Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

Golf tdi dsg highline 2010 haziran 60.000 TL 2015 HaZiran 90.000 TL 2.5 yıl sonra yani şimdi 150.000 TL yeniden değerleme ile iş zor.

200.000 TL lik dizel otomatik arac ocak ayinda artik kalmaz. Su an var ama secenek Az ve limitler cok sinirda.

Yeni düzenleme ile birlikte firmalar fiyat ve ürün bazında ayarlama yapacaklardır diye düşünüyorum. Sonuçta silindir hacmi sınırlaması bulunmayan yıllık 50 bin civarında bir pazar söz konusu. Ayrıca dizel motorların yerine tercih edilebilecek hibrit motorlu araçlar var ve daha ekonomikler.

Arkadaşlar hibrit araçlar yavaş yavaş ülkemizde yaygınlaşmaya başladı malumunuz ben yazdım ama ne okuyan var ne cevap veren. Hibrit araçlarda 1600cc sınırı kaldırılmalıdır diye.

Bu postu gönderdiğimde bir arkadaş olmaz öyle şey yapmazlar demişti. Mantıklı şekilde komisyon ile iletişime geçince teklifi değerlendirdiler sanırım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Beyler hayırlı olsun yasa geçti ama bugun okuduğum yerde hiçte konuşulanlar yazmıyor haberin resmini ekte gönderiyorum

7823907ea9c8cb1cefc98154d085d761.jpg

Torba yasa meclisten geçti . 2 farklı haber kaynağında ÖTVsiz araç için aynı bildirim var .

[FONT=LatoLatinWeb]Engellilere ÖTV siz araç satışının aracın vergisiz fiyatının 70 bin liranın altında olmasına ilişkin düzenleme bulunuyor.

[/FONT]
1Gb015.png

Gerçeği nedir çok merak ettim. Bide yada ne zaman yürürlüğe girer bu durumda

arkadaşlar Jeep Compass araç dizel otomatik ama 200 binin az üstünde. Firma buna bi ayarlama yapsa çok güzel olur.

Gazeteciler kadar yalancı varmı bı ülkede ? Haberlere değil çıkan yasayı okumak lazım.

Adren@lin

Yasa silindir hacmi sınırlaması olmadan ve vergiler dahil 200 bin sınırı ile geçti. bu haberler taslağın ilk versiyonuna dayanarak yapılmış.

evet torba yasa dün genel kurulda tamamı üzerinden oylanarak kabul edildi. şimdi yasa cumhurbaşkanına gönderilecek. cumhurbaşkanının 15 gün içinde yasayı onaylaması ya da genel kurul a iade etmesi gerekiyor. aynen onaylayacaktır ve resmi gazetede yayınlanacaktır. engelli ötv düzenlemesi ile ilgili madde 01.01.2018 tarihinde yürürlüğe girecek ve anahtar teslim fiyatı 200.000 tl yi geçmeyen araçlar için uygulanmaya başlayacaktır. 4 aralık resepsiyon için maalesef davetiye ayarlayamadık. bu saatten sonra hayırlı ve yazıklar olsun demekten başka birşey kalmadı maalesef.

Son düzenleme:
70000 yazıyor heryerde nerde yazıyor 200000 diye

70 bin liraya el arabası alırız artık

kanun aralıkta yürürlüğe girer
01.01.2018 de gecerli olacak
kanunu yürürlüğe gireceği tarih baz alınırsa 01.01.2018 %15 lik zam gelebilir
ama gecerlilik tarihi baz alınırsa 200.000 tl herşey dahil malesef
2018 de göreceğiz bakalım

kanun yayınlandığı gün değil 01.01.2018 de yürürlüğe girecek ve zam olmayacak. bizzat naci ağbal cevap yazdı bununla ilgili whatsapp tan

Değişikliği 22 Kasım 2017 tarihli oturum tutanağından bulabilirsiniz.

Yeniden değerlendirme oranı için Üretici Fiyatları Endeksi baz alınıyor. Üretici fiyatları endeks artışında dışa bağlı sanayimiz nedeniyle döviz kurları etkiliyor. Her yıl sonunda yapılacak artışlar ile şimdikinden daha kötüye gidilmeyeceğini düşünüyorum.

Bugün 200 bin limitinde hangi aracı alıyorsak önümüzdeki senede aşağı yukarı benzer araçları alabileceğiz. Piyasa önümüzdeki dengesini bulacaktır. Fakat Mercedes, BMW Audi gibi markaların üst versiyonlarını alamayacağız. Bu durumda % kaçımızı etkiler bilmiyorum doğrusu.

Cancan0666
evet yanlış

Arkadaşlar napcanız bmv yi işimizi 200 binlik araba görür. Bu 70000 olayı doğrumu değilmi.ben bimere yazdım sizde yazın 70000 sınırında bizim ihtiyacımız olan otomatik vites far sensörü silecek sensörü vs birçok işlevsel özellik olmaz

Ben nissan qq aldim.kaporasini da yatırdım arac bayıde zamlardam etkilenmemek icin araci bağladim kendime.Raporum aralık 27 de boşa çıkıyor.5 yılı doluyor şimdiki aracimin. Bugun haberlerde vergisiz fiyatı 70 bini aşmayan deyınce morelim bozulmustu.bayiyi aradim öyle birşey yok dediler .sizden de teyit alinca rahatladim.tesekkurler kardesler.

kanun genel kurulda 228 e karşı sadece 4 ret oyu ile kabul edilmiş. yazıklar olsun tüm siyasi partilere.

2.0 motorlu 200 bin TL lik bir araç bize 100 bin TL ye mi gelecek şimdi ?

taner bey şimdi bu 70.000 lik haberler ile alakalı durum ne ?

net bir bilgi bulamıyorum halen. 200.000 olduğu kesin mi ?

Var şimdilik ama otomatik- benzinli bel büker yani :) yılbaşından sonra ne olur bilemem tabi.

200 bin lira sabit mi kalacak yoksa her yıl aratcak mı bu önemli.

her yıl yeniden değerleme oranında artacak diye belki 500 defa yazıldı. ilk artış 01.01.2019 da olacak tabi :)

Üst Alt