Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

@yukcells, ya polemiğe girmeyeyim diyorum, gene ateş ediyorsun, ben dedim ki ilk ateş eden olmadım, siz bana "[FONT=sans-serif]polemiğe ve tartışmaya giremeyecek kadar cahilsin. Sen benim cümlelerimden kaçacak delik ararsın"[/FONT] dediniz, (ben neyim de delik arayacağım, fare mi demek istediniz), yoksa ben çok mu evhamlıyım.

Sonra "[FONT=sans-serif]Anladım ki kuşta bile içgüdüsel bir akıl var sende o da yok"[/FONT], bunun türkçe mealini izah edermisiniz, yani sen bunları bana deme hakkına sahipsin ben susmalıyım öyle mi. Daha sonra dedim ben moderatörlüğü bırakabilirim, şu anda diyorum

@OturanBoğa alın bu görevi benden, ben sözümün arkasındayım. Sen mutlu ol yeterki @yukcells biz zamanında ideallerimiz uğruna sevdiğimiz kızı bırakmışız moderatörlük ne olaki, arkadaşım haddini bilecek herkes ilk ateş eden olmayacak, sabırla dinlemeyi hakaret etmeden küçük görmeden adam gibi tartışmayı öğreneceksin, cebindeki servet bu gününü kurtarır, beyninde olan geleceği. Bu nedenle duracaksın bi düşüneceksin sonra yazacaksın, siz bana bu benzetmeleri yapmadan benim kimseye en ufak bir sataşmam dahi olmadı, sabırda bir yere kadar. Ayrıca diyorsun ki kim hakaret etti, @fatih1980' in yazdıklarını unutmayın.

komisyon tutanaklarında maliye bakanı naci ağbal'ın bir sözü dikkatimi çekti. özel donanımlı araçlarda bu kısıt uygulanmayacak diyor. bir soruya cevabında. engelli sürücülerin aldığı araçlar da özel donanımlı değil mi zaten :) ben bu sonucu çıkardım burdan.

Ben de tutanakları okudum. Hiç kimse kabul etmemiş görünürken nasıl geçti komisyondan anlamadım

Engelli araçlarındaki ÖTV muafiyeti sınır fiyatı belirlendi

Engelliler için ÖTV muafiyeti, vergisiz fiyatı 90 bin TL'yi geçmeyen araçlar için uygulanacak

Kimse uygun görmemiş lakin oy çokluğuyla ben yaptım olacak deyip kabul ettirmişler :(

komisyon tutanaklarının tamamını okudum. mhp,chp,hdp hepsi karşı koymuş. lüks araç alan %90 raporlular için özellikle sıkı denetim getirilsin diye diretmişler. musa çam kendisine whatsapp tan gelen yüzlerce mesaj olduğunu söylemiş. komisyon başkanı bana gelen hiçbir mesaj yok demiş. (sen bi numaranı ver gör a... ) netice itibari ile bu konu ile ilgili gündem oluşturulur ise geri çekilebilir gibi bir algı oluştu bende. maliye bakanı bu sınırın bütçeye herhangi bir getirisi veya götürüsü yok diyor. komedi ya resmen. ama tutanaklarda bir de şu dikaktimi çekti. 6 bin civarındaki gazilere sınır getirilmesin diye çok baskı uygulanmış. onlar kadar sesimiz çıkmıyor demek ki.

komisyonda 25 akp 15 diğer parti üyesi var. çoğunluk akp olduğu için her madde ister istemez kabul ediliyor. ama genel kurul aşaması var, cumhurbaşkanı aşaması var, yargı aşaması var, anayasa mahkemesi aşaması var. benim tahminimce anayasa mahkemesine kadar gider ise bu iş anayasa mahkemesi iptal edecektir bu maddeyi.

Şurdan yola çıkılarak bir yere varılamaz, “Engelliler Mercedes Bmw alıyorlar”. Bunu çok çok yetkili bir ağızdan duyduğum için böyle rahat konuşuyorum. Ya adamın eli yok, kolu yok, bacağı yok, hayatı sağlam bir insana göre yarım hatta çeyrek, sen kalkmışsın “Şuna biniyor buna biniyor!” diyebiliyorsun. İnsaf! Porsche Panamera nın 1.6 motoru üretilse ve onu alsak ne yazar... Bize kaybettiklerimizin tek bir tanesini bu materyaller geri verebilir mi?

Sadece zor olan yaşamlarımızı kolaylaştırmamıza destek olur ve belki bir nebze mutsuzluğumuzun giderilmesine katkısı olur hepsi bu. O yüzden uğraşmayın efendiler markayla modelle. Eğer bu konu suistimal ediliyor ve çözüm aranıyorsa tek çözüm şudur, H sınıfı ehliyetliler istediği 1.6 aracı eskisi gibi alacak; %90 ve üzeri engellilerin araçlarını kullanmaya sadece 1. derece akrabalar (anası, babası, eşi, çocukları) yetkili olacak ve kesinlikle aynı ilde ikamet zorunluluğu bulunacak. Hepsi bu...

Bu yasayı çıkaranlar hadi bi halt ettiniz bari bir istisna koyup 170 üzeri araç alacak olanlara ötv farkını vererek istediği aracı alma özgürlüğü sunsaydınız Atıyorum alacağım araç 171 bin olursa biz o racı hiç alamıyacağız mesela

UZAKLAR en büyük idealist başarısını kız arkadaşından ayrılmak olarak gören birine başka bir cevabım yok. Fakat bayağıda evhamlymışsın. Kaçacak delikten fare asla aklıma gelmezdi. Fakat ben bunları senin fikirlerimi es geçip şahsıma yaptığın eleştirilere istinaden yazmıştım. Madem sözünde duramıyor, polemiğe de girmek istemiyorsun şu yazılanları bir daha oku. Belki çok zorlarsan ne demek istediğimizi anlarsın.

yukcells, bak bu söz fatih1980 tarafından bana hitaben yazılmıştır, site kuralı gereği çöpe taşıdım. Belki gözden kaçırdın belkide işine gelmedi. "[FONT=sans-serif]Burada yasa cıksın dıye götünü başını yırtan ibnelere yazıyorum ya kanı bozuk ne oldugunuz bellı değil yada gerisini siz düşünün anlarsınız ne demek ıstedıgımı"
Bu çok etik ve hakaret, küfür içermeyen bir yazı değil mi???[/FONT]

Özgür&özgür çözüm önerilerinin hepsini komisyonda chp,hdp ve mhp li vekiller söylemişler. bu madde görüşmelerinde sanırım kavga çıkmıştı. daha sonra başkan yemek molası verdi. bakan çok sinirlenmişti. ben hala bu maddenin geri çekilebileceğini düşünüyorum. bimer, cimer yazmaya devam edelim. milletvekillerine mail atalım.

Bu yasa her durumuda gerekçesi ile uyumsuz ve amacına uygun değildir. tanerbudak ın da dediği gibi daha aşamalar var. Ama bizi bu aşamalara kim götürecek emin değilim. Bu yasa çıkarsa ve mahkemeye götüren bir Allah'ın kulu çıkmazsa şaşırmam.

Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın yemin ediyorum benim o yüksek tutarlı araçları alacak durumum şu anda kesinlikle yok. Şu an bir Megane arabam var. Almak istediğim beğendiğim araç için de şu an verilen limitler yeterli. Hiçbir şahsi sıkıntım yok. Fakat böyle bakmamalıyız, bu bir hak ihlalidir. Bu keyfi ve haksız bir uygulamadır. Engelli haklarına aykırıdır, insanlık Onuruna yakışmayan bir karardır. Bu nedenle durumumuz ne olursa olsun birlik olmalı ve sonuna kadar savunmalıyız.

OturanBoğa

Hiç birşey değişmiyor Suistimalci bu sefer 2000TL verecek engelli ailesine gidecek 190binik araç alacak.

