Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

motor cc kısıtlamasının kaldırılmış olması göz boyamadan başka bırsey degildır. Bazı arkadaşlar a3 ve onun sınıfındakı bazı aracların 2,0 motor getırmesı halınde cok satacağını ıfade etmıs.
Lakın 1 ocak ıtıbarıyle butun araclara zam gelecek şuan kı halıyle aracın 1.6 motoru %60 otv ıle 170-185 arası %110 otv olunca bu sınıf araclar otomatık olarak sınırı aşacaktır.
Kısaca devletımız şunu demektedır bu otv ımkanı bızım gozumuze battı. Kaldırsak bı dert en ıyısı kısıtlayalım sız de gıdın megane toyota vs alın.

Şimdı dıyelım ben gıttım ve megane veya toyota aldım otv ındırımınden dolayı da 30-40 bın avantajlıyım. Ama ben bu aracı 5 yıl satamayacam 5 yıl sonra ztn aracımın degerı dusecek bu surede almak ıstedıgım aracın ıse fıyatı artacak.
Ikıncı el alıp ıstedıgın zaman da satmak daha avantajlı bıle olabılır.
A3 sedan sport dedıklerı arac bugun sıfır 185 bın otv sız 120 bın. Bu aracı ıkıncı el 30-40 bın km de ztn 130-135 e alabılır ve ıstedıgınız zaman da ck dusmeden satabılırsınız.

Yasanın degısmesı artık mumkun degıldır. Yenı duruma gore kendımızı ayarlamamız gerek veya kalan kısa surede gıdıp ıyı bı arac almak.

Arkadasım 5.20i almıstı manyak mısın 200 bın verdın demıstım 130 bın avantajım oldu yasa degısecek demıstı ınanmak ıstememıstım. Şimdı bakıorum adam haklıymıs en azından 5 yıl ıyı bı arabaya bınıp aldıgı fıyatlara satacak.

Dusunuorum artık ya almak ıcın alacagız veya almak ıstemeyecegız.

Tum bunlar bı yana bu kadar yuksek vergı oranları artık yeter dedırtıyor.

arkadaslar bu arada sunu da belirteyim, eger 90 bin olsa 2.0 için zaten 210 bin oluyor ve yeniden degerleme ile daha da artiyordu.

ben bunun kötü olmadiğini söylemiştim, ancak gelen tepkiler ile bu birimin üstünde arac alan zaten çok az kişi var, kanınun muhtemelen yanliş anlaşildiğini düşündüler ve toplam 200 diye kelime oyunu gelişti, bu hele de degerleme de yapilmayacak olmasi oldukça aleyhte oldu.

200 ifadesı psıkolojık olarak dusunulmustur. Vergısız 90 bın dedıgınde ya azmış ama anahtar teslım 200 bın dıye ortaya atıldıgında daha ne olsun😀

Fırmalar 2.0 dızel getırırde bu kur varken bedavaya mı satacaklar. 2.0 dızelı 2018 de alabılmek ıcın aracın vergısız 80 bın olması gerek.
Araba uretıcısısın 2.0 dızel koyuyorsun ve 80 bın.

Kımse 2.0 dızel iş gorur bı arac beklemesın. Bnce 1.4 lere bakmak daha ıyı olabılır

evet, aynen psikolojik olarak tabi ki. ben o zaman uyarmistim. bu 90 bin yeterli, bu kanununu degistirecekler. şu ankinden iyisi olmaz, daha yazılırsa iş karışır diye

eski halinde olsa 90 bin yeniden degerleme ile 105 olacak 240-250 bine 2.0 arac alinabilecekti. tepkiyi düşürmek için rakamı şişirirken daha olumsuz bir duruma gitti

Taner bey, ne mahcubiyeti Allah aşkına. Olur mu öyle şey. Siz imkanlarınız dahilinde elinizden geleni yaptınız, hatta normalin üstünde gayret gösterdiniz. Bu işlerin garantisi yok ki..

Lütfen kendinizi mahcub filan hissetmeyin.

Son zamanlarda tanıdığım en inatçı ve ısrarcı kişisiniz. Sizi tanıdığıma memnunum :)

valla inatla naci ağbal a yazıyorum. kendisinden makam araçlarına 200.000 tl sınırı getirilmesi talebinde bulundum :)

tanerbudak

Ben engellendim sanırım yazdığım hiçbiri ulaşmiyor kendisine.süreyya beyde okuymuyor artık

tanerbudak

:) Allah iyiliğinizi versin.

Bu arada şaka bir yana AKP ilk iktidara geldiği dönemde bu makam araçlarıyla ilgili ciddi bir sınırlama getirmişti, hatta hatırlıyorum bazılarını satışa çıkarmıştı. Beraberinde bazı devlet lojmanlarını da satmışlardı. Çok takdir etmiştim. Özellikle askeriye lojmanlarındaki kira, doğalgaz vesaire giderlerin neredeyse sıfıra yakın olması beni çok rahatsız ediyordu.

