Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MUR37

hocam ne yazık ki bu hızla devam ederse zaten 2023 ocakta en boş paket standart araçlar 1 milyona dayanacak yine bir şey alamayız, ümidim yok açıkçası

cankemal

Kesinlikle kayılıyorum her ay yüzde 10 koyuyorlar üstüne var sen 6 ay sonra 530 bin boş paket otomatik poloyu hesapla 800-900 arası bir şey olur

Arkadaşlar talebinizi anlıyorum ama hukumet bu konuya yanaşmıyor istemiyor . bilmediğinden haberi olmadığından değil kasdi bir şekilde bu yolla araç alımını istemiyor iki temel sebebi var .
* cari açık tavan yapmış ithalatı kısmak istiyorlar
* bu konu çok su-i istimal ediliyor.
kendilerine makamlarına aldıkları devasa arabalar ne o zaman dediğinizi duyar gibiyim itibardan tasarruf olmaz diyorlar.
üzgünüm ama gerçekler bunlar.
seneye de yine ekseri b segmenti olan (egea , accent polo vs )boş paketlere o da piyasada araç bulursanız bakarsınız. bu enflasyonla o bile olmayabilir bayiler aylık hatta haftalık zam bindiriyor .

Hükümet engellilerin işini halletmeye yanaşmıyorsa bizde oy vermeye yanaşmayız bu kadar basit. Mütaahhitlere, iş adamlarına, devletteki lüks araç kullanımına vs vs gelince her türlü vergi indirimini yapıyorlar cari açık olmuyor ama engellilerin araç alımına gelince cari açık! 2018 den önceki dönemlerdi galiba ak parti engellilerin sınırsız araç alımına limit getirmişti. 2018 den önce ekonomi daha iyiydi o zaman engellilerin limitsiz araç alımı cari açık olmuyor muydu? Bence şimdi hükümet ekonomik olarak attığı yanlış adımlar sebebi ile zor durumda o yüzden o açığı kapatmak içinde engelliler üzerinden yürüyor.

Bedri6868

Bu kadar enflasyona pahalılığa rağmen hala oy mu vermeyı dusunuyordunuz ? Limiti isterse 1,5mılyon yapsın oy falan vermem bu enflasyonda

Bi şeyin değişeceği yok anladıgım, o kadar da beklediniz bari yıl sonunu bekleyin, o da olmadı mı? seçimi bekleyin.
Malınıza sahip çıkın, Nakitte kalmayın yeter..

Boş beleş bir cevap kim vermişse bu cevabı....

suistimal diyor 6 yıldır suistimali kestiler mi HAYIR.....

%90 raporu olan bir kişi komşusu dost arkadaş,emmi ,dayı,amca, sorgusuz sualsiz bu arabaları alabiliyor ken tüm manuel vitesli arabaları sömürdüler....

Dertleri suistimali çözmek değil 6 yıldır aynı terane Bu hükümet gitmedikçe ne engelli araç alır nede biz doğru düzgün emekli olabiliriz....

Emeklilikleride bir bir kontrole kesmeye başladılar....Heyy gidi heey

Haklarımızı bir bir almaya başladılar engelli olmayan şahışlar bizden çok hakka sahip oldular....Denetim bile yok...

6 Yıldır o arabaları alıp satan ticaretini yapan kişiler...Belli gruplar suistimalmiş kısıver.... cari açıkmış engelle....işte sen ne diye 2 ve 3 derece kan hısım olmayan şahışlara araç alımı yaptırırsın hangi zeka hangi mantıkla.....

Ya hu facebook ve telegram gruplarında rapor satışları oluyor...

Ya bunu derneklere anlattık hepsi ödenek kesilir yardım alamayız diye gıklarını çıkarmıyorlar 2-3 tane cesur başkan çıktı anlattı suistimalciler linç etti...

Hükümet suistimali kesmez kesemez insan beslendiği yeri keser mi hiç ama işte suistmal var cari açık var yersen :)

Bir şey olacak. Sene başında müjde müjde deyip limiti yükselttik diyecekler. O fiyatlarada yine anca Polo alınır. Sene başına kadar veya 7-8 aya en boş Polo zaten 1 milyonu geçer.

Limit 1 milyon oldu diyelim, neyi nasıl alacağız şu ortamda ? 600-700 bin hangimiz de var da 'Değerinin 3 katı' bir arabaya verelim ?

Arkadaşlar buraya yazana kadar gerekli mercilere yazılmalı sosyal ağlar üzerinden birlik olup Twitter da trendler başlıklarında sesimizi duyuracak kadar katılım ve paylaşım olsa ve gerekli merciler etiketlense burdan daha fazla etki yaratacaktır nureddinNebati sayın bakanımız neden kimse engelli vatandaşların ve yakınlarının sesini duymuyor veya duyuyormuş gibi yapılıp oyalıyor en basit aile arabası bile olmayacak araçlar 600 700 bin TL civarında alım limiti 450 bin araç almak mümkün değil limit 1.M TL olmalı gibi bir paylaşım yaptım ortak bir başlık bulup paylaşım yapılırsa etkisi olucaktir en azından yapmadım demeyiz

Çok net bir biçimde;

Mevcut hükümet, bu hakkın özellikle kadük halde kalmasını sağlayarak, engellilerin ÖTV indirimli araç alma hakkını bilerek ve isteyerek ortadan kaldırmıştır. Artık ötv indirimli araç alma dönemi bitmiştir. Son 25 yıldır bu hakkın her düzenlemede sınırlandırılması ve bugün itibariyle işlemez hale gelmesinin en büyük sebebi; bu konunun devlet tarafından mağdur etmeden denetlenmesinin becerilememesi ve bu haktan bizzat engellinin değil, öncelikle engelli çevresindekilerin istifade ediyor olması yani alınan araçların ÖNCELİKLE engelliden başkalarının hizmetinde kullanıyor olmasıdır.

Bu saatten sonra;

Parası olmayan engelli yakını yaya olarak hayatına devam eder.

Parası olmayan engelli birey araçsız evinde oturur.

Parası olan ise ister engelli olsun ister engelli yakını; şimdiye kadar ötv indirimi ile aldığı aracı artık herkes gibi vergisini ödeyerek almaya devam eder.

Tüm engellilere hayırlı olsun.

SiyahPelerinliAdam
Allah Allah, neden acaba? Galiba sebebini biliyorum. Yok öyle havaya bakıp, hiçbir şeyden haberim yok tarzında ıslık çalarak dolanmak.

Sizin gibi düşünenlerden sebep olmasın sakın? Özellikle "sizin", "bizzat sizin" bu konuda tek laf dahi etmeye hakkınız var, öyle mi? Maşallah! Hayatımda böylesini de hiç görmemiştim. Azıcık söylediklerinizin arkasında durun. Bakıver, aşağıda söyledikleriniz duruyor. Arşiv unutmaz!

Birileri çıkarlarınıza dokununca "sakatfobik" tarzında bel altı vurarak, bencil ve engelli olmanın dayanılmaz dokunulmazlığına bürünerek romantik olmayın.

Bu sınırlama gayet iyi oldu.

Yeni düzenleme bana kalırsa gayet te güzel oldu... Hayırlı olsun...

Şimdi ister utanıp başını öne eğersin, istersen dibini kazımak pahasına terennüm etmeye devam edersin. Yüz sizin, istediğin gibi davranabilirsiniz...

%100 ötv muafiyeti varken 1 milyonluk araba almak hayal ise bide kademeli olarak ancak kafamıza sıkmış oluruz. Biraz mantıklı olmalıyız arkadaşlar böyle bile arabalara bakar olduk , diğer türlü sadece hayal ederiz.

hozgul

Sen baştan beridir anlamamak konusunda kararlısın ya da istesen de bunu maalesef başaramıyorsun. Defalarca söylediğim gibi, ben bu konudaki sınırlamayı savundum ve bunu da hiç bir zaman da gizlemedim zaten. Bu konudaki denetim ve sınırlamalar layıkıyla yapılamadığı ve söz konusu muafiyet maksadını aştığı için bugün bu noktaya gelindi zaten. Halkların ya da engellilerin düşmanı olmamakla birlikte senin gibi oturduğum yerden, herkese vergiler kalksın, bütün sınırlamalar bitsin ütopyası içerisinde değil gerçeklerin orta yerinde, insanların arasında yaşıyorum.

Karşıma geçer bi gün oturursan, bir çay eşliğinde direkt yüzüne anlatırım, anlar mısın utanır mısın bilmiyorum artık ama senin gibi ıslık çalarak mı dolanıyorum, ne yapıyorum ne düşünüyorum görmüş olursun. İşiniz gücünüz ahkam kesmek, buradan bakınca dünyadan haberiniz yok her şeyi bildiğinizi sanıp klavye başında ego kasıyorsunuz...

