Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

YASİN18

tüm vergileri dahil satış fiyatı en fazla 200 bin tl olan araçları alabiliyorsun ötv indiriminden yararlanarak.

Maalesef ıstenmese de sınırlama geldı.
200 bın tl her turlu vergı dahil burada ınsan korkuyor otv kdv dısında bska aklımıza gelmeyen vergıler neler?

Ikıncı olarak bu yasa ıle audı bmw mercedes gıbı markaların orta ve ust sınıf araclarına artık ımkan olmayacak.

Devley kısaca maksımum 60-63 arası bu otv den faydalanabılırsın dedı kı 5 yıl suresını dıkkate alırsak cogu kısı ıstemedıgı bı araca 5 yıl mahkum edılmıs de olacak.

Yıllık degerleme oranları burada ck krıtık
1 ocak 2019 ıtıbarıyle 220-230 u bulmaz ıse yıldan yıla otv avantajı ortadan kalkar.
Zıra şunu da bılmek gerek 1-2-3-4 yıl once almıs olanlar surelerıne gore beklemekteler. Yanı şuan 200 bıne alabılecegı bı aracı 5 yıllık suresının dolmasını bekledıkten snra alabılecek mı?

1 ocak 2018 de arabalara zam gelecek mı gelırse ne kdr gelır?

Kasım ayı gıbı ck fazla mercedes e bmw 5.20 ve audı a5 gıbı araclar satılmış. Bunlar yenı rapor alanlar olsa gerek.
Bakıldıgında ust segment otv avantajı gercekten buyuk oluyor. Şuan 360 olan aracı 208 e aldık bız de ıyı mı kotu mu yaptık zamanla gorecegız. Ama bır daha asla alamayacagımı bılerek almıstım. 5 yıl ıyı bır arabaya bınmek ıcın son şans ıdı be ımkanı olanlar son 1-2 ay bu noktaya yuklendı.

Peki bir şey sorayım.Eğer 5 yıl dolmadan aracı satarsak ÖTV yi devlete iade ediyoruz ya.Faiziyle mi alıyor devlet bunu.Yani 4,5 yıl önce 70 binlik araç alan adam atıyorum 25 bin ÖTV den muaf olduysa,o 25 bini ödeyip gidip E180 alsa yine karlı olur.Fırsatı kaçırmaz

Bildiğim kadarıyla her hangi bir faiz söz konusu değil ancak elindeki aracı satsa bile yeni bir araç almak için 5 yıllık sürenin dolmasını beklemesi gerekiyor.

Yapmayın arkadaşlar hala kar etme derdindesiniz.
Siz olaya böyle baktıgınız için adamların da gözlerine batıyor.
Zaten almak isteyenlar hala alıyor gördüğünüz üzere.

Arkadaşlar sizlere bişi tek bişi söyliycem, yatın kalkın halinize sükredin bence,
Zaten araba dediğin 4 tekerlek üzerinde sizi taşıyan vasıtadan ibaretse neden halâ yok 200 den yukarı araç alamayacakmışız muhabbeti yapılıyo ki

"amma doyumsuz bir millet şu engelliler" dedirtmeye mi çalışıyosunuz anlamıyorum.
Bakın ben Seat İbiza aldım 0km ötv istisnasından faydalanarak çok şükür bin şükür Allah'a ve teşekkürler Devletime diyorum benden hem MTV de almıyo daha napsın altınıza kadın mı versin şükredin ŞÜKÜR..
Fth0088 isimli arkadaş hayrlı olsun da herkes senin gibi bütçesi olamayabiliyor. Tırı vırıya hiç gerek yok.. Aldığımız her nefese şükür..

Eurest

Bi yerde haklısın ama yanıldıgın bir nokta var. Sana uygun olan bir başkasına uygun olmayabiliyor.

Bundan 5-6 sene öncesine kadar doğru düzgün dizel otomatik sedan araç yoktu. Ya benzinliydi yada kötü şanzımanlıydı.

Daha yeni yeni piyasada yaygınlaşmaya başladı. Düşün düne kadar araç bulamıyorduk.

Tam seçeneklerimiz arttı derken bu seferde vergi sistemi değişti , üzerine döviz kuru farkı geldi fiyatlar tavan yaptı, vergili vergisiz fiyat aralıgı arttı.

Tabi en önemlisi, benimde sonradan öğrendiğim 3. şahıslara araç kullanma yetkisinin verilmesi oldu.

Böyle olunca ötv'siz araç alımı arttı, devletinde gözüne battı, devlet hatayı kusuru düzeltmek yerine direk önümüzü kapattı.

Zaten hiç arabası olmayan biri ilk kez araba alacaksa mevcut fiyatlarla alması zaten çok zor , mevcut arabası olanlarda aynı arabalarının yenisini almak isterse de üzerine 20-30 bin koymadan zaten alamaz.

Benim anlamadıgım buna sebep olanların hiç bir şekilde cezalandırılmaması yada önünün kesilmemesi, kanun yine suistimale açık.

şimdi yinemi değişti yasa sadece ortopedik engelliler mi eskisi gibi limitsiz mi alıyor sadece %90 üzerinemi kısıtlama geliyor yoksa ???

@Eurest haklısın ama keşke birazda baştakiler şükür edip elindekine kanaat etse de halkın cebinden elini çekseler.
Biz onların cebe elimizi sokalım nasıl olsa şükür ederler diye diye kandırılıyoruz,birazda farkında olmak lazım olan bitenin.

Birileri astronomik rakamlarla hayat sürerken bırak bizlerde üç beş karımızı düşünelim geleceğimiz adına.

Evet çok şükür elimizdeki imkanlar kısıtlanıyor..Allahım ne muhteşem bir hayat..

Çoğumuz zaten yaşadığımız için Allah'a şükür halindeyiz,bizim elimizdekini alana da şükür etmek uymaz bana.

İnan bunun önüne geçememiş olmamızın tek sebebi bu gibi haksızlıklara ses çıkartmamış olmamız.

Konu engellide değil,ötv başlı başına haksızlıktır en başta bunu eleştirmek lazım.

Sen seat tercih etmişsin hayırlı olsun,seat istediğin arabaymış ki onu almışsın,dolayısıyla herkes hayaline kavuşma peşinde,çünkü engellilerin tek hayali rahat yaşamak.

Farklı engel grupları var ve hiç kimse kimsenin tercihini kısıtlayamaz.

yani anlayacağın "amma doyumsuz bir millet şu siyasiler" dedirtmemeliler...ki ben çoktan dedim bunu.

Hakları elden alanlar utanmazken,hakkını savunanın utanacağı hiç bir şey yok.

@Eurest

işte böyleleri yuzunden bu hale geldik. Şükretmek ayrı bişey ama bencil olmak apayrı. Senın burda yaptıgın bencıllık . Sana sadece otomatık vıtes yetebılır ama baskasına yetmez cok daha donanımlı olması gerekır . Adı üstünde engelli aracı ne kadar cok donanım o kadar yuksek fiyat siz olaya kendı pencerenızden bakıyorsunuz o yuzden mıllete şükür etmeyi öğretmeyın.

Sorgulayın mesela neden ÖTV var neden dunyanın en yuksek vergılerı burda dıye . Devlet erkanı lüx içinde yasarken halk neden 3 ün 5in hesabını yapıyor dıye sorgulayın. BEn sana bısey dıyeyım mı bırader şükür edecek olan bizler değil başımıza seçtiğimiz bizden nemalanan bu tipler. Şükür etsinler ki boyle koyun bir millete sahipler.

Ben sadece durum tespıtı yaptım. Her ınsan tbı kı butcesıne gore hareket edecektır. Ama tbı kı 5 yıllık surecı dusunerek ınsanlar daha ıyı araba almaya zorlamaktalar.

Benım babam 15 yıl 20 bınlık aynı araca bındı. Baktık bu hak da kısıtlanıyor yakında da kalkar ıyı bı araba alalım ıstedık.

Once 37 snra 45 snra 60 Ötv oranı nedir arkadas? 2000 cc ve ustune en az %110 vergı. Bıde bunun %18 kdv si var.

İşte sureklı artan bu fıyat kur ve vergıler nedenıyle araba almak zorlastı.

Dusunun aldıgımız arabayı yapan alman 175 bıne getırıyor devletımız de bı o kdr vergı alıyor. Sımdi bunun neresı makul.

100 bınlık aracın 78 bını sadece otv ve kdv.

