Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

tanerbudak

Hadi diyelim böyle yaptılar . Artış neye göre olacak dolar bazında olacak ise eyvallah.. Ama Olmaz ise sonrası??

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

egemmm o konuyuda dün yazdım ama cevap vermediler. malum siyasilere 100 cümle yazarsın 2 kelime cecap anca alırsın.

tanerbudak

Mustafa Elitaşla görüştüğüne emin misin? Biri trollemiş olmasın seni :) Bu ne saçma bir öneri. Yani bir çok kafadan bir çok ses duydum en saçması bu. Şahsi fikrimdir. Yani %90 üzeri engellilerin daha geniş ve daha pahalı araçlara ihtiyaç duyduğu aşikar. Hani tekerlekli sandalye, yatarak gitme vs. nedeniyle. Hem nedir bu senin kaşın, senin gözün, senin oranın. senin ederin bu. Saçmalığa bak. Eğer akp grup başkan vekili bunu diyorsa vahh ülkemdeki engellinin başına.

yukcells istersen numarasını özelden mesaj atayım sen de bir görüş.

komisyondan hala ses yok. eminim çok hararetli geçiyordur.

yukcells

ben sadece acaba dedim yazıya istinaden...Diğer türlü zaten çok saçma bir uygulama olacak.Oldu olacak tamamen kaldırsınlar :mad::mad: en azından düşünüp sinir olmayız..çok önceleri motor hacmi,yıl istisnası vs yoktu zamanla yıl,motor sınırlamaları ve en sonunda fiyat sınırlandırması.

Sanırım sonrasında vergi sınırı yani 70000 tl lik araç al %18 kdv nin tamamının yanı sıra %45 ötv'nin %25 ini öde al denilecek gibi...

Sonunu zaten düşünemiyorum Engelli araçlarına kdv+ötv %50 fazla ödersen araç alabilirsin mi? gelecek....

ben bunları çözdüm hak hukuk yerine şu ayette şu yazıyor bu ayette bu yazıyor şeklinde bir şekilde bunların karşısına çıkarak manipüle edilecek halkın sesini kesebilir anca öyle hak alabiliriz. Çünkü biz hak isteyince vay şu egellilere bak avanta peşine düşmüşler diyerek resmen hedef tahtasına konacağız. Bakıyorum bu konuda engelli sitelerinde engelli olsada ohhh çok iyi olsun abi olsun diyenler var onlarda susar hiç değilse. anca böyle hak alırız.

valla arkadaşlar aramızda kalsın bu tasarı yasalaşır ise %10 gibi bir opsiyonumuz olacak. ötv matrahında ki hesaplamaya ilişkin bir özelge var. detayları daha sonra paylaşırım. 90.000+%10 olabilir yani :)

az önce maliye bakanı açıklama yapmış. sanırım 74. madde görüşülüyor. taşeron işçi ile ilgili sanırım. o da tartışmalı bir madde. o yüzden uzamış olabilir.

Trabzondayım bende ve bunları yaşamadığımdan düşünememiştim. Engelli plakası ilkel bir yöntem diye söylemiştim, malum teknolojik imkan çok ama bize lüks :) Adamın abisi istanbulda 200binlik aracı üzerine ötv indirimli aldığı kardeşi Trabzonda evde bakım alıyor ve kimse bunu sorgulamıyor :( Ayrıca konu tek ötv değil, mtvde ödemiyor.

akın16 pazarlıklar sürüyor demek ki. başbakan dün öğleden önce vergili 150.000 tl dedi. elitaş ise öğleden sonra yazdı bu rakamları.

Bu konu henüz görüşülmedi arkadaşlar. CHP milletvekil felan tanıdığı olan varsa mutlaka ulaşsın. Bu konuya itiraz etsinler.

Engelliye deniliyor ki sen git daha az güvenlikli, daha kalitesiz, daha düşük bedelli bir araca bin sen ancak buna layıksın.

Yav el insaf parası varsa engelli neden 1,6 motorlu bir mercedes almasın. Kaza halinde daha güvenli. 70000 liralık arabada olsa adam belki ölecek. Açık söylüyorum böyle bir sınırlama, insan haklarına aykırıdır ve dava açılsa kesinlikle iptal olur.

Bu konuyu istismar eden varsa ona çare bul. öneri getir, kafa çalıştır. Mesela istismarın tespiti halinde o kişiden ÖTV yi al kardeşim. Devlet olarak kafanı çalıştırma, çözüm üretme kolayı seç. sınırla gitsin anasını satayım. Yazıklar olsun. Bu konuyu mutlaka bir CHP milletvekiline iletmek lazım anlatmak lazım. AKP vekillere de iletilebilir, lakin olumsuz görüş beyan etmekte çekimser kalabilirler.

muammer07 bizde günlerdir bunu yapıyoruz zaten. chp li ve komisyonda bulunan 2 milletvekili var ve cep telefonlarını paylaştım. isteyen arasın dedim. ayrıca ak parti grup başkan vekili ile de görüştüm.

Chp İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel (Eski Maliye Bakanı) : 0 532 3123978
Chp İzmir Milletvekili Musa Çam : 0 532 3565157

sizde arayın destek olun bize.

Dunyanin her yerinde avrupa abd araba fiyatlari ucuz. Velev ki; engelli kar ediyor para kazaniyor kazansin ne olucak mutlu olsunlar zaten bir cok engelli sosyal hayata dahil olmafigi icin mutsuz evlerinden cikamiyor araba kullaninca mutlu oluyorlar. Birakin mutlu olsun insanlar

Bırakın Mutlu olsunlar gerçekten kalbime işledi
Yüreğine sağlık

Sayın Taner budak. Vekilimiz Musa beye ilettim. Şu anda tamda bu konuyu görüşüyorlarmış. Akp vekilleri 70000 tl lik parası varsa engellinin ötv indiriminemgerek yok derlermiş. Ben de iki yıldır taksiciye taşımacıya ötv siz araç satılıyor. Engelli bunların %1 değil dedim.

150bin de onların olsun ötv indirimide, bizden yapacakları tasarrufla mercedes s600 alsınlar kendilerine milletin vergileriyle,

nede olsa bizim hakkımız "suistimal" onların kullandıkları "devletin itibarı!"
elimden gelen birşey yok yapamıyorum ama vereceğim bir oyum var onu vermeyeceğim, helal edeceğim 1 hakkım var onuda helal etmeyeceğim

Zamanında Audi için ağlayan bir Belediye başkanı vardı :)

Adam haklı engellinin altındaki Audi'nin yanına passatmı çeksin :D

Alsınlar,doymadılar bizim hakkımızıda alsınlar zehir zıkkım olsun :mad:

331d78e8a3041aa96ed2a39a928cad63.jpg
komisyon gündemini hala girmediler. Olup bitenden haberi olan var mı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bülent bey tam anlamıyla gereken butun seylerı yazmıs ama ben de sunu soylemek ıstıyoru.otv ındırımıyle alınan bı aracda nasıl bı fırsatcılık yapılabılır soruyorum.sonucta 5 yıl satamıyosun bundan nasıl bı kazanc elde edılebılırkı.forumda bı kac arkadas akrabaları falan bınıyo gıbı bıseylerden bahsetmıs.

ya allah ıcın benım kendı babam omurılık felclı babamın aracını ben kullanmıycaksam kım kullanıcak sofor mu tutması gerekıyo.hanı o yuzden mantıklı seyler konusalım.bıde sonucta alabılecıgın aracın standartları bellı canını cıksa 160 170 bın lırayı gecmıyor.bundan ne gıbı bı cıkar saglanırkı.o yuzden lutfen yok cıkar saglanıyo yok akrabaları bını yo gıbı sacma yorumlardan kacınalım.saygılar

m044010

Katılıyorum.. Bizden de oy yok artık geri de çekseler ağızlarıyla kuş da tutsalar bitti.. Bu hakları verirken samimi olduklarına inanmıyorum

Arkadaşlar

Bildiğim kadarıyla otamatik vitesli araçları tam teçhizatlı araç konumuna sokan akp hükümetidir! Sol bacağında sıkıntı olanlarada yine bu imkanı sunan akp hükümetidir!!

Bende bu imkandan yararlanıp 2013 yılında h sınıfı ehliyet alıp ötv siz araç almıştım ve ak partiye sempatim artmıştı!!!

İnanıyorumki komisyondan engelliler aleyhine bi karar çıkmayacaktır,bu benim temennim.
Bekleyelim görelim

Sol bacak olayı mahkeme kararıyla mecburen düzeltilmiş bir durumdur.

komisyon bitmese de ara ara tutanak yayınlanıyordu. ama bugün hiç yayınlanmadı nedense. bu madde görüşmesinin gergin geçeceği belli zaten. Evet ak parti engelliler lehine birçok adımlar attı ama bu şekilde bir sınırlama adında Adalat kelimesi geçen bir parti hükümetine hiç yakışmadı.

@muammer07 teşekkürler. bu arada musa çam da muhalefet olarak onlar getirdi biz kaldırttık rantı peşindeler. 70.000 tl den yukarı çekildi zaten rakam. politika böyle birşey işte. kaldırtsınlarda kim ne yaparsa yapsın artık umurumda değil.

Bütün bu fitneyi danışmanlar çıkarıyor , birileri bunların kulaklarına fısıldıyor bunlarda hemen atlıyorlar.
Hic bir bakan milletvekilinin bu işlerden haberi yoktur. Danışmanlar bi kaç ornekle gelip kendi teorilerinin haklı olduğunu göstermek istiyorlar.

Bugun biri yazmıştı, 2014 yılında bi kanun çıkarıp %90 engellilerin araçlarını 1. Derece değil 3. Derece yakınlarıda kullanabilir.

Butun suistimal bununla beraber başlamadı mi, sorun belli ise neden çözümü başka yerde arıyorlar.
Yeniden 1. Derece yakınları kullansın kanunu gelsin.

Ya İnanin yazmaktan söylemekten yoruldum. İnsanlarımız neden bu kadar vurdumduymaz, empatiden yoksun anlamıyorum. İmkanım olsa İnanin zerre kadar bu Ülkede durmam.

2. Sınıfı geçtim bildigin 3.-4. Sınıf insan muamelesi görüyoruz. Allah herkese merhamet etsin ne diyim. Canimizi zaten herkes çok yakıyor , bide bu saçma salak şeylerle uğraşıyoruz. Acik konuşayım biz ne yaparsak yapalım , zerre kadar umurlarında değiliz onlar yine bildiklerinde okuyacaklar. Ve her zaman olduğu gibi yapılanlar yapanın yanına kar kalıcak...

Arkadslar bugun cumhurbaskani ile ampute futbol sampiyonlari bir araya gelmis keske onlar boyle birseyden bahsetseydi cok iyi olurdu bence..

Üst Alt