@SiyahPelerinliAdam
Çay? :) Senin benimle şu platform dışında karşılaşma ihtimalin, hele çay içme ihtimalim var yani... :eek: Öyle bir hayal dünyan var yani.

Bize sözünün arkasında olan lazım. Yani, sen lazım değilsin. Eksik kalasın, eksik kalsan dahi tamdır orası. Düşman değilim demişsin ya, yahu o da olmaz... Zira onun için bile bir takım özellikler lazım.

Ben de sınırlamayı istiyorum. Mesela dün kırmızı bugün beyaz diyen, en azından mahcubiyetiyle baş başa kalsın, sınırlasın kendini istiyorum. Bilmem ki, hiç sınır olmaz mı insanda? Ama baksana, maşallah sende yüz çokmuş. Bir o yana bir bu yana çevirebilirsin. Alışkınsındır, yapabilirsin.

arkdaşlar ne lımıt ustu ötvsi bu zamana kdar bekledıgımız c suv d segment aaraclar hepsı baslngıc paketı gecmıs 1 mılyon tl yı ne lımıt ustu odemesı alllh aaskına bunu hala dıllendıren varsa aaklındna suphe ederım bunlr lımıt ustunden kastı 450 ustunu almaya calısıyolr sakın bu oyuna gelmeyın o ıste gectı aartık ucup kacan vekıllerın yuzunden yaya kaldık sımdı goruntu var ses yok olay malıye kabul etmedıye dondu resmen tıyatro oynuyorlar

hozgul

Var bir sıkıntı belli, :) biraz daha kendi duvarlarından çıkarak, sosyalleşerek farklı insanlarla birşeyler paylaşmayı denersen belki kafandaki tabulardan başkalarına ihtimal verirsin diye düşündüm ama haklısın, şu an sana cevap bile yazmakla cidden vakit kaybediyorum... Muhatap olma, zira bende artık muhatap almayacağım seni..

Kal sağlıcakla... :)

SiyahPelerinliAdam
Yok öyle bir dünya. Burada hükumet çok güzel yaptı, iyi yaptı, destekliyorum diyeceksin sonra bunu sana hatırlatmayacağız, öyle mi? Muhatap olmak mı? :eek: Yanlış anlamışsın. Yerini hatırlatıyorum ve buraya her yazdığında olman gereken yeri hatırlatmayı vazife edindim. Görüyor musun nerede olduğunu...

Sıkıtım mı var, evet var. Kaleyi içten fethedenlerle, kendi sınıfı karşısında yer alanlarla, hakkın özünün içini boşaltanlarla, dün başka bugün başka konuşanlarla, hezeyan içinde olanlarla...

Duvar mı? :)))) Yahu ne kadar ilginçsin... Bu kitaplardan tuğla yapıp duvar örebilirsin...

Sen bu işleri boş ver, huzurun kaçar, rüya görürsün, çay iç! Mutlu ol :))))

Madem gömdün. Üzerine toprak atmasaydin iyiydi :)

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

anlaşıldı zerre tereddütün yok, söz de "aktivist" leri bile kendi bildiğinden gayrısına tahammül edemeyen memleketimde, bir şeylerin neden değişmediği o kadar açık ki görebilene. Onlardan da duvar olmaz bu arada, örersen yıkılır o duvar, içeriğini bilmediğimi mi sanıyosun... :)
Alemi sakatfobik sanarak, düşman belleyerek, art niyet arayarak olmaz o iş, baştan yanlış yani... :)

Bertrand Russell ın sıkıntıyı özetleyen şu sözünü tekrar etmekten bıkmadım gitti şu konuları konuşurken;

"dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır..."

mchi
hahahaa hadi koş kap küreği getir sende... alemsiniz cidden. :)

Hatayı kabul edebilmek erdemdir. Adam ispatiyla sunmuş. Tek kelime yeterli, yanılmışım.. ne kadar zor olabilir.

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SiyahPelerinliAdam

Ben de o dönem senınle tartısmıstım hatta kendının suv tarzı araç aldıgını o fıyatlarda bır cok arac oldugunu nankorluk ettıgımızı soylemıs bu lımıt olayını destekledıgını soylemıstın . Biz ileriyi görmüşüz sen günü kurtarmıssın .

Bugünkü sıkıntı limit olmasından ziyade limitin yetersiz kalmasından kaynaklanıyor. O günkü şartlarda 200 bin TL limit piyasadaki araçların çoğunu karşılıyordu. Mesela ben 2000 motor hacminde bir suv olan Mazda CX-5 alabilmiştim. Şu anda benzer bir araç alabilmem için 1,5 milyon civarında bir limit olması gerekir. İlk kez bir araç alacak olan için ÖTV muafiyeti ile bile bu bütçeye çıkabilmek mevcut ekonomik koşullarda zaten mümkün görünmüyor.

Limit değil ama limit artışını ÜFE/yeniden değerlendirme oranına (YDO) bağlanması şu anki noktaya gelmemize sebep oldu.

Amaç üzüm yemek olsaydı bu konuda bir düzenleme yapılır şu anki kriz çözüme kavuşturulurdu.

mchi
Gördüm ki kürek, toprak yetmiyor, o halde bir de üzerine beton dökelim :)))

dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır

Sonuç: Bu düzenleme çıktığında kuşku içinde, hatta ileriyi görüp karşı çıkanlar bizdik, kendinden emin olup savunan sendin. :))))

egemmm
Yanlış hatırlıyo yada biriyle karıştırıyosun sanırım. Hiç SUV bi aracım olmadı...

@hozgul

:) Peki sen öyle sanıp mutlu olmaya devam et...

Dün söylediğim ne varsa bugün aynılarını söylemeye devam ediyorum. Ama anlamaktan aciz yada daha kötüsü işine gelmediği için anlamamazlıktan gelene yapabilecek hiç bir şey yok.

Bir yanda evine bile doğru dürüst girip çıkamayan engellinin kapısının önünde ki elverişsiz kaldırım, diğer yanda gerçekte ağırlıkla engellinin bile istifade edemediği 10 milyonluk araçlara sınırsız vergi indirim talebi. Hak arayışlarının içi ancak böyle boşaltılır. Siyasi çıkar uğruna içi boş slogan atmaktan fazlası değil maalesef bunlar... En trajikomik olanı ne biliyor musun; en çok sevmediğin ve eleştirdiğin siyasi profilden özde neredeyse hiç bir farkın yok ve sen bunun farkında bile değilsin, yakında siyasete girersen hiç şaşırmam. :) Bu kafayla hak aradığını sananlar, yüzünden ortalık böyle boş kaldı zaten. Çoğu kendi savunduğu görüş çıkarına durumdan kendine vazife çıkarmak sevdasında ve aynaya bakmaktan aciz. Yazık!..

1.6 Mercedes alınan dönemden beri motor sınırı kalksın, euro bazlı fiyat sınırı gelsin, farkının ödenmesi şartıyla lüks araç satışına izin verilsin diyorum. 2.0 dizel 4x4 suv ve mpv tipi araçlar yasakken 1.6 lüks araçlar peynir ekmek gibi satılıyordu. Hayalimde Skoda Yeti vardı. 1.4 benzinli 4x4 ve 2.0 dizel 4x4'ün giriş fiyatı aynıyken biri serbest diğeri yasaktı. Sınır istiyordum ama sınırın TL olarak çıkarılıp yıllar içinde enflasyona ezdirileceğini adım gibi biliyordum. O yüzden fazla konuşmadım. Devlet halktan alırken gerçek verirken "resmi" enflasyona bakar. Enflasyon en çok engelliyi, memuru, doktoru, öğretmeni vurur. Aynı zamanda bu gruplar halkın geri kalanına hedef gösteriliyor. Devlet diyor ki. "herkes fakirleşirken sen özürlü halinle bundan etkilenmiyorsun, o zaman paşa paşa vergisini ödeyeceksin".

ılgaz20

Bir insan neden haklarının kısıtlanması için sınır ister ki ? motor sınırı kalksın demıssın asıl o 1,6 da kalmalıydı. Güzel işleyen sistemı bozdu akp . Sadece suistimal ettırmeyecek dı bu kadar . Devlet engellının cebındekı paraya kalana kadar milletin a.koyacağız diyen cengiz holdıng gıbılerın pesıne düşsün.vergılerıni af etmesın.

Sa yetkiyi verdik etkiyi görebildikmi diye merak ettim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt