1) Noktalama işaretlerine, cümle kurumuna, yazım yanlışlarına vs çok dikkat etmen gerek!
2) Eğer bir araştırma yapmak istiyorsan neler öğrenmek istediğini anket şeklinde sınıflandırarak sorman gerekir.
3) Eğer bir araştırma yapmak istiyorsan bunu Engelli Derneklerinde engellilerle yüz yüze gelerek yapman gerek.
4) Psikolog çok zeki ve leb demeden leblebiyi anlayacak yeteneğe sahip olması gerekir.
5) Eğer psikolog adayı isen burada yapılan tepkilerin aslında engellilerin psikolojik olarak nasıl yaşadıklarını veya düşündüklerini gösterdiğini anlaman gerek. Onlara her ne olursa olsun tepki veremezsin Çünkü bu senin mesleğinin vaz geçilmez ilkesidir. UNUTMA!
Bu gibi kurallara uymadığın için yanlış anlaşıldın ve bu meslekte pek başarılı olamazsın. Bunu seni küçümsemek için yazmıyorum. İnsan yetenekli olduğu işleri yapması gerekir. Okyanusta boşa kürek çekme derim.
Teşekkürler zehirliyaprak.
Nasıl toparlayacağım diye düşünürken, benim aklımdan geçenlere tercuman oldun.
Haftalarca gezdiğim dedin forumda, basit bir soruya cevap bulamadıysanız, vay sizin pisikologluğunuza...
Ne kadar yüzeysel, birazcık empati ile "bir kaç teknik işlemlerin dışında" nasıl bir gün geçirildiğini cevaplayabileceğin bir soru...
05.55: Sabah kalk
06.20: Otobüs geldi (durakta durdu, bi biiip)
06.45: Otobüs in
07.00: 2. otobüse bin
07.15: Dükkanda in.
07.20: Dükkan açıldı.
Hafta içi her gün değişmeyen rutin iş bu. Biri suikast falan düzenlese, eliyle koymuş gibi bulur, asla şaşmaz. 7.20 itibarı ile mecburi pc başında durma mesaisi başlar.
Eğer eleman ya da yeğen gelirse, 15:00 - 19:00 arası belirsiz bir zamanda eve git.
Yemek, dizi, çocukla boğuşma, kabak çekirdeği, mandalin gazozu, kim aradı, ne yaptın, nasıl geldin, kaç nefes aldın eşe rapor verme, en çok 23.00 cup uyku.
Ne kadannn değişik...
Kimseler bilemez, tahmin edemez.
Gerçek adını bilmek isterdim, ileride olur da bir gün pisikoloğa işim düşerse, kazara size denk gelmeyim.
Tüm eğitiminizi havanda su döğerek alırsanız, yazık ileride de kimseye faydanız dokunmayacak.
Demek ki, seansı 150-200tl arası ödedeğimiz pisikologlardan fazla medet ummayacakmışız.
Bütün olay, mezun olup para basmak, gerisi patates kızartmasına ketçap mı dökersin mayonez mi gibi eğitimden ibaret.