ben kendi adıma hiç bir zaman yakın kullanmasına istismar demedim.
istismar yazanlar da bilmiyor 1. derece sadece doğrıdan kan bağı demek. herkesin çocuğu mu var, hadi velev ki olsa başında mı? ana baba deseniz herkesin sag mi, yasi musait mi? 2 deseniz hadi herkesin kardesi var desek onun yasi, sagligi musait mi? surekli tamamen kendi kullanim durumunu dusunerek kiyaslama isteyenler bencildir. yasa binlerce kisiyi kapsar ben nasilsa kullanmayayim diyerek onda yasaklansin buna da burokrasi gelsin demek aymazlik.
ama gelelim diger meseleye, su an %90 i herkes kullaniyor tertibatli ise aile kisitli. bi arkadas yazmis arkadasim kaza yapti sigorta odemiyor diye, %90olsa problem yoktu bu esitsizlik degil mi?
%90 arac hic prosedursuz bayiden cikiyor, bu esitsiz degil mi?
%90 aracin bisuru avantaji olacak, bu yuzden asiri derecede fazla satilacak, %89 olanin bile sifir hakki olacak bu esitsiz degil asiri fazla arac satildigi icin tertibatli, prosedurlu araclar da engellenecek bu da esitsiz degil ama eskaza cok az satilan, bu yuzden problem olusturmayan tertibatli araca bi hak verilse esitsizlik olacak. bu esitsiz diye de yaklasik 10-15 kat aracin otvsiz cikabilmesi istenecek, yoksa otekiler de cikmasin denecek. kusra bakmayin bole deniyorsa sorarlar deri koltuklu arac %90 raporlu hastalarimizin buyuk cogunlugu icin reel hayatta ne farklilik yaratacak? kendi kullanablarin pek cogu da zaten tertibat eklemek durumundadir. bole deyince herkes hemen zorluk hayat kosullari falan edebiyati yapiyor, bu dogrudur herkese de herseyin en iyisini diliyorum ama mesela ortopedik olan biri ya benim egitime de su kadar para harcansin bana harcanmiyoesa kimseye harcanmasin ya da benim tedavime de bu kadar harcansin bana harcanmiyorsa kimseye harcanmasin esitsizlik demiyor.
şu noktanın altını biz zorluk yaşıyoruz diyenler için çizmek isterim, çok satılan %90 sebebiyle tertibatlımaraç sahipleri de araç alamaz hale geldi. %90 ın bir sürü hukuki avantajına karşın dezavantajlı limit birbirinden farklı bu iki tipe de geldi ama ortopedik araçlar yuzde 90 olmasın demedi, yuzde 89 rapor alan yuzde 90 da alamasın demedi. ama şimdi diğer tipin hakkı azaltılmadan,mevcut durumdan magdur edilmeden tertibatlıya hak verilmesinin dedikodusuna bile karşı çıkanlar var