Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

@tanerbudak aracimi sattim kapora aldim tescil tarihim 3 kasimda doluyoryani aracimin 5 yillik suresi. Yeni araca kapora verdim su an ucu ucuna ya iyice gubresi cikicak ya da yirticam magduriyetten. Yani kasimin 6 sinda yeni aracin faturasi kesilirse durum ne olur .. aracimi alan kiside aracinisatti tamrezillik yani

Evet gene ben. Ne kadar çok tepki, öfke ve küfür alacağımı bilerek, hatta işi daha da ileriye götürerek seni aramızda görmek istemiyoruz buradan defol git diyenler olacağını tahmin ederek, sen nasıl moderatörsün, destek olacağına köstek oluyorsun diyenleri de bilerek. OturanBoğa bu adamı görevden azil et diyenlerin eşliğinde söylesem olmaz, sussam gönül razı değil özdeyişi ile ve üye kimliğimle bir iki kelam da ben etmek istiyorum yüksek müsaadelerinizle.

Yüce Allah öncelikle tüm sağlıklı insanları hastalıktan ve kazadan korusun, bunu en iyi çekenler bilir. Benim gibi sizin gibi. Başımıza gelen bu olumsuz olaylar neticesinde sosyal devlet olma ilkesinden haraketle de devletimiz toplumun tüm dezavantajlı gruplarına bir takım ek olanaklar sağlamış durumda, sağlamayada devam etmeye çalışıyor yer yer. İmkanlar elverdiğince.

Ortopedik engeli olana, % 90 üzeri engeli olana ÖTV indirimli araç alma hakkı tanımış. Ama bu devlet demiş ki bunun haricinde engeli olana zırnık vermem sen de git üç tekerli motora bin... Biz o zaman neredeydik, bu kadar kalabalık bu kadar kelam o diğer arkadaşlarımız için şimdi olduğu gibi neden bir araya gelemedi, gelmek istemedi? Çünkü yılanın soktuğu kendisi değildi de ondan. İşitme engelli, görme engelli, veya hastalığı bir kıstasa kanalize etmiş devlet. Ya % 90 olacak yada ortopedik engel. Diğer engellinin canı çıksın. Bu kadarı yeter demiş. Şimdi de işi 70 bin TL'ye kanalize ediyor. Benim engelim senin engelini döver diyen tabiri caizse malı götürdü, diğerine yok. Neden? Çünkü engel durumu bile bir kanuna göre sevk ve idare ediliyor. Benim için ulaşım önemlidir, bu ulaşımı da özel aracımla yapmak daha bir rahat olacaktır. Ama bu özel aracımın markası, modeli çok da önemli değildir.

Sonra demişki aylık geliri yaklaşık 400 TL'nin altında olana 2022 maaşı bağlarım, üstünde olana vermem. Düşünün 410 TL geliri olana maaş yok, aşağıda olana var. Peki o geliri az olan o maaşı aldığında geliri 410 lira olan diğer engelliyi geçmiyor mu? Hemde fark atıyor. Ama buradaki 400 TL'ye kanalize ediyor 2022 aylığını. Benzer bir çok örnek verebilirim bu konuda.

En başından beri dedim ki bu uygulama doğrudur, sadece miktar biraz daha yukarı çekilmelidir diye, günah keçisi oldum. Yemediğimiz küfür (özel mesaj) almadığımız hakaret kalmadı. Şimdi bakıyorum bana en derin muhalefeti yapanlar bile ya aslında iyi oldu bu demeye başladı. Peki neden çünkü hayalindeki aklındaki araç limitler içine girdi, girmeyenler de kendini buradan ifşa etmek istemez, öyle ya 1.6 motor olmasına rağmen 170 bin euro fiyatı olan arabaları alan kardeşlerim de var benim bu sitede. Onlar derin bir üzüntüyle olup biteni sessiz sedasız takip ediyor şimdi, elinde hesap makinesi, kağıt, kalem çarpıyor bölüyor kendince mizanı çıkarıyor.

