Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aynen oyle dolamislar dillerine suistimal suistimal koskoca devletsin be kafası çalışan çözüm üretecek 2 tane bürokratın yokmu salak salak işler ya

erdem129

Ülke de kimin neyi? Su istimal ettiğini burada yazmaya kalkar isek forum a kilit vururlar. Engelli bir şeyi suistimal filan ettiği yok. Bunca zaman da etmedi neden ise AKP gelince ediyor havası çıktı piyasaya.

sıfır araç fiyatları güncellenmiş, 30-40 bin arası zam yapmışlar. ikinci ele ruhsat için özel tertibata izin verseler de onları alsak.

Şu durumda limit üstü ötv'sinin ödenmesinden cok daha mantıklı bir öneri

Ne alâ memleket benim normal ehliyetimi iptal edip yerine bilmem nereden hareket ettiricili teedibatli otomatik vitesli araç kulanabilir diyen devlet o araca nasıl ulaşacağımı ve nasil alacağımı da söylese ya oto plazalar rant tezgah yeri olmuş bunun önüne nasil geçilemiyor araç yok diye bişey yok çıkın bi işlek oto yola 20 dkkada bir tir araç geçiyor plazalara iner inmez satiş gösterilip plaka takiliyor tırdan inen aracın fiyati liste fiyatinin 50-100 bin üstüne satılıyor şimdi burda devletin müfettişleri denetleme kurumlari ne iş yapar sorusu akla geliyor benim vergimle maaş aliyorsun ve sesini çikarmiyorsan iki seçenek var ya seninde damağina bir parmak bal sürülüyor yada deve kuşu misali kafani kuma gömüyorsun ama o üzerinde yürüdüğün topragin alti var ve inanki bundan dolayida hesaba çekileceksin inşallah biriniz bile olsa bu yaziyi okursunuz sayın maliyeciler gün gelir ucu sizede dokununca daha iyi anlarsınız

Gelir İdaresi Başkanı nın istemiyor olması bahane edilerek düzenleme erteleniyor diye düşünüyorum. Konu ne kadar ertelenirse yaklaşan seçim adına o kadar iyi düşüncesi hakim sanırım. Akıl hocası kim bilmiyorum ancak şahsi kanaatim o ki çok ciddi yanılıyorlar.

Ha bu arada D(Medium) Segmentinde yer alan Passat ın son aldığı zam ile bugün tesadüfen sosyal medyada karşılaştım.

Bu sadece tek seferde aldığı zam... Fiyatlar konusunda olay çığrından çıkmış durumda. Limit konusunun çıktığı tarihte verilen hakkın korunabilmesi için güncel limitin minimum 1.500.000 TL olması gerekiyor. Değil 450.000 yakında 650 bine en düşük segmentte bile araç kalmayacak kadar hızlı ilerliyor fiyatlar...

Durum gerçekten hiç iç açıcı değil, umarım sıkıntılı günleri mümkün olan en kısa sürede aşabiliriz aksi takdir de çok ciddi sayıda insanın ekonomik nedenlerle canı yanacak.

e1106c92dbc91a2c07a558ed0d1e467a.jpg

bfb_91

sen iyimisin arkadasım ? NE bıcım öneri bu ? hiç akıllanmayacakmısnız ? Bugun bunu sunarsan limiti olabıldıgınce dusuk tutup üstünü senden çatır çatır alırlar . Az bı hakkın var onu da kaybetmek ıcın elınden gelenı yapıyorsunuz sacma onerıler ıle.

Evet arkadaşlar Haziran ayında bayiiler fiyatlarını açıklama başladı. Artık engelli tertibatlı araç kullanacak engelli Coralla markası hiç bir aracı artık alamaz, Honda firmasından araç alamaz, Seat firmasından alamaz, skoda firmasından alamaz, ww den alamaz, opel den alamaz, pejo dan alamaz, ford alamaz, suzuki alamaz...şu anda sadece alacağı bir firma kaldı oda hyundai firması o da i10 ve i20 modleleri ve temmuz ayında bir zam daha gelir ise i20 de artık alamaz. AKP bu ekonomik çöküşler ile ya yaptıkları gözü doymaz vergi anlayışı ile her şeyi bitirdi.

Işe yarar mı bilmiyorum. Konunun meclis gündemindede olmasını istedim. Onun için tbmm e dilekçe üye oldum ve milletvekillerinin de görebilmesine onay vererek ötv limitinin kaldırılmasını talep ettim . Ne kadar baskı ne kadar başvuru o kadar konunun gümdemde kalması. Ve belki hatta bir umut...
Evvel ahiri allah kerim vesselam.

ben sadece limit ustu otv odenmesindense 2. el araclara bu hak verilip satis fiyatindan otv orani iadesi alinabilir diye soylemistim su durumda sifir araba alamiyoruz zaten. o oneriye gore daha mantikli oldugunu soyledim oyle olsun demedim .

500-600 bin para verip 1.0 boş paket almak yerini dolu ikinci el almak daha iyidir. İnsanların fikirlerine saygı duyacaksın aynştayn.

serkan bayram az önce genel kurulda dobra dobra konuştu engellinin şuan en acil sorunu ötv dir dedi. video yayınlanınca linkini atacağım. ben çektim video ama eklenemiyor sanırım.