Engellılerın bı hakkı vardı ona da kısıtlama geldı dıye şükretmeyı anlayamadım. Parasını vatandas verıyor. Vergı brz makul oranlara cekilse bu ımkana da ıhtıyac olmaz veya kımsenın gozune batmaz.

Audı den asagıya bınen de yok bıde devlet kademesınde. Tbı ülkemız ıcın vergı onemlı lakın herseyın de bı sınırı var. Amacını aşan bu vergı oranları artık insanları bıktırıyor.

Devletımız araba yapsın mesela bugunun passat ayarında ve otv almasın tesvık etsın iştw o zmn hala passat alan varsa odesın vergıyı.

Herkes ıcın 1 ocak 2018 den ıtıbaren. Her turlu vergı dahıl 200 bıne kdr arac alınabılecek. Yanı aracın otv sı kdv sı bılmem nesı 200 ü gecmeyecek ve engellı bunun otv sını odemeyecek.

Aldıgınız aracı 5 yıl ıcınde satarsanız ilk basta kı odemedıgınız ötv sını odersınız. Faız odemeden ancak yenı bır otv sız arac ıcın 5 yılı doldurmanız aranır. Kısaca 3. Yıl sattınız 2 yıl daha bekleyeceksınıZ.

Bu nedenle yenı yasadan ztn ck kısı etkılendı zıra 5 yılı herkesın dolmamıstı.

Çoğu arabaya zam gelecek Ocak şubattan sonra xtrail crv 3008 passat zor alınır. Ne kafasız adamlar yasa çıkardı. Ocak zamlarını döviz zamlarını düşünmeden 200 yapıp geçtiler. İngilterdeki demokrasiyi az inceleyin çakma demokrasi bizdeki.

Şükür Ecevit gibi bir liderimiz vardı Kartala Lagunaya bindi. Bu açlar gidince yine şükredecek millet a8 longlara binen ilçe belediye başkanları mybach Mercedes’e binen görgüsüz alt siyasiler vs.

Burada kuru sıkı partizanca atmak kolay. Bimere cimere belediye başkanına abartma mütevazi arabaya bin halka örnek ol cari açık büyümesin Almanlar zengin olmasın diyebiliyorsan Adam derim. Doğruya doğru yanlış diyebilen bunları Allah’ın verdiği zeka vicdan ile gören benim gözümde Müslümandır Cennetliktir. Gerisi teferruat.

Valla ben 2-3 yıl once duzce beledıye başkanı ıdı sanırım benım a6 ya bınme hakkım yok mu dıye sıtem etmıstı.
Ama bız yıne de şükredelım tbı.

Ya ınsan kendını kotu hıssedıyor. Dolu bır passat 200 bın dıyelım ve bunun yarısı vergı. Yanı 100 bınlık araca 200 bın vermek de koyuyor. Bı arkadasım demıstk arac 300 bın olsn yıne verelım ama aracın degerı o kdr olsn. 300 lük aracın yarısı vergı olmasın.

Dedıgınız gıbı yenı yıl yenı zamlar ıle ıyıce secenekler daralacak bu da ınsanları ıstemedıgı araclara yonlendırecek.

Şunu herkes atlıyor sınır 200 bın ve benım ıstedıgım arac 220-230 olsun ben bunu alamıyorum onun yerıne ıstemeyerek 5 yıl kemdımı baska araca baglıyorum. Istedıgım ıkoncı el bı arabayı alırım lanet olsun ıstedıgım zaman da satarım ck deger kaybetmeden dıyecek kısı de az olmayacaktır.

@Fth0088

Benim 5 yılım bu yıl ortasında dolmuştu mesela. Ancak daha önceki tecrübelerimden , daha iyi daha sorunsuz (özellikle şanzımandan) araba almak hemde mali durumum düzelmesi için mevcut arabamı kullanmaya devam ettim.

Bu mevcut kanun çıkacak endişesiyle elimdeki aracı satıp yeni araç alayım bari dedim.
Afadersiniz kıçı kırık otomatik dizel full passat (bazı opsiyonlarda var, opsiyonsuz yok gibi.) liste fiyatı 220-230 bin TL civarındaydı.

İndirimler ve ötv yi düşüldüğünde 125 bin TL civarlarına geliyordu. Malasef mali gücüm elvermediği için hakkım olmasına ragmen alamıyorum. Eskiden 10 bin TL üzerine koyup arabayı yenileyebiliyorduk ama şimdi en az 30-40 bin TL koymak gerekiyor.

Gördüğünüz üzere benim hakkım olmasına ragmen ben alamıyorum bundan sonrada alamıycam devlet büyüklerimiz sayesinde.

Mercedes bmw almaya gücüm yoktu belki ama bi hayalim vardı. Emekli oldugumda yada bir yerde toplu para geldiğinde bir gün o arabalara binme hayalim vardı.

Artık hayalini bile kuramıyoruz.

Parası olan için sorun yok onlarda zaten hertürlü alacaklardır.

Son sözüm; bundan nemalanan, çıkar saglayan, haksız yere araç sahibi olan kim varsa hakkımı helal etmiyorum.

Mami Junior Allah yardımcımız olsun.Dediğin gibi hele ki ben hiç araç almadım,yani satayım üstüne koyayım durumumda yok,
Bu iktidar maddi anlamda halkın haklarını gasp etti ve bunun son örneği bize ağır geldi.

Onlar islamı alet ederek halkının haklarını elinden alırken nasıl unutuyorlar Bana Kul Hakkı ile gelme diyen Rabbı.
Bende asla ve asla helal etmiyorum hakkımı.

Dediğim gibi Allah vatanımızın milletimizin ve bizlerin yardımcısı olsun.Umarım o hayalindeki araca sahip olursun,bunu kalben diliyorum başta sen ve bütün engelliler için.

200 bin tl de ki indirim alınan arabanın motor vergi oranına göre mi indirim olacak ?

200 bin TL liste fiyatı olan aracın motor silindir hacmi eğer 1600-2000 cc arası ise ÖTV muafiyeti ile 100 bin TL oluyor. Eğer aracın motor silindir hacmi 1600 cc altında ise fiyatı 125 bin TL oluyor. Bu durumda 2000 cc hacimli araçları almak daha avantajlı görünüyor.

Vergiler hariç çıplak fiyatlarda, 2000 cc araçlar için en son 84.750.-TL'ye kadar olanlar, 1600 cc araçlar için ise 105.900.-TL'ye kadar olan araçlar alınabiliyor.

Mami Junior

valla fazla takmayacaksın böyle beyinden yoksun olanları. benimde soru sorduğum bir bölüme yazı yazdılar verdim cevap vermeyim vermeyim dedim dayanamadım. engelli veya engelliye bakan 1. derece yakını sanki bunlara göre kral faysal. millet dünyayı yiyor bunlar engellilerin özgürlüğüne takmışlar.

Fitili ateşleyen Ergün Yıldırım şu an CNNTURK de canlı yayında herkes arayıp tepkisini göstersin arkadaşlar... 02124135600

Son düzenleme:
toyota rav4 hibrit advance modeli 192 bin tl 2.5 motor ve 4x4 bu aracı alabilirmiyiz ötv indirimiyle %100 ötv si var bu aracın

2018 de zam gelmezse alırsın.
Zaten bi japon arabalarının 2.0 motorlu uygun fiyatlı, geri kalanlarının hepsi 300 bin TL den başlıyor.

inş ama çokta ümitlenme bence :)

Bu arada donanım haberde ki RAV4 başlıgını açan senmisin ? :)

rav4 2.5 değil mi ? 2.0 a kadar ötv muhafiyet

O kalktı hibrit araçlarda 1 alt gruptan ötv ödeniyot vergisiz fiyatı 100,000 tl ye kadar olaqn 2500 motor hacmine kadar %100 ötv uygulanacak 100.000 tl üzeri %110 uygulanacak.kes,in olmamakla birlikte 2018 de değer artı5şı yapılmayacak.

yani vergili fiyatı 200 bin e kadar kdv muafiyeti var.eğer 200bin e kadar ötv indirimi uygulanmakla birlikte üzerini ötv li ödeyebilirsek ben rav4 ün liste fiyatı 235 bin olanı düşünüyorum biraz fiyat indirimi alabilirsek ötv %110 olduğu için fazla fark ödemeyiz

merhabalar arkadaşlar,

şimdi kesin oldu mu bu 1.6 sınırı kalkması ve 200bin sınırının gelmesi. Resmi gazetenin en derinliklerine kadar baktım hiç bir yönetmenlik görmedim. Bir ispat istiyorum, çok mu şey istiyorum :D

Üst Alt