Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

Bülent Bey, yorumunuz ve paylaşımınız için teşekkür ederim. Çok güzel olmuş. Metni paylaşmak isterim. İzniniz olur mu?

nJj0Oa.jpg
Ben yazdım arkadaşlar.

@muammer07 Tutanaklar için teşekkürler.

Engellilerin ÖTV hakkı ile ilgili tartışmalar sayfa 169 - 198 arasında yer almaktadır.

Bilginize..

Son düzenleme:
Tutanaklardan alıntıdır - Sayfa 195

..................

BİHLUN TAMAYLIGİL (İstanbul): Hayır, bu yaptığınız düzenlemeyle nekadar tasarruf elde edeceksiniz?

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI GELİR İDARESİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ ADEM BİLGİLİ: Herhangi bir gelir elde etmeyeceğiz yani burada şöyle: Vazgeçtiğimiz gelirde de bir azalma olmayacak yani bütçeye bir şey gelmeyecek, bu sınırlamadan dolayı 170 bin liranın altında bir araba alınacak. Dolayısıyla bütçeye bir gelir etkisi veya gider etkisi olmayacak.

...........................

Bütçeye bir etkisi olmayacak, ayrıca suistimallerin de önüne tam olarak geçilemeyecek..

Bu nasıl bir mantık ya ?

Son düzenleme:
Arkadaşlar az önce plan ve bütçe komisyonu başkanı süreyya bey aradı. Özel donanımlı araçlarda sınır yok dedi. Özellikle sordum otomatik vites te özel donanım sayılıyor bunda da sınır yok mu dedim. Yok dedi. Emin misiniz kanun maddesinde böyle bir ibare yok dedim. Komisyona gireceği için bu kadar konuşabildi. Whatsapp çok etkili oldu.whatsapptan da yazdı. Arkadaşlar özel donanımlı araçlarda sınır yok demiş.

Sizler de arayın süreyya beyi ve özellikle sorun otomatik vites olsun başka konu olsun. Kanun maddesini açık hale getirsinler. Yoksa uygulama tebliği beklemek zorunda kalırız birde

Taner bey, ama bakanın özel donanımlı araçlardan kasteddiği panelvan tipi, asansör filan monte edilen araçlardı. Tutağın ilgili kısmını satır satır okudum. Donanımlı binek tipi araçlara sınır getirildiği anlamına geliyor bakanın bu söyledikleri.

Evet bende okudum tutanakta bunu. Özellikle sordum 1.6 motor otomatik vites diye. Ama net bir cevap alamadım. Zaten kanun metninde de böyle bir ibare yok. 1.6 sınırı olan engelli araçlarına üst sınır getirildi. Başkan da dünyadan bi haber işte

Suistimal i yapanlar her zamanki gibi biz engellilerin hakkını yedi.

Devletimiz bu suistimal i yapanlara çiddi cezalar vereceklerine

bizim gibi yaralı bu kadar derdimizin içinde engellerimizi düzeltmenin peşinde yıllarca koşmaktan bitkin yorgun düştügümüz halde cezayı yine bizlere kesti

ben bu hakkımı yiyenlere suistimal edenlere ahirette hakkımı helal etmeyip hesap soracam

Yazdım bende whatsapp tan. Inşallah etkili oluruz da başkalarının cezasını bizler çekmeyiz.

Taner Bey bugün arama fırsatım olmadı zaten whatsupp yok bende ancak yarın bütün numaraları arayacağım.. Bu uğraşlarınız için bizim teşekkür etmek ve mahcup olmak dışında elimizden birşey gelmiyor. Ancak size dua ediyorum mükafatını Allah versin olmaz işleriniz olsun. İnanamadım bir an:)

3 yıldır süremin dolmasını bekliyordum ocak 29.2018 dolacaktı engelli oglum cok istiyordu mercedesi ne pahasına olursa olsun alacaktım sürem dolunca oglum için alacaktım 2 ay kaldıydı bu içgüzarların bunu kullananların yüzünden bizim başımız yandı alan aldı sata sattı
oglum 16 yıldır hastanelerde yawwwww allah belalarını versin bu usulsüz yapanların

olan bize oldu

kaptan tito

Hangi modeli almayı düşünüyorsunuz belki yeni yılda c180 baz donanım olabilir çok zam gelmezse :( Meseleyi Mercedes sanıyorlar oysa ki siz sadece oğlunuzu mutlu etmek istiyorsunuz İnşallah nasip olur üzüldüm gerçekten

cok samimi söylüyorum ben dünyamdan yıllar önce vazgetim oglum istiyordu benim dünyada gözüm yok yeterki oglum iyileşsin allah bunların belalarını versin cocugumun hayalini ellerinden aldılar.

cok üzüldüm cok şimdi ben ne diyecek dünyaya değişmedigim ogluma

bu usulsüzlük yapanlararın allah bin bin belasını versin onlar aldı alacaklarını

Arkadaşlar bir sürü mesaj okudum herkes birbirini suçluyor. Bu usulsüz bu usullü. Kimse asıl usulsüzlüğü görmüyor. 100000₺ lik araca 230000 vergi yüklemeleri usule uygun oluyorda, holdinglerin milyarlarca liralık vergilerini affetmek usulden oluyorda bu vergilerden kaçmaya öalışan orta ve dar gelirli vatandaşın aldığı araç usulsüz.

bana verilen hakkımı engeli olmayıpta başkasının engeliyle alıp binen usulsüzlük yapmıştır.

benim hakkımı hakkı olmadan kullandı

allahım o usulsüzlük yapanlara bizi düsünmeden bizim hakkımızı kullananlara gercek engellri versinde bizim yasadıklarımızı yasasınlar insallah

ben ogluma ne diyecem şimdi onu düşünüyorum.bana inanmaz bilmezki kanunu babam almadı diyecek beni kandırdı diyecek ben beddua etmimimde kim etsin arkadaslar

oturduğum sitede 2 adet engelli park yeri var.ve sitedeki tek engelli benim.bir tane bayan var o da engelli ve onun üzerine kocası araç almış ve kocası araç kullanıyor.

geçen sene aracımı engelli park alanından birisine park ettim.diğer tarafa ise engelli olmadığı halde başka bir duyarsızın birisi aracını park etmiş.karısının engelli aracını kullanan komşumuz geldiğinde engelli park alanının işgal edildiğini görür görmez site yöneticisi olmasına,benim gerçek bir engelli olduğumu bilmesine rağmen beni arayıp aracını ordan çek orası bana ait dedi.şimdi bu olay aslında bizim ötv sıkıntımızın asıl kaynağı.

KAPTANtito mesaj gönderip ,kulis çalışmalarına devam ediyoruz, ama olurda bir değişiklik olmazsa. Çoçuğunuz mutlu olacaksa a 180 ve a 200 mercedesleri sanırım 2018 deki limitler içinde alabilirsiniz. Onun üstüne yetmez limit zaten.

Bakan takmış engelliye bide verilen rakam önerisine yuh uçma der gibi...Ulan derim altınızdaki makam araçları ne olcak...

anladığım kadarıyla özel tertibatlı araçlarda bir kısıtlama yok, tutanaklarda geçmese de sanırım H sınıfı ehliyetlilerde yok kısıtlama,
konuşmalarda çok açık değil ama görünen o

@ousenmez

Tşk ederim sayın arkadasım

Benim derdim şu. Ben ogluma soz verdım gittik bindik . Ögretmenine ve sevdigi insanlara babam bana mercedes c 200 aiacak dıyıp her gordugunde babam bana bundan alacak dıyık hep gununu soruyor

Ben şımdı ne diyecem ne b..... yicem nasıl ikna edecem. Elim kolum baglandı Ben araba pesınde degılm keske soz vermeseydım cok uzulecek ve ben bıttıgım amdır zaten 16 yıldır bıtıgım o uzuldunmu dunya duruyor ne b.... k yıyecem ben basıma agrılar gırıyor

Süreyya beye ısrarla sordum net bir cevap alamıyorum o da bilmiyor zaten. Ama maddede h sınıfı ehliyet diye bir ayrım yok maalesef. Herkes için geçerli. Aramaya ve mesaj yazmaya devam lütfen.

Arkadaşlar merhaba, siteye yeni üye oldum. Araştırma yaparken tesadüfen karşılaştım. Tanışma bölümünde kendimi en kısa zamanda tanıtacağım.

Süreyya beye ben de whatsapptan ulaştım. Anında yanıt verdi. Donanımlı araçlarda bir sıkıntı yok dedi. Ben de tanerbudak arkadaşım gibi konuya çok vakıf olmadığını düşünüyorum. Zira tutanaklarda bununla ilgilibir madde yer almamaktadır.

Yazılanları okudum. Öncelikle tanerbudak arkadaşımıza ve yasaya karşı çareler üreten tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Artık yanınızda bir kişi daha var. Olumsuz görüş bildiren arkadaşlara da bir selam çakıyorum. Kırıcı olmamak şartıyla tartışmak ve çeşitlilik güzeldir.

Sadece ilgili kişilere mail attığını iddia eden arkadaşımızı şiddetle kınıyorum. Suistimal eden kişilerin bir an evvel tespit edilmesini ve benim gibi H sinıfı ehliyeti olanlara ve gerçekten amacına uygun olarak kullanan %90 ve üstü engeli olan araç sahiplerine haklarımızı kaybetmeyeceğimizin umudunu taşıdığımı belirtmek istiyorum.

Donanımlı demeyin, elden tertibatlı araçlar diyin. En başta dedim, hiç birinin maddelerden ve konudan bi Haberler. Hazırlayan ilgili danışman, uzman, yardımcı kimse artık kulak dolma bilgilerle hazırlayıp sunmuşlar taslağı. İns aklı başında biri adam akıllı dinleyip ortak bi karar alırlar.

Bide mercedese binince olay bitmiyor ki, bakımları falan dünya parası , bide benzinli falan alırsanız cüzdanı somurur resmen.

Sureyya bey ya gecistirmek için donamimlilarda kısıtlama yok diyor ya da gerçekten kısıtlama yok. Sonucta siz israrla sorarken emin bir sekilde kisitlama yok niye desin ki ?

mamijunior söylediğiniz gibi tertibatlı dedim, kendisi yanıt verirken donanımlı dedi. Artık ne anladı, neye göre yanıt verdi tam bir muamma. Yüklenelim arkadaşlar daha fazla.

arkadaşlar merhaba siz hala anlamadınız mı almanya ile ilişkilerimiz kötü kaliteli arabaları almanlar yapıyor onların önünü kesmek için alınmasını engellemek için yapılan bir müdahale gibi geldi bana..citroen gibi peugeot gibi araçlar fransızların arabaları oraya yönlendirmeye çalışılıyoruz.

Üst Alt