Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

Abartmamak lazım bakanları altı üstü bizim gibi bir insan biraz siyasette eskiyse birazda göze girdiyse bakan oluyorlar ama emin olun çoğu konulara vakıf değil konuya hakim olmak için brifing toplantı vs yapacağı yerde siyasi eleman gibi geziyorlar. Sigortalar pahalı serbest tarifeyi kötü kullanıyorlar diye kısa bir görüşme imkanınız oldu sesinden belliydi bıkmış artık. Bunlardan o kadar çok boş ve gereksiz şeyler isteniyorki adamlar hayattan bıkıyorlar. Çoğuda tek başına bi işi kotaracak güçte bilgide değil.

Limonata ve meyve suyuna ÖTV geldi. Torba yasayla limonata ve nektar meyve suyuna da ÖTV geldi.
orba tasarıda Ak Parti önergesiyle yapılan ve meyve suyu (nektar), limonata, mineral ve gazlı su, sade gazoz da özel tüketim vergisi (ÖTV) kapsamına alınmasını öngören değişiklik TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Tasarının görüşmeleri sırasında Perşembe akşam saatlerinde verilen önergeyle tasarının 76. maddesindeki meyve sularına ilişkin vergi düzenlemesinde değişikliğe gidildi. Buna göre tasarının ilk halinde yüzde 20 olarak öngörülen vergi oranı düşürülürken kapsam genişletildi.

Değiştirilen maddeye göre, yeni düzenlemede yüzde 10 ÖTV kapsamına alınan içecekler şöyle sıralanıyor: "Meyveli gazoz, sade gazoz, alkolsüz bira, enerji içecekleri, nektarlar, limonatalar, meyve suları (üzüm şırası dahil), sebze suları (fermente edilmemiş ve alkol katılmamış), mineral sular ve gazlı sular, ilave şeker veya diğer tatlandırıcı maddeler katılmış olsun olmasın yalnız ambalajlanmış olanlar ve/veya toptan teslime konu edilen içecekler."

Düzenleme 1 Ocak 2018'den itibaren geçerli olacak.

Serkan555

hocam bu naci agbal thy nin yonetimindeydi

bu thy denen sirket kendi her yil milletin sirtina zarar edip holywoodcu zuppelere milyon dolar veren, pilotlarina 30 bin 40 bin aylik veren sirket. diger sirketlerdekiler yarisini anca alir, amerikanin bile 2 kati yuksek maas verirler, ama engelliye gelince mi tasarruf? o zaman 100 tane ucak almayiversinler, makam araclarini alman almasinlar

THY yönetiminde arkadaşım vardı adını vermeyeyim ama Kurumsallıştarmadan sorumlu Başkan yardımcısı diyeyim. Rüşvet var diye bıraktı. çoluk çocuğuma buna göz göre göre götüreceğim maaş haramdır dedi. Evi Halkalıda işyeri bilirsiniz yolun karşısında Yenibosnada THY binası. Şimdi Sabancı grubunda ve Anadolu yakasında çalışıyor. O yüzden THY yönetimindeki kimseye güven olmaz.

Sevgili Dostlarım,

Bu yapılanı sakın unutmayın, unutursanız kendiniz dahil tüm engellileri salak yerine koymuş olursunuz.

Herkese iyi çalışmalar...

Benim merak ettiğim konu yurtdışı araç alımlarında motor hacmi üst sınırı eskisi gibi 1600 cc mi olacak ??

Aslında şu an bir karmaşıklık var. Resmî gazetede yayınlandıktan sonra anlaşılır diye ümit ediyorum. Herkes bir yorum yapıyor kafalar bulanıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bencede arkadaşlar resmi gazete de yayımlansa da şu 200.000 sınırı olayı çözüme kavuşsa eğer ocakta başlayacaksa yedik bi 30.000 kazık daha

O kadar uğraştık yine bildiklerini uygulamaya sokuyorlar.

webtime

VW Doğuş otomotiv

şuan tek hedefizim 4 aralıkta külliyede yapılacak olan engelliler günü resepsiyonuna katılmak olmalı. davetiye için uğraşıyoruz bakalım.

tanerbudak

O resepsiyonda sizin gibi ses çıkarabilecek kişi sayısı çok olur inşaAllah. Gerçi siz Cumhurbaşkanı ile görüşürseniz tek başınıza işi çözebileceği inancındayız ;)))

tanerbudak

Günaydın Taner bey, ben de diyordum Taner bey nerede kaldı bu sabah :) Pazartesi günü telaşı herhalde :)

_MUSTAFA

yani şair burda demek istiyorki bu ötv meyvesuyuna kadar düştüyse arabadaki olayı çok zorlamamak lazım :D

ben aracı mayısta aldım aracım 2 kere gitti o başkaları tarafından sürülebilir diyen yere ve şu anda başkları tarafından sürülebilir yazıyor yani fotokopi falan istenmedi.

Noldu şimdi 228900 mü

maalesef 01.01.2018-31.12.2018 arası 200.000 TL olarak uygulanacakmış.