Biz burada bu başlıkta gösterdiğimiz gayreti KDV için de deneseydik acaba nasıl bir sonuç elde ederdik diye de düşünmüyor değilim. Hele ki ampute milli takımımız böyle bir başarı elde etmişken. Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı huzuruna çıkmışlarken, çıkmak üzereyken bu konuda çok rahat gündeme gelebilir belkide bir kazanım elde edebilirdik. O takımda olup da bizim siteye üye olan arkadaşlarımız illaki vardır. Eğer onlardan biri bu başlığı takip ediyorsa bu konuyu mutlaka gündeme getirmeliler.

Tüm yazılanları tek tek okudum, her görüşe de saygı duyarım. Benim kendi düşüncem de nacizene budur. Kantar nihayet dengeye gelmiştir. Az çok taraflar ortaya çıkan durumdan bir nebze olsun memnundur. Bizim hükümetin son zamanlarda şöyle bir durumu çıktı ortaya, ölümü gösterip sıtmaya razı ediyor muhataplarını. MTV zammı % 40 dendi çünkü % 25 deseydik bunlar tepki verir bi sürü laf ederler, en iyisi % 40 ile giriş yapıp sonra kafamızdaki gerçek rakama çekeriz herkes mutlu olur. Bizim durumda aynen bu. Hep dediğim gibi emmi oğluna, teyze oğluna engelli adına araba almaktan, 10-15 bin bedel karşılığı gene engelli adına araç alınıp noterden şoför tayin etmek şartıyla elin adamını lüks araç sahibi etmekten vazgeçilmediği sürece bizim çok daha fazla haklarımız gidecektir.

Site içersinde fikir ayrılığı elbet de olacaktır. Aynı ana babanın çocukları bile çok farklı mezralarda kendine yaşam alanı bulurken buradaki insanların da aynı şeyleri düşünmesi elbette beklenemez. Ama beklenilmesi gereken her görüşe saygı duymaktır, size ters gelen bir görüşü hakaretle, alayla ve tehditle değil gene yazılarınızla veya olmadı arkadaşım seninle telefonla bir konuşabilirmiyiz bak benim de fikrim bu şekilde demektense, hemen başlıyoruz yaylım ateşine, sosyal medyada hiçbir zaman ilk ateş eden olmadım, ben bu konu ile ilgili fikrimi beyan ettiğimde bir çok üye hemen çekti kılıcını bana karşı, kimi fikirle, kimiside küfür, hakaret ve tehdit ile. Bir yere kadar dayanabiliyor insan sonra istemesem de insanoğlunun yaradılış meşrebindendir sizde savunmaya, hatta aynı seviyede karşılık vermek zorunda kalıyorsunuz. Ama şundan çok eminim kimseye ilk ateş eden olmadım, edilen ateşe sadece bende ateş ile cevap verdim buda benim hatam. Benim yaşımda, benim hayat tecrübemde birine yakışmadı, bu nedenle istemeden kalbini kırdığım herkes kusura bakmasın, sürçi lisan ettiysek affola.

Evet yorgan gitti kavga bitti, çıkarılması düşünülen kanun benim kafamda canladırdığım senaryoya uygun hale geldi, belki meclis genel kurulunda da bir iki daha değişiklik olabilir. Umarım engellilerin lehine bir iki iyileştirme daha yapılır. Şimdi devletimizin yapması gereken amacı dışında kullanılan her aracı sıkı takibe almaktır. Ben de bundan sonra şahit olduğum amacı dışında kullanılan her aracı şikayet etme cihedinden asla itina etmeyeceğim. Kurunun yanında yaşın yanmasına göz yummayacağım. Yoksa çok daha fazla hakkımız elimizden gidecek. Şimdi adımız belki ispiyoncuya da çıkacaktır ama, tüm vücudu kaybetmektense kangren olmuş parmağı kesmek bazen kaçınılmazdır.

Herkese saygı ve sevgilerimi sunar, kalbini istemeden kırdığım herkesin affını isterim. Allaha emanet olun.

....Bu yazıyı bi okuyun arkadaşlar .... Engelliler için ÖTV muafiyetine düzenleme
Engelliler için ÖTV muafiyeti, vergisiz fiyatı 90 bin TL'yi geçmeyen araçlar için uygulanacak.

https://i.hizliresim.com/2EnR9L.jpg

Engelliler için ÖTV muafiyeti, vergisiz fiyatı 90 bin TL'yi geçmeyen araçlar için uygulanacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarı'nın görüşmeleri sürüyor.

Önergeyle düzenlenen maddeyle, engelliler için ÖTV muafiyeti, motor hacmi 1600 santimetreküpü aşmayan ve vergisiz fiyatı 90 bin TL'yi geçmeyen araçlar için uygulanacak. Tasarının ilk halinde bu sınır 70 bin TL olarak yer alıyordu.

Bu düzenlemeyle, şu anda vergiyle birlikte fiyatı 170 bin liraya kadar; yılbaşından sonra uygulanacak yeniden değerleme ile fiyatı 195 bin TL'ye kadar olan araçlar alınabilecek.

Maddeyle ilgili konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu yıl bütçede dezavantajlı gruplara ve sosyal devlet uygulamalarına yönelik 50 milyar TL kaynak ayrıldığını, bunun bütçenin yüzde 8, 9'una tekabül ettiğini kaydetti.

Engellilere ÖTV muafiyetinin kötüye kullanılmasıyla ilgili örneklerle karşılaştıklarını ifade eden Ağbal, bunun üzerinden menfaat elde edenlerle ilgili soruşturmaların devam ettiğini belirtti.

Pahalı araçların, ÖTV ödememek için engelli vatandaşların üzerinden alınması gibi "olmaması gereken işlerin yapıldığını gördüklerini" ifade eden Ağbal, ÖTV muafiyetiyle alınan araçlara baktıklarında, pahalı araçların sayısında artış olduğunu gördüklerini anlattı.

Vergisiz fiyatı 90 bin TL'ye kadar olan araç sınırlamasıyla, otomobillerin yüzde 16'sının kapsam dışında kaldığını, yüzde 84'ünün aynen alınmaya devam edileceğini kaydeden Ağbal, yılbaşından sonra yeniden değerleme ile vergili fiyatı 200 bin liraya kadar olan araçların alınabileceğini söyledi.

Muhabir: Alp Özden

[FONT=sans-serif]Naci Ağbal,

[/FONT]
[FONT=sans-serif]Engellilere ÖTV muafiyetinin kötüye kullanılmasıyla ilgili örneklerle karşılaştıklarını ifade eden Ağbal, bunun üzerinden menfaat elde edenlerle ilgili soruşturmaların devam ettiğini belirtti. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Demiş SORUŞTURULMALARI PAYLAŞIN BİZİMLE O ZAMAN HERKESİ NEDEN CEZALANDIRIYORSUNUZ.

[/FONT][FONT=sans-serif]Pahalı araçların, ÖTV ödememek için engelli vatandaşların üzerinden alınması gibi "olmaması gereken işlerin yapıldığını gördüklerini" ifade eden Ağbal, ÖTV muafiyetiyle alınan araçlara baktıklarında, pahalı araçların sayısında artış olduğunu gördüklerini anlattı.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]NE İŞLER YAPILIYORMUŞ ONU SÖYLE ONA GÖRE BİR TEDBİR AL GAZİ VE ENGELLİLERİN SOSYAL HAKKINA NEDEN GİRİYORSUN BENİM AYAĞIMI GERİ BEN ALMAM ZATEN.
[/FONT]

Yapılan en fazla suistimaller şunlar, bu arada ben Maliye Bakanlığı taşra teşkilatında orta düzey yöneticiyim,

Özellikle % 90 üzeri araç alımlarında;

teyze oğluna, emmi oğluna alınan araçlar ve şu meşhur noterden şoför atama olayı varya, işte onun üzerinden gidiyorlar. engelli adına 1.6 bmw alınıyor, hiç ilgisi olmayan birini gidip noterden şoför olarak atayıp aracı o kişinin kullanımına yasal kılıfı hazırlıyorlar, bunun karşılığında da engelli arkadaşıma 5-10 bin tl para verip sonrada sen sağ ben selamet. Karşılaştığımız en sık durum bu Jungle.

Uzaklar, biz burada yasanın çıkmaması için cebelleşirken sen ve senin gibi düşünenlere ben hakkımı helal etmiyorum, Hatta Allah a havale ediyorum. bunun için de bana lütfen mesaj yazma muhattap bile almak istemiyorum.

Söylenecek o kadar çok şey var ki, diyeceğim tek şey;

Eğer ülke engellilerin ötv indirimine kaldıysa bu durum ülke ekonomisinin çöktüğünün ülkenin dibe vurduğunun göstergesidir, gerisi lafı güzaftır

engelli engelliyi kıskanıyor ağa daha ne olsun kalpler kararmışsa yapacak bir şey yok ötv sini öderimde alırım diyenlerede gülünür sadece

UZAKLAR

Bunun suistimali önüne bu şekilde düzenleme il gitmek büyük yanlış. Noterden şoför atamasını iptal edersin 1. derece kan ve sıhhi akrabasından başka kimse kullanamaz, şeklinde düzenleme ve denetimlerle önüne geçilebilir.

sonrasında %90 Engelli yakınlarını takibe al (hepsi devlette ve trafikte kayıt altında) bu şekilde bir durum olursa al arabayı elinden. bu haktanda men et o kişiyi

Devlet kuralı ve denetimini yapamıyor sonra herkesi cezalandırıyor. Yok böyle bir uygulama şekli.

ousenmez

Yok sinirlendirmen için biraz daha büyümen lazım, nasihat ettim sadece. Ama dikkat et öyle klavyenden çıktığı kadar kolay çıkmaz bunların acısı, bi gün çok kötü sürterler burnunu akıllanırsın...

Herkesi bu süreden sonra CİMER'e yazmasını tavsiye ediyorum. Sarı öküzü almalarına az kaldı, 10 yıl sonra bu limit güncellenmez hale gelecek ve böyle bir hakkın olduğu unutulacak tıpkı eskiden araç Muayenelerinin Engellilere ücretsiz olduğu hak kaybı gibi.

Arkadaşlar.Görüyorumki suistimal meselesi, bu başlık altında,fiyat güncellemesine göre daha az konuşuluyor.Milletvekilleri yada iktidar ile yakın ilişki kuranlar ya da engelli dernekleri suistimalin engellenmesine yönelik çözümlerle yada işin sıkı tutulmasına yönelik tavsiyelerle ilgili yerlerle iletişime geçilirse bu engellileri daha samimi ve hakkaniyetli gösterir.Böylece taleplerde bulunulurken daha çok dikkate alınmamızı sağlar.Vatan millet sakarya diyen suyu üfleyerek içen adam hak hukuktan bahseden adam 400 km uzakta yaşayan babasının üzerine aldığı arabaya biniyor.

Oğlumu özel eğitim merkezine götüren kaynanam anlattı.Çok gariban babası olmayan bir engelli çocuk.Annesi demiş ki,arabaya binmeyi çok ama çok seviyor.Amcası oğlumun adına araba aldı ama bir kez,tek bir kez bile bindirmedi diye sitem etmiş.
Böylesi yavşaklara bir ders verilsin artık.

bu ülkede yüzüne tükürsen yarrabbi şükür diyen çoktur. O yüzden burda hakları elinden alındıktan sonra bu tiplerin sevinmesi gayet normal. Ayrıca bu arkadaşıların burda bu kadar konuştuğu kadar taksilerde uygulanan bu ötv indirimine karşı çıkmaya davet ediyorum.Suistimalin en büyüğü orda. Hem ticaret yapacak hemde kar edip 3 sene sonra aracı satacak.

ÖTV?siz ticari araçta büyük kurnazlık! - Ekonomi Haberleri

@karizmatikmen, karar tamamen sizindir, her görüşünüze saygı duyarım. Ben bizzat bu teşkilatın içindeyim, elimiz titreyerek, kalbimiz sızlayarak evrakları imzalamak zorunda kalmak nasıl bir duygu bilirmisiniz? ÖTV muafiyet belgesini engelli kişinin üzerinden halasının damadına vermek nasıl bir duygudur bunu anlayabilirmisiniz? Biraz empati rica ediyorum. Ne yazık ki bunu altını çizerek söylüyorum devlet sosyal devlet olacak, kurunun yanında yaşı yakmayacak. Bizim devletimiz suistimallerin önüne geçemeyince bu uygulamayı hayata soktu ne yazık ki.

Bakın ben vakıf müteveli heyet üyesiyim, gerek yeşil kart yenilemesinde ve gerekse 2022 maaşı güncellemesinde size çok samimiyetimle söylüyorum araç alma için yeterli sağlık şartını taşıyan engelli vatandaşlarımızın üzerinde neredeyse % 60-70 oranında araç kaydı çıkıyor, sonra bu kayıtlara bakıyoruz bu araçların da yarısı lüks dediğimiz araçlar. Yani olumsuz örnek çok fazla. Bu nedenlede bu uygulama hayata geçti. Benimde görüşüm bu yöndedir. Belli bir limite kadar muafiyet ondan sonrası ise vergiye tabi olmalıdır. Dediğim gibi kendi görüşümdür.

kenfat10

bu yavşakları yüzünden durum bu hale geliyor işte bunları cezalandıracaksın.

komisyon tutanakları yayınlanmış. 249 sayfa okuyup bir değerlendirme yazacağım.

SiyahPelerinliAdam

tehdit yani ben 44 yaşındayım burnumu sürttü senin gibi tipler ama gidip yurtdışında doktora yapıp cevabımı verdim faşo sakatfobik tc insanına. daha ne yapabilirsiniz ki bir canımız var gelin onu da alın,

UZAKLAR ve benzer şekilde düşünen arkadaşlar, yazımdaki ilk maddede de yazdığım gibi, bu yeni kısıtlamanın suistimalle hiç hiç hiç hiç hiç bir ilgisi yok. Suistimalden dert yanarsan ona dair çözüm üretirsin. Eve hırsız giriyorsa kapıyı-pencereyi sağlamlaştırmak lazım, içerdeki değerli eşyaların bir kısmını ortadan kaldırmak hiç bir anlam ifade etmez, hatta aptalcadır! Tıpkı bu kısıtlamaya gerekçe olan suistimal mevzuunun anlamsızlığı gibi...

Bu düzenlemenin tek ama tek bir akıllı-mantıklı-adil yanı yoktur. Ne gerekçesi ne de sözde çözümü anlamlıdır. Konu tümüyle engelli haklarına dair saldırı olarak algılanmalı ve tepki verilmelidir.

Bu konuyla ilgili olarak yazdığım ilk yazıyı ve sonra da bu ikinci yazıyı bir kez daha okuyun derim. Daha şimdiye kadar bu argümanlara bir argümanla karşılık verebilen olmadı...

Madde 78 - 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (a) ve (c) alt bentlerinin parantez içi hükümlerinde yer alan "1.600 cm3'ü aşanlar ibaresinden sonra gelmek üzere " “-Diğerleri satırı altında yer alan mallardan matrahı 90.000 TL'yi aşanlar ibaresi ile aynı fıkranın (6) numaralı bendinin köşeli parantez içi hükmünde yer alan "(7) numaralı fıkrası ibaresinden sonra gelmek üzere "kapsamında ithal edilen eşya ve (12) numaralı fıkrasının (a) bendi kapsamında ithal edilen bu Kanuna ekli (II) sayılı listenin 87.03 G.T.İ.P numarasında "-Diğerleri satırı altında yer alan mallardan; motor silindir hacmi 1.600 cm3'ü aşanlar ile matrahı 90.000 TL'yi aşanlar‚ ibaresi eklenmiş ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

Birinci fıkranın; (2) numaralı bendinin (a) ve (c) alt bentleri ile (6) numaralı bendinde yer alan tutarlar her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanır. Hesaplanan tutarın 100 lirayı aşmayan

T B M M
Tutanak Hizmetleri Başkanlığı
İ ncelenmemiş Tutanaktır
Komisyon : Plan ve Bütçe Komisyonu
Tarih : 18/10/2017 Saat : Kayıt: Bütçe Stenograf : Uzman : Sayfa: 171
kesirleri dikkate alınmaz. Bakanlar Kurulu, bu şekilde tespit edilen tutarı %50'sine kadar artırmaya yetkilidir.

Bakın arkadaşlar olaylara olan tepkim belki de bu teşkilatın (Maliye) içinde yönetici sıfatıyla olmamdan kaynaklıdır. Anlatacağım olayda tek kelime abartı ve gerçek dışı beyan yoktur.

Bundan yaklaşık 2 ay kadar önce skoda kodiaqlar piyasaya yeni çıkmış Q7 özentisi içinde olup alamayanlar için çok iyi bir alternatif araba, o zamanlar fiyatı 160 bin TL, benim uzaktan hısım sayılan birisi var, geldi bu konuda benden bilgiler aldı, % 90 üzeri engelli olan bir köylüsü üzerinden araç almak istediğini kendisini de noterden şoför olarak atanacağını bu durumda aracı kullanmasında bir sıkıntı olup olmadığını sordu bana, bende kanunen bu şekilde yapılırsa bir sıkıntı olmadan kullanım hakkına sahip olduğunu söyledim ama dedim bak bu arabanın 5 yıl süresi var eee olur da bu 5 yıl içinde o engelli kişi vefat ederse araba yasal mirascılarına kalır sende ortada kalırsın sonra, kendini riske etme dedim, bana dediği arabanın değeri kadar senet olacağım onlardan bu iş karşılığıda 5 bin lira para vereceğim onlara...
Başka sözüm yok hakim bey.....

merhabalar taner bey bu artışlar her sene olaxcak mı acabaolmazsa sıkıntı

GARO PAYLAN (İstanbul) Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Vallahi ben ağzımı açtım, Sayın Bakan celallendi, bilmiyorum, öyle bir ara verdik ama neyse, umarım hepimiz sakinleşmişizdir.
Şöyle ki: Sayın Bakan, gayrisafi yurt içi hasılaya göre bu sosyal politikaların rakamlarından bahsetmiştik yani Türkiye'de 1,7 evet, 2002'ye göre çok daha iyi bir rakam ama OECD ortalaması da 3,5. Bu sosyal politikalara dezavantajlı gruplara göre bütçe içinde daha büyük kaynaklar ayırmamız lazım. Bunun için de tabii ki, hayra olan politikalarımızı artırmamız lazım özellikle dezavantajlı gruplarla ilgili.

Sayın Bakan, burada da bir sınırlama getiriyorsunuz. Ben de biliyorum, şahit de oldum, gerçekten kötü niyetle kullananlar da var. Bazı engelli arkadaşlarımızı kullanıp tırnak içinde söylüyorum- bu tip, yani kötü niyetli kullananlar var. 1 milyon liralık araba alanlar var ama bunlar için bütün bu kısıtlamayı bu düzeyde yapmak ne kadar doğru, bunu tartışmak istiyorum sizinle. Çünkü, bakın, dezavantajlı durumda olan arkadaşlarımızın belli donanımlarda arabalara ihtiyaçları var. Ben biliyorum, mesela, 1.6'lı motorlu bir araç bunlar için yeterli olmayabiliyor. Diyelim ki, bir panelvana ihtiyaç duyuyorlar ve bu panelvanın belli donanımlara ihtiyaçları var. Bu panelvanların asansöre ihtiyacı olabiliyor, çeşitli aksanlara ve donanımlara ihtiyaçları olabiliyor ve bunlar da ağırlık olarak, yani 2 bin motorlu bir araçla diyelim ki
MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL (Bayburt) Onları alıyor.
GARO PAYLAN (İstanbul) Silindiri kaldırdık mı?
GELİR İDARESİ GRUP BAŞKANI ADEM BİLGİLİ Onlar alınabiliyor Sayın Vekilim. 2.800'e kadar olan panelvanlar alınabiliyor, herhangi bir şey getirmiyoruz.
GARO PAYLAN (İstanbul) Ha, onlarla ilgili 1.6 sınırı yok, peki o zaman.
BAŞKAN Onlarda, özel donanımlı araçlarda herhangi bir sınırlama yok, bunlar sadece binek araçlar üzerinde konuştuğumuz konu.
GARO PAYLAN (İstanbul) Ha, özel donanımlı araçlarda bir sınır yok ÖTV'de.
MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL (Bayburt) Onlar alınabiliyor.
GARO PAYLAN (İstanbul) Tamam o zaman.
Şöyle söyleyeceğim Sayın Bakan: Burada bahsettiğim gibi, d

UZAKLAR

Bu soruna yapılan düzenleme nasıl bir çözüm sunuyor? Artık 250 bin liralık araba alamayan suistimalci 190 bin TL'lik araç alınca ne değişmiş oluyor?

@UZAKLAR

Bastan beri ayni şeyi söylüyoruz ama sen başta açıklama yapmadan bu tasarıyı destekledin. Bizde dedikki suistimal varsa onun önüne geçilsin , cezalandırılsın. Ama sende biliyorsun ki bu tasarıyı hazırlayanlar suistimal engelleme gibi bi düşüncesi yok.

Şimdi bu tasarı geçti suistimalin önüne geçilecek mi ? Hayır tabiki... Adam Mercedes almiycak onun yerine passat alacak yada başka bi şey yine indirimli alabilecek. Sen maliyede çalışıyorum diyorsun, bu tip araba alanların hepsinin listesi bilgisi vardır. Kur bi ekip, hepsini araştırın suçlu olanları en ağır şekilde cezalandırın.
yada bahsettiğiniz olaya sebep maddeyi tamamen kaldırın.

İnan imkanım olsa buna sebep bu maddeleri ilgili kişilerle konuşur maddenin değişmesi yada kaldırılması icin caba gösterirdim.

iyide bu aracı o adamın kullanma yetkisi yokki..Bunu yakalamayan memurdur suçlu...

@OturanBoğa teşekkürler. Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum ama anlayan adam lazım. Tek tek bütün yazıları okuduğunu söyleyen @UZAKLAR nasıl okuduysa hiçbirşey anlamamış. Diyorum ki o elin titreyerek onayladıklarından çok daha onaylayacaksın, sadece tutarı biraz düştü. Ama işin acı yanı gerçek ihtiyaç sahibine artık o araçları hiçbir zaman onaylayamayacaksın.

Ayrıca @UZAKLAR isimli şahıs şehir efsanesi hiçbirimizin şahit olmadığı hakaretler işitmiş. Oysa son derece seviyeli olduğum halde beni lucescunun deyimiyle köpek olarak nitelemiş bir arkadaş. Bir de söz verdi istiyorsanız hemen bırakırım diye ama herkes istedi kendisi inadımıza bırakmadı :)

Bir hakim düşünün, mahkemede sanıpın suçlu olduğuna inanıyor. Laf aralarında ana avrad küfrediyor sonra diyorki ben bunu hakim olarak değil vatandaş olarak söylüyorum ha yanlış anlamayın

Herkesin farklı fikirleri olabilir şahsen ben herkese saygılıyım ama engelli sitesinde engelli haklarının alınması için alaycı bir üslupla kulis yapan, tersini savunan engelliye de köpek yakıştırması yapan bir kişi moderatörlük yapamaz. Utanmadan da hala gelmiş ben şuyum ben buyum diyor.

170000 lik suistimal olmasıyla 250000 lik suistimal olması arasındaki fark bu ülkeyi kurtaracaksa yanmışız biz.

Peki bu aparatla ilgili engelliyi kaxıklayanların suistimalleri kimsenin aklına geliyor mu?200 liralık aparat 2000 tl engelliye geçirilşrken suistimal yapanların önüne geçen var mı?Rant kapısı olmuş

Üst Alt