@yukcells sana katılıyorum. benimde hyundai İ30 aracım var ve 3,5 yıl sonra sürem doluyor. ancak bugünkü fiyatlara baktığımızda şimdiki fiyatlar ile almak istediğim araç getirilen limit dahilinde ve alabileceğim. ancak 3,5 yıl sonra aracın fiyatı ne olur ötv limiti ne olur onu Allah bilir.

Getirilen madde de bakanlar kurulu arttırılan tutarı %50 arttırmaya yetkilidir denmekte. yani bu oran yükseltilebilirde her yıl. ama bu bir hak kaybıdır. yarın öbürgün engelli kimlik kartlarını iptal ediyorum derlerse ne yapacağız. dediğin gibi iş anayasa mahkemesine gider ise kim dava açacak. birlik olamıyoruz bir türlü. herkes fikrini beyan edebilir ama en azından karşı durmamak lazım. suistimal yyok mu var bunu hepimiz kabul ediyoruz. ama kurunun yanında bizlerin de yanmasını kabullenmiyoruz asla. Mustafa Elitaş a sabah tekrar yazdım bakalım dönüş sağlayacak mı. olmazsa arayıp konuşacağım.

her engelli aracı özel donanımlı değil.mesela böbrek yetmezliği olan bir kişi ötv indiriminden araç alıyor.fabrikadan çıktığı gibi orjinal.tertibatsız.ama ortopedik engeli olup tertibatlı araç alanlar var işte bu kişiler sınırlandırmaya girmeyecekmiş anladığım kadarıyla.çünkü bu aracı sadece kendisi sürebiliyor.gerçi bununla ilgilide yeni düzenlemeler var.sonuç olarak aracında sonradan takılan tertibat varsa 90000 tl sınırı yok.eğer anne baba çocuk gibi akrabalrın üzerine alınan araba almak istiyorsan 90000 sınırı var.

Vergisiz 90 bin TL sınırının yanı sıra ayrıca 1600 santimetreküpü motor hacmini aşmayan araçlar engelli aracı olarak ÖTV muafiyeti kapsamında alınabilecek. Daha önce 70 bin TL olan sınır 90'bine çıkarılmış oldu.

2018 Yılı itibarıyla ne kadarlık engelli aracı alınabilecek?

2017 yılı itibarıyla 170 bin TL'ye kadar olan engelli araçları alınabilirken, 2018 yılı itibarıyla 195 bin TL'ye kadar olan araçlar alınabilecek ve ÖTV muafiyetinden faydalanabilecek. NOKTA

Ekoltr öyle bir ayrım sözkonusu değil kanun maddesinde. olsa iyi olurdu ama yok. tüm araçları kapsıyor bu sınır maalesef. 1.6 binek araçların tamamı maksimum 170.000 tl bu yıl. gelecek yıl da 195.000 tl

@UZAKLAR beni başka bir kişinin sarfettiği sözlerle neden etiketliyorsun. Kötü söz sahibini bağlar, tıpkı senin köpek yakıştırman gibi. Ben ilgili kişiyi tanımam etmem, ne söz sarfetmişse kendisi ile konuş.

Ayrıca, burda herhangi bir üye herhangi bir zamanda küfür etme, kötü söz söyleme riskine sahip. Sen moderatörsen senin görevinde küfürlü silmek, gerekirse üyeyi engellemek. Ama sen sıradan bir üye değilsen bir başkasının kötü sözüne yaslanıp moderatör olarak bir kişiye köpek yakıştırması yapamazsın. Yaparsan da ondan sonra böyle kimse seni moderatörlüğe yakıştırmaz.

Polemiğe girmek istemiyorum deyip sürekli engelliler arasında hezeyan oluşturuyorsun. Analiz etmeden fikir sahibisin. Lütfen sus, bari bu sözünde dır polemiğe girme. Biz de gerçek gündemimizde konuşalım. Lütfen, insanlar sıkıldı tartışmadan

Yeniden değerleme oranı hakkında net bilgi sahibi olan var mı? Ne zaman ve kim tarafından belirleniyor? Ne zaman ve ne şekilde yürürlüğe giriyor? 2018 yılından itibaren derken, 01.01.2018 sabahı alınabilecek araçlar için fiyat otomatik olarak 195.000 tl olacak mı yoksa bir süreç mi takip edilecek? Lütfen bilgi sahibi arkadaşlar bizleri bilgilendirsin.

Özgür&özgür

O şekilde otomatiğe bağlayacaklarını sanmıyorum, yine kanunda değişiklik yoluyla üst oran belirlenecektir diye düşünüyorum.

MUSA ÇAM (İzmir) Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Yani sözün bittiği yerdeyiz gerçekten. Milletvekillerinin aşağıda yedikleri yemekten, bindikleri araçlara, gidiş gelişleri dâhil olmak üzere sürekli kamuoyunda konuşulan bir konu. İstismar ediliyor, haksızlık yapılıyor milletvekillerine karşı, bunu hep dile getiriyoruz yani. Şimdi, burada da engelli arkadaşlarımızla ilgili bir düzenleme yapılıyor. Verilmiş bir hakkı alıyoruz. Eğer hiç verilmemiş olsaydı bu konuşulabilirdi ama bugüne kadar kullanılmış bir hakka şimdi bir sınırlama getiriyoruz. Bu, işin kötü tarafı. Evet, doğrudur, suistimal eden insanlar vardır, hiç itirazım yok. Suistimal edenleri takip etmek devletin görevidir. O kadar memurumuz var, görevlimiz var. Birtakım kıstaslar, birtakım kriterler getirilebilir ama sadece suistimal ediliyor diye 1600'le sınırlamak ve 90 bin lirayla sınırlamak gerçekten vicdani değildir. Dışarıda bunun spekülasyonu çok yapılacaktır. Hepimize, AKP milletvekilleri dâhil olmak üzere binlerce mesaj geliyor arkadaşlar. On gündür telefonlarımıza, Whatsap'lara ve mesajlara gelen onlarca mesaj var Sayın Başkanım, size de geliyor bu mesajlar yani.

BAŞKAN Bana hiç gelmedi bu konuyla ilgili.

MUSA ÇAM (İzmir) Telefonumuzda duruyor. Yani karşı tarafta arkadaşlar desin ki: Bize gelmiyor. Söyleyecek bir sözüm yok yani. Yüzlerce mesaj var arkadaşlar, telefonlar burada.

Bugun gidip araba alıyorum desem bu yeni kanuna göre mi degerlendirmeye alinacak yoksa resmi gazetedir c.baskanidir onlarinmi onayı beklenecek?Önümüzdeki hafta işlem baslatacagım cünkü

UnFeeLinq 15 SAYFA DEĞİL SON 2 SAYFAYI OKUSAN GÖRÜRSÜN SON DURUMU KARDEŞİM.

Özgür&özgür yeniden değerleme oranı her yıl ekonomik göstergeler ışığında maliye bakanlığı tarafından belirleniyor. ve bu madde ile ilgili olarak her yıl otomatik olarak zam yapılacak. MTV de de aynı durum vardır. bu yıl normal zam %15 olacaktı %25 e çıkardılar ya. o %15 lik zam yeniden değerleme oranı oluyor ve her yıl otomatik olarak yansıyor.

maliye bakanı naci ağbal komisyon tutanaklarında özel donanım araç alan engellilere kısıtlama yok dedi.

o 2.800 cc motor hacmine sahip panelvanlar için geçerli. o söylemi benimde dikkatimi çekti ama kanun maddesine yansıyanherhangi birşey yok. sonuç olarak engelliler 1.6 cc ve vergisiz fiyatı 90.000 tl olan araçları alabilecek. yılbaşından sonra da %15 zam gelecek. bu kadar yani.

Sevgili tanerbudak ,
Mustafa Elitaşla görüşürsen şunu söylemek lazım, bu şekilde suistimal engellenmiyor.
Suistimal şoför tayin etme ile oluyorsa ona kısıtlama getirilmeli.
Yoksa istersen sınırı 100 bin TL yap, boş...

Üst Alt