serkan bayram az önce genel kurulda dobra dobra konuştu engellinin şuan en acil sorunu ötv dir dedi. video yayınlanınca linkini atacağım. ben çektim video ama eklenemiyor sanırım.
Tabii, denizleri geçtik, derelerde boğulmayacağız. Son dönemde engelli kardeşlerimizin en büyük sorunlarından bir tanesi, sizlere de intikal eden sayın vekillerim, ÖTV olayı. Engellilerimiz, malumunuz, şu anda, son dönemde 450 bin TL'ye kadar araç alabiliyor, limit sınırı 450 bin.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Buyurunuz
SERKAN BAYRAM (Devamla)- Son zamandaki fiyat artışlarından, pandeminin de etkisiyle yaşanan işte olağanüstü durumlarla birlikte fiyat artışları, çip krizlerinden sonra 450 bin limitli araç maalesef kalmadı. Tabii, bununla ilgili çokça girişimlerde bulunduk, sağ olsun vekillerimiz de destek oldular, partimiz de sağ olsun destek oldu grubumuzda. Bunu bir şekilde çözmemiz gerekiyor. Ben Maliye Bakanımızla, ilgili bürokratlarla da görüştüm, formül de önerdim: "En azından 1 katına kadar, 2 katına kadar artıralım, aradaki vergi farkını gerekirse engelliler ödesin, bunun önünü açalım." diye neticede bir noktaya kadar taşıdık, inşallah el birliğiyle bunu da çözeriz. Önem arz eden konu şu anda, en temel konularda engelliler alanında budur. Meclisimizden de partimden de ve bütün milletvekillerinden de bu konuda destek bekliyorum.