

sanki arabayı beleş vereceklermiş gibi heyecanla limitin değişmesini bekliyoruz. 2 yıldır limitin değişmesini bekliyorum umarım beklediğime değer.

Bunlardan bisey beklemeyin isleri gucleri zengin muteahhitler ve multeciler. Biz kimsenin umrunda degiliz

At gözlüklerini çıkartın derken bundan bahsediyorum her 90 üzeri engelliye iç hastalıkları zannedip torun torba araba alıyor zannediyorsunuz. Benim gibi binlerce hasta var benim gibi olmayıp yine de büyük araca ihtiyacı olan on binlerce engelli var solunum cihazını nasıl taşıyacak akülü sandalyeyi nasıl taşıyacak görme engelli bir kardeşim nasıl araç kullanacak üstelik bunları bir arada yaşayanlar bile var siz kalkıp 90 üzeri alanlar söyle böyle deyip bir de suistimal kelimesinin arkasına saklanmayiin diyorsunuz. Benim ailem aracı amcama dayıma bile sürme imkanı vermez zevki sefa içinde hiç araç almadık çok şükür. Torunları başka yerlerde fink atarken Mercedes ve BMW ile kendileri hasta yatağında yatan durumdan bir haber olanlar için suistimal diyoruz Ve sonuna kadar bunun önlenmesini istiyoruz ve muafiyet için hiçbir engelli bireyin mahrum kalmamasını istiyoruz olay bu kadar basit egemmm

tetraplejikc5

çalıştıgım yerde 2 kişi var ayrı birey. % 90 üzeri almıslar . Ananesi babannesi üzerine .. Hergun ıse arabayla gelıyorlar belki engellı kısıler bu aracları gormedı bıle. Boylesı emın ol senın duurmunda ki kişilerden cok daha fazla..

hanifeaydin

İşte asıl sorun burada başlıyor. Engelli bir vatandaş da faturasını ödüyor vergi borçlarını ödüyor, trafik cezasını ödüyor, atık su bedelini ödüyor, kalırım, asfalt parası .... say say bitmez ama buna karşın tekerlekli sandalye de bir engelli evinden çıkıp sandalyesi ile bir hastaneye gidemiyor. Neden? Çünkü benim vergimi alanlar bana hizmete geldiği de ortadan bir anda kayboluyorlar ondan.

_JoKeR_

İlk değiştireceğimiz bizim AKP olması gerek... ülke de düzgün çalışan tek bir sistem kalmadı ya.

https://www.hurriyet.com.tr/galeri-...lari-2022-hangi-araclar-alinabilecek-41989703 burada 40 ila 89 arası engelli olanlara muafiyet yok ancak indirim olduğu söyleniyor, buraya yazmadan önce bakmıştım hatta.

Ayrıca ekliyim, otomatik vites ve geniş bagaj konusunda haklısın ama bunun yanısıra iç hastalıklarının sorun yaşamadığını yazmışsın ancak ben diyalizden çıktığımda bitkin düşüyorum ve araç sürerken kramp girebiliyor, kramp girince anlık olarak bacağım kitleniyor. Şu ana kadar bir şey olmadı ama olursa diye benim de yarı otonom sürüş kabiliyetlerine, acil durum fren desteğine ve bu sistemlerin yetersiz kaldığı durumlarda, kaza anında beni koruyabilecek sağlam araçlara ihtiyacım var. Maksat zaten handikaplı kişilere sürüşü kolaylaştırmak, bu nedenle engeli yüzünden trafikte etkilenebilen kişiler ötvden muaf tutulmalı. Limit farkı bu yüzden haksızlık oluyor

GreatFaith

diyalize bılfıgım kadarıyla servıs alıp bırakıyor . o okudugun yer yalan yanlıs bılgı vermıs oyle bısey yok . Ortopedık engel de % yok .. iç hastalıklarında % 90 ve uzerı .

Servis var ancak sırf diyaliz için verilmiyor bu hak, diyaliz dışında da bir hayatımız var değil mi?

Bu nedir ya iyice saçmalamaya başlayanlar var. Forum kullanmayı bilmeyenler başka siteye gitsin kardeşim. Mecbur muyuz sizin gereksiz yazılarınıza maruz kalmaya. Başlık neyse o tartışılır kardeşim. Açın başka başlık orada konuşun...

Ceylin44 yasemin hn evet bir açıklama olmadı maalesef. adamın okuduğu metni ben yazmıyorum sonuçta. son umut şu torba yasa kaldı artık.

Sadece ortopedikler için limit artışı dedikodusu çıktı onu tartışıyoruz, dedikodu olduğu için başka başlığa gerek olduğunu sanmıyorum, ayrıca yorumlarımızı okumak zorunda değilsin.

tanerbudak

Serkan beye mesaj attım adam aradı uğraşıyorum torba yasaya koymak için dedi. Konuşma yapmış yayınlanır dedi sizlik bişey yok zaten üzüntümü dile getirdim

Öyle bir şey olsa Cumhurbaşkanı açıklardı. Seçim üstü etkili olmak isterler gibi geliyor bana. Bu iş kalır gibi. Umarım yanılırım

fazla kurcalamayın adamların aklına gelecek olanıda tırpanlayacaklar böyle dursun ocokta limit yükseltirler heralde

fantastik

Ocaktan ocağa enflasyon %55 olsa diyelim. Yaklaşık limit yeniden değerleme oranı ile 700 bin tl olur, yine polo life gibi bir araba da 650 700 bin tl olur, limit artmış olur sizin yaklaşımınıza göre, bugün hangi araba limite giriyorsa, kia rio gibi bişiler yani, aynı arabalar limite girer, bu durumdan memnun olacaksanız zaten bir beklentiniz yok demektir.

valla haftaya olacak torba yasaya koymaya bugün perşembe hala uğraşıyorsa yalan gibi o iş.

geleneksel taner beyin şu gün haber geliyor, önemli yerlerden duyum aldım açıklaması, forumca yazılan teşekkurler, haberin gelememesi ve kapanis seklindeki akisimiz bu sefer de tamamlanacak gibi :)

tabi umarim bu espride yanilirim ama durum su ara ole gorunuyor

Bugun cimcimenin 2 saat egitimi vardi yine. Karşıda işim olduğu için hanıma sen götür dedim taksiyle.

Taksi tek yön 300tl yazıyor yazık o kadar paraya metrobusle götürüm dedi. 3 durak sonra video atmış ikiside ağlıyor.

İnsanlar başlarına toplanmış yardim etmeye çalışıyorlarmış sağolsunlar. Birisi ahbap a başvurun demiş ağırına gitmiş bizimkinin banada araba al diyor olmuyor böyle.

Seans ücreti 350tl ayda 32 seans 12 sini devlet karşılıyor.

Ek Eğitim kampı 3 ayda 1 10bin tl

Tek bi ilacı 800tl zibilyon tane ilaç, takviye.
Amerikadan almanyadan gelen insan aramakla geçiyor ömrümüz.

Takipli doktor muaynesi 2500tl-4000tl
Metabolizmacisi ayri, çocuk psikiyatristi ayrı, norolojicisi ayrı

Daha saymadığım bir sürü durum, masraf.

-

Bu arabalar neden bu kadar pahalı?

Arabaya 2 araba kadar vergi koyan kim?

Bankadan çekeceğim kredi yüzünden 1 arabada bankaya almak zorunda olduğum faizi bu kadar yükselten kim?

Mazot neden bu kadar pahalı? Keza taksi ücretleri?

--

Şimdi hanıma araba alacağım yaninada çocuğu zaptetsin diye kadın mı tutacağım.

Ben götürürken tepemden inmiyor kaza yapmadan nasıl sürecek o arabayı.

Alsam ne alacağim otomatik vites olmazsa süremez sürse kaza yapma ihtimali yüksek sağlam araba olması lazım.

Ben götürsem işimden gücümden oluyorum kim para kazanacak.

Hepsini geçtim hadi benim imkanım var bi şekilde kalkarım altından. Imkanı olmayan ailenin evladı nasil eğitim alacak?
Iyileşme ihtimali olan bir sürü yavrucak zebil oluyor yokluktan.

--

Sonrada kalkmış deri koltuklu olmayıversin araba diyor, oda engelli olduğu için sövemediğim dengesizin biri.

Yav yemişim ötv indiriminide arabasınıda daha çok çalışır ben yaparım ne minnet edicem.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cevaben

GreatFaith

Güzel kardeşim senin bu mesajını okuyan da zanneder ki çok güzel ve olgun tartışmalar ve mesajlaşmalar oluyor (!)

Elbette senin mesajlarını okumak zorunda değiliz. Tam da onu söylüyorum zaten. Adâb ve kurallar sadece sosyal hayatta yok, sosyal medyada da var. Yani buranın da kendine özgü kuralları var. Kuralına, adabına uygun yazışma olmazsa burası gereksiz mesajlarla dolup taşıyor. Bu başlığa uygun olmayan bir tartışmalar, engel yarıştırmalarına dönen ifadeler, birbirini yok sayacak kadar ileri götürecek şekilde yürütülecekse başka başlık açın orada yarışın/çatışın.

Ayrıca lütfen beni de gereksiz başka bir tartışmaya çekip de yine bu başlığa uygun olmayan başka bir cephe açmayın. Ne dediğimi anlamak için çok fazla uğraşmaya gerek yok. Çok basit; buraya ait olmayan kavga mesajlarını atmayın kardeşim.

Ha "Beğenmeyen gitsin" denilecekse; başlığa uygun yazışma yapmayanlara güle güle...

Son düzenleme:
Yerli savaş uçağı 18 Mart 2023'te hangardan çıkacak ve engellilere ücretsiz olacak. Ayrıca bu uçağın bir depo benzinle Ay'a gidip geleceği ve engellilere benzinde KDV-ÖTV indirimi de uygulanacağı söyleniyor. Giderken bir refakatçiyi de ücretsiz olarak yanlarında götürebilecekler. Verin kardeşinize oyu, görün bakın nasıl oluyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt