Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
erdem129

Böyle yapacaklarına engellilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde belirli marka modellerin bütün donanım paketlerini engellinin kendi gücü yettiğince ötv muafiyetli alabilmesini sağlamalılar. Örneğin C segment ve D segmentine giriş seviye araçlar ötv muafiyetine dahil edilebilir, tabii bunlara mercedes, audi, bmw gibi premium markalar da dahil edilmeli ve engelli gücü yettiğince hayat kalitesini arttırabilmeli

erdem129

yıllarca çaışıp maaşlarımızdan takır takır vergi kesildi. onlarca milyar dolarlık vergileri bir kalemde sildiler. hatta futbol kulüplerinin bile..... hakkımı helal etmiyorum. bir tek kişinin nasıl 6 özel uçağı tek bir yangın uçağımız yokken işte böyleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.......vergiler nerde işte burda.......

Dünyanın hiçbir yerınde vatandasını yasatmamak her gecen gunu zorlastırmak , daha zor sartlarda yasatmak ıcın kurulmus baska bir düzen yok . Sadece Turkıye de var. GAvur dedıklerı avrupa bizden daha adil ve dürüst .

Limit üstünün vergili olması sadece ak partinin işine gelir. Engelliler için ise çok büyük haksızlık olur. Araç fiyatlarının neredeyse her hafta arttığı bir ortamda en düşük ve en boş araçlarda bile ekstra yüzbinlerce lira cebimizden çıkması anlamına gelir.

Burada bir çok yorumu es geçmeden okuyorum. Bazı yorumlar da işte efendim üst limit de olan kısmın kişi tarafından ödemesi şeklinde yorumlar da var. Arkadaşlar kafanız nasıl sizin? Sizlerin bu hakkı AKP gelmeden önce sınırsız idi. Ve sınırsız olarak da kalması gerek. Eğer üst limitin fazlası birey tarafından verilmesi diye bir şey çıkar ise aynı 1600 cc kaldırdıkları sonra da engelli araç alamaz hale geldiği gibi bu hak da elinizden uçar gider arkasından bakarsınız. Bu kadar basit. Sabır edin eğer AKP bu işte düzenleme yapmaz ise gelecek sandık da AKP bir ayar vermek boynumuzun borcu. Çünkü kimseden sadece istemiyoruz AKP bize verdiği değil bizden aldıkları ortada.

Cok kıymetli arkadaşlarım burada yazıyoruz okuyoruz fikir alışverişinde bulunuyoruz ancak bunlardan karar vericilerin haberi olmuyor +903124206460 bu numara serkan vekilin makamını n lütfen sizlerde arayip 450 arti 450 sisteminin yanlış olduğunu izah edin onlar şimdi kendi açısından bakıp sikinti vardi biz çözdük kafasına girebilirler bu sistem cikarsa polo ya 380 400 bin tl verip almamız demek

erdem129
Sizin söyledikleriniz bu gün geçerli. Peki ya 4-5 ay sonrası? Şöyleki en boş Polo bile bir hafta önceki zamlar ile 460 bini geçti. Sene sonuna kadar en iyi ihtimal 700-800 ü geçer. Seneye limiti biraz yükseltip limit üstü vergili deseler bile şu an hangi sıkıntılar yaşanıyorsa bu fiyat yükselişleri ile aynı şekilde hatta daha köyü durumda oluruz. Limit 1 milyon oldu diyelim o zamanda en düşük polonun fiyatıda 1 milyonu geçmiş olacak. Üzerinide vergili alacağımızı düşünürsek hangi birimiz hem o kadar yüksek fiyatları hemde ekstra vergiyi ödeyebilecek?

Tek çıkar yolu var bu işin Büyük şehirlerde MUhalefet parti başkanlıklarına gidip durumu anlatıp Basın açıklaması yapmak . Ses getirecek bir basın açıklaması yapılırsa bu durum en azından medyada ses getırır diye düşünüyorum . Burda kendımız yenı kanunlar üretip ustunu farkını bız ödeyelım dıye yeni adetler cıkarmayalım . Bu Engellinin arac alımında tamamen sonu olur .

Evet çok haklısınız bana kalırsada yapılacak en doğru şey bu limitin kalkmasi icin otv muafiyetinden yararlanan kisi sayısını azaltacak kanundaki açıktan faydalanan kesimi önleyecek düzenleme yapılarak bu ikametgah zorunluluğu olur ,1. Derece yakını veya bakımını üstlenen kisi kullanımı olur bu düzenleme ye ek olarak birde 5 yıl yerine 7 yıl şartı getirilerek son olarak da engelliden engelliye satış yasaklanarak bu kanundaki açıklar giderilir raporla alınan arac sayisida yarı yarıya dusmus olur hem gerçek ihtiyaç sahipleri bu hakkı kullanmış olur hemde limit limit diye yirtinmasina gerek kalkmaz hükumetin.

Evet o şekilde haksız kullanım yapanlara yönelik tedbirler alınması ve o tedbirlerin uygulanması yerinde olur. Kötü niyetli olanların yada bu hakkı suistimal edenlerin önlenmesi lazım.

Az önce serkan bayram aradı. Bugün cumhurbaşkanımıza konuyu arzettim aşamadık maliyeyi dedi. O da nebatiye çalışma yapın diye talimat vermiş.

Bu konu uzar gider. Ben artık bıraktım peşini. Sadece serkan bayram arayıp bu bilgiyi verdiği için sizlere aktarmak istedim.

Dünyanın hiçbir yerınde vatandasını yasatmamak her gecen gunu zorlastırmak , daha zor sartlarda yasatmak ıcın kurulmus baska bir düzen yok . Sadece Turkıye de var. GAvur dedıklerı avrupa bizden daha adil ve dürüst .
Bknz. Haim nahum doktrini. Bknz. Baş ajan kimdir.

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tanerbudak

Sizlik zaten bir durum yok elinizden geldiği kadar konunun takipçisi oldunuz. Maliye bakanını RTE arayıp rakam şu şekilde düzenleyin demesinin ardından ilk kabine toplantısı sonrasın da müjde diye başlayan RTE açıklama yapar idi. Malum müjde deyip de pek hayrımıza bir şeylerin çıkmadığı da bir gerçek. Bu rakam yükselir öyle yada böyle çünkü sektör temsilcisi A firma ÖTV den muaf araç satamaz isen B firmanın limitten dolayı araç satmasını istemez zaten haksız rekabet olur. Hepsi B sıfırı araç için diğerlerinin satamaması işlerine gelmez. Bu da siyasi fikrimdir. AKP bu ülke de her zaman dedim bir kez daha diyorum çalışan tek dişli bırakmadı.

2021 Eylül ayından itibaren limit yükselecek 750 bin olacak diyerek bizleri oyaladılar.
Bu yıl başından itibaren Fatma hanım ve Serkan bey"in açıklamaları ile süreci devam ettirdiler.
Bugün MV. Serkan Bayram Kanal 5 TV"de katıldığı programda Maliye bakanının limit artışını kabul etmediğini, limit üstü ödeyerek araç alım yolunu kabul ettirmeye çalışacağını belirtti.
Yani dolaylı yoldan engellinin araç alım yolunu tamamen kapattılar.
Herkese geçmiş olsun.

bu 450 bın tl uzerı vatandas ödeyecek muhabbeti tamamen engellilere ihanet olur bız salağız o zaman mart nısan ayında skoda kamıq aracı 330 bın tl ye verıyorlardı bız almadık aman lımıt ustu para vermeyelım dedık valla alanlar krallar gıbı bınıyor o kadar sıkayet ettık hıc bır sonuc yok şu an aynı aracın liste fiyatı 619 bin tl yanı serkan vekılın formulune gore bu araca min 420 bın tl ödeyecez şimdi iyilik mi yaptı bize yani ben anlayamadım bu işi insan bu teklifi sunmaya utanır bence insanların aklıyla dalga geçmeye gerek yok, bence hiç uğraşmasın şimdi hiç olmazsa hayalini kuruyoruz limit artışının

Milleti limit üstü ödemeye alistirmaya calisiyorlar. Yani anlayacaniz herkese geçmiş olsun ötv indirimli araba alimi bitmiş bulunmakta.

Lan bunlar nasil bi insan çikti 36 yasindayim gecmisede bakiyorum boyle bi insan toplulugu gormedim. Serkan bayram a da ulasan varsa soylesin boyle kalsin yukselmesin limit uğraşmasin. Limit ustu diye yasayi degistirmeye çalisiyor. Baska bi partide gelse hep kalir bu yasa en azindan başka biri gelirse limiti yukseltir.

yanlış anlamayında biraz erken davransaydınız keşke ben arkadaşlarıma hep aldırdım ötv siz araç biri tiguan biri ateca biri opel mokka aldı 200 bine..750 bin limiti beklemek ne demek türkite burası en son mokka aldık 200 e şuan o araba 800 bin limit artsa ne olacak 500 e alacaksınız zamanında alacaktınız arabaların fiyatları artacağı belliydi. şuan polo bile ötv ye girmiyor. zaten bu ötv siz araba işi kadar saçma birşey yok ya tüm engellilere sunarsınız bu şansı yada kimseye sunmazsını araba değil yatırım amaçlı alıyor herkes..%10 engeli olana araba ötvsiz %60 olana iki katına..adalet hiçbir yerde yok

Bu 450 bin üzerini engelli ödeyecek demek engelli vatandaşa hakaret demektir. Arkadaşlar bu limit üstü olayını çıkarmak isteyen kişilere prim vermeyin. Öyle saçmalık olmaz. Yıllardır engelli ÖTV den muaf araç aldı. AKP ülkeyi ekonomik olarak batırdı diye ben bunun yükünü çekmek zorunda değilim. Eğer limit üstü engelli ödeyecek diye dayatma olur ise sonuna kadar ne gerekiyor ise yapmak engellinin boynunun borcu. Bu limit üstünü savunan kişiler de saçmalamak da rekor kırıyor. İşin suyunu çıkarmayın. Eğer bir TV de çıkıp biri açıklama yapıyor ise canlı bağlanmak için elinizden geleni yapın. Ülkeyi bu duruma engelli getirmedi. Makam araçlarına çerez parası diyenler getirdi. Bunların çerez parası dedikleri araçlar bir çok kişinin hayatta göremeyeceği paralar. Hakkımızı sonuna kadar savunmak boynumuzun borcu. Terbiyesizliğin alemi yok.

Sn Serkan BAYRAM bir şekilde denk gelirseniz eğer bu foruma lütfen limit üstü ÖTV ödemesi diye bir şey çıkartmaya uğraşmayın. Engellilerin bundan sonraki yıllarda ÖTV siz araç alma yolunu kapatılmasına vesile olmuş olursunuz i. Bırakın eğer limit yükselmeyecekse yılbaşında mecburen %100 yükselecek. Alamadığımız VW Poloyu anca o zaman alabiliriz zaten.

Otomatik renault alamıyorsunuz artık, otomatik clio 461bin olmuş

Hyundai i10 ve i20 alınabiliyor

Son düzenleme:
Ötv limitinin dolar olarak aracın vergisiz fiyatına eşit olması lazım. Diyelim ki 30 bin dolar limit, 30 bin doların tl karşılığı kadar limitiniz oluyor. Yani bugün 500 bin tl ise yarın 550 bin tl gibi dolar kuruna bağlı değişiyor. Böyle daha iyi olur çünkü araçlar dolar bazında olağanüstü durumlar dışında sabit ilerler ve aynı zamanda vergisiz fiyat üzerinden hesaplanacağı için vergi dilimi değişse bile limitin dışına çıkmaz, clio icon geçen hafta 480bin tl idi şuan 523 bin tl ama dolar bazında fiyatının oynamadığını tahmin ediyorum. Her türlü olan kayıp böyle minimuma indirilir.
Örnek durum: Aracın vergisiz fiyatı 28 bin dolar diyelim, bugün limit içinde, yarın dolar iki katına çıksa bile yine limit içinde olucak ve alınabilecek. 28 bin doların üstüne %18 kdv eklenicek ve fiyat 32 bin dolar gibi bişey olucak, ve sadece biz alım gücümüzün düşmesinden yani doların artışından etkileneceğiz, limit düşüklüğünden değil.

Adamlar engelliden engelliye skoda octavia ya 900 yazmislar şu geldiğimiz noktaya bak ilanlara baktıkça sebebiyet verenlerin Allah belasını versin ne diyeyim insanların umutlarıyla oynadılar

süreç sıkıntı olunca ben yurtdışından araç getirmek için gerekli izinleri aldım yurt dışından aracımı belirledim inşallah getirteceğim prosedür araç temini hususlarında yardım talep edecek arkadaşlara seve seve yardım ederim
tertibatlı araç şart bilginiz olsun yani ortopedik engel ve ehliyet şartı var

bilgi almak isteyen arkadaşlarım özelden iletişeme geçerse seve seve yardımcı olurum

Yurt dışı alımlarda limit yine aynı şekilde mi uygulanıyor?

Son düzenleme:
Yıl sonuna Y.D.O büyük ihtimalle %106 civarı olacak diyor ekonomistler (en az) aynı oranda limit 900 bin tl çıkıyor, hatta bu artışa göre net 928 bin tl olur.
ÖTV matraklarında değişik mutlaka olacaktır, ama en azından alternatifler çoğalır.
Şuanki duruma göre 900 bin tl araç %80 ötv dilimine girdiğine göre, ötv siz 500 bin tl parası olan alabilecek.
Hatta bana göre devlet ötv dilimini %110 çıkartırlar bu ekonomik şartlarda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt