Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
_JoKeR_ maalesef serkan beyin de gücü bu kadar. destek olan yok. dün grup başkanvekili mustafa elitaş son dakikaya kadar uğraşmış. bu işi çözecek olan kişi aslında derya yanık. ama o da kendini aile bakanı olarak değil de sadece kadın bakanı olarak görüyor. engelli bakan yardımcısı atandı o da boş vaadler ile oyaladı bizi. engelliler bakanlığının kurulması şart maalesef.

Yeni zam ile en ucuz Polo 460 bin olmuş. Daha 2 ay olmamıştı önceki zam geleli. Ak parti engellilere hep kısıtlama-limit getirdi ve görünen oki bu konuda limiti kaldırmayı falanda düşünmüyor. Artık bu noktada seçimleri bekleyip tepkimizi göstermekten başka bir çare gözükmüyor.

Seçim yaklaşıyor.elbette bu yaptıklarının hesabı sandıkta sorulacak.iktidara geldikleri günden beri sürekli engellilerin haklarına nasıl tırpan vururum çabasındalar en sonunda başardılar .helal olmasın.

Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla şuan sadece oyalamaya uğraşıyorlar. Büyük ihtimalle 2023 te limiti 3-4 katına çıkarıp bağıra bağıra biz yaptık diyecekler

Araba almayı boşverin benzini nasıl koyacaksın. Bu gece benzin 25’i , mazot 24’ü geçiyor. Fakirler yolda kalabalık yapmasın diye sanırım 😂😂😂

Aynen aynen aynen tek düşünen ben değilmişim bunu 👍

Limit 3-4 kat değil 10 kat çıksa bile gelen ve gelecek olan zamlarla yine aynı sıkıntılarımız devam eder. Her ay neredeyse yüksek yüksek zamlar geliyor araçlara

Arkadaşlar kanuna meclise oylamaya gerek kalmadan Cumhurbaşkanının %50 arttırma yetkisi var yani 675 bin olması sadece bir Resmî Gazeteye bakar. Ama o resmî gazete 📰 bizi çok bekletti o da ayrı bir konu

Bir milletvekili kardeşimizin, genç nüfusun haklı talebini cumhur başkanımıza iletmesi ve reisimizin onu kırmaması!

19c5abaefc928abdcc2976d897878f1b.jpg
725956e3c88ff71a5f5161d274d4ffac.jpg

eybabi

Bizede bı güzellik yapacak ben inanıyorum:)

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben demedimmi oyalama taktikleri bunlar attaaa yapıcaklar biz araba yerine almanya havası alacağız.
Şuan halihazırda arabası olan yada yeni araba almış engelli arkadaşlarım garantiniz olsa dahi bakım için yetkili servislere gitmeyiniz çünkü engelli araçlarını parça deposu gibi görüp başka bir yeni garantisi olan araçların arzalı parçalarını engellilerin araçlarından temin etmektelerdirler bu sebeple araçlarınızı yetkili servis dışı servislere giderek aracınızdaki yapılan işlemleri görerek yaptırın yoksa yetkili servisten sonra aracınızda olmadık arızalarla karşılaşmanız ve soyulmanız mümkündür.
Bunuda bugün öğrendim yetkili servislerde bizim için ayrı muamele yapılıyormuş bilginiz olsun anladınız siz onu.

Son düzenleme:
Arkadaşlar öncelikle burdaki bazı engelli arkadaşların %90 engellilerin yakınlarına karşı bir önyargı ve acımasız bir şekilde bencil bir yaklaşım var kendi adıma aile aracı olarak kullandığım 72 yaşında annem %65 engelli 50 yaşında ablam %99 engelli de diğer ablam var benim araç almam burda birilerinin zoruna gidiyorsa kimse kusura bakmasın benim sizden daha çok araca ihtiyacım var devletin de engelli yakınlarına kolaylık sağlaması bakımlarına kolaylık sağlamasıyla aynı mantıktır bunu çekemeyen engelli arkadaşları ise hiç anlamıyorum bencillik ve çekememezlik seviyesi hat safada gelelim araç fiyatları konusuna şahsi fikrim yılbaşından önce herhangi bir fiyat yükselişi gelmez yılbaşında da limit 650 700 bandında olur ozamanki durumda da 1.0 polo falan ancak alınır yani 1 milyon TL olması lazım engellilerin istediği aracı alması için aile kullanımına uygun bagajı ve in bini kolay olan Astra golf için falan böyle bir limiti göreceğimizi sanmıyorum maksimum 700 olur bu olursa bile süpriz olur konuşan vekiller olsun ve diğer hangi partiye bağlı olursa olsun hiç kimsenin bu durumda başarılı bir etki göstermesi beklenemez keza bugüne kadar kimsenin bir faydası olmadı bugünden sonrada olacağını pek sanmıyorum araç alacak olanlar yılbaşını beklesin en azından 2023 model polo alırız eskisi gibi istenilen jep ve sedan tarzı konforlu lüks araçlar için ise 1.200 milyon falan olmalı hayaller dünyası kimsenin sözüne lafına inanmayın hepsi klasik siyaset mantığı ile oyalama ve umut verme yolunda varsa bugüne kadar bu konuda siyasi olarak değini yapan engelli vatandaşlarımızın ve yakınlarının bu durumunu sahiplenip çözüm arayıp bu derdimize cağre olan biri yok sadece boş söz ve klasik siyaset bekleyin şu ay bekleyin bu ay olmadı yılbaşında 600 olur deniyordu geçen sene 🤣 söyleyeceklerim bukadar Allah herkese şifa versin

Artık türkiye yaşanır bir yer olmaktan çıktı aracınızı bakıma götürüyorsunuz adam sizin haberiniz olmadan orjinal parçayı söküyor yerine yan sanayi parçayı takıyor aleni sizin parçanızı çalıyor üstüne para ödüyorsunuz yarın öbürgün değişen parçadan bir arıza çıkıyor hadi gidiyorsunuz para ödeyip yaptırıyorsunuz bu sefer başka yerden çalıyor adam bu böyle sürüp gidiyor taki siz arabayı illallah deyip satıncaya kadar elinizden dünya masraf çıkmış oluyor yaşanacak gibi değil şeytan diyor yurtdışına kapağı at orda yaşa.

Eskiden bi bayiden sifir araç bakip çıktığınızda sizi 1 ay ararlardı şu indirim geldi bu kampanya var araç satmak için dekoltede çığır açan kızları satiş pazarlamaya koyar onlar şuhh sesleriyle surekli vesvese verirdi al al diye şimdi dükkanin önünü kapatan seyyar satıcı muamelesi var adamın derdi bian önce seni seperlemek ne sorsan yok diyor ben araç varmi diyorum o dolar diyor kur diyor tırdan inen araca plakayi takıp 50 bin 100 bin fazlası isteniyor vayy halimize vayyy ki vaayyy ;)

Araç fiatlarında güncellemeler yapılıyor. Yüzüne bakılmayan dacialar bile 500 bin olur. TÜİK %7 büyüdüğümüzü iddia etmiş çok şakacılar.

Hadi hepimize hayırlı olsun.artık sıfır araç bizler içinde hayal oldu.Her yerden götüren hükümet gözü biz engelli bireylerin haklarına kadar dikti.

Engelli araç limiti ve fiyatları 2022: Hangi araçlar alınabilecek?
Engelli araç limiti ve fiyatları, 2022 yılı itibariyle güncellendi. Araç limiti kapsamında 450 bin 500 TL'ye kadar araçları alabilecek olan engelli vatandaşlar, markalar tarafından belirlenen modelleri engelli ÖTV indirimi kapsamında edinebilecek. 2022 engelli araç fiyatları haricinde engel oranı da indirimde etkili olacak. Yüzde 40-89 arası ÖTV indirimi yüzde 26.3 oranında uygulanırken KDV ödemesi ise yüzde 15.24 oranında hesaplanacak. Yüzde 90 ve üstü ise ÖTV'den muaf tutuluyor.

Bireyin engellilik yüzdesi %40-89 arasında ise sıfır araç alımında ÖTV indirimi yüzde 26.3 oranında uygulanırken KDV ödemesi ise yüzde 15.24 oranında uygulanıyor. Yüzde 40 engelli birisinin ÖTV indirimli araç alması için 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Sürücü belgesine sahip olması da gerekiyor.

Artık limit motor gücü herşey ortadan kalkmış oluyor engelliysen bile paran varsa sıfır araca binebilirsin devri başlıyor.Hepimize hayırlı olsun.

https://www.hurriyet.com.tr/amp/gal...lari-2022-hangi-araclar-alinabilecek-41989703

13 mayısta yazıldığımız duster 1.3 dün itibariyle iptal edildi kaporamız geri verildi 47 bin TL ye yakın zam geldi bazı araçlarda 1.0 motorlar bile limit üstü kaldı artık. Bayiler temmuza kadar araç yok diyorlar yüzümüze bakmıyorlar.

YDO %100 ü geçtiğine kesin gözü ile bakılıyor. Limit 1 M olacak gibi. O zamana da anca Polo otomotik kalır o fiyata

Arkadaslar en son edindiğim bilgi hafta sonu cumhurbaşkanına iletilmiş konu olumlu bakmış cb., geçen hafta olmama sebebini de maliye karşı çıktı diye açıklıyor serkan vekil .artık tek umudumuz bir gece resmi gazetede yayınlanacak cb yetkisinde olan yuzde 50 arttırım olacak gibi bu gerçekleşirse 675 olur limit .

Söylenenlerin hepsi yalan.güya biz millet vekillerinin ,bakanın ,cumhur başkanının hiç günahı yok .bütün suç maliyede o izin vermiyormuş.

Banada saçma geliyor hadi limit artışıyla alakali düzenleme yapılmadı bari elden para alma sorununu çözün maliye demiş ki 3 ayda 5000 arac satılmış e satildiysa ilk 3 ayda çoğu zaten bu üç ayda sayı 4 te 1 ine iner o zaman da yüzde 50 limit artışı yaparlar durum onu gosteriyor

AKP den engelli olarak bir şey beklemeyin her zaman dedim bir kez daha diyorum. AKP ülke de çalışan tek bir sistem bırakmadı. Bugün elektrik %15 Doğalgaz %30 zam ve gece de benzin ve dizel zamları geliyor. Diğer konu da bu araç firmaları sesleri çıkmıyor şimdi kendi aracını kullanacak engelli yani tertibat olan yada tam otomatik olan araçlar bir çok firma engelliye araç satamaz. Honda bitti alamayız, coralla bitti alamayız Alman araçları bitti alamayız elde bir yada iki firma kaldı. Onlarında B sınıfı araçları C değil. Yav tekerlekli sandalye de olan engelli bu B sınıfı aracın neresine koyacak sandalye vs ... Maliye sorun çıkarıyor imiş yer isen... CB der ise yapılacak konu bitti yarın resmi gazete de yayınlanır oldu bitti. Ama AKP den dedim gibi beklenti içinde olmayın arkadaşlar bu partiden bekleyeceğiniz tek şey ŞAHLANDIK.... (yani zamlar ile ) Hadi bakalım şimdi yaz ayındasın kışın o doğalgaz faturası nasıl ödenecek?

Malesef.... Gelir idaresi Başkanı istemiyorken hazine ve maliye bakanlığı bu konuyu desteklemez......

ÖTV Artış konusu hakkında beklentii yaratmayın artık bu konu kapanmıştır....

serkan bayramda yapacak bir şeyi yok güzel oyaladı çalışma var var diye diye ne idiğü belirsiz bir hikayeyi güzel idare etti....

Artık konu kapandı ÖTV işi olmayacak kendinize suni beklenti yaratmayın....................

Bulabildiğiniz herhangi bir 4 tekerli aracı alın geçin şuan hiperenflasyon var kaba tabiriyle ülke ekonomik komaya girmesine az kaldı. zengin daha zengin fakir daha fakir makas cumhuriyet tarihinin en büyük açılımını yaşıyor...

Son düzenleme:
Ne kadar kolay adamlar için açıklama yapmakta denedik olmadı demekte bu saatten sonra eğer açıklama yapmadan önce maliyeden onay alip yapıldıysa sonrasında maliye çark ettiyse çıkıp onuda açıklaması lazim vekilin

Valla ulke komada lafını kabul etmiyorum ülke komadaysa niye tüm bakanların belediye başkanlarının ilce kaymakamlarijin altında e 350 audi a6 var volvo xc90 var onlarda tasarrufa gitsin o zaman ülke engelliye gelince mi komaya giriyor

Size benden tavsiye seçim zamanında meydan da olmayan AKP ve kolları kapınıza geldiği zaman ilk iş ÖTV ne oldu diye sorun? Cevap veremeyen partiye sizde sandık da oy vermeyin bu kadar basit. Ya ülke de üretilen coralla alamaz oldu insanlar. Zaten 20 yıllık zaman içinde şunu çok güzel öğrendim. AKP bir yasa da değişiklik yapıyor ise o yasanın çalışmaz hale gelmesi 6 ay demektir. İşte sözde 1600cc kaldıran AKP ve sonuç artık B sınıfı araç alamaz duruma gelen engelli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt