Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

Engelliler birlik olsa herşey değişir biz biz olamadık boşuna ağlamayalım

blade20

Benim babam %91 engelli ve araç kendisi kullanamayacak durumda. Senin bu söylediğine göre senden daha kötü durumda olan bir engellinin böyle bir araca binmeye, böyle bir haktan yararlanmaya hakkı olamaz, öyle mi? Birşey söylerken azıcık insaflı olun, insaflı!

Son durum 90 bin +ötv+KDV mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

mozenalp

Aynen bu şekilde her yılda yeniden değerleme ölçüsünde artacak

Damla sakızı

Tahminim resmî gazetede yayınlandığı gün yürürlüğe girer

asagsehir

160,2 bin TL'ye kadar araç bakabiliyoruz. Ötv 0,60 KDV 0,18 üzerinden hesapladım.

1 ocaktan sonra yeniden değerleme ile 195000 tl (vergiler dahil) olacağını söylemiş bakan naci ağbal.

tanerbudak bahsettiğin bayii iskontolarının %5e düşürüldüğü gibi birşey hatırlıyorum. Bunu teyid edelim. Bir çok bayi de buna yanaşır çünkü engelli kitlesini kaybetmemek için strateji belirlemek zorundalar. Keza, bizim ötv ödemememizin onlar açısından bir farkı yok, bayiler net fiyat üzerinden çalışır. Senden alıp devlete vermiş ya da vermemiş önemli değil. Ve şu anda bir çok bayinin satışının yarıya yakınını engelli ötvsiz satışlar oluşturuyor.

Bu arada tasarıdan çıkarttırmasakta tutarın yükselmesinde bizim baskımız ve yazışmalarımız etkili olmadı diyebilir miyiz? Bence diyemeyiz. O halde şunu da bilelim ki bu iş daha bitmedi. Asıl önemli olan genel kurul. Etkili bir şekilde tezimizdeki haklılığı savunmaya devam etmeliyiz arkadaşlar. Bugün olmasa da yarınlar için!

asagsehir

90 x 0,60 = 54 ötv
90 x 0,18 = 16,2 KDV
54+16,2+90 = 160,2 Benim hesap böyle.

mozenalp

Yanıldığınız nokta KDV ve otv yi ayrı ayrı hesaplamışsınız. OTV KDV yi 90000 üstünden değil.144000 binin üzerinden hesaplayacaksınız

Evet verginin vergisi alınıyor onu atlamayalım önce ötv sonra ötvli fiyatın kdvsi..

asagsehir

Devlet baba verginin üstünden bir vergi daha alıyor

ötv 60 65 çıkardılar mı çogu araç hayal olur..

Hiç vergisiz dedi başbakan kdv nolcak

saygun

O kadarını da yapmazlar herhalde değilmmi

Şimdi bayi satış fiyatı 170 bin olan bize ötv siz 90 bin olan araclarimi alabiliyoruz?

Bundan sonra oy moy yok..Engelimle uğraşana daha beterini versinlet

"150 bine kadar vergi yok" laf oyunlarına inanmayın hakkınızı kaptırmayın yapılan zamlara da güncelleme diyorlar.Y[FONT=Verdana]eni polo bile 86 bin tl olmuş.[/FONT]

saygun

Yok öyle demiyor;

Sevgili engelli kardeş, istersen 2 milyonluk araca binebilirsin hatta mtv sini bile almam, ama eğer 170 bin liranın üzerinde fiyatı olan bir aracı satın almak niyetinde isen ve buna gücün varsa kusura bakma bu araçta ÖTV indirimi yapmıyorum...diyor

Bana kalırsa gayet te iyi diyor...

Sen kendine göre değerlendirebilirsin.Engelliyi kısıtlayacak kadar kötüyse herşey lüx araçlara kimse binmeyecek o zaman.Hem zaten ne kadar yüksek o kadar kdv veriliyordu.Burda devlet zarar edecek düşündüğün zaman. Audler mercolar özel uçakları satsınlar almasınlar önce kamu paralarıyla.

Üst Alt