O resepsiyonda sizin gibi ses çıkarabilecek kişi sayısı çok olur inşaAllah. Gerçi siz Cumhurbaşkanı ile görüşürseniz tek başınıza işi çözebileceği inancındayız ;)))

bir görüşebilsem ya hapise girerim ya da inşallah bu işi çözerim. artık bana temiz iç çamaşırı sigara getirin olur mu dostlar :)

tanerbudak

Günaydın Taner bey, ben de diyordum Taner bey nerede kaldı bu sabah :) Pazartesi günü telaşı herhalde :)

maalesef yoğunluk bir de mahçubiyet tabi :)

mevcut hali kalırsa vw yerine skoda, seat vb yönelinebilir

ayrıca lüks almanlar boş fakat 2.0 motorlu arac getirirse, ya da örneğin a4 limiti aşarsa yerine a3 sedanın 2.0 motorlusunu getirirlerse iyi satış yapabılırler, motor yukseldıkçe su ankı duzenlemede avantaj artıyor

Ne mahçubiyeti?
[FONT=sans-serif][FONT=inherit][FONT=Georgia][FONT=Tahoma]
quote_icon.png
Alıntı Yapılan Kişi: Erdogan Er [/FONT]
@tanerbudak

[/FONT][/FONT][/FONT]

[FONT=sans-serif]maalesef yoğunluk bir de mahçubiyet tabi [/FONT]:)

Erdogan Er istediğimiz ve vekiller ile görüştüğümüz hiçbir şey olmadı. sadece elitaşın dediği gibi oldu herşey. bu sorunu genel kurul aşamasında çözebileceğime çok inamıştım. bizim tek eksiğimiz meclis önünde eylem olmalıydı. bu yüzden ne basında yer aldık ne haber olduk. artık tek şansımız cumhurbaşkanı. ama eminim onun da net bilgisi vardır. onun onayı olmadan böyle bir sınırlama yapılabileceğini sanmıyorum ben.

2018 itibari ile 2000 cc motor hacimli araçların satışında belirgin bir artış olacağına ve bu konuda şimdiden önlem alınmasına ilşkin Mazda Türkiye Genel Müdürlüğüne ilettiğim yazıyı sizinle de paylaşıyor. Bu yazıyı yazmamın sebebi hafta sonu Mazda bayiine yapmış olduğumuz ziyarete almak istediğim aracın yıl sonuna kadar temin edilemiyor olmasıydı.

Sayın Yetkili
Geçtiğimiz hafta TBMM'de görüşülen torba kanunun 73. Maddesinde yer alan değişiklik ile 01/01/2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere engelli ve maluller için uygulanan ÖTV muafiyetinin kapsamında değişikliğe gidilmiştir. Daha önceden uygulanan 1600 cc motor hacmi sınırlandırması kaldırılmış olup motor hacmine bakılmaksızın fatura bedeli ÖTV ve KDV dahil 200 bin TL'yi geçmeyen tüm araçlar için ÖTV muafiyeti uygulanacaktır.

Ülkemizde ÖTV muafiyeti ile yıllık ortalama 50 bin civarında araç satıldığı göz önünde bulundurulduğunda 2018 yılında 200 bin TL limitin altındaki 2000 cc motor hacimli araçların satış rakamlarında önemli bir atış yaşanacaktır. Bugüne kadar 1600 cc motor kısıtlaması nedeniyle alternatif olarak değerlendirilemeyen 200 bin TL fiyat altındaki SUV modeliniz Mazda CX-5 i¢in gerek büyüklük gerek tasarım gerekse VW Tiguan gibi küçük motor hacimli araçlarla kıyasla yakıt tasarrufu göz önünde bulundurulduğunda CX-5 engelliler için çok iyi bir alternatif olacağını düşüncesindeyim.

Bu mesajı yazma nedenim, geçtiğimiz hafta sonu Ankara satış merkezinize gidip araç görmek ve ön sipariş vermek istemem ancak araç sevkıyatının 2017 yılı sonuna kadar gerçekleşemeyeceği bilgisini almamdır. CX-5 modeli için 2018 yılı itibari ile talep artışı yaşanacağını, taleplerin geriye çevrilmesinin hem alıcı hem de satıcı açısından istenmeyen bir durum olduğu biliyorum. Bir müşteri olarak kendi adıma bu aracı 2018 yılbaşında almak istiyorum. Umarım bu durumu ciddiye alır ve talepleri karşılama konusunda yetersiz kalmazsınız.

daimon

Mazda nın 2000 cc motorlu dizel otomatik yok diye biliyorum, benzinli otomatiği var onunda yakıta güç yetmez.

@tanerbudak umarım başarılı olur,henüz yasalaştırılmayan bir gasp ile karşı karşıyayız,şimdi bazı yazarlar geri adım attı,çünkü bu ciddi bir yanlış.

başından beri söylediğim bir şey ve @login'de bunu belirtmiş.

Neden engelliler ötv vermiyor yerine Neden hala ötv veriyoruz düşüncesi olmalı...

Vergi verirsin o vergilerle yol,elektrik su gibi temeller sayarız.Ama hepsini kullanırken yine para veririz ve onunda vergisinin vergisi alınır.

Ülkemizi seven insanlar olmasak bugün bu durumu eleştiren kesim de olmazdık.

Vergimizle ülkeye dönüşüm değil,sadece saraya hizmet eder olduk.

webtime

milliyet gazetesi bunun ilk haberini yapan gazete idi. daha sonra ahmet özdemir o gazeteciye düzeltme yazısı yazdırdığını söylemişti bana.

Üst Alt