Başkanım hayırlı günler, Sol kol engelli ve ÖTV muafiyeti bulunan bir engelliyim. Dün komisyonda görüşülen ve kabul edilen ÖTV sınırlaması ile ilgili olarak sizi rahatsız ediyorum. Bu konu ile ilgili suistimaller olduğu doğrudur. % 90 raporlu adına alınan araçlar üzerinde bu suistimallerin olduğu aşikardır. kendisi engelli olup H sınıfı sürücü belgesine sahip olan kişilerin almış olduğu araçlarda bu tip suistimallerin olması imkansızdır. bizim üye olduğumuz bir forumda sol bacak engelli bir arkadaşımız der ki; keşke sol bacağımı verseler de ötv indirimim olmasa. engelli sürücüler için citröen marka araç önerinizi okudum. güzel bir arabadır. ancak bazı özel donanımlar maalesef bu segmentteki araçlarda bulunmuyor. mesela ben sol kol engelliyim. otomatik cam, otomatik vites, far asistanı (uzun far dahil), park sensörü, kendi kendine park, şerit asistanı gibi donanımlar uzuv kaybı olan engelli sürücüler için kolaylık sağlamakta hatta hayat kurtaran özel donanım olmaktadır. sizden talebimiz bu kanun tasarısını yukarıda bahsettiğimiz biçimde güncellemenizdir. % 90 raporlu yakını adına araç alanlardaki 3.dereceye kadar yakını ifadesini 1.derece yakını olarak değiştirebilirsiniz. zaten getirilmiş olan üst limit ile bizim istediğimiz donanımlara sahip araçları almak mümkün olmamaktadırç malumunuz zaten yılbaşında tüm araçlara zam gelmekte ve segment oalrak yine ir alt segmente mahkum edilmekteyiz. Saygılarımla.
ben bunu yazdım whatsapp tan
umarım numara doğrudur.
akp izmir millet vekili nükhet hotar 0 532 4319323
akp manisa millet vekili recai berber (plan ve bütçe komisyonu eski başkanı-Süreyya bey bunun yardımcısı idi öncden) 0 533 7433880