Evet gene ben. Ne kadar çok tepki, öfke ve küfür alacağımı bilerek, hatta işi daha da ileriye götürerek seni aramızda görmek istemiyoruz buradan defol git diyenler olacağını tahmin ederek, sen nasıl moderatörsün, destek olacağına köstek oluyorsun diyenleri de bilerek.
OturanBoğa bu adamı görevden azil et diyenlerin eşliğinde söylesem olmaz, sussam gönül razı değil özdeyişi ile ve üye kimliğimle bir iki kelam da ben etmek istiyorum yüksek müsaadelerinizle.
Yüce Allah öncelikle tüm sağlıklı insanları hastalıktan ve kazadan korusun, bunu en iyi çekenler bilir. Benim gibi sizin gibi. Başımıza gelen bu olumsuz olaylar neticesinde sosyal devlet olma ilkesinden haraketle de devletimiz toplumun tüm dezavantajlı gruplarına bir takım ek olanaklar sağlamış durumda, sağlamayada devam etmeye çalışıyor yer yer. İmkanlar elverdiğince.
Ortopedik engeli olana, % 90 üzeri engeli olana ÖTV indirimli araç alma hakkı tanımış. Ama bu devlet demiş ki bunun haricinde engeli olana zırnık vermem sen de git üç tekerli motora bin... Biz o zaman neredeydik, bu kadar kalabalık bu kadar kelam o diğer arkadaşlarımız için şimdi olduğu gibi neden bir araya gelemedi, gelmek istemedi? Çünkü yılanın soktuğu kendisi değildi de ondan. İşitme engelli, görme engelli, veya hastalığı bir kıstasa kanalize etmiş devlet. Ya % 90 olacak yada ortopedik engel. Diğer engellinin canı çıksın. Bu kadarı yeter demiş. Şimdi de işi 70 bin TL'ye kanalize ediyor. Benim engelim senin engelini döver diyen tabiri caizse malı götürdü, diğerine yok. Neden? Çünkü engel durumu bile bir kanuna göre sevk ve idare ediliyor. Benim için ulaşım önemlidir, bu ulaşımı da özel aracımla yapmak daha bir rahat olacaktır. Ama bu özel aracımın markası, modeli çok da önemli değildir.
Sonra demişki aylık geliri yaklaşık 400 TL'nin altında olana 2022 maaşı bağlarım, üstünde olana vermem. Düşünün 410 TL geliri olana maaş yok, aşağıda olana var. Peki o geliri az olan o maaşı aldığında geliri 410 lira olan diğer engelliyi geçmiyor mu? Hemde fark atıyor. Ama buradaki 400 TL'ye kanalize ediyor 2022 aylığını. Benzer bir çok örnek verebilirim bu konuda.
En başından beri dedim ki bu uygulama doğrudur, sadece miktar biraz daha yukarı çekilmelidir diye, günah keçisi oldum. Yemediğimiz küfür (özel mesaj) almadığımız hakaret kalmadı. Şimdi bakıyorum bana en derin muhalefeti yapanlar bile ya aslında iyi oldu bu demeye başladı. Peki neden çünkü hayalindeki aklındaki araç limitler içine girdi, girmeyenler de kendini buradan ifşa etmek istemez, öyle ya 1.6 motor olmasına rağmen 170 bin euro fiyatı olan arabaları alan kardeşlerim de var benim bu sitede. Onlar derin bir üzüntüyle olup biteni sessiz sedasız takip ediyor şimdi, elinde hesap makinesi, kağıt, kalem çarpıyor bölüyor kendince mizanı çıkarıyor.
Biz burada bu başlıkta gösterdiğimiz gayreti KDV için de deneseydik acaba nasıl bir sonuç elde ederdik diye de düşünmüyor değilim. Hele ki ampute milli takımımız böyle bir başarı elde etmişken. Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı huzuruna çıkmışlarken, çıkmak üzereyken bu konuda çok rahat gündeme gelebilir belkide bir kazanım elde edebilirdik. O takımda olup da bizim siteye üye olan arkadaşlarımız illaki vardır. Eğer onlardan biri bu başlığı takip ediyorsa bu konuyu mutlaka gündeme getirmeliler.
Tüm yazılanları tek tek okudum, her görüşe de saygı duyarım. Benim kendi düşüncem de nacizene budur. Kantar nihayet dengeye gelmiştir. Az çok taraflar ortaya çıkan durumdan bir nebze olsun memnundur. Bizim hükümetin son zamanlarda şöyle bir durumu çıktı ortaya, ölümü gösterip sıtmaya razı ediyor muhataplarını. MTV zammı % 40 dendi çünkü % 25 deseydik bunlar tepki verir bi sürü laf ederler, en iyisi % 40 ile giriş yapıp sonra kafamızdaki gerçek rakama çekeriz herkes mutlu olur. Bizim durumda aynen bu. Hep dediğim gibi emmi oğluna, teyze oğluna engelli adına araba almaktan, 10-15 bin bedel karşılığı gene engelli adına araç alınıp noterden şoför tayin etmek şartıyla elin adamını lüks araç sahibi etmekten vazgeçilmediği sürece bizim çok daha fazla haklarımız gidecektir.
Site içersinde fikir ayrılığı elbet de olacaktır. Aynı ana babanın çocukları bile çok farklı mezralarda kendine yaşam alanı bulurken buradaki insanların da aynı şeyleri düşünmesi elbette beklenemez. Ama beklenilmesi gereken her görüşe saygı duymaktır, size ters gelen bir görüşü hakaretle, alayla ve tehditle değil gene yazılarınızla veya olmadı arkadaşım seninle telefonla bir konuşabilirmiyiz bak benim de fikrim bu şekilde demektense, hemen başlıyoruz yaylım ateşine, sosyal medyada hiçbir zaman ilk ateş eden olmadım, ben bu konu ile ilgili fikrimi beyan ettiğimde bir çok üye hemen çekti kılıcını bana karşı, kimi fikirle, kimiside küfür, hakaret ve tehdit ile. Bir yere kadar dayanabiliyor insan sonra istemesem de insanoğlunun yaradılış meşrebindendir sizde savunmaya, hatta aynı seviyede karşılık vermek zorunda kalıyorsunuz. Ama şundan çok eminim kimseye ilk ateş eden olmadım, edilen ateşe sadece bende ateş ile cevap verdim buda benim hatam. Benim yaşımda, benim hayat tecrübemde birine yakışmadı, bu nedenle istemeden kalbini kırdığım herkes kusura bakmasın, sürçi lisan ettiysek affola.
Evet yorgan gitti kavga bitti, çıkarılması düşünülen kanun benim kafamda canladırdığım senaryoya uygun hale geldi, belki meclis genel kurulunda da bir iki daha değişiklik olabilir. Umarım engellilerin lehine bir iki iyileştirme daha yapılır. Şimdi devletimizin yapması gereken amacı dışında kullanılan her aracı sıkı takibe almaktır. Ben de bundan sonra şahit olduğum amacı dışında kullanılan her aracı şikayet etme cihedinden asla itina etmeyeceğim. Kurunun yanında yaşın yanmasına göz yummayacağım. Yoksa çok daha fazla hakkımız elimizden gidecek. Şimdi adımız belki ispiyoncuya da çıkacaktır ama, tüm vücudu kaybetmektense kangren olmuş parmağı kesmek bazen kaçınılmazdır.
Herkese saygı ve sevgilerimi sunar, kalbini istemeden kırdığım herkesin affını isterim. Allaha emanet olun.