Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

yukcells %5 e düşme gibi bir değişiklik ben okumadım. %10 devam ediyor diye biliyorum. ama bu konuyu fazla dallandırıp budaklandırmamak lazım. yoksa bundan da oluruz :))))

Arkadaşlar bu durumun tek suçlusu yine bizleriz. Bu torba yasada müftülere nikah kıyma yetkisi de vardı mesela. 'Sevişirim Evlenmem, hamile kalırım evlenmem' diyen bir grup var biliyorsunuz. ve bu grup gittiler meclis önünde bu müftülerin nikah kıyması durumunu protesto ettiler. topu topu 20-30 kişiydiler ve bunlar haber oldular. Bizler ise burdan oturup şu olsun bu olsun dedik sadece. Genel Kurul görüşmeleri sırasında meclis önüne gidilip bir gösteri yapılmalı bence. Bunu da site yönetimi organize etsin artık.

Sevişim evlenmem hamile kalırum evlenmem diyen bir grup göremedim.Sen nerden uyduruyon bu söylemi.O insanların neden orda olduğunu herkes biliyor.Bu haklı eylemi böyle saçma sapan bir söylem uydurarak ne saçmalıyorsun sen.Ülkenin derdi nikah memurumuydu?Bu kadar dert varken ne engellinin aracıdır dert ne de müftünün kıyacağı nikahtır.

yasa geçti :mad:
[FONT=&quot]Engelliler için ÖTV muafiyeti, önergeyle düzenlenen maddeyle, motor hacmi 1600 santimetreküpü aşmayan ve vergisiz fiyatı 90 bin TL'yi geçmeyen araçlar için uygulanacak. Tasarının ilk halinde bu sınır 70 bin TL olarak yer alıyordu. Bu düzenlemeyle, şu anda vergiyle birlikte fiyatı 170 bin liraya kadar; yılbaşından sonra uygulanacak yeniden değerleme ile fiyatı 195 bin TL'ye kadar olan araçlar alınabilecek.[/FONT]

ÖTV tasarısı onaylandı

:mad:
[FONT=&quot]Engelliler için ÖTV muafiyeti, önergeyle düzenlenen maddeyle, motor hacmi 1600 santimetreküpü aşmayan ve vergisiz fiyatı 90 bin TL'yi geçmeyen araçlar için uygulanacak. Tasarının ilk halinde bu sınır 70 bin TL olarak yer alıyordu. Bu düzenlemeyle, şu anda vergiyle birlikte fiyatı 170 bin liraya kadar; yılbaşından sonra uygulanacak yeniden değerleme ile fiyatı 195 bin TL'ye kadar olan araçlar alınabilecek.[/FONT]

biraz Tv izlersen görürsün o grubu. ben gördüm aynı tiplar ordaydı. ayrıca müftünün veya öğretmenin nikah kıymasında ben hiçbir sakınca görmüyorum. önemli olan resmi nikah mı ona bakarım. ha evlendşrme memuru ha polis ha savcı ha da müftü ne var bunda.

Tasarıda bu şekilde düzenleme yapıldı sanırım henüz onaylanmadı. Hala bir şansımız daha olabilir.

Arkadaşlar hak verilmez alınır biliyorsunuz. burada ne kadar yazsak boş. ancak genel kurul da görüşülürken bu madde yine çok tartışma çıkarır. ancak medyaya yansımaması çok üzücü bu konunun. sakatlar derneği konfederasyonu en azından medyaya bu durumu anlatıp gündem oluşturabilirdi.

Hayırlı uğurlu olsun :)
Artık engelli kişinin adına lüks araç alıp rant sağlamak yok.
Vergisiz fiyatı 90.000 tl yapmışlar :(
Keşke vergisiz fiyatı 70.000 tl sınırı olsaydı daha iyi olurdu.

benim dikkatimi çeken nokta "hiç bir vergi ödenmeyecek" dedi başbakan. ama hiç inanmadım nedense. KDV den vazgeçmezler

OturanBoğa Koyun adaylığınızı sizi meclise sokalım.Bağımsız parti farketmez.Yeterki görüşlerinizi duyurun.Mecliste 1 kişi yok sizin konu başlığında yazdıklarınızı söyleyecek.!

arkadaşlar 2017 yılı nerdeyse bitti.bu yasa 1 aya çıkmaz.daha cumhurbaşkanı onaylayacak resmi gazete falan.2017 yılı için 170 bin derken 1 ay içinmi bunu yapıyorlar şimdiden 195 bin neden değil.

bir sınırlama olması doğru bence de. ama bu şekilde olmamalıydı. kurunun yanında yaş ta yandı. suistimal eden grup belli o gruba bir sınırlama getirebilirlerdi mesela. sıkı denetim olabilirdi. bakan açıklamasında bu suistimaller ile ilgili soruşturmalar sürüyor diyor. madem soruşturabiliyorsun o zaman tedbirini baştan al kardeşim.

tanerbudak galiba haklısın. Olur ya mahalle bakkalından deftere yazdırıp aldığımızı duyarlarsa ona da bir sınırlandırma getirebilirler. Bunlardan herşey beklenir. Ama bütün bunlara rağmen itibardan tasarruf etmiyorlar ya bir tek ordan gönlümü alıyorlar!

Tutanaklar hala yayınlanmadı. Orada görmemiz lazım kim ne demiş, neyi nasıl savunmuş. Fakat şu kısmı gerçek ki hükümetimiz bu konuda suistimal olduğunu kabul etti. Peki suistimallerin engellenmesi için birşey yapıldı mı? Hayır, hiçbirşey yapılmadı. Sadece suistimalin tutarı belirlendi. 170 bin liraya kadar suistimal edebilirsin, 170 bin liradan fazla suistimal edemezsin. Bakan diyorki, suistimal edildiğini tespit ettik soruşturma sürdürülüyor. Eee demekki bunları tespit edebiliyorsun, sorup soruşturabiliyorsun da. Peki o halde suistimal etmeyenden ne istiyorsun??

Ben suistimallerin engellenmesi için yasa yapılmasını istiyorum kardeşim. Engellinin hakkını yiyenlerin engellenmesini istiyorum. Madem bu kadar hassassınız neden bunu yapmıyorsunuz?

Ekoltr bu durum benim de kafamı kurcalıyor. 1 ay için mi bu fiyat belirlendi yani. bu tutarı 2018 için uygulamaya kalkarlar ise çok kötü. ama ne olursa olsun genel kurul da baskı olmalı. medyaya yansımalı bu konu. meclise gidilmeli.

başbakan incelemedem rasgele konuşuyo galiba

hiç bir vergi ödenmeden araç alınacak diye konuştu televizyonda.

dalga mı geçiyorlar

Bizler, milletvekillerini haklarımızı koruması için seçiyoruz, onlar ise haklarımızı kısıtlıyorlar. Kendileri lüks araçlarda gezmeyi biliyorlar. Bunlar, seçim zamanında gelip bizden oy isteyecekler elbette o zaman görüşeceğiz.
Bir de bunu destekleyenler var hayretle yazdıklarınızı okuyorum. Bu kısıtlamayı savunanlar, muhtemelen bu iş karşılığında para alıyorlar diye düşünüyorum.

zed

[FONT=-apple-system]yasayı savunanların bir derdi yokki aracını yeni almış belki 5 sene sonra değiştirecek."O zamana kadar da kim öle kim kala" ortalığı karıştırayım da keyfime bakayım diye düşünüyorlar belkide.. 5 sene sonrasını düşünebilse zaten desteklemez bu yasayı...

[/FONT]Hatırladıgım kadarıyla Rahmetli Ecevit'de başbakanlığının son günlerinde ekonomiyi canlandırmak adına engellilerin üçretsiz ulaşım kartlarına göz dikmişti..

az önce Zekeriya Temizel aradı beni. dün akşam aramıştım açmamıştı çünkü. konuştum. iktidar adamlar sonuçta ne derlerse o oluyor dedi. ama genel kurul da bir önerge ile arttırılabilir sınır dedi. devlete para lazım da tasarruf edecek yer mi kalmadı da engellinin hakkına göz diktiler dedim ben de. biz elimizden geleni yaptık dedi.

Genel Kurul tarihi belli mi? Ne zaman gerçekleşecek bilginiz var mı?

Bu kararı memnuniyetle karşılayan ve çok iyi olmuş diyen üyelerin üyeliklerini iptal edelim bence!!!

genel kurul belli değil ama komisyon görüşmeleri bugün bitirilmeye çalışılıyor sanırım. haftaya genel kurula gelkir diye düşünüyorum. 1 hafta orda sürse ay sonu en geç cumhurbaşkanına gider. tayyip bir kıyak yapar mı son dakikada diye düşünmüyor değilim hani!!!

tanerbudak merhaba ay sonu kabul edilmez umarim . Sadece 1 ay icin mi yoksa 1 ocakdan itibaren mi gecerli olur sizce��

kasımda cumhurbaşkanı onaylar ise bu yıl için geçerli olur. resmi gazetede yayınlandığı gün yürürlüğe girecek madde çünkü. bu yıl yürürlüğe girmesi iyi aslında ki 2018 de 195.000 TL ye çıksın. yoksa 1 yıl kaybettirriler bize fiyat artışı konusunda.

5 yıl fiyatı güncellemesi olmazsa zaten bu hakkıda kaybederiz demektir.

Üst Alt