Şimdi bakıyorum makam araçlarında bu eski hassasiyet yok, çok üzücü gerçekten. Devlet eliyle yapılan israf hiç bir şeye benzemez. Hem Allah hem de kul hesap sorar...

Ya arkadaş bugün araba firmalarını gezdim fiyatlar ne öyle 200 bine araba 2000 motor yok gibi birşey daha bunun 2018 ide var bu yasayı çıkaranlar aklımızla dalga geçtiler resmen motor sınırı kalkmışmış sınır kalktı evet bu seferde fiyat sınırından 2000 motor sınırı otomatik olmuş oluyor bari 2018 güncelleme falan olursa bazı araçları alabiliriz diyorduk ben en başından beri diyordum bu iş meclis önüne gidip gösteri yaparak medyanında ilgisini çekerek çözülebilir diye maalesef geç kaldık bari güncelleme için bastıralım biraz

@daimon
teknik verilere bakma sen, gerçek hayatta hep 1-2 tl fazla yakar oda en iyimser.

@webtime
bu süreçte gördüm ki sağlıklı insanların bi çoğunun bizim otv indirimli araba almamızı hazmedemiyormus.
Buda bize bakış açılarını açıkça gösteriyor.

Halbuki fiyatların , vergiler neden bu kadar fazla onu tartışan yok hiç.

@tanerbudak daha ne diyeyim,buna cevap verebileceğini sanmıyorum,içine oturur vallahi.

valla inatla naci ağbal a yazıyorum. kendisinden makam araçlarına 200.000 tl sınırı getirilmesi talebinde bulundum :)
@Mami Junior maalesef öyle.
Rahatsız olunacak konu başka fakat kolay olanı seçiyorlar.
Ötv'yi çıkartan biz değiliz sonuç olarak,
Bana kalsa ötv denen olayın toptan kalkması gerekiyor.

Bu durumda engelliler neden ötv veriyor demek yerine,arkadaş 99 marmara depreminde çıkarttın el birlik olduk yaralar maddi olarak sarıldı,diyerek ötv'nin kalkması adına ses çıkartırdım.

ki aslında bu anlamda ses çıkartıyoruz fakat kategorize kitle olduğumuz için sadece kendimizi savunduğumuzu düşünüyorlar.

Madem öyle bende kendimiz adına ötv istemiyorum...

Söz konusu suistimaller ise....Arkadaş ben bu devletin vatandaşıyım,eşit haklarda yaşamak isterim
Misal bir Gazimiz son teknoloji diz eklemi kullanıyor ve 2 senede bir katkı payı olmaksızın protezini değiştiriyor.Ben ise mikro işlemcili daha az aktiviteye sahip diz eklemi alıp üstüne 17 bin tl katkı payı ödüyorum ve bunu 10 sene kullanmak zorunda bırakılıyorum...

Gazilerimiz baş tacı haklarına dil uzatmak değil sadece sistemin işine geldiğini yapmasındandır rahatsızlığım.

Arkadaşlar moror hacmi kısıtını kaldırdılar ama bununla amaç engellilerin jip’e binmesi değil (200 bine jip yok) 2.0 motor alacaklara, ötv oranı %4 beya 8 olan minübüsleri almaya yönlendirmek zira bu grıpda 200 bini geçen araç yok böylelikle tekerlekli sandalye kullananların sorunu çözülmüş olacaktı masıl kanunu geçirmek istedilerse o şekilde geçmiş oldu, ilk haliyle kabul edilse ve yürürlüğe girseydi zaten yeniden değerleme ile bu rakamlar olacaktı.

benim anladıgım amaç 1.600 cc kaldırmak tı

200.000 tl kısıtaması fasa fiso göstermelik

1 yıl yada 2 yıl sonra rakam kısıtlamasınıda kaldırırlar kendi çevresindekiler rahat rahat 250 cdı--mercedes g jeep 1.500 trilyon

demedi demeyin
bunlar yüksek cc li araçları alamıyorlardı
onun önünü açtılar abisi:)))))))
buda farklı bakış açısı
:))))))))))))))))))))))))))))))

herşey oyun gibi geliyor bana

engellilere iyilik yapmşlar 1600 cc kaldırmışlar yaw bende yedim bir engelli babası olarak

2019 da oy pusulasına (naci ağbal suistimal var engelli) yazmayan şerefsizdir iptal olsun 17 adet oyum

webtime
valla henüz okumadı.okuyunca yemezse gargara yapsın. haksız mıyım yani. bizim ki lüks ise onların ki ultra lüks o zaman

kaptan tito
size katılıyorum. engelli yakını var naci ağbal ın. 1.6 sınırını kaldırmanın bir yolu buydu bence de ileri de 2-3 yıl sonra ya otomotiv sektörü daraldı gelin biz bu tutar sınırını kaldıralım diyecekler.

az önce bennur hanımı aradım açmadı. hemen mesaj attı : Taner bey talebinizi yazar mısınız toplantıdayım cevap veremiyorum :(

bende şu şekilde cevap verdim: vekilim bir talebimiz kalmadı canınızın sağlığından başka :) engelliler günü resepsiyonu için davetiye ayarlamanızı rica ediyorum.

Şu kesin ki bu yasa yurt dışından alımları teşvik edecektir. Ben bu yasa ile şu anda kullandığım aracımın yenisini alamıyorum. Hele dövizdeki yükselişi düşünürsek neredeyse hiçbir D segmenti araç alınamayacak diye düşünüyorum. Süresi dolunca yurt dışından 1-2 yaşında 1600 cc araca yöneleceğim. Biraz pazarlıkla ve araştırma ile yurt içinden alamayacağımız araçları 1-2 yaşında da olsa alabiliriz.

Valla arkadaşlar arac alabılecek olanlar hemen alsın derım. Gun ıcınde yazmıstım arkadas bmw 5.20i almıstı dıye aynı arac 10 gun snra otv sız 5 bın daha artmış bayı ay sonu yıne kur artışı olucak yenı yıl da yenı mtv vs klasik her yıl zammı olacak dedı. Arkadas aracı aldıgında sıfırı 336 bın ıdı arac 350 bın olmuş(160 bını otv ve kdv) herhalde 2018 de 370-380 lerı gorecek.

Alabılen arkadaslarım ıyı bı arac almasını kendısını zorlamasını tavsıye ederım zıra bu son ıyı araba ımkanı bundan snra secenekler ıyıce daralacak.

Bıde şu husus var bu sınıra olumlu bakan ınsanlar da neymıs adam yakını ustune alıyormus anası babası ustune alıp bınıyormus.

Ya kardesım kanun bu hakkı tanımış ıse bundan engellının aılesının faydalanması nıye bazılarına batıyor. Yuzde 90 engellı bırının arac kullanamayacagını devlet bılmıyordu da şimdı mı bu durumu farkettı.
Tabı kı bu aracı bı yakını kullanacak. Benim zıhınsel engellı kardesım var aracı o kullanamayacagına gore ben veya babam kullanacagız.

1 kereye mahsus dıye cıkan bu haracın yıllardır bu millete artarak dayatılması bir utançtır. Alman japon arge yapıyor teknolojı uretıyor araba yapıyor bızım devlet kadar kazanmıyor.

Esas olan devletten bı kıyak bekledıgımız yok devlet sosyal devlet olmanın gereklerını yerıne getırse bıze yeter.

Bu akp zihniyeti RTE nin dediği gibi metali yorulmuş paslanmış çürümüştür. Yasalar öyle gözüme battı diyen gazeteci diye geçinen havuz beslemesi züppelerin söylemesi ile çıkmamalı. Bu ülkenin hakimi polisi vergi dairesi müdürü bunu anlatmalı. Ne oldu kıskandılar çekemediler ama kendileri milyonluk araçlara biniyor der oldu herkes. Bumu siyaset bumu Adalet bumu kalkınma. Akp üyesi arkadaşlar toplanıp il başkanlığına gidip istifa edelim.

Cumartesi il başkanlıklarında engelliler komisyonu toplanır ilçe engelliler başkanları gelir. Her cumartesi değil

Iyi Araba almasına hemen alacamda
29.01.2018 de Hakım doluyor alamıyorum
:):):):)
Ama bol bol kına aldım canım arkadaslarım
:):):):):):)

kaptan tito zaten haklarımızı kaybediyoruz,aman oy pusulasına zeval gelmesin,tek oyla kaçar ve o da senin oy olursa ötv'yi tartışan tüm arkadaşlar senin whatsaap a yazarlar :D

bütün engellileri kastetmiyorum ancak suistimal olmadı mı oldu lakin gelelim diğer tarafa şu taksici tarafına soruyorum taksiciler 700 milyarlık araçları taksi yapmak için mi aldı, bir takside plakam varsa 2 tane daha çıkarsam ama o iki plaka fason olsa sadece temel vergilerini verip 2 tane daha lüx ötvsiz araç alsam duraktada bir 3. taksi ucuz bir şey onla çalışsam diğer 2 ya da 3 lüks aracı yarı fiyatına almış olmaz mıyım ve aldıysam bunları engelliler gibi 5 yıl şartı da yok 6 ay sonra 800 bine satsam bu dolandırıcılığın ağa babası olmuyor mu?

başta hak verdiğim emre özpeynirci bu konuda da yazar mı acaba?

birde o bir prof vardı o okuyor mu acaba taksici milletinin bu uyanıklığını

hadi biz mahkumuz ve bu otomobillerden para kazanmıyoruz bu adamlar birde para kazanıyor hem o işten kazanıyor hem aracı satıyor kazanıyor....

sinkaflı laf gelecek buraya

3 qralık dünya engelliler gününde benzin döküp yakalım kendimizi eylem yapalım :D

külliye önünde eylem yapalım. ahmet özdemir bey davetiye konusunda sallıyor. engelli koordinasyon merkezine yönlendiriyor. ama başka bir kanaldan bir arkadaşımız yardımcı olmaya çalışıyor bakalım. bennur hanımı bugün bir daha arayayım bakalım.

Üst Alt