Tabii, denizleri geçtik, derelerde boğulmayacağız. Son dönemde engelli kardeşlerimizin en büyük sorunlarından bir tanesi, sizlere de intikal eden sayın vekillerim, ÖTV olayı. Engellilerimiz, malumunuz, şu anda, son dönemde 450 bin TL'ye kadar araç alabiliyor, limit sınırı 450 bin.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Buyurunuz

SERKAN BAYRAM (Devamla)- Son zamandaki fiyat artışlarından, pandeminin de etkisiyle yaşanan işte olağanüstü durumlarla birlikte fiyat artışları, çip krizlerinden sonra 450 bin limitli araç maalesef kalmadı. Tabii, bununla ilgili çokça girişimlerde bulunduk, sağ olsun vekillerimiz de destek oldular, partimiz de sağ olsun destek oldu grubumuzda. Bunu bir şekilde çözmemiz gerekiyor. Ben Maliye Bakanımızla, ilgili bürokratlarla da görüştüm, formül de önerdim: "En azından 1 katına kadar, 2 katına kadar artıralım, aradaki vergi farkını gerekirse engelliler ödesin, bunun önünü açalım." diye neticede bir noktaya kadar taşıdık, inşallah el birliğiyle bunu da çözeriz. Önem arz eden konu şu anda, en temel konularda engelliler alanında budur. Meclisimizden de partimden de ve bütün milletvekillerinden de bu konuda destek bekliyorum.

Aradaki farkı engelliler ödesin demek bir iyilik değil ki. Engellilerin aleyhine bir durum

Sadece ama sadece kendisi araç kullanmak zorunda olan ortopedik engellilere hiç olmazsa bir şey yapılmalıydı. Bu günleri asla unutmayacağım. Engelliye engel olmayın artık

Oyle bir ayrım yapmak doğru değil suistimal eden varsa her iki grupta da var onlar için düzenleme şart ancak gerçek ihtiyaç sahibi ister ortopedik olsun ister 90 raporu olsun ayrım gözetmeksizin en iyi araçlara ulaşabilme li

Ötv nin uzerini engellinin ödedigi gun bu hak komple elimizden gitti demektir gecmis olsun. Limitin geldiginde herkes yuksek rakam diyordu bugun limit ortada. Bugun ciksin uzerini odeme 5 yıl sonra 2 milyonluk arabayi 1.5 milyona alirsin

2017 de honda crv 190 mi 200 mu neydi bugun 1130 o gun alinan araba bugun alinamiyor.

yahu arkadaşlar bu yönetim neyi isteyipte çözemedi? İhlal var diyorsunuz bu iktidarın 1 günlük zamanını alır formül üretmek.
Ama suistimalin arkasına sığınıp bu hakkı perişan edip bitirmekte aymazlıktır.
Bu sorunu çok dert etmemeye başladım. Çünkü o kadar çok sorun oluşmaya başladı ki. İnsanların baya baya aç kaldığı bir dönemde siz ötv limitinin artacağınımı düşünüyorsunuz?
Dua edelimde engelli olup araç almak isteyene saldırılmasın.

Merhaba Arkadaşlar,
Uzun zamandır bu platformu takip ediyorum. Benim babam diyaliz hastası ve bir engelli yakınıyım. Bana göre 98 sayfanın özeti birlik olamamak, ortak karar verememek. Bazen haberler de belirli hastanelerde sahte engelli raporu alındığı gibi engelli araç alımında da suistimal olabiliyor ama bunlar bizim sorunumuz değil, denetimleri devlet yapmalıdır.
Herkes birer engelli adayıdır ortopedik ya da %90 üzeri olsun ötv araç almak bir haktır ve mevcut iktidar bu hakkımızı gasp etmiştir bizleri birbirimize düşürerek ortak karar almamızı engelleyerek hakkımızı ileride hepten de alabilir ve bizleri de mağdur edebilir.
Engelli raporları periyodik olarak mesela 5 yılda bir heyet kontrolüne sokulabilir, böylece sahte engelli raporu önüne geçilebilir.
ÖTV siz araç alımında da limit tamamen kaldırılmalıdır, 1. Derece engelli yakını olması, %90 ve üzeri ise aynı yerde ikametgah olması gibi kriter ile de suistimal önüne geçilebilir.
Emin olun forum takip ediliyor ve hatta içlerinizden birileri bilerek sizlerin nabızlarınızı ölçüp siyasetçilere muhbirlik yapabiliyor.
Son sözüm engeliniz siyasetten üstündür.
Birlik olmadığınız ve ortak karar almadığınız sürece sesinizi yükseltmezseniz hep birlikte kaybederiz.
Rabbim tüm engellilere şifalar versin,

Ayrıca eklemek isterim ki ülkemizde konut alan yabancı KDV ödemiyor ve ÖTV siz araç alabiliyor, bu hakkı tanıyan siyasetçiler bizim haklarımızı gasp etmemelidir.

Adam son 3 ayda 2 kez açıklama yaptı limit de düzenlemeye gidilecek bitti bitiyor diye ve şimdi kafasını kuma gömdü hiçbir şey demiyor, ve bazıları diyorki elinden geleni yaptı ama kankileri sattı oyüzden kızmayın kendisi çok iyidir, bu adam devlet yönetiminde yer alıyor herhangi biri değil, evinde oturup iyi olsun bıraksın vekilliği ozaman umrumuzda olmaz. insanları aylarca oyaladı limit artacak diye, şimdi çıkıp açıklama yapmak zorunda, ben böyle dedim ama mevcut şartlarda yılbaşına kadar mümkün değil, yada böyle dedim ama 1 ay sonraya planlıyoruz diye, susmak onu masum yapmaz, hergün birilerinin düğününe katılacağına bu tarz işlerin peşinden koşsun temsil ettiği insanların beklentileriyle ilgili çalışsın ve bilgi versin.

Adam bombok bir düzenin içinde ufak bı umut ışığı, bence haksızlık ediyorsunuz. En azından çaba sarfediyor. Milletvekili dediğin nedir ki anca bu kadar olur. Seçimin hemen öncesi bı hamle gelirse gelir belki oda gelmez.

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende büyük zarar ettim limit hayali yüzünden banadA ders oldu başkasının ipiyle kuyuya inmeye kalkarsan o kuyuya düşüp kalırsın sosyal medyaya takip ediyorum forumlarida takip ediyorum tüm dedikodular bir anda kesildi bu saatten sonra arac almakta hayal oldu zaten daha doğrusu arac alsanda binmek dahi hayal oldu herkes şapkasını önüne koyup düşünsün herkesin kendisiyle yüzleşmesi gereken konular var hala volvo,superb,passat ,3008 hayali kuran varsa artık o hayalden uyansa iyi olur çünkü elde sadece hyundai i20 ve renault clio kaldı oda elini çabuk tutana var haberiniz olsun

eybabi

Arkadaşım adam düğüne katılsın katılmasına da, bence dediklerinde doğrıluk payı var. Bu insanların çevresi malum, oy için engellileri mağdur duruma düşürüyorlar, burada 6 aydır bekliyor herkes. Daha geçen bir video izledim bu insanlar 2017 de yapılan konuşmayı kelimesi kelimesine 2021 de tekrarlıyorlar, anlayacağın kağıttan okuyorlar. Vekilin kağıttan okumadığı ne malum? Kendisi bağımsız bir vekil değil kime bağlı biliyoruz. Sadece o değil maliye bakanı da aynı kişilerin avcunda. Engelliyi oyalamak için vekili kullanmadıkları ne malum? Kimse hakkında kesin kanıda bulunmuyorum ancak bu insanların kimlerden emir aldığı ve bu kimselerin geçmişleri belli. Bizleri oy için manipüle etmeye çalışacaklar, 2023 ü bekleyip limiti yükseltecekler ki 2022 de yaşanan mağdurluğu kendileri yaratmamış gibi 2023 te limiti de biz yükselttik diyecekler. Haksız çıkarsalar keşke beni, rezil olsam dediklerimle.

Arkadaş bu konu Twitter da tt olmadığı sürece yani devlet büyükleri ve halk üzerinde farkındalık oluşturulmadigi sürece biz burda boşuna konuşuyoruz bu konuyla ilgili ordan sitem etmek lazım o yüzden burdan yazana kadar Twitter kullanan herkes düzgün bir dert yanma yaparak Recep Tayyip Erdoğan ni ve İçişleri bakanı Süleyman soyluyuda etiketleyerek bir çoğunluk oluşturulmalı ben yaptım sizede öneririm

Süleyman soylu ne alaka onu anlamadım maliye bakanı etiketlense neyse

Adam herşeyle ilgilendiği için maliye bakanı gülmekten başka birşey yapmıyor ki 🤣

Limit üstü ötv ödemesi ; engellilere ötv indirimli araç satma kanununun amacından sapması ve tamamen engelliye ötv indirimli araç kanununun kalkması demek sakın böyle birşey sunmayın hükümete onun dışında oyalama taktiklerine devam herkes kimlere oy verecek kimlere vermeyecek şimdiden kendini ayarlasın.

Şu limit üstü ödenmesi saçmaligini bi kapatin kimsede boyle bisey talep etmesin. Böyle biseyin oldugu gun hakkin elinden alinmis olur.

Arkadaslar ben serkan bayramin makamını aradığımda konustugumn kisi bana biz 450 arti 450 teklifi yaptı k dedi yani ne demek bu max 900 bin tl lik arac alabilecek bunun 450 bin tl nin üzerini vatandas ödeyecek mis bunu teklif etmişler maliyeye olayın saçmalığına bak bu enflasyonda kimin gücü yeter buna 750 üzeri kalan kısım bir nebze belki mantikli olabilir ama 450 üzeri deli saçması olur dediklerine göre maliye bu teklifi bile kabul etmemiş sizde arayın bu 450 arti 450 teklifinin salakça birsey olduğunu lütfen belirtin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt