Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
'' Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü ve görüşmelerin sonunda teklif kabul edildi ve yasalaştı.''

Hadi geçmiş olsun... Artık bir bardak su içip herkes işine gücüne baksın.

Bu kadar beklenti oluşturmaları yersizdi. Yeni yıl ile beraber zaten limitin bir önemi de kalmamış olacak, otomatik olarak limit diye bir şey kalmamış olacak.

Onlarca yorum,onlarca görüş yazılmış Lakin elle tutulacak bir yanı yok...Hemde hiç birinin....

O Sarı Öküz'ü verdiğimiz gün bu iş bitti arkadaşlar...

Hepimize geçmiş olsun...

Yorumları şöyle bir okudum da, yani inanılır gibi değil..
Siyaset yapicam, ideoloji pompaliycam diye nankörlük mü desem, saçmalık mı desem, yalan mı desem... İktidara sallamış da sallamış.
Tamam ulkede son birkac yıldır ekonomik sıkıntı var bunu inkar etmiyoruz, ancak bugün başta ötvsiz araç alımı ve engelli bakım aylığı olmak üzere birçok hakkı bu iktidar vermedi mi? Ayrıca bugun yaşadığımız sıkıntı, 2002 öncesinin Türkiye sine kiyasla devede kulak kalır. Ancak bu iktidar yaklasik 15 sene boyunca bizleri bir zamanlar hayal olan tek haneli enflasyona, sabit kura, düşük faizli krediler ve yuksek alim gucune alıştırdığından şimdi homurdaniyoruz.
Tabi ki iktidarin da hatalari olmustur, ancak bu ulke 2013 te Gezi ile baslayan 17-25 Aralık, Mit kumpası, Terör saldırıları ve 15 temmuzla devam eden cok büyük badireler yaşadı. Butun dunyayi krize sokan pandemiyi saymıyorum bile.
Parti kapatma, halk ayaklanmasi, yargı darbesi ve askeri darbe dahil bu iktidari indirmek icin her yol denendi başarısız olundu. Simdi ise ekonomiyle vurmaya çalışıyorlar. En basitinden, ihracat ithalat dengesinin saglandigi, ihracat rekorlarinin kirildigi bir dönemde bile dovizin yukselmesi bile bir gosterge olabilir. Ayrica icimizdeki ekonomist görünümlü hainlerin surekli dolar alin diye halki yonlendirmesi, kurun dusuruldugu gece eski bir MB baskanligi yapmış sefilin malum tv ekranlarında sakin dolar satmayin, bu bir alim firsatidir dolar alin diye zirvalamasi, anamuhalefet liderinin ulke ulke dolasarak "Tr ye yatirim yapmayin can ve mal guvenligi yok" diye kendini yirtmasi, Abd baskaninin "iktidari devirecegiz muhalefetle birlikte çalışacağız" aciklamasi, muhalefetin de buna selam cakmasi, her hafta buyukelcilerle gorusmesi vs icerdeki saldirilari gözler önüne sermistir.
Şu an da Mavi Vatan da ayrı, Suriye, Libya ve Irak ta ayrı, içerde ayrı dışarıda ayrı birçok cephede mücadele ediliyor, savunma sanayiinde yerlilik orani %20 lerden 80 lere getirilmis, Pkk denen illet sinirlarimizin dışına ittirilmis durumda. Zaten esas mesele de, Bati nin bize dayattığı haritaları, projeleri çöpe atip eski uysal Turkiye olmamamız. Bunun da bir bedeli olacak tabi ki.
Hee Akdeniz de Yunan tezini kabul edip Suriye den Libya dan cekilip ne isterlerse kabul edersek dolar da 1 lira olur, yuksek model arabaya da binersiniz. Sizin tayfa bunu vadediyor zaten.

Merhaba arkadaşlar, bir kereye mahsus yazıyorum konuda, tartışmayacağım da. Dışarıdan hoş görünmüyor.
Üstteki akıl izan yoksulu arkadaşın burada konuyu çarpıtması ve insani hak, hayatını kolaylaştıracak bir şey talep edenleri olmadık şekilde suçlamasının gerekçesi nedir? Muhtemelen de çok mühim bir şey yaptığını düşünüyordur şu an.
Siyaset yapılmasından şikâyet ederek bir siyasi partinin insan aklına aykırı bütün çarpıtmalarını, kendisi gibi olmayanlara yönelik damgalamalarını ve suçlamalarını papağan gibi art arda dizerek herkesi zan altında bırakmış. Bu ve benzerlerinin sapkınca tutumu, manipülasyonları nedeniyle insanlar olağan şekilde konuşmaktan imtina ediyor, haklarını onlara sunulan ve şükredilmesi gereken bir şey zannediyor.
Kendi kusurlarını mağdur olanların üzerine yıkmak için üretilen yalanla karışık, hain imasıyla hatta doğrudan bununla dolu ödünç söylemleri bu forum da dâhil her yere taşıyan insanların buradaki işi ne? Put gibi taptıkları partileri ya da siyasetçileri savunmak için her yerde asalaklık yapmaları mı gerekiyor?
Ekonominin “mükemmelliğinden” girip de düşünen ve sorgulayan herkesin “hainliğinden” çıkmış; elinde güç olsa hepimizi susturacak. Bir de kendi “üretilmiş tarihi”ni burada bir kahramanlık anlatısı gibi pazarlıyor. Savundukları her şeyden “münezzeh”; hiçbir kusuru, sorumluluğu yok bir siyasi yapı, çünkü -haşa!- kutsal bir varlık. Basit bir neden sonuç ilişkisi kurmak için kullanılacak beyni, manipülasyona tahsis ettirmiş ve kiniyle burada kendini güya tatmin ediyor. Allah kimseyi birilerini savunurken bu duruma düşecek kadar aciz kılmasın.
Dahası, utanmadan insanların sırtındaki kambur olan vergiden, enflasyondan şikâyet etmelerini hainlikle bağdaştırmış. “Sizin tayfa” deyip de peşine vatanseverlik maskesiyle düştüğünüz insanların kurtarılacağı, aklanacağı yer burası değil. Burası insanların günden güne budanan hakları için seslerini duyurmak istediği bir platform. Boş propagandanız kimsenin işlerini kolaylaştırmıyor, ülkenin ekonomisindeki gediği açanların yaptıklarını aklamak ve onları kahramanlaştırmak, hiç edilenin çok azıyla yapılanla vatanseverlik pazarlamanın yeri de burası değil. İnsanların şeffaflık talebini kriminalize etmenin, demokratik bir şekilde hesap sorma girişimlerini propaganda ile karalamanın yeri hiç değil.
Eskiyi sürekli kötüleyip mevcudu övmek bir şeyi değiştirmiyor. Tarafınızca üretilen bu kadar çok yalan ve aldatmaca tedavülde olmasa içinde bulunulan şartların insanlık dışılığını daha çok kişi kavrardı.
Vergilere gelince, öyle bir yanılsama oluşturuldu ve gerçek sorumlular o kadar denklemin dışında tutuluyor ki vergileri getirenin, “sadaka” sayılacak miktarda “vergi”den vazgeçince övülmesi bekleniyor. Aslında nimetmiş gibi sunulan, lütufmuş gibi birilerine bağlanan ya da işgüzarlar tarafından hain damgası yemenize neden olan indirimler bile izan dışı, kimse aman aman bir vergiden feragat etmiyor, her fırsatta bir tüccar mantığıyla kaynak yaratmak için artırılan vergiler, insanların hayatını zorlaştırıyor. Konunun özü de bu.

Son düzenleme:
Evet maalesef beklenen son. torba yasaya girmesi için son dakikaya kadar gerek serkan bayram vekilimiz gerek akp grup başkanvekili mustafa elitaş çok çaba gösterdiler. ancak gelir idaresi başkanı olan sayın bekir bayrakdar bu işe şiddetle karşı çıktı. dün serkan bayram vekilim aradı geç saatte konuştuk. verilen emeğe yazık gerçekten. en son 450.500 tl ye kadar ötv siz 450.500-900.000 TL arası ÖTV li teklif etmişler onu bile kabul etmemişler. yılmak yok mücadeleye devam dedi serkan bey. ancak ben gerçekten yoruldum. aracımızı vergili alalım diyoruz bu defa da kredi tutarında ve vadesinde limit var aylık ödeyebileceğimiz tutarda kredi kullanamıyoruz. nedir bu vatan hainliği bu millete düşmanlık nedir.suistimal var bahanesi ile cari açığı arttırıyoruz diye bu limiti getirene de güncellemeye karşı çıkanlara da hakkımı helal etmiyorum. inşallah yaşattığını yaşamadan ölmezler. bizim durumumuza düşüp 450.500 TL lik araca muhtaç olsunlar inşallah.

Allah aşkına biri bunu (Alp_er_Tunga) burdan alsın. Bizim arabayla bunun ne alakasi var. Devlet cebinden para vermiyorki ustelik KDV sinide aliyor. İlk once maybach lari almasinlar. Kendilerine gelince şiş kebap, gariban halka gelince kuru ekmek. Hergün yasa çikiyor bak bakalim garibanin 1 tane faydasina bisey varmi? Varsa yoksa zengin mutahitler para babalari banka sahipleri holding sahiplerine para aktarma. İtibardan hic ödün vermiyolar maşallah. Vur kırbacı halka . Bir yerde savaş varsa padişah en önde olurdu hatirlarsan. Önüne gelene makam arabasi verip engelliyede cari açik demeleri mantiklimi sence.

engellinin aldığı araç lüks olarak görülmemeli. küçük araçlar engelliler için zulüm. inmesi binmesi zor. kullanması zor. geniş ve rahat araçlar olmalı ki rahat etmeliyiz. eşya yerleştirmesi kolay olmalı. en az 1 milyon olmalı üst limit.

Alp_er_Tunga

Ya bi git hemşerim işine. Engellilerle ilgili yapılan olumsuz değişiklikler dış güçlerden korunmak için mi yapılıyor?

Dış politika ile ilgili söylediğin her şey boş laf. Biz hiçbir iktidar zamanında akdeniz'de yunan politikalarını kabul etmedik. PKK'yı da 90'ların sonunda neredeyse bitirmiştik bil bakalım kimden sonra pkk palazlanmaya başladı? Açılım dönemlerini unuttun mu?

Şu anda da abd ile kavgalıyız, rusya ile kavgalıyız, tüm komşularla kavgalıyız, taliban ve katar dışında aramızın iyi olduğu kimse yok. Esad'la kavga edip devirecektik, Esas şu anda tartışmasız hakimi Suriye'nin. Biz hala görüşmüyoruz Esad'la inat yüzünden. Hem s400 leri kullanamıyoruz, hem de f35'ten çıkarıldık. Ben hayatımda bu kadar yanlış bir dış politika dönemi görmedim.

2001 krizinde Ecevit'in oyu %1'e düştü, şimdi neden iktidar sorumlu değil? 2001'de güçler yok muydu Ecevit'in ne suçu vardı o zaman? Zaten esas olan dış güçleri de hesaba katarak ekonomik istikrar sağlamaktır. Biz sadece ekonomi bilmeyen bir adamın faiz inadı yüzünden sefalete ve hiperenflasyona sürükleniyoruz. Ben ekonomistim diyip ekonomi bilimi ne derse tersini yapmaktan fayda sağlayacağını düşünenleri finanse ediyoruz. Liyakat bitmiş, bürokrasi bitmiş, yargı bitmiş... Basit bir alacak davasının kesinleşmesi yıllar alıyor. Çok övülen sağlık sisteminde bir süre önce olduğum ameliyatın dikiş ipliğini kendim almak zorunda kaldım (hacettepe hastanesi). Doğru dürüst işleyen bir tek sistem kalmadı.

Bu iktidar yeterince vuruyor ekonomiye dış güçlerin falan vurmasına ihtiyaç yok.

Daha ülkeye doldurulan kaçak göçmenlerin nelere malolabileceğinden bahsetmedim bile. Her gün kamyon kamyon işsiz güçsüz sapık tipler (hepsi de erkek) ülkeye dolduruluyor.

Bir adama körü körüne bağlanmışsınız, kendinizle birlikte herkesi uçuruma sürüklüyorsunuz. Herkesin öfkesi burnunda ve boş lafa da karnı tok.
tanerbudak

Sonuç alınsın ya da alınmasın çabalarınız için kendi adıma teşekkür ederim. En azından belli bir farkındalık sağlanması açısından faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu saatten sonra seçimleri beklemekten başka yapacak bir şey yok gibi görünüyor.

ANlatamazsın Hüseyin bey .. Bunlar cahil kesim çünkü.

Alp_er_Tunga

YAzdığın -İSTİSNASIZ- her şey yanlış, fantastik. Ama yanıt vermeye dahi değmez. Her şeyden önce iliklerine kadar kötücülükle malulsünüz. Bir ülke her şeyi ile nasıl yok edilebilirse öyle yok edildi ülkemiz. Çoluk çocuğun ahı yeter size. Dağını, taşınır denizini, deresini, ormanını, havasını, kentlerini, emeğini, insanını her şeyini mahvettiniz. Ama az kaldı, kurtulacak bu ülke sizden ve yeniden inşa edeceğiz ülkemizi.

Arkadaşlar geçen gurubun birinde acil diye dayısının torunu üzerinden araba alma msj atan birine rastladım veya sıra ile anne baba dede nine gibi akrabalar üzerinden araba alımları var bunu hepimiz biliyoruz bu konulara kısıtlama gelmeden bu sorunun çözüme kavuşmayı boş verin her geçen gün büyüyerek devam edecek kızacak arkadaşlarım olabilir ama
ilk hak sahibi engelli olan kardeşlerim
ikinci ise engelli kardeşlerime bakan arkadaşlar
engelli tanıdığı olanlar- engelli akrabası olanlar -- engelli kardeşlerime selam verenler veya kapısının önünden geçenler kesinlikle hak sahibi değillerdir

bunlara ilk guruba engel oranı satış adetlerine göre

ikinci guruba ise ikamet şartı getirilmediği sürece bu sorunun çözüleceğini sanmak kendimizi aldatmaktan ibarettir.

balakgazi

Haklısın. Bu haksızlığı ortadan kaldıracak düzenlemeri yapmak çok çok kolay. Defalarca önerdik ilgili kurumlara. Bizim dediklerimizi yapsa %95 önler bu haksılıkları. Ama yapmıyor AKP. Bunu yapmıyor ve tüm engellilerin haklarını kısıtlamayı tercih ediyor. Yakışır.

birde arkadaşlar sorunu siyasi zeminden lütfen uzak tutalım lütfen herkesin desteklediği bir siyasi görüş var ama hepsinin ortak noktası sorun olması gerekirken ülkemizdeki siyaset sorunlardan beslenmeyi seçiyor iktidar çözüm konusunda basiretsizlik gösteriyorsa muhalefet ise çözüm yerine çözümsüzlük üreterek sorundan beslenme taraftarı biz bunları görmediğimiz sürece ondan bundan diyerek sadece bizi oyalarlar sadece seçimlerden seçimlere hatırlanan kesim oluruz

LÜTFEN SİYASET GİRMESİN sadece birbirimizi kırmaktan başka bir işe yaramaz. biz kavga ederken o parti bu parti sadece oy sayısına bakar

balakgazi Bunların hepsini serkan bayram biliyor ve tek tek söylemiş gib başkanı efendiye. hatta engelli amblemini geri getirin bile demiş. ancak adam milletine düşman sanki. 20 milyar vergi kaybı olur, her ay 5.000 adet araç alıyorlar vb laflar etmiş maalesef. böyle kafası çalışmayan insanları oturtursan o koltuklara sonuç bu olur. gib başkanının görevden alınması için ne gerekiyorsa yapılması şart. bunu da vekiller oturup cumhurbaşkanına anlatmalı yeter artık oyaladıkları bizi. daha önce vay efendim cb konuyu biliyor talimat verdi falan filan avuttular bizi. cb nin çözün talimatı verdiği bir konuda gib başkanı kim ki karşı çıkıyor. yalan dolan işleri güçleri hep.

Sözüm meclisten içeri ve sözüm ona!!! Ne cahillerin güruh zihniyeti ne de çok bilmişlerin gerçek dışı söylemleri bilimin, aklın ve mantığın ötesine geçemeyecek kadar aşikar artık...

''[FONT=MyriadPro]Fikirler anlamsız mantıksız boş sözlerle dolu olursa o fikirler hastalıklıdır Aynı şekilde sosyal hayat akıl ve mantıktan uzak faydasız zararlı ve birtakım inançlar ve geleneklerle dolu olursa felce uğrar. '' (MUSTAFA KEMAL ATATÜRK)

[/FONT]

balakgazi

Allahınızı severseniz "konu siyaset üstü" demeyin, Allah aşkına! Aldığımız nefes, içtiğimiz su, çocuğumuza aldığımız çikolata, arabayı park ettiğimiz yer, kapıda sevdiğimiz kedi bile siyasetin işidir! Siz böyle kokmaz-bulaşmaz bir konuma rıza gösterirseniz siyasiler de bize tavşan boku muamelesi yapar.

OturanBoğa

Siyaset çözüm üretmek içindir yazdıklarımı iyi okuyunca daha iyi anlarsın bizim ülkemizde siyasi mecra ise iktidar + muhalefet hepsi sorundan beslenmek üzerine muhalefetin vermiş olduğu kanun taslakları sence sorunu dile getirmek veya çözmek için mi ?

benim kastım burada bir sorunumuz var bu sorunun çözümü için en fazla emek sarf eden arkadaşımız taner bey en fazla emek sarf eden Mv ise serkan bayram şimdi bu millet vekili akpartiden diye muhalefet sorun çözümü için destek vermiyor sa muhalefet in çözüm uğraşı verdiğini söylemek veya sorun çözmeye çalıştığını iddia etmek yanlış söylediklerimin tersi içinde aynı şey geçerli yani bizim sorunumuza o parti veya bu parti diye bakmak yanlış

bu arada sen muhalefeti ve ya ben iktidarı destekliyor olmam sorunumuzu çözmez ki bu soruna kim el atarsa allah ondan razı olsun

balakgazi

şimdi sorunu çözebilmek için imkan ve yetki gerekir o yetki kimin elinde kimin iki dudağının arasında

Boyle bir sorun yok du ? herkes 1,6 motora kadar ıstedıgı aracı alabılıyordu . Bunu sorun halıne getıren kim ? halk mı iktidar mı ? yada muhalefet mi ? BUnu AKP yaptı ise tabıkı AKP yi elestırıcem bunun baska izahı yok ki..

balakgazi

Tabii ki kim isteklerimize karşılık veriyorsa destekleriz. Ben buna itiraz etmiyorum ki, itirazım konunun siyaset üstü bir konu olarak söylenmesi. Konu siyasetin dibi, asla siyaset üstü gibi içi boş bir durum değil. Onlarca engelli hakkı ile birlikte ötv hakkımız da iç edildi gitti. Nokta. Bunu yapan belli: AKP. AKP'Nin kim olduğu belli: Red ep Tayyip Erdoğan. Verildi yetki görüldü gün! Nokta. Etrafından dolanmaya gerek yok. Bu düzen ülkedeki bir avuç zengin-talancı namussuz dışında herkes için yıkım. Hepimiz altında kaldık. Ülkede bugüne dek işler iyiydi de şimdi kötü değil, ülke bugüne dek yapılanlar yapılageldiği için bugün bu sonuçla karşı karşıyayız. Kaçınılmaz sonu yaşıyoruz. Ve her gün de üzerimize moloz atılmaya devam ediyor. Allah sonumuzu hayra getirsin!

2021 yılı sonunda AKP'nin engellilere ettiklerini derlemiştim Twitter'da. Katlanarak kötüleşmeye devam ediyor halimiz.

zaten en büyük sorunumuz bu parçalanmak
yazdığın sorunlar hakkında değilde ben iktidarın verdiği haklardan bahsetmeye kalksam sadece sorunu gölgelemek olur yaptığım veya bir sorun üzerinden diğer sorunlarıda dile getirerek hak aramak ta sorunu sulandırmak olur iki yöntem de sorun çözmekten çok uzak olur

siyasi partilerin tümünün oluşması sorunları çözmek üzerine olmalı iktidarda sorun var tamam ama muhalefette de iktidar kadar sorun var biz sorun u siyasi zemine çektiğimiz sürece birileri iktidar veya muhalefet bunu kullanmak için uğraşacak biz sadece sorunumuz ile ilgilenince ise bizi kullanmak yerine sorun çözümü ile uğraşılacak

Engelli derneklerinin bir araya gelip ötv konusunda binlerce engelli mağdur oldu oylarını başka partiye vereceklermiş diyerek geniş çapta basın açıklaması yapmaları lazım.

Twitterdan gündem yapmıştık ötv konusunu bir işe yaramadı.

oy moy yok diye kampanya başlatıyoruz artık yetti.

şuan serkan bayram vekilimiz aradı konuşuyoruz bakalım. vekilimiz ile konuştuk. sabah binali yıldırım,süleyman soylu ve nureddin nebati ile konuşmuş. bu işi çözeceğiz diyor mücadeleye devam diyor. ancak 450-900 arası vergili konusu hiç mantıklı değil. maliye takmış suistimal muhabbetine. pazar günü cumhurbaşkanına konuyu binali yıldırım aktaracakmış. suv araç fiyatları son zamlardan sonra 1 milyondan başlıyor dedim haziranda temmuzda sürekli zam gelecek 900 e de araç alınamayacak dedim. maliye ydo nun yüksek çıkacağını söylüyormuş. ayrıca cb nin %50 arttırma yetkisini kullanması taraftarıymış ve böylece 2023 te limitin 1 milyonu geçeceğini düşünüyormuş. serkan bayram da limit 1 milyon olacak ama 450.500 tl lik araçta yine 1 milyon olacak demiş. falan filan işte. serkan bayram netice itibari ile uğraşıyor. maliye 20.000 adet ötv siz araç satıldığını söylüyormuş. serkan bayram da bu ötv siz satışların yarısı şehit yakınlarıdır hepsi engelli değildir demiş. adamlara 200.000 tl indirimli araç alma hakkı veriyorsunuz ama o fiyata araç alamıyorlar toptan kaldırın madem demiş.

netice itibari ile miş miş miş...

Son düzenleme:
tanerbudak

bu konuda size katılıyorum ama yalnız biz değil dernek başkanları nezdindede katılım sağlatmak gerekir

esasında en önemli engelimiz mevcut limit belirtilen yasa sadece bizi değil tüzel kişiliklerinde ötv vergi kullanım limitini belirliyor böyle olunca kanunda yapılacak değişiklik sadece bizi kapsamıyor kapsam alanı arttıkça sorunumuzda büyüyor

derneklerin sadece bizi kapsayacak şekilde çalışma gerçekleştirip bunu tüm sosyal çevrelerde paylaşmak gerekir diye düşünüyorum

balakgazi hangi dernekten bahsediyorsun. dernek başkanları bile bana soruyor son gelişmeleri. adamlar o kadar ilgisizler ki. ayrıca ötv kanununun 7.maddesi alt bendlerinde istisnalar ayrı ayrı sıralanmıştır ve şehit yakınları için 1 defaya mahsus limitsiz araç alma hakkı vardır. kurumlar için istisnalar ayrı düzenlenmiştir.

Bu gib baskani çok vergi düşünüyorsa şu an bayiler elden para alıp vergi kaçırıyor kac yere sikayet ettik 3 4 ay oldu açıklamada sadece işleminiz devam ediyor detay verilememektedir yazıyor 450 ustu otv ödenmesini bile kabul etmiyorlarsa demekki.boyle bir hak olmasın isteniyor toptan kaldırsınlar.2 ay önce almadik bu saatten sonra zaten alınmıyor ne olacaksa olacak artık

tanerbudak

dernek başkanları bilgiyi bizden alacaksa o zaman o koltukta ne işleri varmış ? vasıfsızlar.

serkan bey her ne kadar bu iş için uğraş verse de gerekli desteği partisinden alamıyor.

ayalardır bir umut bekledik yine hüsrana uğradık, yazıklar olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt