Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gördük gördük etkiyi ben böyle bir etki hayatımda görmedim bi daha böyle bir etki zor görülür diye tahmin ediyorum şaka gibi valla kendi salaklığıma yanıyorum martta almadım dedikoduyla onun bunun lafıyla iş yapmaya kalktık cezamızı çekiyoruz

Ben 209 bine xc40 almadım zamanında harman kardonu yok diye :)

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynen sattik almadım bekledik bekledik umut verdiler ha şimdi ha oldu diye... şimdi hem arabasız kaldık hemde paramız pul oldu
mchi
Gördük ama tersten walla 😂

Bizede 3008 verdi Bursa sancelik yıldız hanım 2021 Ocak ayı rengini begenmedik😂😂😂 şimdi C3 razıyım alın diye çok söyledi biz nasıl olsa buluruz dedik sonra dolar yükseldi savaş falan limit yalan oldu articak diye söylentiler bekle bekle şuanda sıfırım limit kalkar inşallah herkes istediğini alır ama şu var engellileri kimse dikkat e almıyor

Cunku engelli dernekleri hiçbirisi birlik olup birseylerin değişmesi için çaba sarfetmiyor kendimizi eleştireceksekte bizlerinde hatası arayip sıkıştır miyoruz dernekleri herkeste bir öğrenilmiş çaresizlik durumu var

Bilmem biliyormusunuz ama ben yinede yazayım türkiyeden ev alan yabancılar KDV ödemiyormuş ayrıca ikametini aldığı evi gösteren yabancılardan da alacağı araçtan ÖTV alınmıyormuş.

Cango
Kanın yasa yönetmelik genelge açıktır gizli değildir. Bahsettiğiniz içerik nerede geçiyor tam olarak? Bizi de aydınlatırsan sevinirim

Almamalisin. Maximum limit 450bindir 450 binlik araci 250bine alırsın. 370 bine ultra kaziklanmis olursun. ÖTV indirimi olmadan o fiyata veriyorsa al tabi

120 bin tl fazla istemişler. Firsatci dolandirici bayiler. İnş 1 tl ye muhtaç olursunuz.

hocam her geçen gün araçların fiyatları artıyor, bayiler araç yok diyor, elimdeki nakitin değeri dibe vuruyor, limit güncellenmiyor maalesef çaresiz bırakıyorlar bizi.

Av. Serkan Bayramla konuştum iç açı şeyler söylemiyor artış en fazla %20 olur demiş maliye bakanıyla görüşmesinde bakan bey veryansın etmiş demesine göre çok sitemli.

Edit: 03124153435-3436-3668 numaralı telefondan Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ÖTV Birimi ile görüştüm konu hakkında gizlilik emri var bilgi veremiyoruz dedi. Limit hakkında bir gelişme olursa zaten resmi gazete yayınlanır diyor.

Velhasıl bildiğimiz teraneleri okuyorlar hep.

egemmm

Yanlış bilmiyorsam bu 1.6 sınırı 25 yıl kadar önce yoktu. Forumda bir tartışma vardı şu an link veremiyorum ama orada yazıyordu. 1.6 gelince C200-E200 kompressor,, Passat gibi araçlar satılamamış bu yüzden. (2010lara kadar D segmentinde 1.6 motor yok gibi bir şeydir). Yıllar sonra bu araçlar satılır oldu ancak Mercedes E180 alınırken 2.0 motorlu Skoda Yeti 4x4, Forester, Ford Galaxy gibi araçların alınamaması. Rezalet değil midir :) Ufak motorlu ama yüksek modelli araba almak gibi bu da bir tercih değil midir? Şimdi hiçbiri alınamıyor orası ayrı, ama ben eskisinden daha iyi bir sistem peşindeyim.

Bize bu limiti reva görenlere sandıkta bizimde hesabını göstereceğimiz gün elbette gelecektir.

Resmen dalga geciyorlar otomatik araba kalmadi bukadar salakça mantığa aykırı bi kanun olamaz. Ne olacak bu işin sonun merak içindeyim

Elektrikli araçlar için ÖTV düzenlemesi yapılmış, onunla birlikte belki bizlere de gelmiştir diye düşünerek satır satır okudum ama engelliler için gene herhangi bir şey yok.

Elektrikli araçların düzenlemesinin link varmı.
Dusurmuslermi ÖTV yi

Teklifin görüşmeleri sırasında verilen önergeyle TOGG'un yapacağı elektrikli araç üretimini desteklemeye yönelik ÖTV düzenlemesine gidildi. 160 KW geçmeyen özel tüketim vergisi matrahı 700 bin TL'nin altındaki araçlarda ÖTV yüzde 10 olarak uygulanacak ve böylece TOGG tarafından yapılan üretim destelenecek.

Mecliste tatile girdi biz yaya kaldık herkes buz gibi soğuk suyu içsin

araç fiyatları aldı başını gitti daha 6 ay bile olmadan 500 binliralık araçlar 1 milyon olmuş limit sıkıntısı olmasa dahi burada kaç tane engelli arkadaşım bu imkanlardan faydalanabilecek söylenecek söz kalmadı malesef bu hayat pahalılığı ne olacak böyle

Evet arkadaşlar son gelen araç zamlarından sonra artık B sınıfı araçlarında üzerine buz gibi su için artık engelli olarak B sınıfı araç da alamaz olduk. Sadece elde A sınıfı araçlar kaldı sanırım oda bir kaç ay içinde alınmaz hale gelir. AKP nın amacı net engelli vatandaşın elinden ÖTV indirimini almak. Aslında şartlar uygun değil. Olsa İYİ parti ve CHP meclis kürsüsünde dile getirmesini sağlamalıyız özellikle medya da buna dahi. Diğer konu da araç bayiileri adamların sesi sedası çıkmıyor. Çünkü şimdi el arabası dahi olsa ellerinde satacaklarını bildikleri için ses seda çıkmadan bekliyor ama bu bayiiler şunu iyice bilsinler ki illa ki bu işler de bu zaman da geçer sonra engelli bizden araç alısın diye kendinizi parçalarsınız ama her zaman yaptıklarınız ile anılacaksınız. Bu iş asgari ücret masasında oturanların aylıklarının 30 binden fazla olması ve 5500 TL iyi aldık diyenler ile aynıdır.

Asgari ücret güncellemesi olduğu için YDO güncellemesi de olmuyor mu? YDO sadece yılbaşında mı güncelleniyor?

Merhaba arkadaşlar şimdi limit 450 bin TL mi güncelleme olmadı mı yani şuan otomatik olarak hangi arabayı alabilirim normal fiyatı 450 bin TL mi olması gerek en yüksek

Evet yılbaşından itibaren geçerli oluyor YDO. Cumhurbaşkanının %50 arttırma yetkisi de var %80 azaltma yetkisi de. İnşallah ÖTV muafiyet araç alımında YDO yu %80 azaltmazlar. Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen

Hatırlıyormusunuz arkadaşlar? Bir zamanlar engelli ötv hakkımız ne kadar iyiydi. Son gelinen hale bir baksanıza. Her gün değişik şeyler çıkartıyorlar. Sanki bu ötv yi bizlere babalarının cebinden veriyorlar.

Benzin için 1.6, dizel için 2.0 limitlerini getirsinler öyle kalsın başka birşeye gerek yok

Yılbaşında YDO ekonomistlerin söylediklerine göre en iyi ihtimalle %120 oranı olacak mış, Reis bir indirimde bulunmazsa üst limit 990 bin tl çıkabilir ve muhtemelen 1 milyona yuvarlanır. Bence araç alacaklar aceleleri yoksa aralık ayını beklesin derim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt