Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

Yasa bundan snra olumlu yön de değişmez. Devletımız nasıl otv nın tadını gorunce yıllardır arttırarak almaya devam edıyor ıse bu uygulamadan da gerı adım atmaz. Bu iş bıtmıstır arkadaşlar.

Zıra toplum olarak da empatıden yoksun oldugumuz ıcın en yakın ve aile dostlarımız bıle aslında otv sız arac alınmasına olumlu bakmamaktadır daha dogrusu kısıtlamayı dıyunca aman ıyı olmuş ztn bı tane almıslardı sımdı de ucuz bıse alsın canım moduna gıreceklerdır.

Bu yasa tamamen kaldırılır lakın olumlu olarak degısmez en olumlusu 2019 ocak da 210-215 olur ıste.

bari 200 binin üstüne vergisini verip alabılsek. Yani araba 230 tuttuysa 30binlik ötv.sini alsalar bizden bir nebze iş görür aslında..

Arkadaşlar merhaba,
Siteye üye olduğumdan beri yazıyorum Ankara'ya gidelim diye. Çorlu'dan hazırım gelmeye.
0533 696 66 28 Yavuz

abilerim 2012 senesinde özel tertibatlı araç alabilir raporuyla 2013de arac aldım seneye süresı doluyo aracın ehliyet değişimini derdimi anlatarak uygun kodlarıda alarak bitirdim ancak ehliyetımı değişim için karakola vermedım verılen rapor 2 yıl gecerlıdır yazdığı için ilerleyen senede yapacagım ki ehlıyet 10 yıllık oldugu için sene olarak kazanayım diye ben şimdi hastaneden aldığım raporu da değişmelimiyim raporum sürekli olduğundan bıdaha uğraşmak istemıyom zorlu çıkarıyolar sağ ust alt ekstrm oldgu içn sıkıntı olabılıyor . raporu değişmden 2012 raporla alabılırmıyım. tk Sayg.

merhaba taner bey kusura bakmayın kullandığım araç arıza yaptı bir haftadır onunla uğraşıyorum. telefon numaramı akşam eve geçince özelden atacağım. bende varım yapılacak organizasyona.

Arkadaşlar benim anlamadığım şey şimdi ben engelliyim %80 raporum var orak hücre anemisiyim yani genel engelliyim, benim anlamadığım nokta şu. Bu aracı ben kendim indirimli alıp kendim kullanabilir miyim ki bunu yapabiliyorum Allaha şükür. Yoksa sadece bir yakınım mı alma hakkına sahip annem babam gibi. Yani alınan aracı ben kullanamaz mıyım. Bu konuda birisi beni aydınlatabilir mi

konya42

%40 üzeri ağır engelli raporu diye bişey yok ötv konusunda kardeş sallamasyon yapma. ya %90 yada ortopedik gerisi hikae

İnsan üzülüyor bunlar şark kurnazı...
yediler içtiler sattılar savdılar peşkeş çektiler
şimdi engellinin hakkına da el uzattılar...

200bin şimdilik iyi gözükse de fazla değil 3 senede bu döviz kurları ile kuşa döner...

insanın vicdanlısı ve ahlaklısı olcak gerisi hikaye...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Sol ayaktan % 5 bile engel olsa, ötv siz araç alınabilir.

konya42

sonuc öyle olabilir ama bu konuyu okuan başka insanları yalnış yönlendirmiş oluyorsunuz. Ortopedik engeli olmayıp %70 oranı olup ağır engelli olanlar olabilir. Senin dediğine bakaraktan o insanlarda ötvli araç alabilir sonucu ortaya çıkıyor. Artislik yapmanın anlamı yok tutarlı olun.

Bülent bey çok güzel yazmışsın ,gerçekten bütün engellilerin tercumanı olmuşsun teşekkürler.Bu yasayı çıkarmak isteyen ve başarılı olan kişilere sesleniyorum sizler bizim alacağımız lüks tabir ettiğiniz araçları para vererek alabilirsiniz ama biz engelimizi para vererek geri getiremiyoruz olayı hiç böyle düşündünüzmü acaba.!

suistimallerin önüne geçeceğinize böyle bir çözüm buldunuz .Yazıklar olsun diyorum yasayı çıkarmak isteyenlere ! Bırakın isteyen istediğini alsın zaten çoğumuzun alabilecek durumu yok.

Öncelikle şunu iyi bilelım bu yasanın çıkmasının suistimal ile fln bnce alakası yok zıra otv sız aracı sadece engelliler alabılıyor ve bu aracı engellinin yakınının da kullanacagı her zaman malum olan bı gercektı. Yanı engellıye bı arac alınacak onun eşi anası babası aman bu yasak bız bunu kullanmayalım mı dıyecek o zmn noye arac alsınlar.

Bunun dışında ıstısnai olarak bu aracları ruhsatsız satan kıralayan vs olabılır ama devlet vergı kaçıran var dıye vergı almaktan vazgecıyor mu?

Buradakı temel mesele otv oranları ve kur ck arttıgından bu vergı kaybı artık devletımız ıcın buyuk bır rakamı ıfade etmeye başladı. Otv ılk halıyle %37 olsa emın olun yasa fln degısmez ıdı.

Ha burada ıkıncı sorun kurun sureklı artması tamam 200 bın olsun da kur yerınde durmuyor kı 2 yıl ıcınde 130 olan arac bugun 180 burada her yıl degerleme oranının da bu artısları dengeleyıp dengelemeyecegı onemlı.

Bi cacık bilmeyende yazıyor ya konuya illet oluyorum... 3 yıl önce 75.000 tl ye aldığım mercedes A180 serisi şu an aynı paketler ve opsiyonla aldığımda 180 bin tl ye geliyor euro bu hızla devam ederse bir kaç ay sonra 200 bin bandını geçecek olay bu kadar net. dün aldığınızı bu gün alamıyorsunuz ki sakın ha mercedes diye öyle aham şaham birşey sanmayın bildiğin mercedesin cliosudur A serisi.

Şimdi bazıları maydonuzluk yapıyor ya hani 200 e ne güzel arabalar var diye.. En dandik hyundai i10 bile 100 bin bandına dayanmış haberiniz olsun bu gidişle bırakın motorlu arabayı akülü araba bile alamayız biz.

Bugün Maliye Bakanlığının bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri var.

Konuyu hortlatayım dedim. Çünkü epey geri sıralara düşmüşüz. Millet soğuğu görünce kış uykusuna daldı sanırım.

Arkadaşlar 1600 motor araç varmı? Yılbaşından sonraötv den yararlanmak için genelde 1.6 motorlu araçlar 1587 yada 1597 bunun ötv si %60 1600 ü gecerse%100 diye biliyorum

[FONT=sans-serif]Engellilerin otv muafiyetinden yararlanmasi icin her tutlu destege varim. Fakat bizim ulkemizin insanlari ebesinin dedesinin sulalesinden engelli birinin adina aldigi aracla engelli park yerlerini isgal etme lüksünükendinde nasil bulabiliyor.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Arac engelli surucu engelsiz catir catir yuruyor ama avm lerde ya da herhangi bir engelli park yeri isgalinde bir anda engelli moduna giriyor arac engelli bu da engelli oluyor saygisiz terbiyesiz ahlak yoksunu empati yoksunu insanlar. Bu insanlar icin yeni yasal duzenlemelerin getirilmesi lazim. Bu insanlar yuzunden gercek ihtiyac sahipleri engellilerin donanimsiz arac kullanamayanlarin otv haklari suistimal edildi. Tekrar yasal duzenlemelerin yapilmasi lazim.Dedesinin adina arac almis engelli park yerine park etmis elini kolunu sallayarak catir catir geziyor yuruyor.. [/FONT]

[FONT=sans-serif]yemin ederim elimde imkan olsun sadece engelli yakiniyla gezerken o araci kullanma hakkini veririm. Bu insanlar ancak bundan anlar ..[/FONT]

Torba kanunun tamamı için yarın mecliste oylama yapılacakmış. Aralık ayının başında da resmi gazetede yayınlanarak yasalaşır gibi görünüyor. Bu noktadan sonra değişikliğin olumlu tarafı olan motor silindir hacmi sınırlandırılmasının kaldırılması sonrası oluşan fırsatlara bakmak gerekir.

Özellikle Toyota'nın RAV4, CH-R gibi hibrit araçları avantajlı görünüyor. Çıplak fiyatı 70 nin üzeri 1600 cc motorlu araçlarda indirim oranı fatura fiyatı üzerinden %37,5 iken çıplak fiyatı 100 bin altındaki 2000 cc hacimli araçlarda indirim oran oranı %50 oluyor.

Mazda, Ssangyong, Suıbaru, Toyota gibi markaların 200 bin sınırını göz önünde bulundurarak 2000 cc hacimli daha fazla modeli Türkiye'ye getireceklerini piyasanın zaman içerisinde dengeye oturacağını düşünüyorum.

Üst Alt